تاثیر https در سئو

تاثیر https در سئو

https و سئو سایت

همیشه در بحث آموزش سئو سایت، بهینه سازهای موتور جست و جو به مشتریان خود توصیه می‌کنند که در اسرع وقت به HTTPS سوئیچ کنند، زیرا گوگل اعلام کرده است که طی چند سال آینده، به HTTP سوئیچ خواهد کرد. البته استفاده از HTTPS آن طور که ادعا می‌شود باعث افزایش رتبه گوگل شما نخواهد شد، بلکه صرفاً گوگل آن رابیشتر ترجیح می‌دهد و البته ایمنی بالایی هم دارد. بنابراین در این مقاله قصد داریم عمدتاً درباره موضوع انتقال url از حالت http به https صحبت کنیم. 

 

با 5 کلیک ساده سایت خود را طراحی کنید

 

گوگل کروم، به زودی وب سایت HTTP شما را غیرایمن معرفی خواهد کرد

در حال حاضر که گوگل کروم قصد دارد وب سایت‌های غیر HTTPS را غیر ایمن معرفی کند، شاید وقت آن رسیده است که سوئیچ به HTTPS را در اولویت کاری خود قرار دهید. این یک مسأله کاملاً متفاوت است، به ویژه اگر به صورت آنلاین، کالا و خدمات می‌فروشید یا اطلاعات افراد را جمع آوری می‌کنید. این خود نمونه دیگری است که نشان می‌دهد شبکه جهانی وب توجه خود را معطوف به ایمنی و کیفیت سایت‌ها کرده است. یکی از کارهایی که قبل از سوئیچ به HTTPS باید انجام دهید این است که سایت خود را از وجود صفحات اضافه پاک کنید. این کار باعث می‌شود بیشترین بهره را از جابه جایی سایت خود ببرید. واضح است که اگر کروم، سایت شما را نا‌ایمن تشخیص دهد، بخش فروش سایتتان دچار مشکل خواهد شد.

آیا باید نسخه HTTPS سایت را به عنوان آدرس تغییر یافته سایت در کنسول جست و جوی گوگل ثبت کرد؟

خیر. به گفته گری ایلیس از سخنگویان گوگل(2017) «گوگل  در حال حاضر سیگنال‌هایی که به طور خودکار بین HTTPS و HTTP منتشر می‌شوند را بررسی می‌کند، بنابراین درخواست انتقال سایت در کنسول جست و جوی گوگل بی فایده خواهد بود.

قبل از سوئیچ به HTTPS، سایت خود را پاکسازی کنید

شاید بپرسید منظور از پاکسازی چیست؟ در این قسمت مواردی که مصداق پاک سازی سایت می‌شوند را برایتان بازگو می‌کنیم:

  •  صفحات اضافی سایت خود را حذف کرده و قبل از انتقال به حالت HTTPS، مواردی که کیفیت زیادی ندارند را دسته بندی کنید.
  • تعداد مسیرهای ری دایرکت به صفحات مهم سایت را کاهش دهید.
  • تعداد لینک‌های شکسته و لینک‌هایی که کاربر را به صفحه مورد نظر نمی‌برند را پاک کنید. این کار در آینده، فرآیند لینک دهی داخلی را تسهیل خواهد کرد.
  • سرعت بارگذاری صفحات سایت را افزایش دهید.
  • کلیه بک لینک‌های کم کیفیت را نادیده بگیرید.
  • بک لینک‌های شکسته را مجدداً به صفحات موجود در وب سایت وصل کنید.
  • قبل از شروع لینک دهی به صفحات داخلی، الگویی تهیه کنید که تعداد ری دایرکت ها را کاهش دهد.
  • اساساً اگر سایت شما مشکلات کیفی دارد، قبل از سوئیچ کردن به حالت HTTPS، حتماً آنها را برطرف کنید. به این وسیله در آینده فرآیند مدیریت سایت را می‌توانید به راحتی انجام دهید.
  • در برخی از سایت‌ها، سوئیچ کردن به حالت HTTPS، باعث ایجاد اختلال می‌شود، بنابراین اگر قبلاً سایت خود را پاکسازی کرده باشید، در آینده راحت‌تر می‌توانید اختلالات پیش آمده را تحلیل کنید.
  • اگر در حال بهینه سازی وب سایت خود هستید، نباید به کاربران خود اعلام کنید که می‌خواهید به HTTPS تغییر وضعیت بدهید. این کار ممکن است سطح ترافیک ارگانیک سایت شما را تا چند هفته و گاه تا چند ماه کاهش دهد.
  • توجه به مسائلی که بر رتبه کیفی سایت شما تأثیر می‌گذارند در مقایسه با موضوع HTTPS (انتقال به سرور ایمن) و افزایش (احتمالی) رنک گوگل اهمیت بیشتری دارد.
  • البته انتقال به HTTPS از نقطه نظر امنیت، اهمیت زیادی دارد. با این حال، رفع مسائل کیفی اهمیت بیشتری دارد.
  • ظاهراً انتقال از گوگل کروم و رفتن به HTTPS اهمیت زیادی به لحاظ مسائلی امنیتی دارد.

 

تاثیر https در سئو

 

آیا ثبت سایت Https در کنسول جست و جوی گوگل ضروری است؟

بله، زیرا شکل سایت شما باید قابل تغییر باشد. بنابراین:
کلیه نسخه‌های سایت خود را در کنسول جست و جوی گوگل (AKA Webmaster Tools) (منظور 4 نسخه آخر) ثبت کنید.
کلیه بک لینک‌هایی که به این دامین ها ارجاع داده می‌شوند را لغو کنید و فایل disavow را در تمام نسخه‌های دامین آپلود کنید.
در تمام نسخه‌های دامین باید ری دایرکت های 301 به کار گرفته شود. این ری دایرکت ها باید به یک نسخه کانونیکال دامین ارجاع داده شود.
در مواردی که disavow در سایت http باقی بماند و توسط گوگل به نسخه https منتقل نشود، باعث بروز مشکلاتی خواهد شد. گوگل از ابتدا ضرورت انتقال disavow به https را متذکرنشده است.

توصیه‌های گوگل در مورد انتقال از حالت http به https

در ادامه به سؤالاتی که کاربران در مورد انتقال به https مطرح کرده‌اند و توصیه‌های جان مولر در این زمینه می‌پردازیم:

  • آیا در کنسول جست و جو نیازی به انجام تنظیمات است؟ خیر، کافی است در آنجا https site را اضافه کنید. تنظیمات مربوط به تغییر آدرس، برای حالت انتقال از http به https قابل اجرا نیست.
  • چگونه تست A/B را انجام دهیم؟ اگر می‌خواهید HTTPS را امتحان کنید، اما قصد ایندکس آن را ندارید، از ری دایرکت‌های 302 و rel=canonical استفاده کنید و از robots.txt برای بلاک کردن استفاده نکنید.
  • آیا لینک rel=canonical ایندکس شدن http url را تضمین می‌کند؟ خیر، اما وقتی url ایندکس شده باز می‌شود، گوگل به خوبی نشان می‌دهد.
  • مرحله بعد از تست چیست؟ شما باید وارد سایت https://support.google.com/webmaster/answer/6033049  شوید. ری دایرکت های 301 را از http به https منتقل کنید، با اضافه کردن rel=canonical به صفحه https، نسخه جدید را تأیید کنید و نقشه سایت که شامل هر دو آدرس (با http و https) است را به همراه تغییرات جدید آدرس به سایت ارائه کنید. (در درازمدت، کافی است فقط نقشه سایت https را حفظ کنید).
  • در مورد فایل robots.txt چه باید کرد؟ سایت https از فایل robots.txt متعلق به https استفاده می‌کند. بررسی کنید آیا این فایل قابل دسترسی است یا کد 404 را نشان می‌دهد. همچنین بررسی کنید url های http توسط فایل http robots.txt بلاک نشده باشند.
  • آیا می‌توان در https تنها چند صفحه داشت؟ بله، از این نظر مشکلی وجود ندارد. اول یک صفحه قرار دهید، آن را آزمایش کنید و در صورت لزوم تعداد صفحات را افزایش دهید.
  • آیا می‌توان همه بخش‌ها را با هم جابه جا کرد یا بهتر است آن‌ها را بخش بخش منتقل کرد؟ اگر به صورت بخش بخش منتقل کنید بهتر است.
  • آیا استفاده از https باعث کاهش میزان جست و جو می‌شود؟ به طور کلی، سایت‌های بزرگ هم با نوسان مواجه هستند. اگرچه صدرصد تضمین نمی‌کنیم اما سیستم‌های ما معمولاً به خوبی تغییر url از http به https را می‌پذیرند.
  • برای تغییر http به https به چه گواهی نیاز است؟ در مورد Google Search، هر گواهی جدیدی که با مرورگرهای امروزی همخوانی داشته باشد، قابل قبول است.
  • آیا در فرآیند تغییر url، لینک جویس از بین می‌رود؟ خیر، برای ری دایرکت های 301 یا 302 که از http به https تغییر می کننند، پیج رنک از بین نمی‌رود.

 

در چند ثانیه صاحب وبسایت شوید

 

  • آیا زمانی که در https هستیم، کلمات کلیدی جست و جو را در بخش Google Analytics خواهیم دید؟ بله. تغییر url، تأثیری در این  زمینه ندارد. شما می‌توانید کوئری‌های جست و جو را در کنسول جست و جوی گوگل مشاهده کنید.
  • انتقال از http به https چه مدت طول می‌کشد؟ این موضوع بستگی به بزرگی سایت و سرعت خزیدن دارد و بنابراین نمی‌توان زمان مشخصی برای آن تعیین کرد.