تاثیر سرعت سایت در سئو

تاثیر سرعت سایت در سئو

سرعت وب سایت تا چه اندازه در رتبه بندی گوگل تأثیر دارد؟

سرعت سایت، یکی از فاکتورهای مهم برای سئو و بهینه سازی سایت است. به همین خاطر اگر سرعت سایت بیش از اندازه پائین باشد، گوگل رتبه آن سایت را تنزل خواهد داد. بنابراین می‌توان گفت کندی سایت، یک فاکتور رتبه بندی منفی است. سایت‌هایی که سرعت لود شدن صفحات آن‌ها بسیار پائین (10 ثانیه و بیشتر است) است، از طرف گوگل شناسایی شده و رتبه‌شان کاهش می‌یابد. جان مولر در این باره گفته است: «ما فاکتور کوچکی به نام سرعت را برای صفحات وب در نظرگرفته ایم. بنابراین سایت‌هایی که سرعت لود شدن آن‌ها واقعاً پایین است، از طرف گوگل تنزل رتبه خواهند شد».

 

با چند کلیک ساده صاحب وبسایت شوید


اگر سرعت سایتتان پایین است، در نتیجه گوگل به کندی در صفحات شما خواهد خزید و این واقعاً خیلی بد است، به ویژه اگر هر روز محتوای جدید و زیادی به سایت خود اضافه یا آنها را ویرایش می‌کنید. به گفته جان مولر: «ما روزانه مواردی را مشاهده می‌کنیم که زمان پاسخ گویی سایت به درخواست کاربر، طولانی است (در مواردی، باز کردن یک url، بیش از 2 ثانیه به طول می‌انجامد). به همین خاطر، تعداد url هایی که گوگل می‌تواند در آنها بخزد به شدت کاهش می‌یابد».
همانطور که ملاحظه کردید، جان مولر، زمان بیش از 2 ثانیه را مخل فعالیت خزیدن گوگل می‌داند و نه توانایی رتبه بندی آن. پس توجه داشته باشید که گوگل حتماً فاکتور سرعت سایت را در رتبه بندی خود به حساب خواهد آورد. به همین خاطر است که جان مولر به وب مسترها توصیه می‌کند، سرعت لودشدن صفحات برای کاربران باید کمتر از 2 تا 3 ثانیه باشد.  وقتی از گری ایلیس سؤال شد که سرعت لودشدن یک صفحه 5 ثانیه است و این موضوع چه تأثیری بر رتبه سایت دارد در پاسخ گفت: «به نظرم نباید زیاد نگران این موضوع بود، فقط تا جایی که برایتان امکان دارد، سرعت سایت را افزایش دهید». جان مولر نیز در جایی دیگر به این مسأله اشاره کرده است: «به نظر من از دو منظر می‌توان به موضوع سرعت سرور نگاه کرد. اولین مورد سرعت مرورگراست، یعنی مدت زمانی که طول می‌کشد تا مرورگر صفحه را نشان دهد. این مسأله قطعاً فاکتور مهمی در رتبه بندی گوگل به حساب می‌آید. البته سرعت مرورگر، یکی از فاکتورهای مهم است و نه بزرگ‌ترین آن‌ها». گوگل همیشه بین سایت‌هایی که واقعاً کند هستند و سایت‌هایی که سرعتی معمولی دارند، تمایز قائل است. به همین خاطر ارتقا سرعت سایت در حد هزارم ثانیه تأثیری بر نتایج جست جو ندارد. جنبه دیگر سرعت سرور را می‌توان با توجه به مدت زمانی که گوگل در صفحات می‌خزد، سنجید. اگرچه این موضوع مستقیماً فاکتور رتبه بندی به حساب نمی‌آیند، اما بر سرعت بررسی محتوای قدیمی و جدید سایت‌ها توسط گوگل تأثیر دارد. سال 2017، گوگل در این زمینه اعلام کرد: «از نظر Googlebot، بالا بودن سرعت سایت به معنی قدرتمند بودن سرورهای آن سایت است. به همین خاطر Googlebot، در مدت کوتاهی می‌تواند صفحات بیشتری را بررسی کند. در طرف مقابل، بالا بودن تعداد خطاهای 5xx یا وجود سیگنال‌هایی که بیانگر قطع ارتباط باشد، باعث کندی سرعت خزیدن Googleboat در سایت می‌شود ».
گوگل همچنین در دسامبر همان سال، بحث mobile first indexing را مطرح می‌کند. اگرچه گوگل در سال 2017 اعلام کرد که به زودی سرعت بازشدن صفحات در موبایل را به عنوان فاکتور رتبه بندی سایت‌ها در نظر نخواهد گرفت اما سال 2018، سرعت سایت به عنوان یکی از فاکتورهای تأثیرگذار در رتبه بندی سایت‌های موبایلی اعلام شد: «گوگل از جولای 2018، سرعت لود شدن صفحات وب را عنوان یکی از فاکتورهای رتبه بندی (البته برای مواردی که از طریق موبایل جست و جو شده‌اند) در نظر می‌گیرد. «به روز رسانی سرعت» تنها بر صفحاتی تأثیر خواهد گذاشت که سرعت بازشدنشان برای کاربر بسیار کند است و مدت زیادی طول می‌کشد تا به درخواست‌های کاربران پاسخ دهند. همین استاندارد برای تمام صفحات وب صرف نظر از فناوری به کار رفته در ساخت آنها، قابل اعمال است. هماهنگی محتوای سایت با هدف کاربر، بیش از سرعت آن اهمیت دارد. بنابراین اگر محتوای صفحه‌ای با نیاز کاربر مرتبط باشد، صفحه با وجود کند بودن، رتبه خوبی در صفحه نتایج گوگل کسب خواهد کرد.  

سرعت لودشدن وب سایت شما باید چقدر باشد؟

وبمسترها اصولاً بیشتر به دنبال افزایش هر چه بیشتر سرعت نسخه دسک تاپ سایت خود هستند، اما با توجه به این که گوگل ایندکس mobile first را برای رتبه بندی صفحات وب انتخاب کرده است و از طرف دیگر، روز به روز تعداد بیشتری از کاربران از دستگاه موبایل خود برای بارگذاری صفحات وب استفاده می‌کنند، به همین خاطر، باید سرعت نسخه موبایل سایت را هم در نظر بگیرید.
نتایج تحقیق Doubleclick (از شرکت‌های تابعه گوگل) که در سپتامبر 2016 منتشر شد نشان می‌دهد که «متوسط زمان لود کردن سایت‌های اینترنتی از طریق موبایل در اینترنت‌های 3G، نوزده ثانیه است». همچنین در این تحقیق اشاره شده است: «سایت‌هایی که سرعت لودشدن آن‌ها کند است، باعث آزردگی خاطر کاربران شده و تأثیری منفی بر عملکرد ناشران صفحات وب دارند». ما در تحقیق خود که با عنوان «ضرورت افزایش سرعت لودشدن صفحات وب در موبایل» منتشر شد به این نتیجه رسیدیم که «در 53 درصد موارد بازدید از سایت (از طریق موبایل)، اگر زمان باز شدن صفحه بیش از 3 ثانیه طول بکشد، کاربر از تماشای سایت صرف نظر خواهد کرد. همچنین بررسی سایت‌هایی که طی 5 ثانیه برای کاربر باز شده‌اند در مقایسه با سایت‌هایی که در زمان 19 ثانیه لود شده‌اند، نشان می‌دهد که در اولی قابلیت مشاهده تبلیغات 25 درصد بیشتر از دومی بوده است. همچنین در اولی متوسط زمان حضور کاربر در سایت به طور متوسط 70 درصد بیشتر و میزان خروج کاربران پس از مشاهده اولین صفحه ( که اصطلاحاً به آن bounce rates گفته می‌شود)، 35 درصد کمتر از دومی بوده است». در بخش نتیجه گیری این تحقیق آمده است: «اگرچه فاکتورهای زیادی بر میزان درآمد یک سایت اثر دارد، اما ما در تحقیق خود به این نتیجه رسیدیم وبمسترهایی که سایت‌های آنها در گوشی‌های موبایل ظرف 5 ثانیه باز می‌شوند 2 برابر بیشتر از سایت‌هایی که زمان لود شدنشان 19 ثانیه است می‌توانند از راه تبلیغات موبایلی، درآمد کسب کنند».

 

تاثیر سرعت سایت در سئو

 

مورد پژوهی های اخیر در مورد تأثیر سرعت سایت

گوگل در سال 2016 به نقل خبری درباره سرعت سایت‌ها در نسخه‌های دسک تاپ و موبایل سایت‌ها پرداخت: «نسخه موبایل سایتها، از نظر برخی فاکتورها از جمله میانگین زمان حضور کاربر در سایت، تعداد صفحاتی که کاربر در هر بار بازدید تماشا می‌کند و bounce rate (سرعت خروج کاربر پس از مشاهده اولین صفحه)، فاصله زیادی با نسخه دسک تاپ سایت‌ها دارد. این مسأله ممکن است باعث زیان خرده فروشان شود، زیرا در حال حاضر 30 درصد کل خریدهای آنلاین از طریق گوشی‌های موبایل صورت می‌گیرد. در جولای 2016، نسخه موبایل سایت‌های خرده فروشی در آمریکا به طور متوسط طی 9/6 ثانیه لود شده‌اند. با این حال، بر اساس جدیدترین داده‌ها، 40 درصد مصرف کنندگان، صفحاتی که در زمانی بیش از 3 ثانیه لود شوند را ترک می‌کنند. همچنین 79 درصد از خریداران که از عملکرد نسخه موبایلی سایت راضی نبوده‌اند، اعلام کرده‌اند که به احتمال زیاد مجدداً از همان سایت خرید نخواهند کرد». همچنین بر اساس اعلام Pingdom در سال 2018: «از بین میلیون‌ها آزمایشی که برای بررسی سرعت سایت‌ها انجام شده، مشخص شد که میانگین زمان لود شدن یک صفحه وب 21/3 ثانیه است. موضوع دیگری که متوجه شدیم این بود که زمان لود شدن یک صفحه تأثیر مستقیمی بر میزان خروج کاربران پس از مشاهده صفحه اول دارد. به این معنا که اگر زمان لود شدن صفحه  از 3 ثانیه به 5 ثانیه می‌رسید، میزان خروج کاربران از سایت تا 38 درصد افزایش می‌یافت. در حال حاضر مطالعات موردی دیگری توسط سایت‌های طرف سوم انجام شده است که یافته‌های Google، Pingdom و Doubleclick در این زمینه را تأیید می‌کند.
در سال 2016، سایت Ancestory.com، اعلام کرد که زمان پردازش تصاویر صفحات سایت تا 68 درصد کاهش یافته است، همچنین مدت لود شدن صفحات و page bloat به ترتیب تا 46 و 64 درصد کاهش یافت.  
در سال 2016، سایت AliExpress ادعا کرد که زمان لود شدن صفحات خود را تا 36 درصد کاهش داده است و از طرفی شاهد افزایش 5/10 درصدی سفارشات و 27 درصدی نرخ تبدیل کاربران به خریداران بوده است.
در سال 2016، Telegraph با اضافه کردن تأخیر مصنوعی به سایت خود، شاهد کاهش 11 درصدی بازدید از سایت برای تأخیرهای 4 ثانیه‌ای و کاهش 44 درصدی برای تأخیرهای 20 ثانیه‌ای بود.
در سال 2016، سایت The Trainline، میزان تأخیر سایت خود را تا 3/0 ثانیه کاهش داد و به این ترتیب درآمد سایت 8 میلیون پوند در سال افزایش یافت.
در سال 2016، سایت FT، اعلام کرد که با ایجاد سایت جدید و پرسرعت FT.com توانسته است تا 30 درصد پایبندی کاربران به سایت خود را افزایش دهد.
سال 2017، سایت Zitmaxx Wonen، زمان لود شدن صفحات خود را تا 3 ثانیه کاهش داد. به این ترتیب، نرخ تبدیل این سایت و درآمد آن از نسخه موبایل سایت به ترتیب 2/50 و 7/98 درصد افزایش یافت.
سال 2017، سایت COOK، بعد از این که زمان لود شدن صفحات خود را به میانگین 85/0 رساند، توانست نرخ تبدیل خود را 7 درصد افزایش و میزان خروج کاربران از سایت (bounce rate) را تا 7 درصد کاهش دهد.
در سال 2017، سایت Pinterest اقدام به بهینه سازی عملکرد سایت خود کرد. این کار باعث کاهش 40 درصدی زمان انتظار، افزایش 15 درصدی ترافیک ارگانیک و نرخ تبدیل کاربر ثبت نامی به مشتری شد.
سال 2017، سایت BBC، اعلام کرد که به ازای هر یک ثانیه‌ای که زمان لود شدن سایت به طول انجامیده است، 10 درصد کاربران خود را از دست داده است.
در سال 2016، اینستاگرام با افزایش سرعت سایت خود توانست تأثیر و تعامل‌های پیمایشی پروفایل کاربر را افزایش دهد.

یک نکته بسیار جالب

طبق گزارش wpostats، به ازای هر 100 هزارم ثانیه کاهش سرعت لود شدن صفحه اصلی سایت Mobify، نرخ تبدیل بازدید کاربر به خریدار تا 11/1 درصد افزایش یافت و به این ترتیب متوسط درآمد سالانه این سایت تا 376789 دلار افزایش یافت. به همین ترتیب، به ازای هر 100 هزارم ثانیه کاهش سرعت لود شدن صفحات تأیید پرداخت، Mobify شاهد افزایش 55/1 درصدی کاربران به خریداران بود. در این رابطه میانگین درآمد سالانه این سایت 526147 دلار افزایش یافت. نتیجه جالب دیگری که سال 2016 از بررسی سرعت سایت نشریه Forbes منتشر شد نشان داد: «در طول دوره آزمایش، کاربران به خاطر تأخیر در لود شدن صفحات وب، مقالات کمتری خوانده‌اند». نشریه Forbes در این زمینه اعلام کرده است: «نتیجه آزمایش ما نشان می‌دهد که سرعت وب سایت ما در کوتاه مدت صدها هزار پوند و در درازمدت میلیون‌ها پوند به ما ضرر زده است. سرعت سایت صرف نظر از این که میزان تأخیر آن چقدر باشد، تأثیری منفی بر میزان حضور کاربر در سایت دارد. هر چه سایت کندتر باشد، تعداد مقاله‌هایی که توسط کاربران خوانده می‌شود به شکل قابل توجهی کمتر خواهد بود. عمدتاً هرچه سایت کندتر باشد، این تأثیر بیشتر خواهد بود. داده‌ها نشان می‌دهد که هر چه سرعت سایت بیشتر باشد، هم کاربر تجربه لذت بخشی از حضور در سایت خواهد داشت و هم درآمدهای مالی نشریه بیشتر خواهد شد. ما با توجه به نتایج به دست آمده تصمیم گرفتیم، وقت زیادی را صرف بهبود شرایط وب سایت FT.com کرده و سرعت آن را درطی چند ماه آینده از مقدار کنونی هم بیشتر کنیم». همچنین مایل اویه از شرکت گوگل مدعی بود که «زمان لود شدن صفحات وب سایت‌های تجاری نباید از 2 ثانیه تجاوز کند و ما قرار است این زمان را برای گوگل به نیم ثانیه برسانیم».

نتیجه تحقیقات Forrester Consulting در مورد تأثیر سرعت سایت بر میزان خرید مشتریان

براساس نتایجی تحقیقی که Forester Consulting بر روی رفتار 1048 خریدار در محیط اینترنت انجام داد مشخص شد که:
47 درصد از مشتریان انتظار دارند صفحه وب در دو ثانیه یا کمتر لود شود.
40 درصد از مشتریان، بیشتر از سه ثانیه برای باز شدن صفحه منتظر نمی‌مانند و بعد از آن صفحه را ترک می‌کنند.
52 درصد خریداران آنلاین اعلام کردند که اگر صفحات با سرعت باز شوند، حاضرند باز هم از سایت خرید کنند.
خریداران اغلب وقتی منتظر لود شدن یک صفحه می‌شوند، آشفته می‌شوند و 14 درصد آنها از سایت دیگری خرید خواهند کرد. همچنین 23 درصد هم از خرید منصرف شده و از پای کامپیوتر خود بلند می‌شوند.
عملکرد نامناسب سایت‌های خرده فروشی و مسافرتی، باعث کاهش میزان فروش آن‌ها می‌شود.79 درصد خریداران آنلاین که تجربه خوبی از خرید در یک سایت نداشته‌اند، بار دیگر رغبتی به خرید از آن سایت نخواهند داشت. 64 درصد نیز از فروشگاه اینترنتی دیگری خرید خواهند کرد.
همچنین سایر یافته‌ها نشان می‌دهد، لود سریع صفحه، فاکتور مهمی در وفاداری مشتری به یک سایت تجارت الکترونیک است. این موضوع به ویژه برای کاربرانی که خرید زیادی از یک سایت می‌کنند، صادق است. همچنین 27 درصد از خریداران، دیگر تمایلی به خرید از فروشگاه فیزیکی آن سایت نخواهند داشت. این مسأله بیانگر آن است که تأثیر تجربه ناخوشایند خرید اینترنتی، تنها به وب سایت یک فروشگاه محدود نبوده و باعث کاهش درآمد فروشگاه فیزیکی می‌شود.
حدود یک دهه پیش، نتیجه تحقیقی که با بودجه همین سازمان انجام شد نشان داد که اگر زمان لود شدن یک وب سایت بیش از 4 ثانیه به طول انجامد، خریداران اینترنتی احتمالاً وب سایت را ترک خواهند کرد. همچنین نتیجه تحقیق Akamai در سال 2006 نشان داد که کاربران در برابر وب سایت‌های کند، صبور نیستند. Akamai مدعی بود که 75 درصد از 1058 نفری که مورد تحقیق قرار گرفتند، اعلام کردند که اگر زمان لود شدن صفحه بیش از 4 ثانیه به طول انجامد، حاضر به خرید مجدد از آن سایت نخواهند بود.

 

اجرای ایده های شما از ما


این تحقیق همچنین نشان داد از نظر کاربران سرعت باز شدن صفحه بیشتر از بالا بودن قیمت و هزینه‌های ارسال اهمیت دارد. Akamai با گروهی از افراد که به طور مرتب از سایت‌های اینترنتی خرید می‌کردند، مشورت کرد. هدف او از این کار پی بردن به موارد خوشایند و ناخوشایند خرید از فروشگاه‌های اینترنتی بود. حدود نیمی از خریداران واقعی یعنی افراد بالغی که بیش از دو سال به صورت اینترنتی خرید می‌کردند یا ارزش خریدهای آنها در یک سال بیش از 1500 دلار (معادل 788 پوند)  بود، سرعت لود شدن صفحه را بر هر موضوع دیگری ارجح می‌دانستند. Akamai همچنین مدعی است یک سوم کسانی که مورد تحقیق قرار گرفتند، سایت‌هایی را که ناوبری مشکلی داشتند، یا زمان لود شدنشان طولانی بوده است یا فرآیند پرداختشان طولانی بوده است، ترک کرده‌اند.