تفاوت بین بازاریابی و تبلیغات چیست

تفاوت بین بازاریابی و تبلیغات چیست

بازاریابی و تبلیغات چیست

اگر شما هم در مورد معنی بازاریابی و تبلیغات سردرگم هستید، باید بگوییم که تنها نیستید. اگرچه هر دو پلتفرم برای شناساندن محصول یا خدمات، مخاطب هدف دارند، اما با هم متفاوت هستند. اگر تفاوت بین این دو را بدانید و تحقیقات بازار خود را به درستی انجام دهید، می‌توانید کسب و کارتان را در مسیر پیشرفت قرار دهید.

 

با چندین کلیک به سادگی صاحب وبسایت شوید

 

بازاریابی و تبلیغات چه تفاوتی با هم دارند؟

شاید بازاریابی و تبلیغات، دو واژه مترادف به نظر برسند، با این حال، معادل یکدیگر نیستند. بسیاری از افراد این دو اصطلاح و معنی آنها را با هم اشتباه می‌گیرند. اگر برای پی بردن به تفاوت این دو کلمه، یک نظر سنجی به راه بیندازید، ممکن است به نتایج مختلفی برسید. با این حال، پروموشن، نقطه اشتراک هر دو واژه است. در حالی که هر دو پلتفرم، نقش مهمی در ایجاد ترافیک سایت دارند، اما تفکیک آنها از یکدیگر باعث سردرگمی می‌شود. به منظور درک تفاوت این دو، لازم است ابتدا به تعریف هر کدام از آنها بپردازیم.

تعریف بازاریابی چیست؟

بازاریابی، عبارت است از راهی برای ایجاد ارتباط میان یک شرکت با مخاطبان آن. در واقع می‌توان آن را همانند پلی تصور کرد که یک شرکت به کمک آن می‌تواند به شکلی موفقیت آمیز با مشتریان هدف خود ارتباط برقرار کند. صاحبان کسب و کارها به واسطه همین پلتفرم می‌توانند به مشتریان متصل شوند و با آنها معامله کنند. چندین تکنیک در کنار هم، یک استراتژی کامل بازاریابی به دست می دهند.

 

تفاوت بین بازاریابی و تبلیغات

 

زنجیره بازاریابی چیست؟

تقسیم بندی بازار، شناسایی گروه هدف و تحلیل بازار، همگی جزو زنجیره بازاریابی به حساب می‌آیند. استفاده از این تکنیک‌ها، به شناساندن هر چه بیشتر محصول به مشتری و درگیر کردن او منجر می‌شود. روش تقسیم بندی بازار، که در واقع عبارت است از گروه‌بندی مخاطبان بر اساس ویژگی‌هایشان، خود به چهار بخش تقسیم می‌شود. از یک سو، تحلیل بازار شامل ارزیابی کمی و کیفی آن است. علاوه بر آن، بازاریابی بر 4 عنصر اصلی متکی است که در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.

مؤلفه‌های چهارگانه بازاریابی کدامند؟

1- مؤلفه محصول

محصول تنها یک قلم کالا نیست، بلکه به یک سرویس کلی گفته می‌شود که مشتری واقعی را به شرکت متصل می‌کند. محصول می‌تواند یک کالای مادی قابل فروش یا یک سرویس غیر مادی جهت آسان‌تر کردن کارها باشد. در هر حال، عنصر اصلی بازاریابی به حساب می‌آید.

 

تفاوت بین بازاریابی و تبلیغات

 

2- مکان عرضه محصول

یکی دیگر از مؤلفه‌های بازاریابی، توجه به مکان عرضه محصول است. یک محصول صرف نظر از نوع، باید به صورتی عرضه شود که مصرف کنندگان بتوانند بدون زحمت به آن دسترسی داشته باشند. در مورد مکان توزیع محصول به اصطلاحاتی مثل فرانچایز، توزیع انتخابی و توزیع انحصاری بر می‌خوریم.

3- قیمت محصول

در حوزه بازاریابی، قیمت یک اصطلاح معروف است. در واقع همه استراتژی‌ها، برای همین هدف اصلی یعنی قیمت گذاری محصول ساخته شده‌اند. قیمت، علاوه بر این که بیانگر مقدار پول پرداختی از سوی مشتری به فروشنده است، سودآور بودن یا نبودن یک شرکت را هم مشخص خواهد کرد. در واقع یک شرکت به واسطه قیمت گذاری است که می‌تواند به شکست یا موفقیت خود پی ببرد.

4- پروموشن محصول

به کلیه روش‌هایی که یک شرکت برای انتقال اطلاعات مربوط به محصولات خود به مشتریان استفاده می‌کند، پروموشن گفته می‌شود. دلیل اصلی که مردم تفاوت بین بازاریابی و تبلیغات را متوجه نمی‌شوند، همین موضوع است. پروموشن دارای مؤلفه‌های کلیدی و ضروری مثل افزایش فروش، روابط عمومی و تبلیغات است. این جا، همان نقطه‌ای است که باعث سردرگمی افراد می‌شود.

پس منظور از تبلیغات چیست؟

همانطور که قبلاً هم اشاره شد، تبلیغات، یکی از عناصر اصلی بازاریابی و پلی است که هر شرکتی به واسطه آن می‌تواند تفاوت محصولات و خدمات را به مشتریان خود بفهماند. موضوع مهمتر این که تبلیغ همیشه در قالب یک آگهی پولی صورت می‌گیرد، حال چه به صورت عمومی باشد یا خصوصی. یک شرکت باید برای تبلیغ محصول خود پول بپردازد. همانطور که مشاهده می‌کنید تبلیغات، روش اولیه‌ای است که مشتری را جذب محصول کرده و به گرفتن تصمیم قاطعانه برای خریدن یا نخریدن آن وا می‌دارد.

 

تفاوت بین بازاریابی و تبلیغات

 

تبلیغات تنها جزئی از بازاریابی است

هر تبلیغی، صرف نظر از شکل و قالبی که دارد، یک آگهی پولی عمومی است. در این آگهی، اسپانسر یک شرکت، سازمان یا حتی یک فرد، پیامی ترغیب کننده برای مشتریان فعلی می‌فرستد. تبلیغات تنها جزئی از کل فرآیند بازاریابی است که طی آن پیام تولیدکننده پیرامون کسب‌وکار، محصول یا خدمات به افراد ابلاغ می‌شود. تقریباً همه آگهی‌های تبلیغاتی، نام اسپانسر را در خود دارند و اغلب اوقات لوگوی قابل شناسایی در آن آگهی به چشم می‌خورد.

تاثیر تبلیغات بر کسب و کار چیست؟

در این جا به نقش تبلیغات در فروش اشاره می کنیم

  • حداکثر شناخت مردم از برند
  • دست یابی به تعداد مشتریان بالقوه بر اساس برنامه مشخص شده
  • امکان تبلیغ همزمان محصولات قدیمی و جدید برند
  • امکان معرفی نامحسوس محصول آینده شرکت به بازار
  • امکان متمایز ساختن محصول از محصول رقبا

علاوه بر این، چندین پلتفرم مهم دیگر وجود دارد که می‌توان در آنها محصول خود را با موفقیت تبلیغ کرد. تبلیغاتی چاپی مثل پوستر، روزنامه‌ها و مجلات، تبلیغات بیرونی به اضافه بیلبوردها، تبلیغات آنلاین مثل پاپ آپ ها و موتورهای جست و جو به همراه تبلیغات رسانه‌های اجتماعی و محتوای پولی از این جمله هستند.

تفاوت بازاریابی و تبلیغات چیست؟

بازاریابی، همان تصویر کامل پروموشن است. در حالی که تبلیغات جز ضروری بازاریابی به حساب می‌آید. با این حال، تبلیغات، خود دامنه وسیعی از قوانین، تکنیک‌ها، انواع و پلتفرم‌ها را در بر می‌گیرد. علاوه بر تبلیغات، بازاریابی هم شامل برنامه ریزی رسانه‌ای، روابط عمومی، استراتژی فروش، پشتیبانی مشتری و غیره است. با این وجود، تفاوت قابل توجه بین بازاریابی و تبلیغ زمانی دیده می‌شود که یک شرکت بین این دو دست به انتخاب می زند. برندها می‌توانند به جای کار بر روی پلن بازاریابی، کمپین‌های تبلیغاتی را انتخاب کنند. بازاریابی در مقایسه با تبلیغات، یک فرآیند وقت گیر به حساب می‌آید. به همین خاطر، تبلیغات سریع‌ترین راه تولید ترافیک برای یک سایت است.

 

سایت خود را به سادگی طراحی نمایید

 

در این مقاله به تعریف بازاریابی و تبلیغات و نیز تفاوت آن دو پرداختیم. علت متمایز ساختن بازاریابی از تبلیغات، انتخاب روشی برای درگیر کردن بهتر مشتری است. شرکتی که کمیپین‌های تبلیغاتی دارد، الزاماً همیشه به سمت بازاریابی نمی‌رود. این در حالی است که  استراتژی موفق یک شرکت همیشه بر تبلیغات متمرکز است. در بازاریابی، کانال‌های متعدد سئو، رسانه‌های اجتماعی، ایمیل، روابط اجتماعی و پرداخت نقش دارند. با این حال، تبلیغات صرفاً تمرکز خود را بر راه‌هایی قرار می‌دهد که یک شرکت می‌تواند مشتریان خود را به عمل دلخواه خود، یعنی همان خرید محصول وا دارد.