راه های تولید محتوا با کیفیت

راه های تولید محتوا با کیفیت

تولید محتوا برای سایت به چه صورت باید انجام شود؟

محتوایی که در سایت خود قرار می‌دهید باید از چنان کیفیتی برخوردار باشد که مخاطب با خواندن یا مشاهده آن به فکر فرو برود. به همین خاطر نباید تصور کنید که بدون هدف می‌توانید اقدام به تولید محتوا کنید. برعکس، هدف شما باید ایجاد یک ارتباط هدفمند با مخاطبان و ترغیب آنها به پذیرش محصول و خدمات شما باشد. یک محتوای خوب، تأثیر طولانی مدتی بر کسب و کار شما خواهد داشت. در این مقاله، قصد داریم شما را با راهکارهایی آشنا کنیم که به افزایش کیفیت محتوای تولید شده شما کمک خواهد کرد.

 

در زمان و هزینه خود صرفه جویی کنید

 

1- محتوای متفاوتی تولید کنید

اولین مرحله در ایجاد یک محتوای شاخص، ارائه تصویری منحصر به فرد از کسب و کار خود است. به همین خاطر اگر در زمینه بازاریابی محتوا فعالیت می‌کنید، لازم است به دنبال شناخت هر چه بیشتر برندی باشید که برای آن محتوا تولید می‌کنید. یعنی باید به دنبال فهم چرای بزرگ کسب و کار خود و ارزشی که برای شما به دنبال خواهد داشت، باشید. به این منظور، لازم است این سؤالات را از خودتان بپرسید:

  1. انگیزه شما از ایجاد این نوع بیزینس چه بوده است؟
  2. از چه راهی می‌خواهید در زندگی مخاطبان خود تغییر ایجاد کنید؟
  3. ویژگی‌های شخصیتی منحصر به فرد صاحبان این کسب و کار چیست؟

پاسخ این سؤال‌ها، به بازاریابان محتوا کمک می‌کند کلماتی را پیدا کنند که بیانگر ویژگی‌های برند آنها باشد. در این جا به چند نمونه جواب برای این سؤال‌ها اشاره می‌کنیم. مثلاً برای سؤال شماره 1 می‌توانید به واژه‌هایی مثل الهام بخشیدن به دیگران، ایجاد فضایی مفرح برای مخاطبان اشاره کنید یا برای سؤال 2 مواردی مثل ایجاد روحیه ماجراجویی و شجاعت در مخاطبان و برای سؤال3، یعنی ویژگی‌های شخصیتی صاحب بیزینس به مواردی مثل داشتن روحیه شوخ طبعی، به روز بودن و غیره اشاره کنید. وقتی شما محتوای خود را به صورت هدفمند و بر اساس پرسش‌هایی که در اینجا مطرح کردیم، ایجاد کردید، هویتی برای شما ایجاد خواهد شد که افراد مناسب را جذب برند شما خواهد کرد.

2- به دنبال حل مشکلات باشید

وجود اینترنت به صاحبان کسب و کار این فرصت را می‌دهد تا مشکل مخاطبان خود را حل کنند. به این خاطر که افراد هر لحظه در حال جست و جوی موضوعی در اینترنت هستند. در نتیجه، بازاریاب‌های محتوا می‌توانند با انجام یک جست و جوی ساده و بررسی کلمات کلیدی به موضوعاتی که بیش از همه مورد توجه مخاطبان محتوا است پی ببرند. بنابراین محتوای خود را حول موضوعاتی تهیه کنید که نه تنها به حل مشکل یا برطرف کردن یکی از نیازهای مخاطبانتان کمک کند، بلکه تفاوتی هم در زندگی آنها به وجود آورد. به همین خاطر است که برخی از برندها اقدام به ایجاد انجمن‌های گفت و گوی آنلاین کرده و شرایطی را فراهم می‌کنند تا افرادی که در مورد یک مساله یا چالش، نظرات مشابهی دارند را به هم مرتبط کند. هدف تولید محتوا، صرفاً فروش محصول یا خدمات نیست، بلکه باید زمینه را برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات و کمک به طرفداران، دنبال کنندگان و مشتریان وفادار فراهم کند. بنابراین لازم است از همین حالا با تولید محتوای مفید اصطلاحاً به دنبال ایجاد گروهی باشید که به برند و نگرش شما اعتماد کنند.

 

راه های تولید محتوا با کیفیت

 

3- محتوای جذاب تولید کنید

اصل اساسی در تولید یک محتوای خوب این است که برای مخاطبان کاربردی باشد. در این رابطه، یک قانون ساده وجود دارد: اگر از محتوایی که تولید می‌کنید، خودتان لذت نبرید، مطمئناً مخاطب هم آن را دوست نخواهد داشت. بنابراین لازم است برای تهیه مطالبی که می‌خواهید در سایت خود بگذارید، حوصله به خرج دهید و به طور کامل تحقیق کنید. به این صورت، مخاطب هم جذب محتوای شما خواهد شد. برای جذاب کردن مطالبی که در سایت می‌گذارید، می‌توانید از فرمت‌های محتوایی جدید مثل، گیف، ویدئو، اینفوگرافی (تصاویری که اطلاعات خاصی را درون خودشان جای داده‌اند. مثلاً دایره قرمزی که در آن یک نفر را در حال سیگار کشیدن نشان می‌دهد و خطی از روی این دایره رد شده است که به معنی ممنوع بودن این کار است)، محتوای تعاملی مثل نظرسنجی یا آزمون‌ استفاده کنید. در واقع هدف یک بازاریاب محتوایی این است که مخاطبان را با مطالب جالب خود به وجد بیاورد و سطح اطلاعات آنها را نسبت به قبل افزایش دهد.

4- مخاطب هدف خود را بشناسید

اشتباه رایج در میان بازاریابان این است که به محتوای خود به چشم ابزاری برای فروش نگاه می‌کنند. در واقع تولید محتوا، یک روش غیر مداخله‌ای برای جذب مخاطب است و نباید آن را روشی تبلیغاتی برای معرفی محصولات و خدمات خود تلقی کنید. جو پولیزی در این باره می‌گوید: « برای مشتریان، شما، محصولات یا خدماتتان  اهمیت ندارد، بلکه آنها به فکر خودشان هستند». در بازاریابی محتوا، هدف این است که همانند یک شرکت رسانه‌ای فکر کنید و برای خودتان دنبال کننده یا همان فالور، خواننده یا بیننده ایجاد کنید. این استراتژی به شما کمک می‌کند تا کسب و کار خود را به یک برند تبدیل کنید. اولین قدم برای داشتن دنبال کننده این است که پرسونا یا شخصیت مخاطب هدف خود را بشناسید و چالش‌ها و خواسته‌های آنها را درک کنید. شناخت شخصیت خریداران به شما کمک می‌کند تا محتوایی مختص به همان افراد تولید کنید و به این صورت، تلاش‌هایتان مفید و مؤثر باشد. شما به عنوان بازاریاب می‌توانید با بررسی دقیق تأثیر محتوایی که تولید کرده‌اید، میزان رشد مخاطبان هدف را تحلیل کرده و کیفیت آن (محتوا) را افزایش دهید.

5- همیشه در حال جست و جو و تحقیق باشید

با وجود این ججم از محتوایی که در اینترنت وجود دارد، تولید مطالبی که منحصر به فرد باشد، واقعاً کار دشواری است. به همین خاطر باید به دنبال ارائه مطالبی باشید که قبلاً کسی چندان به آن نپرداخته است. به این صورت می‌توانید برای مخاطبان خود ارزش آفرینی کنید. اگر در زمینه بازاریابی محتوایی فعالیت می‌کنید، می‌توانید برای شناخت موضوعات به روز و پرمخاطب از انجمن‌هایی مثل Quora یا ابزارهایی مانند BuzzSumo استفاده کنید. همچنین می‌توانید برای افزایش انگیزه یا اطلاعات مخاطبان، با افراد کارشناس در حوزه کاری خودتان مصاحبه کنید. راه دیگری که به افزایش کیفیت محتوای شما کمک می‌کند این است که درباره فعالیت رقبای خود تحقیق کنید و بررسی کنید آنها از چه روش‌هایی برای جذب مخاطب بیشتر استفاده کرده‌اند.

6- داستان ساخت برند خود را برای مخاطبان بگویید

بی شک شما تجربیاتی دارید که مختص به خودتان است، از جمله این که ایده ساخت این بیزینس از کجا به ذهنتان خطور کرده است؟ چه نیازی در مخاطب احساس کردید که تصمیم گرفتید این کسب و کار را راه اندازی کنید؟ اولین مشتری‌های خود را به چه شکل جذب کردید؟ از این که توانستید نیاز آنها را برطرف کنید، چه احساسی پیدا کردید؟ چه درس‌هایی از کار در این بیزینس گرفته‌اید؟ بودجه مورد نظر برای کسب و کار خود را از کجا تأمین کردید؟ برای رشد بیزینس خود چه اقداماتی انجام دادید؟ به خاطر داشته باشید که هیچ چیز به اندازه روایت صادقانه سرگذشت کسب و کار شما نمی‌تواند مخاطبان را جذب خود کرده و تأثیر پایداری در آنها ایجاد کند.

7- محتوای شما باید قابلیت به اشتراک گذاشتن را داشته باشد

بیشتر کاربران اینترنت، حداقل یک بار در روز، شبکه‌های اجتماعی خود را چک می‌کنند. اگر صادقانه بخواهیم بگوییم، تنها تعداد کمی از پست‌هایی که در این رسانه‌ها قرار می‌گیرند، ارزش به اشتراک گذاشتن با خانواده و دوستان را دارند. به محتوای منحصر به فرد پست‌هایی که به تازگی با دیگران به اشتراک گذاشته‌اید، فکر کنید. حال بررسی کنید آیا مخاطب هدف شما، تمایلی برای به اشتراک گذاشتن مطالبی که می‌خواهید منتشر کنید دارد یا نه. به خاطر داشته باشید که افراد معمولاً به دنبال به اشتراک گذاشتن محتوایی هستند که منعکس کننده منظور و صدای درونی آنها باشد، چون به این وسیله می‌توانند احساسات خود را با دیگران تقسیم کنند. اگر محتوای جذابی تولید کنید که دیگران برای به اشتراک گذاشتن آن رغبت داشته باشند، احتمال افزایش باز نشر آن در کمترین زمان و مشاهده آن توسط حجم زیادی از کاربران، بیشتر خواهد شد.

 

اجرای ایده های پولساز شما


در این مقاله، با 7 استراتژی برای افزایش هر چه بیشتر کیفیت محتوا آشنا شدید. داشتن محتوای خوب بهتر از این است که اصلاً هیچ مطلبی در سایت خود قرار ندهید. با این حال، اگر به دنبال آن هستید که نتایج خوبی در کسب و کار خود به دست آورید، باید سعی کنید کیفیت محتوای خود را از خوب به عالی افزایش دهید. یک راه برای این کار این است که خودتان را به جای مخاطبان قرار دهید و قبل از این که محتوای خود را منتشر کنید، از دید آنها به مطالب نگاه کنید. همچنین تلاش کنید معیارهای یک محتوای خوب را بشناسید و اعضای تیم خود را هم از آنها مطلع کنید تا آنها هم بدانند از چه راهی می‌توانند کیفیت کار خود را افزایش دهند.