حریم خصوصی مشتریان در عصر دیجیتال

حریم خصوصی مشتریان در عصر دیجیتال

3 کلید حفاظت از حریم خصوصی مشتری در فضای اینترنت

دنیای دیجیتال، مجموعه بی نظیری از فرصت‌ها را در اختیار صاحبان کسب و کارها قرار داده است. با این حال آنچه امروزه بیش از کسب درآمد و دست‌یابی به سود اهمیت دارد، مشتری مداری و توجه به آنها است. از آنجا که هر روز، در رسانه‌ها، اخبار جدیدی درباره نقض حریم خصوصی کاربران اینترنت می‌شنویم، بنابراین بیشتر کسانی که نیازهای خود را از این طریق تأمین می‌کنند، نگران هستند که مبادا اطلاعاتشان تهدید یا از آنها سوء استفاده شود. شما به عنوان صاحب یک کسب و کار قانونی، اگر به دنبال کسب درآمد هستید، باید ابتدا مشتریان خود را قانع کنید که با وجود آسیب پذیر بودن فضای اینترنت، می‌توانید از حریم خصوصی آنها محافظت کنید. در این مقاله قصد داریم راهکارهایی در این رابطه به شما معرفی کنیم:

 

هم اکنون صاحب وبسایت شوید

 

1- از کارمندان خودتان شروع کنید

قبل از این که به حفظ حریم و اطلاعات مشتریان خود امیدوار باشید، باید به فکر امن کردن سرور خود و اطلاعاتی باشید که متعلق به تیم شما است زیرا تا زمانی که امنیت عملیات و داده‌های کسب و کار خودتان را تأمین نکنید، نمی‌توانید جلوی از دست رفتن اطلاعات یا نفوذ هکرها را بگیرید. امنیت در فضای مجازی با درک این نکته شروع می‌شود که انسان عنصر مهمی است و تکیه کردن بیش از اندازه به نرم افزارها و اتوماسیون، به ضرر شما خواهد بود. همانطورکه در نشریه Harvard Business Review  نیز اشاره شده است، عنصر انسانی امنیت فضای مجازی از آن لحاظ اهمیت دارد که کارکنان شرکت شما اولین و آخرین سد دفاعی برای حفاظت از اطلاعات شرکت هستند. صرف نظر از مقدار پولی که برای امنیت IT صرف کرده‌اید، اگر کارمند شما به خاطر مشغله زیاد یکی از پسوردها را روی میز خود بنویسید و آن در معرض دید همه قرار دهد، یکپارچگی شبکه شما از بین خواهد رفت. در صورتی که کارمندان شما دانش کافی درباره عملکرد هکرها نداشته باشند، نمی‌توانند به حفظ حریم خصوصی مشتریان کمک کنند. بنابراین ضروری است که اطلاعات مفید و کاربردی را در اختیار آنها قرار دهید. پس از این که مطمئن شدید سخت افزار مورد استفاده همه کارکنان به روز بوده و اصول اولیه و IT را آموخته‌اند، می‌توانید تمرکزتان را بر خود مشتریان معطوف کنید. در عصر دیجیتال، مشتریان منبع بزرگی از اطلاعات به حساب می‌آیند و در بیشتر کسب و کارهای اینترنتی، اطلاعاتی مثل محصولاتی که مشتری خریده است، دفعاتی که اقدام به خرید کرده‌اند و مقدار پولی که به طور میانگین صرف هر کدام از خریدها کرده‌اند را در اختیار دارند. حفاظت از این اطلاعات تنها برای حفظ جایگاه شما در بازار رقابت اهمیت ندارد بلکه جلوی فاجعه‌هایی که در اثر از دست دادن اطلاعات به وجود می‌آید را می‌گیرد. به خاطر داشته باشید که این وضعیت ممکن است حتی برای بزرگترین کسب و کارها نیز به وجود آید. برخی از شرکت‌ها تصور می‌کنند تا زمانی که اطلاعات را به صورت گمنام نگه دارند، می‌توانند هر مقدار اطلاعات که بخواهند از مشتریان جمع آوری کنند. اما واقعیت این است که  ناشناس نگه داشتن اطلاعات به تنهایی کافی نیست بلکه برای حفظ حریم خصوصی مشتری، در هر مرحله از فرآیند کسب وکار خود، به یک برنامه امنیتی جامع نیاز دارید.

 

حریم خصوصی مشتریان در عصر دیجیتال

 

2- خطر نقض حریم خصوصی را در همه جا احساس کنید

برای این که بتوانید به خوبی علت نگرانی مشتریان امروزی را درک کنید، لازم است ابتدا به این درک برسید که خطر نقض حریم خصوصی همه جا وجود دارد. شاید با خودتان فکر کنید که ناشناس نگه داشتن اطلاعات، به تنهایی کافی است اما باید بدانید که موضوع امنیت، فراتر از پاک کردن اطلاعات قابل تشخیص از پایگاه‌های داده است. در بسیاری از شرایط، آن دسته از داده‌های مشتری که ناشناس شده‌اند را می‌توان با کمک نرم افزار بازسازی کرد و در برخی موارد، هکرهای باهوش می‌توانند به راحتی و بر اساس اطلاعاتی که از قبل درباره افراد هک شده دارند داده‌های مفقود شده را پیدا کنند. شیوه‌های کنونی امنیت داده که بر گمنام بودن اطلاعات تأکید می‌کنند، به تنهایی کافی نیست. در حالی که امروزه برای سردرگم کردن هکرها، دادهای بی ربطی به پایگاه‌های داده اضافه می‌کنند، اما باید اطمینان حاصل کنید که مشتریان، اطلاعات شخصی خودشان را در زمانی که به آن احتیاج ندارند، منتشر نمی‌کنند. مطمئن شوید که مشتریان از قبل در جریان سیاست شما برای جمع آوری داده‌ها قرار گرفته‌اند، به این خاطر که در عصر دیجیتال، شفاف سازی بهترین گزینه است. مخفی کردن اطلاعات از مشتریان، باعث می‌شود آنها در آینده اعتماد خودشان را نسبت به شما از دست بدهند و در برخی موارد منجر به اعمال جریمه‌های سنگین برای شما خواهد شد. به تازگی اتحادیه اروپا، قانون عمومی حفاظت از اطلاعات (GDPR) را تصویب کرده است که تغییرات زیادی در قوانین امنیت IT  به وجود آورده است. مثلاً بر اساس این قانون، بسیاری از شرکت‌ها باید کاربران را در جریان اطلاعاتی که می‌خواهند از آنها دریافت کنند، قرار بدهند. کسب وکارهایی که می‌خواهند در آینده، تابع این قوانین باشند، باید به طور کامل قوانین موجود را بخوانند و خودشان را برای دیگر سیاست‌های حفاظت از مشتری آماده کنند که بی شک در آینده تصویب می‌شوند.

3- با مشتریان خود صادق باشید

در عصر دیجیتالی امروز، حفاظت از حریم شخصی و گمنامی مشتری، مستلزم این است که از همان ابتدا با مشتریان خود صادق باشید. مخفی کردن داده‌ها از کاربران، شما را در شرایط دشواری قرار خواهد داد. از طرفی اگر در مورد روشی که شرکت شما برای تبلیغات به کار می‌برد، شفاف سازی نکنید، در بدترین زمان ممکن، برای شما دردسرساز خواهد شد. مطمئن شوید که مشتریان و کاربران دیجیتالی می‌دانند چطور و چرا اطلاعات آنها را جمع آوری می‌کنند، زیرا شفاف سازی و ایجاد اعتماد، مبنای ایجاد روابط تجاری در قرن 21 به حساب می‌آید. به همین شکل کارمندان شما نیز باید به طور کامل قوانین IT شرکت شما را درک کنند و حسی قوی نسبت به فرهنگ شرکت یعنی تأکید بر محرمانه ماندن اطلاعات داشته باشند. این بدان معنی است که نباید بدون رضایت کارمندان، اطلاعات آنها را جمع آوری کنید. مادامی که تأکید خود را بر شفافیت و جمع آوری اطلاعات مفید قرار دهید، می‌توانید با وجود تهدیدهای عصر دیجیتال، همچنان به حفاظت اطلاعات امیدوار باشید.

 

سایت خود را به سادگی طراحی کنید

 

در این مقاله، با سه راهکار در زمینه حفظ اطلاعات و حریم خصوصی مشتریان آشنا شدید. به خاطر داشته باشید که توجه به این مسأله، فقط مختص غول‌های تجاری مثل فیسبوک نیست. بسیاری از کسب و کارهای کوچک در طی چند سال اخیر، به خاطر مسائل مرتبط با حریم خصوصی، اعتماد مشتریان نسبت به خودشان را از دست داده‌اند. شما به عنوان صاحب یک کسب و کار باید با اطلاعات شخصی و محرمانه مشتریان خود با احترام و منصفانه رفتار کنید. در این صورت، مشتری به حسن نیت شما پی خواهد برد و از یک طرف میزان فروش شما افزایش یافته و از طرف دیگر خطرات کمتری، کسب و کار شما را تهدید خواهد کرد. همانطور که در این مقاله هم اشاره شد، شما باید فرآیند حفاظت از اطلاعات مشتریان را ابتدا از کسب و کار و اعضای تیم خودتان شروع کنید و آنها را در جریان مزایایی که توجه به حریم خصوصی مشتریان در دراز مدت به همراه خواهد داشت، قرار دهید. یکی دیگر از راهکارهایی که به ایجاد اعتماد مشتریان، تداوم وفاداری آنها به شما و جلوگیری از بحران کمک خواهد کرد این است که یک فرم آنلاین یا آدرس ایمیل در اختیار مشتریان قرار دهید تا آنها بتوانند مشکلات یا دغدغه‌های خود را در زمینه حفظ حریم خصوصی با شما در میان بگذارند و متقابلاً شما هم حتماً به پیام‌های آنها پاسخ دهید.