تاثیر تجربه کاربری در سئو

تاثیر تجربه کاربری در سئو

آیا تجربه کاربری، فاکتور رتبه بندی گوگل به حساب می‌آید؟

در متن اصلی دستورالعمل رتبه بندی کیفی گوگل، 16 بار عبارت تجربه کاربری تکرار شده است، با این حال طبق اعلام گوگل «تجربه کاربری» حداقل در جست جوی‌هایی که با کامپیوتر انجام می‌شود، جزء فاکتورهای رتبه بندی به حساب نمی‌آید. گری ایل یس در این باره می‌گوید: «در مورد تلفن‌های همراه، تجربه کاربری قطعاً جز فاکتورهای تأثیر گذار بر رتبه بندی گوگل به حساب می‌آید. زیرا به روز رسانی برنامه‌های تلفن همراه بر مبنای تجربه کاربری صورت می‌گیرد اما در حال حاضر در کامپیوترهای شخصی، تجربه کاربری تأثیری بر رتبه بندی گوگل ندارد. Google، می 2015».
اگرچه گفته می‌شود که تجربه کاربری اصولاً جزء «فاکتورهای رتبه بندی گوگل» به حساب نمی‌آید، با این حال باید منظور دقیق گوگل از «تجربه ضعیف کاربر» را بدانیم. چون اگر گوگل هر گونه نشانه‌ای را در وب سایت شما پیدا کند که بیانگر تجربه ضعیف کاربر باشد، دیری نخواهد گذشت که رتبه شما را تنزل خواهد داد. مت کاتس (که البته دیگر با گوگل همکاری نمی‌کند) مکرراً به وبسمترها توصیه می‌کند هنگام سئو کردن سایت خود، صرفاً رضایت کاربر را در نظر داشته باشند. 

تجربه کاربری بد چیست؟

تجربه کاربری بد در گوگل حداقل از منظر رتبه بندی کیفی، عبارت است از عواملی که به تنزل رتبه سایت در گوگل منجر می‌شود. در این جا به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد:
طراحی که کاربر را سردرگم کند یا به طور بالقوه او را فریب دهد.
تغییر مسیر(redirect) پنهانی
دانلودهای مخرب
محتوای حاوی اسپم که توسط کاربر ایجاد شده باشد.
محتوای اصلی کم کیفیت
محتوای تکمیلی کم کیفیت یا گمراه کننده
به طور خلاصه، براساس الگوریتم‌های گوگل و نظر ارزیاب‌های انسانی که علاقه مشهودی به این حوزه دارند، تجربه کاربری ضعیف، باعث تنزل رتبه شما در گوگل خواهد شد. گوگل، سایت‌های موبایل را بر مبنای تجربه کاربری آزاد دهنده رتبه بندی می‌کند. با این حال در برخی سطوح، آنچه گوگل به عنوان تجربه کاربری طبقه بندی می‌کند ممکن است با تعریف یک متخصص از تجربه کاربری متفاوت باشد. گرچه ابزارهای رتبه بندی گوگل برای موبایل با ابزارهای آزمایش W3c Mobile متفاوت است، معیار گوگل برای رتبه بندی همچنان محتوای اصلی صفحات وب است. همچنین اعتبار دامینی که صفحه در آن ایجاد شده است را نسبت به سایت شما و صفحات رقیب در دامین های دیگر می‌سنجد.

تجربه کاربری رضایت بخش

تجربه کاربری رضایت بخش، به بالارفتن رتبه شما در گوگل کمک می‌کند. در مقابل تجربه کاربری ضعیف، نظر ارزیاب‌های انسانی نسبت به سایت شما را به کلی تحت تأثیر قرار می‌دهد.  الگوریتم‌های تنبیهی گوگل با مشاهده  برخی معیارها در سایت شما، از جمله بی اعتبار بودن سایت یا وجود معیارهای قدیمی سئو، (مثل بالا بودن تعداد کلمات کلیدی در یک صفحه)، آن را مصداق تجربه کاربری بد به حساب می‌آورد. در مقابل، اگر تمرکز خود را عمدتاً بر افزایش کیفیت محتوای اصلی صفحات خود قرار داده و از تکنیک‌های قدیمی سئو استفاده نکرده و حتی آنها را حذف کنید، به این ترتیب هم تجربه کاربری را ارتقاء داده‌اید و هم  به افزایش ترافیک‌های مثبت از گوگل در سال 2018 کمک کرده‌اید. با بهبود کیفیت محتوای سایت خود، تجربه کاربری به شکل قابل توجهی ارتقا می‌یابد.

گوگل به زودی از الگوریتم Mobile First Index برای ایندکس کردن صفحات استفاده می‌کند

گوگل به زودی رتبه بندی سایت‌ها را بر اساس محتوایی که در موبایل‌ها نمایش داده می‌شود، انجام می‌دهد. امروزه حدود 55 درصد بازدیدکنندگان سایت‌ها از طریق موبایل وارد می‌شوند. در حال حاضر صاحبان کسب و کار باید تمرکز خود را بر ارائه سریع و قابل دسترس محتوای سایت به کاربران موبایل و دسک تاپ یا کامپیوترهای شخصی قرار دهند. چون در غیر این صورت، رقبا این کار را خواهند کرد و رتبه بالاتری نسبت به شما در گوگل به دست خواهند آورد.
نقل قول: «برای کاربردی کردن هرچه بیشتر نتایج، از الگوریتم Mobile First Index برای ایندکس کردن صفحات استفاده کره‌ایم. اگر چه ما از یک  ایندکس جست و جو، برای وب سایت‌ها و اپلیکیشن ها استفاده کرده‌ایم، اما الگوریتم‌های ما سرانجام عمدتاً از نسخه موبایل محتوای یک سایت برای رتبه بندی صفحات آن سایت استفاده خواهند کرد. هدف از این کار درک داده‌های ساختار یافته و نشان دادن اسنیپت‌ها از صفحاتی است که در نتیجه جست و جو نشان داده می‌شوند. البته اگرچه ایندکس ما بر پایه اسناد موبایل (mobile documents) است، اما همچنان به دنبال این هستیم که تجربه جست و جوی خوشایندی برای همه کاربران -اعم از کسانی که از موبایل یا دسک تاپ ( کامپیوترهای شخصی و لپ تاپ) برای جست و جو استفاده می‌کنند- ایجاد کنیم. بر اساس اعلام گوگل (2017)، در صورتی که سایت پاسخگو یا سایت خدماتی پویایی دارید که محتوای اولیه و ثانویه در هر دو نسخه موبایل و دسک تاپ مانند هم است، نباید تغییری در محتوا ایجاد کنید.

گوگل دارای یک الگوریتم تنبیهی به نام Page Heavy است

همیشه محتوای اصلی صفحه را با هر وضوحی که هست در بخش بالایی صفحه به نمایش بگذارید. زیرا در غیر این صورت الگوریتم Page Heavy گوگل آن را شناسایی خواهد کرد. خلاصه این که اگر میزان تبلیغات موجود در صفحه شما بیش از اندازه باشد یا تبلیغات پرداختی باعث سردرگم شدن کاربر یا ایجاد هر تجربه ناخوشایند دیگر در او شود، صفحه شما در SERPها، از نظر رتبه تنزل خواهد کرد.
نقل قول: «فقدان محتوای کافی در قسمت بالایی صفحه، باعث تنزل رتبه سایت‌ها خواهد شد» Google  
 به همین خاطر باید در انتخاب محل قرار دادن تبلیغات یا محتواهای دیگر اسپانسر‌دار دقت کنید. چون اگر آن‌ها را در محل محتوای اصلی سایت قرار دهید، ترافیک بازدیدکنندگان سایت کاهش خواهد یافت.

الگوریتم تنبیهی Interstitial and Pop-Up گوگل

به خاطر داشته باشید که گوگل از ژانویه 2017 مجهز به یک الگوریتم تنبیهی به نام Interstitial and Pop-Up است. به همین خاطر از به کارگیری استراتژی‌های بازاریابی که مبتنی بر این الگوریتم هستند خودداری کنید. در این جا چند نمونه از تکنیک‌هایی که دسترسی کاربر به محتوا را کاهش می‌دهند را برایتان بازگو می‌کنیم:
نشان دادن پاپ آپی که محتوای اصلی را مخفی کند (اعم از این که بلافاصله بعد از ورود کاربر از نتایج جست و جو به یک صفحه ظاهر شود یا وقتی که کاربر مشغول بازدید از صفحه است)
نشان دادن یک تبلیغ بینابینی به تنهایی که کاربر قبل از دسترسی به محتوای سایت باید آن را ببندد.
استفاده از جانمایی که در آن بخش بالایی صفحه مشابه یک تبلیغ بینابینی ظاهر شود اما محتوای اصلی زیر آن قسمت پنهان شده باشد.

EXIT POP-UP چیست؟

این نوع پاپ آپ یا تبلیغات، خللی در دسترسی کاربر به محتوای اصلی صفحه نداشته و باعث آزار کاربر نخواهد شد. این نوع پاپ آپ‌ها در حال حاضر مورد استفاده قرار گرفته و میزان ورود کاربران به صفحه را افزایش خواهد داد.

هدف صفحه شما چیست؟

شاید هدف شما از راه اندازی یک صفحه فروش محصول یا خدمات، سرگرمی یا به اشتراک گذاشتن اطلاعات درباره یک موضوع خاص باشد. برای این که ارزیاب‌های کیفی و الگوریتم‌ها، سنجش بهتری از سایت شما داشته باشند، باید هدف صفحه‌تان یک مورد کاملاً شفاف باشد. در سال 2018، از این عمل در اصطلاح با نام «رضایتمندی بازدید کننده» یاد می‌شود. به عبارت دیگر، اگر کاربری وارد صفحه شما می‌شود، آیا از آن رضایت دارد و به هدفی که می‌خواسته رسیده است یا خیر؟

مدت زمان حضور کاربر در سایت یکی از معیارهای رتبه بندی به حساب می‌آید

نقل قول: «میانگین مدت زمان حضور کاربر در یک صفحه خاص را می‌توان یک معیار آماری برای رتبه بندی سایت به حساب آورد. برای محاسبه این معیار، مدت زمان بین  کلیک یک کاربر خاص بر روی یکی از نتایج جست‌و‌جو و زمانی که کاربر از آن صفحه خاص به صفحه جست و جو باز می‌گردد را محاسبه می‌کنند. بنابراین تجربه کاربری را می‌توان ارتقاء داد زیرا آن دسته از نتایج جست و جو که زودتر به کاربر نشان داده شوند با نیازهای اطلاعاتی او تطابق بیشتری دارند. به عبارت دیگر، معیار کیفیت نتایج جست و جو، تکرار کلیک‌ها و مدت زمان بازدید کاربر از صفحه است.

چه عواملی باعث اسپم شدن یک صفحه می‌شوند؟

در این جا به عواملی که باعث اسپم شدن یک صفحه می‌شوند اشاره خواهیم کرد:

  • متن یا لینک‌های مخفی: با انتخاب کل متن و اسکرول کردن به پائین صفحه کل متن هایلایت شده و به این ترتیب CSS / جاوا اسکریپت غیر فعال شده و امکان مشاهده کد منبع وجود نخواهد داشت.
  • فریب دادن موتور جست و جو: به این صورت که محتوایی که برای موتور جست و جو نشان داده می‌شود با آنچه برای کاربر به نمایش در می‌آید متفاوت است. یا مثلاً کاربران دسک تاپ، یک صفحه عادی را دریافت می‌کنند اما کاربران موبایل به یک دامین اسپم کاملاً متفاوت هدایت می‌شوند.
  • پنهان (cloak) کردن دامین با هدایت جاوا اسکریپت به صفحه‌ای دیگر و فریم 100 درصد: پنهان کردن دامین به این صورت است که نام دامین همچنان در نوار آدرس مرورگر باقی می‌ماند اما محتوای یک وب سایت کاملاً متفاوت به شما نشان داده می‌شود.
  • تکرار کلمات کلیدی: درصد یا تراکم کلمات کلیدی بیان نشده است و اعلام آن به عهده ارزیاب است.
  • تبلیغات PPC (پرداخت به ازای کلیک) که تنها هدف آن کسب درآمد برای صاحب سایت است و فایده‌ای برای کاربر ندارند.
  • صفحات Doorway: عبارتند از چند صفحه ورود که همگی کاربر را به همان مقصد هدایت می‌کنند.
  • الگوها و انبوه صفحات تولید شده در کامپیوتر، محتوای کپی شده یا متونی که کلمات کلیدی آن تغییر چندانی نکرده‌اند از این جمله‌اند.
  • کلیپ بورد پیام‌های کپی شده بدون هیچ محتوای دیگری در صفحه
  • صفحات جست و جوی فیک (fake) حاوی تبلیغات PPC
  • وبلاگ‌های فیک حاوی تبلیغات PPC، که براساس محتوای کپی/ تکه تکه شده یا نامفهومشان شناسایی می‌شوند.
  •  سایت‌های رابطه‌ای ضعیف که تنها برای کسب درآمد ایجاد شده‌اند. با بررسی این سایت‌ها در یک دامین متفاوت، ویژگی‌های تصویر که نشان می‌دهد تصویر از یک URL دیگر آمده است، فقدان محتوای اولیه،  متفاوت بودن ثبت کننده Whols دو دامین مورد نظر می‌توان به ضعیف بودن سایت رابطه‌ای پی برد.
  • صفحاتی که صرفاً حاوی تبلیغات PPC بوده و فاقد محتوای دیگر هستند یا محتوایشان بسیار ناچیز است.
  • دامین های پارک شده (parked domain)