کاربرد تگ در بهینه سازی موتور جست و جو title و تگ alt
کاربرد تگ alt و تگ title در بهینه سازی موتور جست و جو
از آنجا که Googlebot، مستقیماً متن موجود در عکسها را نمیبیند، به همین خاطر گوگل عموماً از اطلاعاتی که در تگ alt وجود دارد استفاده خواهد کرد. اگر تصور میکنید که اضافه کردن تگ alt، تگ title یا عنوان یا هر مورد دیگری، دسترسی کاربران اینترنتی به محتوای سایت شما را بهبود میبخشد، پس در استفاده از آنها تعلل نکنید. مثلاً اگر تصویری از یک پاپی (که در حال حاضر محبوبیت زیادی دارند) دارید که در حال بازی با توپ است، میتوانید از عبارتی مثل (My puppy Besty playing with a bowling ball) به معنی پاپی من که اسمش بستی است در حال بازی با یک توپ بولینگ است، استفاده کنید. این جمله در واقع تگ alt تصویر شما به حساب میآید. همچنین اگر لینکی درباره آن تصویر دارید که نسخه بزرگتری از همان تصویر را نشان میدهد، میتوانید از عبارت "View this image in high- resolution" (به معنی این تصویر را با وضوح بالاتری مشاهده کنید) به عنوان تگ title آن لینک استفاده کنید.
تگهای Link Title Attributes، سرنام و حروف اختصاری
آیا گوگل محتوای متنی موجود در تگ سرنام (acronym)، را شمارش میکند؟
بر اساس آزمایشها و بررسیهای صورت گرفته خیر. در واقع گوگل کلمات کلیدی موجود در تگ سرنام را نادیده میگیرد. نتیجه مشاهداتی که از یک صفحه آزمایشی به دست آمده نشان میدهد که گوگل موارد زیر را شمارش نمیکند
- Link Title Attribute: ظاهراً لینک دادن به صفحه دیگر فایدهای ندارد.
- تگهای ABBR (حروف اختصاری)
- نام فایل عکس
- کلمات Wrapping (یا حداقل اعداد) در SCRIPT.
همانطور که ملاحظه میکنید گوگل بیشتر عناصر قابل مشاهده یک صفحه را به طور کامل نادیده میگیرد. در مقابل به نظر میرسد که گوگل (همچنان) برخی از عناصر غیر قابل مشاهده را پشتیبانی میکند. این عناصر عبارتند از
- NOFRAMES
- NOSCRIPT
- ALT ATTRIBUTE
تنها درموارد خیلی ضروری تمرکز خود را روی عناصر غیر قابل مشاهده قرار دهید، زیرا ظاهراً تگ **P** مهمترین تگی است که در سال 2018، باید بهینه سازی شود.
وجود کلمات کلیدی در URL ها، امکان استفاده از آنها را در موتور جست و جو فراهم کرده است
URL های پاک (یا URL هایی که ویژگیهای لازم برای استفاده در موتور جست و جو را دارند) ، باید ساده بوده و به راحتی قابل خواندن باشند. برای این که گوگل کار خزیدن در سایت را با موفقیت انجام دهد، نیازی به استفاده از URL های پاک در ساختار سایت نیست.
آیا استفاده از URL های پاک، تفاوت چشمگیری در نتیجه گوگل ایجاد میکند؟
خیر. طبق تجربیات قبلی، استفاده از این شکل از URL ها در جای خود، از نظر تأثیر در درجه دوم و سوم و حتی کمتر قرار دارد. با این حال بررسیها نشان دهده است که استفاده از کلمات کلیدی در URL ها مزایای زیادی دارد. ظاهر اگر از URL های پاک استفاده کنیم، جایگاه شما از نظر Google SERP ارتقا مییابد. زیرا شما به جای استفاده از شماره شناسایی پارامتر یا جلسه (parameter/session ID number)، که گوگل با آن بسیار مخالف است، از کلمات کلیدی در نام صفحه واقعی استفاده کردهاید. در صورت واقعی بودن نام فایل یا صفحه، گوگل تا حدودی به صفحه اعتماد میکند. با این حال جان مولر در دستورالعمل سال 2018 اعلام کرد که استفاده از کلمات کلیدی در URL ها، فاکتور چندان مهمی در رتبه بندی گوگل به حساب نمیآید. با در نظر گرفتن این گفته نمیتوان با اطمینان درباره اهمیت فاکتورهای تأثیر گذار در رتبه بندی گوگل تصمیم قاطع گرفت. اگرکاربران در انجمنهای آنلاین از URL ها به عنوان لینک استفاده کرده و به سایت شما لینک بدهند، این کار مزایای هرچند کم اما محسوسی برای سایت شما خواهد داشت. اگر کلمات کلیدی در لینک انکر تکست ( متن لینک) واقعی که به سایت شما هدایت میشود، قرار داشته باشند، رتبه سایت شما ارتقا خواهد یافت. در این مورد نیز همه چیز بستگی به کیفیت صفحهای دارد که به سایت شما لینک شده است. بنابراین در این مورد هم، اعتماد گوگل، معیارهای رتبه بندی صفحه و انکر تکست اهمیت دارند و از همه مهمتر محتوایی که در آن سایت میگذارید باید متعلق به خودتان بوده و قابل نقل باشد. گاهی اوقات میتوان ایست واژهها (stop words) را از یک URL حذف کرد و فقط کلمات کلیدی خیلی مهم را در عنوان صفحه باقی گذاشت. این بدان خاطر است که بسیاری از انجمنهای اینترنتی، URL را تحریف و آن را کوتاه میکنند. گاهی وبمسترها ترجیح میدهند عین عبارت مورد نظر را در عنوان URL به کار برده و سپس آن را برای رتبه بندی در اختیار گوگل قرار دهند.
امروزه تصور میشود که Googlebot میتواند درURL های پویا بخزد، اما بیشتر وبمسترها بر این باورند که اگر گوگل این URL ها را بی اهمیت تشخیص دهد یا URLحاوی متغیرو session IDهای مختلف باشد، گوگل آنها را خطرناک قلمداد کرده و کنار میگذارد. امروزه باید تا حد امکان از URL های پاک استفاده کنید. این URL ها باید تا حد امکان ساده بوده و در استفاده آنها زیاده روی نشود. سادگی URL، یکی از کلیدهای موفقیت در بهینه کردن یک وب سایت است. گوگل حتی در سطوح بسیار پائین نیز، به کلمات کلیدی URL ها توجه میکند. فقدان کلمات کلیدی در URL از یک طرف هم باعث تنزل رتبه شما میشود و هم قابلیت استفاده در کوئری های طولانی کاربران را نخواهد داشت.
URL های مطلق یا نسبی
توصیه میکنیم URL ای که استفاده میکنید، صرف نظر از نوع آن، همیشه منسجم و یک دست باشد. URL های مطلق این ویژگی را دارند، که البته انتخاب آن به عهده خودتان است. اگر تنظیمات محلی به درستی انجام شده باشد، گوگل میتواند در هر دو نوع URL اعم از مطلق و نسبی بخزد.
در این متن منظور از نسبی یعنی متناسب با متنی که لینک بر روی آن قرار دارد، زیرا با انتقال آن لینک به صفحه دیگر، URL از کار می افتد. در URL های مطلق، وضعیت به این صورت نخواهد بود و حتی با جا به جا شدن هم کارکرد خود را از دست نخواهد داد. انتخاب URL مطلق یا نسبی بستگی به نظر برنامه نویس سایت شما دارد. برخی از برنامه نویسان سایتهای بزرگ همیشه از URL های نسبی استفاده میکنند.
طول URL چقدر باید باشد؟
تا امروزه، قاعده مشخصی برای اندازه گیری طول URL ارائه نشده است. با این حال طبق نظر جان مولر، طول URL باید کمتر از 2000 کاراکتر باشد تا امکان مدیریت بهتر آن فراهم باشد.
استفاده از ساب دایرکتوری یا فایل در ساختار URL
گاهی اوقات وبمسترها از ساب فولدر و گاه از فایل استفاده میکنند. گاهی تصمیم گیری در مورد انتخاب یکی از این دو مورد و مزایای واقعی آنها ( از نظر ارتقا رتبه در گوگل) کار دشواری است. امروزه، بخش عمدهای از CMS ها در مسیر فایل خود، از ساب فولدرها استفاده میکنند، بنابراین میتوان مطمئن شد که کدام یک از آنها از نظر گوگل قابل قبول هستند.
شاید شما هم از جمله کسانی بودهاید که هنگام ساخت یک سایت کاملاً جدید، از فایلهای html استفاده میکردهاید، چون در گذشته این نوع فایلها، از اهمیت زیادی در موتورهای جست و جو برخوردار بودند. در آن زمان ساب فولدر یا دایرکتوری، مجموعهای از صفحات بودند.
در گذشته تصور میشد که یک فایل سریعتر از ساب فولدر میتواند اعتماد گوگل را به خود جلب کند. به همین خاطر در بیشتر وب سایتها به جای ساب فولدر از فایل استفاده میشد. شاید بپرسید وقتی ساب فولدر توانست اطمینان گوگل را به خود جلب کند ( معمولاً بعد از 6 ماه)، آیا این دو (فایل و ساب فولدر) تفاوت قابل ملاحظهای از نظر رتبه بندی درگوگل ایجاد خواهند داشت. معمولاً اعتبار یک صفحه و وجود ارتباط میان مطالب یک سایت و کوئری کاربران، نقش تعیین کنندهای در رتبه بندی گوگل دارد. در گذشته نحوه برخورد با ساب فولدرها نسبت به فایلها متفاوت بود.
فایلها در مقایسه با سایر ساب فولدرها یا صفحات سایت شما کمتر مورد اطمینان گوگل هستند یا به طور کل توسط آن نادیده گرفته میشوند. به نظر میرسد گوگل ساب فولدرها را دیرتر از صفحات html ایندکس میکند.
غالباً افراد درباره دامین های تراست شده صحبت میکنند اما توجه نمیکنند که برخی از بخشهای دامین کمتر تراست میشوند.. به نظر عدهای در مسیر فایل خود نباید فرتر از 4 سطح فولدر عمل کنیم با این حال وقتی در این رابطه از جان مولر سؤال شد که آیا تعداد دایرکتوریهایی که در یک URL قرار دارند، نقشی در رتبه بندی سایت دارد، او در پاسخ گفت خیر.
به نظر میرسد که در سال 2018، نگرانی در این مورد معنایی ندارد، چون موارد مهم دیگری هستند که باید به آنها توجه کرد.
گوگل درباره ساب دامین ها چه برخوردی دارد؟
از جان مولر سؤال شد که آیا میتوان به ساب دامین ها لینک داخلی داد و او در جواب گفت بله. زیرا گوگل ساب دامین های یک سایت را وب سایت مستقلی قلمداد میکند. .او در این رابطه اضافه کرد "در صورتی که وب سایت شما بخشهای مختلفی داشته و هر کدام روی ساب دامین های مختلفی باشند، از نظر گوگل کاملاً مطلوب خواهد بود. البته این موضوع کاملاً بستگی به شما و نحوه لینک کردن افراد در ساب دامین های مختلف دارد. به نظر من، یکی از جنبههای دشوار این کار آن است که محتوای یک سایت را شناسایی کرده و آن را به عنوان یک وب سایت مستقل در نظر بگیریم. گاهی اوقات مطالب در ساب دامین های مختلف شبیه محتوای یک وب سایت مستقل بوده و گاهی شبیه وب سایتهای مختلف مثلاً در بِلاگر هستند. در اصل همه ساب دامین ها وب سایتهای مستقل از هم هستند که با یکدیگر ارتباطی ندارند".
شاید شما از جمله کسانی باشید که ساب دایرکتوریها را به ساب دامین ترجیح دهید، مگر این که از نظر شما قرار دادن یک محتوای خاص روی یک ساب دامین و نه محتوای اصلی معقول باشد. سالها قبل و زمانی که Google Panda عرضه شد، بسیاری سعی در فرار از الگوریتمهای کیفیت محتوای گوگل داشتند، به این منظور، صفحات و محتواهای مشمول جریمه را به ساب فولدرها منتقل کردند. به نظر میرسد که این یک راه حل موقتی بوده است. انتظار میرود در دراز مدت گوگل ساب دامین های موجود در وب سایتهایی که کاربری مشترک دارند را به عنوان یک موجودیت در نظر بگیرد و آنها را از نظر کیفیت محتوا و رضایت کاربران درجه بندی کند.
ساب فولدر یا ساب دامین؟
اگر حق انتخاب بین ساب فولدر و ساب دامین به شما داده شود کدام را انتخاب میکنید؟ به نظر میرسد قرار دادن محتوای یک ساب فولدر بر روی دامین اصلی، راهکار خوبی باشد. نتیجه تحقیقات اخیر سیستریکس (Sistrix) نشان میدهد: "وقتی از ساب دامین به ساب دایرکتوی تغییر مکان دهید، رتبه شما ارتقا خواهد یافت و میتوانید ترافیک ارگانیک بیشتری از گوگل دریافت کنید".
کدام برای گوگل بهتر است؟ PHP، HTML یا ASP؟
انتخاب هر یک از این سه مورد، مادامی که یک سند سازگار برای مرورگر ارائه دهد، تفاوتی ندارد، چون در هر حالت گوگل توانایی خواندن آن را خواهد داشت. از آنجا که اضافه کردن کد جانبی سروربه اسناد فلت (مسطح) کار سادهای است، بنابراین شاید PHP را ترجیح بدهید. به این ترتیب عملکرد جدیدی به سایت اضافه خواهد شد.
پاسخ به نظر