روشهای ریدایرکت کردن صفحات سایت

روشهای ریدایرکت کردن صفحات سایت

ری دایرکت 301 قدرتمند و سئوی کلاه سفید

شما می‌توانید برای ری دایرکت (تغییر مسیر) صفحات، ساب فولدرها یا حتی کل وب سایت‌ها، از ری دایرکت 301 استفاده کرده و رنکینگی که صفحه، ساب فولدر یا وب سایت قدیمی داشته است را حفظ کنید. بر اساس دستورالعمل گوگل در سال 2018، اگر می‌خواهید URL صفحه‌ای که در صفحه نتایج موتور جست و جو نشان داده شده است را تغییر دهید، توصیه می‌کنیم از ری دایرکت 301 سمت –سرور (server-side) استفاده کنید. این بهترین روشی است که به ما نشان می‌دهد کاربران و موتورهای جست و جو به صفحه درستی هدایت شده‌اند. همچنین بر اساس نظر مت کاتس، ری دایرکت 301 در سطح صفحه انجام می‌شود. به همین خاطر اگر یک مورد از 301 را در یک صفحه از دامین قدیمی مشاهده کردید نباید تصور کنید که کل دامین به طور کامل جابه جا شده است. او در جای دیگری می‌گوید : "شاید سؤال کنید که چگونه می‌توان از یک دامین به دامین دیگر نقل مکان کرده و رنکینگ‌ها را به همان صورت حفظ کرد؟ در پاسخ باید گفت از ری دایرکت دائمی 301 استفاده کنید تا به مکان جدیدی منتقل شوید.  جان مولر نیز در این رابطه گفته است در صورتی که ری دایرکت از نوع سمت سرورباشد، ما تا 5 مرحله از ری دایرکت را پیگیری خواهیم کرد.

 

ایده های پولساز خود را با کسب و کار آنلاین اجرا نمایید.


از این به بعد به جای این که از طریق پیغام 404، 410 یا هر دستور دیگری به گوگل اعلام کنید که صفحه مورد نظرتان را پیدا نکرده‌اید، می‌توانید یک صفحه منقضی شده را به یک صفحه نسبتاً مشابه ری دایرکت کنید. به این وسیله برابری پیوند (link equity) صفحه قدیمی را حفظ کنید. روش دیگر، ری دایرکت کردن صفحات قدیمی به یک صفحه جدید است. البته برای این کار،  اطلاعات باید در صفحه جدیدی باشد که صفحه قدیمی را رتبه بندی کرده است. اگر می‌خواهید که ری دایرکت ها از مزیت سئو کردن برخوردار باشند، باید از نظر موضوعی نیز به هم مربوط باشند. قاعده کلی در این رابطه این است که اطلاعات ( و کلمات کلیدی) صفحه قدیمی به شکل برجسته و مشهودی در متن صفحه جدید آورده شده و ایمنی آن‌ها حفظ شود. حتماً تاکنون به قدرت ری دایرکت 301 و نحوه استفاده از آن پی برده‌اید.  با ری دایرکت 301 می‌توان صفحات کاملاً بی ربط را نیز از نظر رتبه در گوگل ارتقا داد. البته باید این ری دایرکت ها را تا ابد در محل مناسب خود (مثلاً سرور لینوکس آپاچی در فایل htaccess) نگه دارید. بنابراین از دیدگاه ما، وقتی به ری دایرکت 301 و جابه جایی دایمی سایت نگاه کنیم، انتظار داریم که ری دایرکت 301 مدتی طولانی باقی خواهد ماند. به گفته جان مولر از شرکت گوگل ری دایرکت 301 از همه صفحات به صفحه اصلی را به عنوان خطای نرم افزاری 404 تلقی می‌کنیم". یکی دیگر از مواردی که در مورد آن باید احتیاط کرد، ری دایرکت کردن حجم زیادی از لینک‌های کم کیفیت به یک URL است. اگر برای ری دایرکت کردن URL های قدیمی، به صفحه‌ای نیاز دارید، می‌توانید نقشه سایت یا صفحه تماس را برای این کار انتخاب کنید. قبل از ری دایرکت کردن بک لینک‌های صفحات به یک صفحه مهم، آن‌ها را بررسی کنید. در سال 2018، عناصر لینک کانونیکال، عملکردی دقیقاً مشابه 301 دارند. با این حال به نظر می‌رسد تأثیر آنها کمی دیرتر مشاهده می‌شود و گوگل می‌تواند در صورت کاربرد نادرست این لینک‌ها، آن‌ها را کاملاً نادیده بگیرد .

نکته- یکی از تاکتیک‌هایی که در حال حاضر می‌توان انجام داد این است که مقاله‌های قدیمی، بی محتوایی را که گوگل نادیده گرفته است را به صورت مقالات با کیفیت‌تر در آورد. شما معمولاً می‌توانید صفحات قدیمی را به صورت یک صفحه واحد در آورید که محتوای آن به همدیگر مرتبط باشند. به این ترتیب می‌توان از یکسان بودن لینک و محتوا اطمینان حاصل کرد. تا زمانی که هدف شما ارائه خدمات به کاربران و ایجاد محتوای رضایت بخش و به روز باشد، گوگل این روش را می‌پذیرد. جان مولر سال 2016 در دستورالعمل گوگل اعلام کرده است: " هر زمانی که تغییر بزرگی در وب سایت خود ایجاد کنید، اعم از این که URL های زیادی را ری دایرکت کنید، از یک دامین به دامین دیگر بروید یا ساختار سایت خود را تغییر دهید که همگی تماماً وقت گیر هستند، گوگل به سرعت متوجه شده و آن را به وبمستر اعلام می‌کند. البته توجه داشته باشید که این کار یک یا دو روزه انجام نخواهد شد.

توجه: برخی از ری دایرکت ها خطای نرم افزاری 404 تلقی می‌شوند

آیا می‌توان تصور کرد که که گوگل برخی از ری دایرکت های  301 (را که به محتوای کاملاً یکسانی ری دایرکت نمی‌کنند) را به عنوان خطای نرم افزاری شماره 404 اعلام کرده و تمام علایم و سیگنال‌های مرتبط با آن را بی ارزش می‌کند.

صفحه خطای 404 چیست؟

بر اساس دستورالعمل گوگل در سال 2018، خطای نرم افزاری 404 به معنای این است که یک URL در سایت شما، صفحه‌ای را نشان می‌دهد که به کاربر اعلام می‌کند که صفحه مورد نظر وجود ندارد. در برخی از موارد به جای نشان دادن صفحه " not found" کاربر صفحه‌ای را مشاهده می‌کند که محتوای ناچیز و غیر مفیدی در آن وجود دارد. محتوای این صفحه به صورت پراکنده بوده یا صفحه در کل خالی است. تجربه نشان می‌دهد که حجم همه خطاهای نرم افزاری 404 به صورتی نیست که باعث ایجاد مشکل در اکثر سایت‌ها شود، با این حال برخی از صفحاتی که به صورت خودکار در برخی از سایت‌ها ایجاد می‌شوند باعث بروز خطای نرم افزاری 404 در سطح محتوا شده و از لحاظ ایندکس کردن، مشکلاتی را به وجود آورند.
طبق اعلام گوگل اگر در صورت وجود نداشتن صفحه‌ای،  کدی به جز کد 404 یا 410 نشان داده شود ( یا به جای نشان دادن صفحه 404، کاربران به صفحه دیگری مانند صفحه اصلی منتقل شوند) سایت با مشکل مواجه خواهد شد. اول این که به موتورهای جست و جو اعلام می‌کند که صفحه‌ای واقعی در URL وجود دارد. در نتیجه، گوگل ممکن است به این URL خزیده  و محتوای آن را ایندکس کند. از آن جا که Googlebot زمانی را صرف صفحات غیر موجود می‌کند، در نتیجه، ممکن است URL های منحصر به فرد شما به سرعت شناسایی نشود یا دفعات بازدید آن کم باشد. همچنین crawl coverage ( پوشش خزیدن) نیز تحت تأثیر قرار گیرد ( همچنین شاید نخواهید که سایتتان برای کوئری جست و جو در رتبه بالا قرار گیرد). با این حال گوگل، برخی از ری دایرکت های نادرست یا مواردی که با هم انطباق ندارند را به عنوان صفحات خطای 404 معرفی می‌کند. در سال 2018، این وضعیت مشکل ساز بوده و بیانگر تغییر آشکار در روشی است که گوگل ده سال پیش ارائه کرده بود. این موضوع اساساً به این معنی است که گوگل فرمان ری دایرکت شما را نپذیرفته و به همین خاطر، این خطر هست که سیگنال‌های مثبتی که سعی در انتقالشان دارید را نادیده بگیرد.

 

روش های ریدایرکت کردن صفحات سایت

 

ری دایرکت باید به محتوای معادل انجام شود

گاهی اوقات بهتر است بازدیدکنندگان را از نقطه نظر قابلیت استفاده راهنمایی کنید، با این حال گاهی اوقات مساله کاربردی بودن، مزیت‌های سئو را تحت تأثیر قرار خواهد داد. موضوع این است که محتوای قدیمی باعث می‌شود کاربر تجربه خوشایندی از حضور در سایت شما نداشته باشد ( البته این مساله بستگی به کوئری و درخواست  کاربر دارد). همچنین لازم است که محتوا را به محتوای معادل آن ری دایرکت کنید به ویژه اگر بک لینک‌هایی دارید که به این صفحات ارجاع می‌دهند و می‌خواهید همچنان در سال 2018 مورد استفاده قرار گیرند.

برای استفاده درست از ری دایرکت های 301 و حفظ رتبه در گوگل چه باید کرد؟

اگر یک کلمه کلیدی خاص و کانونیکال دارید که برایتان اهمیت دارد ( یا حتی یک مترادف یا  کلمات کلیدی طولانی) یک  دایرکت 301 خاص می‌تواند تأثیر مثبتی بر دیدگاه گوگل  نسبت به کیفیت و مرتبط بودن صفحه شما داشته باشد. سعی کنید کلمه کلیدی اصلی کانونیکال و مترادف‌های آن را در صفحه آخری قرار دهید که گوگل را به آن ری دایرکت کرده‌اید، زیرا گوگل این صفحه را رتبه بندی و ذخیره خواهد کرد.

ری دایرکت مرتبط به محتوای مرتبط

اگر بخواهید ارتباط  و وابستگی صفحات را نسبت به کلیدواژه‌ای که درمرکز ری دایرکت ها قرار داده شده ارتقا دهیم، باید مطمئن شویم که کاربر به محتوای صفحه جدید علاقه مند بوده و این محتوا به روز رسانی و گسترده شده است. همچنین توجه داشته باشید طبق دستور اخیر گوگل برخی از ری دایرکت هایی که به صفحه اصلی شما داده می‌شود نیز در حکم خطای نرم افزاری شماره 404 است.

هنگام مدیریت ری دایرکت های داخلی درسایت خود به نکات زیر توجه کنید

  • ری دایرکت هایی که استفاده می‌کنید باید به صورتی طراحی شده باشند که محتوا را برای همیشه جابه جا کنند. ری دایرکت های 301 از این دسته هستند. زنجیره ری دایرکت را به حداقل برسانید ( چون گوگل در یک زنجیره تنها می‌تواند 5 ری دایرکت را دنبال کند، به همین خاطر استفاده از ری دایرکت های کمتر، سرعت سایت شما را افزایش خواهد داد.
  • از ری دایرکت کردن هر لینکی به صفحات دسته بندی خودداری کنید، مگر این که این لینک‌ها کاملاً مرتبط باشند. گوگل نیز همین توصیه را دارد.
  • از ری دایرکت کردن لینک‌ها به محتوای غیر معادل خودداری کنید.
  • لینک‌های ری دایرکت شده موجود را به محتوای بهتر و نزدیک‌تر هدایت کنید ( در سند Panda نیز به این موضوع اشاره شده است).
  • دامین های ری دایرکت شده باید ازطریق یک ری دایرکت کانونیکال ری دایرکت شده باشند و تعداد زنجیره‌های آن نیز به حداقل رسیده باشد. با این حال باید پروفایل بک لینک را برای هر ری دایرکتی که در یک صفحه ارجاع می‌دهید بررسی کنید. زیرا در صورتی که بک لینک‌ها مخرب باشند، از سوی گوگل جریمه خواهید شد.
  • هر لینکی که واقعاً قدیمی به نظر می‌رسد ( ولی حتماً می‌خواهید نگه دارید) را به صفحاتی ری دایرکت کنید که از نظر اهمیت در درجه دوم هستند، اما محتوای آنها باید تا حد امکان به محتوای موجود نزدیک باشد.
  • برای جلوگیری از کنارگذاشته شدن لینک اکویتی، لازم است صفحات موضوعیِ پرمحتوا  و دقیق در سایت خود ایجاد کنید و محتوای مرتبط منقضی شده که بک لینک دارند را به این صفحه موضوعی هدایت کنید (یا از ری دایرکت های کانونیکال استفاده کنید). همچنین باید در موارد لازم محتوای folding صفحات قدیمی را به روز نگه دارید. در صورتی که تمرکز صفحات موضوعی بر مشتری باشد، مثلاً صفحات اطلاعات، امکان هدایت ترافیک به صفحه وجود خواهد داشت.
  • از ری دایرکت کردن‌های غیر ضروری در لینک‌های صفحات داخلی سایت‌ها خودداری کنید.
  • انتظار نداشته باشید که نوار ابزار Pagerank بتواند از ری دایرکت های http عبور کند، زیرا این نوار ابزارها از کار افتاده‌اند.
  • ری دایرکت موقت یا دائمی تنها زمانی قابل استفاده است که دستور مربوط به آن مثلاً فایل htacess فعال باشد. کد ری دایرکت خود را حذف نکنید، چون در غیر این صورت ری دایرکت دائمی به ری دایرکت موقت تبدیل شده و دیگر نمی‌توانید از مزایای ری دایرکت استفاده کنید.
  • ری دایرکت 302 ، معمولاً عملکرد ری دایرکت 301 را خواهد داشت. با این حال بر اساس تجربه‌های قبلی هنوز با اطمینان نمی‌توان ری دایرکت 302 را به جای 301 به کار برد. بنابراین بهتر است همچنان از ری دایرکت 301 استفاده کنید. تجربه نشان می‌دهد، در صورتی که استفاده از ری دایرکت ضروری باشد، کاربرد ری دایرکت 301 متداول‌تر است.
  • اگر دلیل واقعی و معقولی برای ری دایرکت کردن یک صفحه ندارید و  از طرفی محتوای معادلی وجود ندارد تا به آن ری دایرکت کنید، خطای 404 یا بهتر از آن پاسخ 410 سرور را نمایش دهید. شما باید تنها در صورتی از ری دایرکت 301 استفاده کنید که URL مورد نظر که قصد ادغام محتوای آن را دارید، با کیفیت باشد.
  • احتمالاً گوگل به کسانی که دستور العمل های آن را دنبال می‌کنند، مؤلفه دیگری برای بهینه سازی ارائه کرده است تا به این وسیله بتوانند ترافیک‌هایی که دریافت می‌کنند را حفظ کنند. به این وسیله آنها نسبت به کسانی که این دستور العمل ها را رعایت نمی‌کنند، ( در این مورد بهینه کردن ری دایرکت ها) موفق‌تر خواهند بود. این مثال بار دیگر نشان می‌دهد که برای بهینه کردن باید تا سطح بهینه سازی  htaccess و apache پیش بروید.
  • ری دایرکت URL های غیر WWW به صورت ری دایرکت های WWW ( یا برعکس)
  • دامین ترجیحی به دامینی گفته می‌شود که از آن برای ایندکس کردن صفحات سایت خود استفاده می‌کنید. گاهی اوقات به این نوع دامین ها، دامنه کانونیکال نیز می گویند. با استفاده از هر دو نوع URL ( چه با WWW و چه بدون آن مثلاً به صورت http://www.example.com و http://example.com) می‌توانید کاربران را به صفحه خود ارجاع دهید. دامین ترجیحی، به شکلی از دامین گفته می‌شود که می‌خواهید در نتایج جست و جوی خود استفاده کنید.

 

اکنون صاحب وبسایت شوید

 

  • اگر سایت شما در زمینه کانونیکالیزاسیون با مشکلاتی مواجه باشد ( به ویژه اگر وب سایت شما از نوع تجاری باشد)، این مسائل ممکن است در سطح دامین شروع شود و باعث دامن زدن به مشکلاتی شود که در زمینه محتوای کپی شده سایتتان با آن مواجه هستید.
  • اگر برای نوشتن یک URL به جای نوشتن http://www.hobo-web.co.uk آن را به صورت http://hobo-web.co.uk/ بنویسیم، گوگل آن‌ها را دو URL متفاوت تلقی می‌کند. این در حالی است که هر دو به یک صفحه اشاره می‌کنند. این مساله باعث بروز مشکلاتی خواهد شد. تصور می‌شود که اگر گوگل در مورد URL های شما دچار سردرگمی شود، Pagerank واقعی، ضعیف خواهد شد که البته این وضعیت برای شما مطلوب نیست. به همین خاطر است که بیشتر وبمسترها در سایت‌هایی که سرور لینوکس/ آپاچی دارند ( در فایل htaccess)،  URL هایی که اولشان WWW نیست را با WWW می‌نویسند. عکس این موضوع نیز برقرار است.
  • اساساً، با این کار کل گوگل جویس را به یک نسخه کانونیکال از یک URL ری دایرکت می‌کنید. در سال 2018، این بهترین روش و ضروری‌ترین روش است.
  • وقتی در حال لینک دادن به صفحات داخلی هستید، به هیچ وجه نباید از هر دو نوع URL ( با www و بدون آن) استفاده کنید. توجه داشته باشید که در سال 2018، گوگل از شما می‌پرسد که در Google Webmaster Toolsکدام دامین را به عنوان دامین کانونیکال خود انتخاب می‌کنید. توجه داشته باشید که وقتی دامین مورد نظر خود را انتخاب کردید، احتمالاً بخواهید از ری دایرکت 301 برای تغییر مسیر ترافیک دامین هایی استفاده کنید که چندان برایتان مطلوب نیستند، به این ترتیب سایر موتورهای جست و جو و بازدیدکنندگان می‌دانند که شما کدام نوع از URL ها را ترجیح می‌دهید.