آشنایی با الگوریتم پاندا گوگل
الگوریتمهای رتبهبندی سایتها در گوگل
یکی از مواردی که در طراحی سایت حرفهای اهمیت بسیاری دارد این است که بتوانید با استفاده از تکنیکهای جدید و به روز سئو، رتبه سایت خود را در گوگل افزایش دهید. گوگل برای رتبه دادن به سایتها از الگوریتمهای مختلفی استفاده میکند. یکی از این الگوریتمها پاندای گوگل است که در این مقاله به معرفی آن میپردازیم.
گوگل پاندا چیست؟
پاندا یک الگوریتم گوگل است که در کل وبسایتها اعمال میشود و به یکی از سیگنالهای اصلی رتبه بندی در گوگل تبدیل شده است. این الگوریتم، کیفیت سایت را بررسی میکند. گوگل با استفاده از ارزیابیهایی که پاندا از کیفیت سایت انجام داده است، رتبه سایتها را تعیین میکند. گوگل پاندا تعیین کیفیت سایت یا صفحه را بر اساس نکات قابل اندازه گیری توسط گوگل یا قابل شناسایی توسط الگوریتمهای خود انجام میدهد. گری ایلیس از search Engine Land میگوید: «گوگل پاندا کیفیت یک سایت را با بررسی بخش عظیمی از صفحات سایت ارزیابی میکند. اما اساساً این الگوریتم به ما اجازه می دهد تا برای تعیین رتبه سایتها، کیفیت آنها را در نظر بگیریم و بر این اساس رتبه بندی را انجام دهیم. بنابراین اگر متوجه شویم که سایتی قصد داشته سیستمهای ما را فریب دهد، رتبه آن سایت را تنزل میدهیم و به جایی میبریم که مطمئن شویم فایدهای برای سایت نخواهد داشت.» گفته میشود که الگوریتم کنونی پاندا با این هدف طراحی شده است که صفحاتی که مطالب کم کیفیت دارند به خاطر داشتن کلیدواژههای قوی رتبه بالایی دریافت نکنند. اما پاندا مطمئناً تکامل مییابد، سیگنالها جدید میشوند و گوگل در تعیین کیفیت سایتها روز به روز بهتر میشود. سخنگوی گوگل تأیید کرده است: «اینگونه نیست که بگوییم سایتی که قبلاً رتبه پایینی داشته است همیشه رتبهاش پایین میماند یا اگر رتبه بالایی داشته، این رتبه تغییری نخواهد کرد. ما معیارها را تغییر میدهیم.» مواردی که پاندا در سایتها جستجو میکند تا بر اساس آنها کیفیت سایتها و صفحهها را تعیین کند در لیست زیر ذکر شدهاند. این موارد به صورت پرسشی مطرح شدهاند تا درک آنها سادهتر باشد و شما بهتر بتوانید تشخیص دهید که گوگل واقعاً به دنبال چیست.
مواردی که پاندای گوگل به دنبال آنها میباشد
- آیا شما به اطلاعات ارائه شده در این مقاله اعتماد دارید؟ (بله یا خیر؟)
- آیا این مقاله توسط یک کارشناس یا فرد آگاه در این حوزه نوشته شده است یا ماهیتی سطحی دارد؟ (تخصص)
- آیا سایت مطالبی دارد که کپی، تکراری و یا اضافی هستند و تفاوت میان کلیدواژههای آنها بسیار جزئی باشند؟ (محتوای کم کیفیت)
- آیا آنقدر احساس امنیت میکنید که اطلاعات کارت بانکی خود را به این سایت بدهید؟ (HTTPS؟ دیگر سیگنالهای اعتماد مانند اطلاعات تماس، درباره سایت، کپی رایت، امنیت، محرمانگی و غیره)
- آیا این مقاله دارای غلطهای نگارشی، تایپی یا سبکی است؟ آیا اطلاعات ارائه شده درست هستند؟ (دیکته، گرامر،کیفیت محتوا، تاریخهای اشتباه در متن، مقالات قدیمی)
- آیا مقالهها بر حسب علاقه واقعی خوانندگان سایت نوشته شدهاند یا بر اساس موضوعاتی که رتبه خوبی در موتور جستجو دارند؟ (تاکتیکهای قدیمی سئو، صفحات Doorway)
- آیا مطالب ارائه شده در سایت اصیل هستند یا کپی؟ آیا بر اساس تحقیق، گزارشات و تحلیلهای واقعی انجام گرفتهاند؟ (محتوای رضایت بخش)
- آیا این صفحه در مقایسه با صفحات رقیب، ارزش بیشتری را برای خواننده ایجاد میکند؟(کیفیت محتوای رقبا در رابطه با کلیدواژههای مورد نظر چقدر است؟)
- تا چه میزان کنترل کیفی روی محتوا انجام شده است؟ (آیا متن ویرایش شده است؟ آیا محتوا قدیمی است؟ آیا محتوای فرعی مانند عکسها و لینکهای خارجی قدیمی میباشند؟)
- آیا مقاله وجوه مختلف یک موضوع را پوشش میدهد؟ (مثل مقاله مطبوعاتی)
- آیا این وبسایت مرجع شناخته شدهای در حوزه خود است؟ (تخصص)
- آیا محتوای سایت توسط تعداد زیادی تولیدکنندگان محتوا ایجاد شده، یا در شبکه گستردهای از سایتها پخش شده است تا صفحات و وبسایتهای انفرادی توجه زیادی را کسب نکنند. (آیا این مقاله به قیمت ارزان از یک کارخانه تولید محتوا خریداری شده است؟آیا محتوا توسط یک متخصص یا کسی که تجربه زیادی در این موضوع دارد نوشته شده است؟)
- آیا ویرایش متن به خوبی انجام شده یا به نظر میرسد که با عجله و بی نظم تولید شده است؟ (کنترل کیفیت)
- در خصوص موضوعات مربوط به سلامت، آیا میتوانید به مطالب ارائه شده در این سایت اطمینان کنید؟ (تخصص)
- آیا وقتی نام این سایت را ذکر میکنید، به عنوان یک منبع و مرجع قدرتمند در حوزه مورد نظر شناخته میشود؟ (تخصص)
- آیا مقاله مورد نظر توصیفی جامع و کامل از موضوع ارائه میدهد؟ (آیا هدف صفحه کمک به بازدید کننده است یا تنها به دنبال کسب پول است؟)
- آیا مقاله حاوی تحلیل شفاف یا اطلاعات جالب و جدید است که ورای بدیهیات و واضحات است؟ (محتوای کم کیفیت. وقتی مطالب را میخوانید متوجه میشوید که چه نوع محتوایی است.)
- آیا این صفحه قابلیت نشانگذاری شدن دارد؟ میتوان آن را با دیگران به اشتراک گذاشت؟ (اگر این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید فرد باهوشتری به نظر خواهید رسید یا نتیجه عکس میگیرید؟ سیگنالهای اجتماعی این موضوع را به شما نشان میدهند)
- آیا مقاله حاوی تعداد زیادی تبلیغات است که خواندن متن اصلی را دشوار میسازد؟ (ابتدا به دنبال رضایت بازدیدکننده باشید و پس از آن به دنبال جذب کاربر بروید. اجازه ندهید جذب مخاطب شما را از رسیدن به رضایت بازدیدکننده بازدارد. به عنوان مثال، اگر سایت شما با محتوای آموزشی و با هدف خدمات رسانی به بازدیدکنندهها رتبه میگیرد، بازدیدکننده باید وارد صفحه شما شده و از هدف اصلی صفحه منحرف نشود. مثلاً اگر هدف شما آموزش است باید کاربر بتواند به آموزش برسد. برای جذب مخاطب، به شایستگی خود و وبسایتتان تکیه کنید نه اینکه سعی کنید با استفاده از تبلیغات و بنرهای آزار دهنده به این هدف برسید. میدانیم که تبلیغات در بالای مقالات مفید هستند اما طبق اعلام خود گوگل، گاهی اوقات این موضوع به تجربه منفی کاربری منجر خواهد شد. بنابراین بسیار مراقب باشید که تبلیغات را کجا قرار میدهید. همه چیز باید ساده و شفاف باشد.)
- آیا انتظار دارید که مقاله مورد نظر در یک مجله، کتاب یا دایره المعارف چاپ شود؟ اگر نه، پس مقاله در رتبه بندی به مشکل بر خواهد خورد. (آیا کیفیت مقاله بالا است؟)
- آیا مقالات کوتاه، غیر اصولی و بسیار کلی میباشند؟ (آیا این یک مقاله کم کیفیت یا متوسط است؟ آیا تعداد کلمات مقالات کم است؟)
- آیا صفحات با توجه و دقت زیاد به جزئیات طراحی شده است؟ (آیا مطالب خواننده را تحت تأثیر قرار میدهند؟)
- آیا کاربران با دیدن صفحات این سایت ناراضی میشوند؟ (اگر گوگل به این صفحه رتبه بالا دهد، کاری غیرعاقلانه انجام داده است؟)
ارتقا رتبه سایت در گوگل
تمامی این موارد با نکاتی که توسط راهنمای ارزیابی کیفیت گوگل ارائه شده است همخوانی دارند. اگر این استانداردها را رعایت نکنید (حتی برخی از آنها را)، رتبه شما شدیداً کاهش مییابد. همچنین باید این موارد را در سایتهایی که از آنها لینک میگیرید نیز رعایت کنید. جان موئلر، سخنگوی گوگل میگوید:«این درست نیست که همه فکر میکنند گوگل یک معیار خاص برای ارزیابی وبسایتها دارد و برای همه وبسایتها هم این ملاک را اعمال میکند. ما به سیگنالهای مختلفی توجه میکنیم و یک معیار ثابت برای ارزیابی وجود ندارد. این سیگنالهای مختلفی که ما در نظر میگیریم، برخی از آنها برای صفحه مناسب میباشند و برخی برای سایت.» گوگل همواره در حال بالا بردن استانداردها است و سئوکاران و تولیدکنندگان محتوا را مجبور میکند که اگر به دنبال رسیدن به رتبه بالا در گوگل هستند، ساعتها، روزها و هفتهها صرف ارتقای محتوای سایت خود کنند. اگر کسی واقعاً برای ارتقای رتبه سایت خود درگوگل تلاش کند، گوگل این تلاشها را تشخیص داده و به آن پاداش میدهد. چرا که چنین فردی باعث بالاتر رفتن معیارها برای رقبا میشود. منتقدان میگویند اگر معیارهای کسب رتبه در گوگل بالاتر رود، Google Adwords برای رقبا جذابتر خواهند شد. گوگل میگوید که رتبه کیفی تأثیری بر سایت شما ندارد اما اگر ارزیابان دستی چندین مرتبه برچسب بیکیفیت به صفحات شما بزنند، در نهایت به ضرر شما تمام خواهد شد.
پاسخ به نظر