چک لیست سئو داخلی وب

راهنمای سئو برای لینکهای داخلی
لینک داخلی یکی از مهمترین جنبههای فرآیند سئو است چون میتواند موفقیت یا شکست استراتژی سئو را برای شما به همراه داشته باشد. ده سال پیش سئو بیشتر به یک هنر مرموز شباهت داشت که با ناشناختهها سروکار دارد و کارشناسان سئو مانند جادوگرانی بودند که در پشت پرده با نادیدنیها کار میکردند. اما در این مدت، سئو دچار تغییرات و تحولات فراوانی شده است و بازاریابی آنلاین نیز کاملاً متفاوت با چیزی است که در ابتدا شروع به کار کرد. در حال حاضر، سئو به معنی این است که درک عمیقی از وبسایت خود، برندتان و انتظارات مشتریان داشته باشید. رتبه سایت در گوگل اکنون نتیجه مجموع تمام کارهایی است که در این زمینه انجام میدهید، از پستهای بلاگ گرفته تا لینک سازی و وضعیت شبکههای اجتماعی. با این وجود، سئو همچنان به عنوان «هنر ناشناخته» شناخته میشود چون به شناخت فرصتهای پنهان و استفاده از نکات ظریف به نفع سئو نیاز دارد. نکات کوچک میتوانند تفاوتهای عظیمی ایجاد کنند. یکی از این موارد، لینکهای داخلی است. اگر به دنبال کسب رتبه بالا در گوگل هستید، شاید به اهمیت لینکهای داخلی توجه نکرده باشید. برخی افراد نیز آن را کاملاً نادیده میگیرند. اما همانگونه که قبلاً ذکر شد، سئو مجموع همه چیز است. لینکهای داخلی نیز به اندازه بقیه موارد اهمیت دارند و نادیده گرفتن آن میتواند برای سئوی شما مضر باشد.
اهمیت لینکهای داخلی
لینکهای داخلی مفیدترین راه برای تثبیت معماری سایت و گسترش ارزش لینک است. در یک صفحه خاص، موتورهای جستجو باید محتوا را ببینند تا بتوانند صفحات وب مختلف را در ایندکسهای عظیم کلیدواژه خود قرار دهند و رتبه بندی کنند. آنها همچنین باید به یک ساختار لینکی دسترسی داشته باشند که قابل کرال کردن باشد، ساختاری که به اسپایدرها اجازه دهد مسیرهای یک سایت را مرور کنند و تمامی صفحات سایت را پیدا کنند. صدها هزار سایت این اشتباه را مرتکب میشوند که ناوبری لینکهای اصلی خود را به گونهای مخفی میکنند تا موتورهای جستجو نتوانند به آنها دسترسی داشته باشند. این امر مانع از آن میشود که موتور جستجو بتواند صفحه را ایندکس کند.
لینک سازی داخلی چیست؟
لینک سازی داخلی به معنای ایجاد لینکها در سایت است که از یک URL به دیگری ارجاع میدهد. لینک داخلی به عنوان یک رابط عمل میکند که یک بخش از محتوا را به بخشی دیگر در همان سایت متصل میکند. هدف ظاهری لینکهای داخلی این است که کاربران را از صفحه مورد نظر به یک صفحه دیگر در همان سایت ارجاع دهد. همچنین لینکهای داخلی به عنوان ابزاری عمل میکنند که به موتور جستجو نشان میدهند برخی از مطالب و قسمتهای سایت برای شما مهمتر هستند. موارد زیر از جمله مزایای لینک داخلی برای سئو هستند:
- لینکهای داخلی میتوانند یک سایت را از طریق متنهای لنگری کاربردیتر سازند. استفاده از لینکهای مناسب و کاربرپسند در مقالات میتواند حرکت کاربران در سایت را تسهیل کند.
- لینک داخلی میتواند بازدید سایت را نیز افزایش دهد. اگر محتوایی که از طریق لینک داخلی معرفی میکنید مورد علاقه کاربر باشد، میتواند کاربر را به خواندن مقالات بیشتر سایت شما ترغیب نماید. این موضوع میتواند نرخ تبدیل سایت شما را افزایش دهد.
- لینک داخلی میتواند PageRank را افزایش دهد. گوگل یک سری معیارها را در نظر گرفته است که اهمیت وبسایت شما را بر اساس لینکهای دریافتی تعیین میکنند.
- لینک داخلی میتواند منجر به افزایش زمان سپری شده در سایت شود. اگر لینکهای داخلی، کاربر را به مقالاتی ارجاع دهد که برای او مفید باشد، زمان بیشتری را در سایت شما میماند.
حال که مزایای لینک داخلی مشخص شد، به موضوع بهینه سازی آنها میپردازیم. رسیدن به اهداف مربوط به لینک داخلی، بدون در نظر گرفتن موارد زیر امکان پذیر نیست:
1- یک ساختار منطقی برای لینکهای داخلی ایجاد کنید
برای ایجاد یک شبکه لینک داخلی عمیق و مؤثر، شما باید یک ساختار لینکی مؤثر خلق کنید. در ابتدا، سایت خود را به دستههای اصلی و فرعی تقسیم کنید. بعد مشخص کنید که یک بازدید کننده از کجا شروع کند و چگونه در سایت شما پیش برود. از صفحاتی لینک دهید که حرکت در میان صفحات سایت شما را آسان میکند. این کار باعث میشود موتور جستجو بداند که صفحات به چه ترتیبی لینک دهی شدهاند تا برای کلیدواژه مورد نظر رتبه دهی کند. اینکه بازدیدکنندگان بتوانند اطلاعات را به سرعت و به طور مؤثر پیدا کنند باعث میشود که سایت شما کاربر و موتور جستجو پسند باشد. همچنین دقت کنید که سایت شما دارای تعداد صفحات کافی باشد. اگر تعداد صفحات محدود باشد، به این دلیل که نمیتوانید به صفحات زیادی لینک بدهید، لینک سازی شما دچار مشکل خواهد شد. به همین دلیل، استراتژی بازاریابی محتوا یکی از پایههای اساسی یک ساختار سالم لینکی به شمار میرود.
2- صفحات بدون لینک را شناسایی کنید
صفحات بدون لینک آن دسته از صفحاتی هستند که هیچ صفحهای به آنها لینک نداده است. این صفحات، توسط موتورهای جستجو نادیده گرفته میشوند چون به احتمال زیاد توسط خزندههای وب مانند گوگل بات یافت نمیشوند و یا در بهترین حالت در اولویت قرار نمیگیرند. این صفحات ممکن است تأثیر بدی بر رتبه سایت نداشته باشند اما فایدهای هم ندارند. شما این محتوا را ایجاد کردهاید تا از آن سود ببرید. با استفاده از لینک داخلی، میتوانید اهمیت این صفحات را نیز بالا ببرید. با این کار تساوی و تعادل لینکی در میان صفحات بهتر رعایت میشود و تجربه کاربری نیز ارتقا مییابد. همچنین، صفحه مورد نظر را به نقشه سایت HTML و XML خود اضافه کنید.
3- لینک از صفحه اصلی سایت
صفحه اصلی سایت در هر وبسایتی معمولاً قدرتمندترین صفحه است و بیشترین تعداد لینک را دریافت میکند. هر صفحهای که از صفحه اول سایت لینک بگیرد، نشان اعتبار دریافت کرده و موتور جستجو متوجه میشود که شرکت شما اهمیت زیادی برای این صفحات قائل است. همانگونه که قبلاً نیز ذکر شد، امروزه سئو بیشتر به کاربرپسندی مربوط است. لینک دادن به صفحات عمیق از صفحه اول میتواند از لحاظ تجربه کاربری نیز مفید باشد چون کاربران را مستقیماً از صفحه اول به صفحات مفید و مرتبط هدایت میکند.
4- متن لنگری مناسب بنویسید
متن لنگری که درون محتوای صفحه قرار گرفته باشد ارزش بالایی در سئو دارد و به همین دلیل است که باید از کلیدواژههای طولانی و توصیفی استفاده کنید تا کلیدواژههای صفحهای که به آن لینک میدهید را دربرداشته باشد. برای یافتن کلیدواژههای مناسب باید از ابزار جستجوی کلیدواژه استفاده کنید. بهترین اقداماتی که میتوانید انجام دهید شامل موارد زیر میشود:
- متن لنگری باید شامل کلمات مناسب باشد که به خوبی موضوع صفحه هدف را مشخص کنند.
- باید در درون متن اصلی به صورت طبیعی گنجانده شود.
- میتوانید از انواع مختلف کلیدواژه در متن لنگری استفاده کنید اما باید مختصر، مفید و مرتبط با صفحه هدف باشد.
- از به کار بردن یک عبارت و تکرار آن در متن لنگری خودداری کنید. ممکن است موتورهای جستجو شما را به خاطر این کار جریمه کنند.
5- به تولید محتوای جدید ادامه دهید
موتورهای جستجوعلاقه زیادی به محتوای جدید دارند. برای استفاده بهینه از قابلیت لینک داخلی، باید صفحات جدید ایجاد کنید و به طور منظم محتوای قبلی را آپدیت کنید تا مطمئن شوید که ساختار لینک داخلی سایت با ثبات و مؤثر است. اگر به طور منظم محتوای جدید تولید کنید، فرصتهای ایجاد لینک داخلی را نیز بالا میبرید. همچنین قدرت دامنه سایت نیز بالا میرود و در نهایت قدرت صفحات نیز به مرور زمان ارتقا مییابد.
در نهایت، ممکن است عجیب به نظر برسد اما بدون بهبود ساختار لینک داخلی، کسب رتبه بالا در موتور جستجو امکان پذیر نیست. اهمیت این موضوع را نمیتوان نادیده گرفت. ممکن است ایجاد لینکهای داخلی امری دشوار به نظر برسد اما اگر به خوبی انجام شود تأثیر آن به سرعت مشخص میشود.
پاسخ به نظر