معیارهای ارزیابی کیفی سایت در گوگل

معیارهای ارزیابی کیفی سایت در گوگل

سرعت دانلود

پهنای باند یا ظرفیت ارسال و دریافت داده یکی از نکاتی است که هنگام طراحی محتوای الکترونیک و توزیع آن در اینترنت باید به آن توجه داشت. موضوع مهم دیگر این است که اتصال میان کامپیوتر سرور به کاربران باید از ظرفیت کافی برای لود کردن صفحات برخوردار باشد، چون در غیر این صورت، سرعت سایت بسیار کند شده و کاربران ناراضی خواهند بود. در حال حاضر برخی از افراد همچنان از طریق خط تلفن به اینترنت وصل می‌شوند و سرعت مودم آنها بیشتر از 8/28 تا 56 کیلوبایت بر ثانیه نیست. وقتی پهنای باند کم باشد، کاربر ناگزیر است از اتصال دایل آپ برای دسترسی به اینترنت استفاده کند، به همین خاطر در زمان اتصال به اینترنت سرعت بسیار کند خواهد بود.  در باندهای پهن، داده‌ها با سرعت بیشتری جا به جا می‌شوند، به همین خاطر امکان ارائه خدماتی مانند اینترنت پرسرعت به کاربران وجود دارد و کاربران می‌توانند همیشه در حال اتصال به اینترنت باشند. با این حال، دانلود سریع محتوا و پرسرعت بودن اینترنت، الزاماً برای همه کاربران مناسب نیست. شاید بهتر باشد این طور فرض کنیم که سرعت اینترنت کاربر کند  است و بنابراین سرعت لود شدن صفحات باید به اندازه‌ای باشد که رضایت کاربر جلب شود. یعنی به عبارت دیگر بیشتر از آن ضروری نباشد. در این صورت هم شما مجبور به افزایش سرعت سایت خود نخواهید بود و هم کاربران از این سرعت رضایت دارند.

 

با چند کلیک ساده صاحب وبسایت شوید

 

ساخت لینک داخلی

جان مولر از تیم گوگل در سال 2015 اعلام کرد : " برخی از وبمسترها می‌پرسند که انکر تکست تا چه اندازه برای لینک‌های داخلی اهمیت دارند؟ آیا در لینک‌های داخلی باید کلمات کلیدی زیادی به کار برد؟ در جواب باید گفت که گوگل از لینک‌های داخلی برای درک هر چه بهتر بافت یا مفهوم محتوای سایت شما استفاده می‌کند، بنابراین اگر گوگل لینکی را مشاهده کند که درباره ماشین‌های قرمز باشد ومحتوای آن هم درباره ماشین‌های قرمز باشد، درک بهتری از صفحه خواهد داشت. نکته‌ای که باید در نظر بگیرید این است که به هیچ وجه، در لینک‌های داخلی خود زیاد از کلمات کلیدی استفاده نکنید. زیرا وقتی وبمسترها بیش از اندازه بر روی لینک‌های داخلی تمرکز کنند و داخل هر کدام 4 یا 5 کلمه کلیدی قرار دهند، گوگل با ورود به صفحه، با مجموعه بزرگی از لینک و محتوای متنی در صفحه مواجه می‌شود که کلمات کلیدی زیادی در آنها به کار رفته است. به همین خاطر به وبمسترها توصیه می‌کنیم در وب سایت خود از لینک‌های طبیعی استفاده کنند. همچنین ساختار سایت باید به صورت ارگانیک باشد تا گوگل از مفهوم محتوای شما مطلع شود، اما در هر حال نباید در انکر تکست ها، از کلمات کلیدی زیادی استفاده کرد.

مقدمه‌ای بر ساخت لینک‌های داخلی

در این قسمت از مقاله قصد داریم به موضوع ساخت لینک‌های داخلی بپردازیم. جان مولر(2017) در این باره گفته است: " گوگل از طریق انکرتکست هایی که در بیشتر لینک‌ها وجود دارد، تا اندازه‌ای در جریان مفهوم لینک قرار می‌گیرد".
لینک سازی، مهارت اتصال وب سایت‌های دیگر به سایتتان است، اما ساخت لینک داخلی به معنای دریافت صفحاتی است که گوگل در آنها خزیده و ایندکس کرده است. همچنین هنگام ساخت لینک‌های داخلی، پیج رنک یا رتبه واقعی سایت افزایش می‌یابد. به علاوه  با ساخت لینک‌های داخلی محتوای مهم سایت به شکل طبیعی مورد تاکید قرار می‌گیرد و به این ترتیب تأثیر مثبتی بر افزایش رنک کلمات کلیدی خاص سایت در صفحه نتایج جست و جوی گوگل دارد. بک لینک‌های خارجی سایت، به مراتب قدرت بیشتری نسبت به لینک‌های داخلی آن دارد، اما در هر حال لینک‌های داخلی هم در جای خود کاربرد دارند. یکی از مهمترین کارهایی که معمولاً برای تاکید بر محتوای مهم سایت انجام می‌شود، لینک دادن به صفحات مهم است. این کار غالباً از صفحات مهم سایت ( مثلاً صفحه اصلی ) انجام می‌شود. مت کاتس(2011) از تیم گوگل در این باره گفته است : " اگر صفحاتی در سایتتان دارید که فکر می‌کنید مهم هستند، آن‌ها را پشت لینک‌های دیگر سایتتان پنهان نکنید. توجه داشته باشید که که من در این جا درباره طول دایرکتوری صحبت نمی‌کنم. منظور من این است که اگر صفحات مهم را در همان ابتدای سایت قرار ندهید، کاربر برای پیدا کردن آن ناچار است، صفحات و لینک‌های متعددی را باز کند تا بتواند آن صفحه مهم را پیدا کند. بنابراین اگر صفحه‌ای دارید که برایتان اهمیت دارد یا برایتان سودآور است یا می‌تواند بازدید کننده سایت را به مشتری و خریدار تبدیل کند، بهترین کار این است که از روت پیج سایت خود به آن لینک دهید در این صورت کاربر زودتر به صفحه مورد نظر دسترسی پیدا خواهد کرد".

چرا مشخص کردن صفحات مهم سایت برای گوگل اهمیت دارد؟

مشخص کردن یا به اصطلاح هایلایت کردن صفحات مهم سایت، به گوگل امکان خزیدن در صفحات سایت و ایندکس کردن و رتبه بندی آنها را می‌دهد. همچنین در طرف مقابل کاربران می‌توانند از محتوای سایت به خوبی استفاده کرده و تجربه لذت بخشی از حضور در سایت داشته باشند. از طرفی، در سایت‌های خرید آنلاین، شرایطی فراهم می‌شود که کاربران و بازدید کنندگان به عنوان مشتری از سایت خرید کنند. گوگل اعلام کرده است که لینک‌های صفحات در هر قسمتی از سایت که باشند توسط Googlebot شناسایی خواهند شد. سال 2017، جان مولر از تیم گوگل اعلام کرد : " از دید گوگل، محل قرار گرفتن لینک‌های داخلی در صفحات سایت اهمیتی ندارد. Googlebot قادر به شناسایی لینک‌ها بوده و در آن‌ها می‌خزد و به این ترتیب به محتوا و مفهوم صفحات موجود در وب سایت شما پی می‌برد. بنابراین، تفاوتی نمی‌کند که لینک‌های داخلی را در قسمت هدر یا فوتر سایت یا داخل محتوای اصلی سایت قرار دهید، این موضوع کاملاً بستگی به نظر شما دارد و تاثیری در مساله سئو و بهینه سازی سایت ندارد". البته گفته‌های جان مولر با مطالبی که قبلاً  درباره محل قرار گیری لینک گفته شده است، همخوانی ندارد. گاهی شنیده می‌شود که در مواردی محل قرار گیری لینک داخلی، بر رتبه سایت تأثیر می‌گذارد.

در بحث لینک‌های داخلی به چه نکاتی باید توجه کرد؟

محلی که از لینک‌های داخلی استفاده می‌شود برای کاربران اهمیت دارد.
صفحاتی که در وب سایتتان به آنها لینک می‌دهید برای کاربران مهم است.
نحوه لینک دادن به صفحات داخلی سایت برای کاربران اهمیت دارد.
علت لینک دادن به صفحات داخلی نیز برای کاربران مهم است.
لینک دادن به صفحات داخلی هم برای کاربران و هم برای گوگل اهمیت دارد. گوگل در موضوع لینک‌ها و انکر تکست، اقدامات زیادی انجام داده است که در این جا به آنها اشاره می‌کنیم:

 

معیارهای ارزیابی کیفی سایت

 

ایندکس کردن انکر تکست

بیل اسلاوسکی در مقاله " 12 روش تحلیل لینک در گوگل که احتمالاً تغییر کرده‌اند" گفته است که استفاده از انکر تکست ها در لینک‌ها، مشخص می‌کند که آیا صفحاتی که به آنها لینک داده شده است، دارای محتوای مرتبط با موضوع لینک هستند یا خیر.

ایجاد ارتباط میان صفحات لینک شده

بیل اسلاوسکی، در همان مقاله گفته است : " اختصاص دادن رابطه و پیوستگی یک صفحه وب به صفحات دیگر می‌تواند بر مبنای فاصله کلیک‌های بین صفحات و یا ویژگی‌های خاص موجود در محتوای انکر تکست یا url ها است. مثلاً ممکن است یک صفحه با کلمه “contact” یا “about” به صفحه دیگری لینک داده شود و صفحه‌ای که به آن لینک داده شده است، حاوی آدرسی باشد. محل آن نشانی می‌تواند به صفحه‌ای که عمل لینک دادن در آن صورت گرفته ربط داشته باشد.

رتبه بندی بر اساس تغییراتی که در طول زمان در انکر تکست به وجود آمده است

بیل اسلاوسکی در این باره می‌گوید: "تغییر رفتاری که انکر تکست (مثلاً متنی که در آن یک هایپر لینک گنجانده شده و معمولاً با قرار دادن خط زیر آن یا روش‌های دیگر، مشخص شده است) یک سند در طول زمان داشته است را می‌توان به عنوان معیاری برای امتیاز دهی به آن سند استفاده کرد. مثلاً بر اساس تغییراتی که در طول زمان در یک انکر تکست به وجود آمده است می‌توان متوجه شد که متن به روز رسانی شده است یا حتی موضوع آن تغییر کرده است".

رتبه بندی بر اساس کلمات منحصر به فرد، بایگرام ها و عبارات موجود در انکر تکست

بیل اسلاوسکی دراین رابطه می‌گوید: " با در نظر گرفتن لینک یا وب گراف‌ها و رفتاری که در طول زمان داشته‌اند، می‌توان برای امتیاز دهی به صفحات، جست و جوی موارد اسپم یا هدف‌هایی دیگری که در موتورهای جست و جو دنبال می‌شود، استفاده کرد. وب گراف‌هایی که به صورت طبیعی ایجاد شده‌اند، معمولاً تصمیمات مستقلی را دنبال می‌کنند. در مقابل وب گراف‌هایی که به صورت مصنوعی ایجاد شده‌اند و معمولاً بیان گراحتمال اسپم کردن موتور جست و جو هستند، مبتنی بر تصمیمات هماهنگ شده هستند

پیج رنک گوگل: رتبه‌ای که گوگل به یک سند تخصیص می‌دهد بر مبنای رتبه اسنادی است که به آن استناد کرده‌اند

بیل اسلاوسکی در این رابطه می‌گوید: گوگل برای محاسبه رتبه یک سند، اقدام به بررسی  رتبه سندهای دیگری می‌کند که از سند اولیه مطلب نقل کرده‌اند. به علاوه رتبه یک سند، با توجه به میزان ورود تصادفی مرورگر پایگاه داده به آن سند است. این روش برای افزایش عملکرد نتایج موتور جست و جو در پایگاه‌های داده هایپیرمدیا مانند شبکه جهانی وب کاربرد دارد، زیرا اسناد موجود در این شبکه هر یک به لحاظ کیفی با دیگری متفاوت است". بیل اسلاوسکی همچنین در مقاله دیگری با عنوان " فاکتورهای مثبت و منفی مؤثر بلاگ سرچ گوگل برای رتبه بندی صفحات وب"  گفته است: " بالابودن رتبه صفحه یا پیج رنک ( که معمولاً برای صفحات وب معمولی محاسبه می‌شود)، بیانگر میزان کیفیت صفحه بوده و بنابراین می‌توان آن را به عنوان معیاری مثبت برای ارزیابی کیفیت محتوای وبلاگ نیز به کار برد".
اگر گوگل همچنان از معیار پیج رنک برای رتبه بندی صفحات وب استفاده می‌کند، احتمالاً هنوز از صدها روش مجاز دیگری که در این زمینه وجود دارد هم استفاده می‌کند (که البته برخی از آنها دیگر کارایی لازم را ندارند.

معیارهای ارزیابی کیفی یک سایت از نظر گوگل کدامند

تعداد لینک‌هایی که از سایت‌ها و صفحات دیگر به یک سایت خاص داده می‌شود.
بیل اسلاوسکی در این باره گفته است: " یکی از معیارهای ارزیابی کیفیت یک صفحه وب، تعداد سایت‌ها و صفحاتی است که به آن صفحه خاص لینک می‌دهند. همچنین میزان ترافیک دریافتی صفحه مورد نظر، نیز در سنجش کیفیت آن مؤثر است. مثلاً در فرآیند رتبه بندی، سایتی می‌تواند در صفحه اول نتایج گوگل قرار گیرد که تعداد صفحاتی که به آن لینک داده‌اند بیشتر باشد. بنابراین هرچه تعداد لینک‌هایی که به یک صفحه وب داده می‌شود کمتر باشد، آن صفحه رتبه پایین‌تری از گوگل دریافت خواهد کرد.

ترافیکی که به واسطه لینک‌ها دریافت شده است

گاهی اوقات ممکن است یک سایت به سایت‌های زیادی لینک شده باشد، اما ترافیک دریافتی آن ناچیز باشد. مثلاً ممکن است سایت اولیه با قرار دادن لینک خود در صفحات دیگر وب، سعی در بالابردن رتبه خود در گوگل داشته باشد. وجود این تعداد لینک باعث اختلال در فرآیند رتبه بندی سایت‌ها می‌شود. گوگل برای جلوگیری از این وضعیت، سایت‌ها را از نظر تعداد لینک‌هایی که در صفحات دیگر قرار داده‌اند و ترافیکی که از آنها دریافت کرده‌اند بررسی می‌کند. در صورتی که یک سایت به چند سایت دیگر لینک داده باشد، اما ترافیکی که دریافت کرده است با تعداد سایت‌ها همخوانی نداشته باشد، گوگل رتبه آن سایت را تنزل خواهد داد.

میزان حضور کاربر در سایت

یکی دیگر از معیارهای ارزیابی کیفی سایت‌ها توسط گوگل، میزان حضور کاربران در سایت است. گوگل در این رابطه " نمره کیفیت انتخاب" را معرفی کرده است. این نمره برای سایت‌هایی که زمان حضور کاربران در آن طولانی‌تر (بیشتر از زمان آستانه) است، بیشتر و برای سایت‌هایی که زمان حضور کاربران کمتر است، پایین‌تر می‌باشد. از آنجا که انتخاب لینک‌های خودکار اغلب موقتی هستند، بنابراین در نظر گرفتن زمان حضور در تعیین نمره سایت، می‌تواند انتخاب نادرست این لینک‌ها را توجیه کند.
لینک‌ها شبیه لیزر هستند
لینک‌ها را از جهاتی می‌توان به لیزر تشبیه کرده و به این وسیله تصویر نسبتاً ساده‌ای از پیج رنک گوگل ارائه داد.
لینک‌ها همانند لیزر هستند
لینک دادن به یک صفحه باعث افزایش بازدید ازآن صفحه می‌شود
تعداد و کیفیت لینکها، بر کاهش وافزایش رتبه یک سایت تأثیر دارد.
صفحاتی که بازدید بیشتری دارند، رتبه بهتری کسب می‌کنند.
گاهی اوقات می‌توان تنها با استفاده از لینک، رتبه یک سایت را افزایش داد. اگرچه این روش در سال 2018 نیز همچنان قابل استفاده است، اما د نهایت، گوگل صفحه‌ای از سایت شما را انتخاب خواهد کرد که محتوای آن با کوئری کاربر همخوانی بیشتری داشته و انتظارات و خواسته‌های او را تا حد امکان برآورده کند. شما تا هر جایی که بخواهید می‌توانید به یک صفحه لینک بدهید، اما اگر گوگل با صفحه‌ای که می‌خواهید رتبه‌اش را ارتقا دهید یا تصور می‌کنید بهتر از سایر صفحات سایت است، با مشکل برخورد کند  ( مثلاً صفحه نتوانسته باشد رضایت کاربر را جلب کند)، گوگل صفحه دیگری را برای رتبه دهی انتخاب می‌کند.
در گذشته، اگر در یک سایت چندین صفحه بود که در همه آنها، واژه یکسانی به عنوان واژه کلیدی انتخاب شده بود، گوگل برای انتخاب صفحه مورد نظر، بین صفحات در حرکت بود. در این صورت رتبه صفحات به خاطر این شکل استفاده از کلمات کلیدی اختلاف فاحشی با یکدیگر داشت. در سال 2018، گوگل بیشتر به کیفیت صفحه از دید کاربر نهایی توجه کرده و آن را ملاک رتبه بندی صفحات، اعتبار و کیفیت خود وب سایت قرار می‌دهد. در سال 2018، مهم‌ترین ملاک گوگل برای رتبه بندی صفحات، برآوردن شدن نیاز کاربر از نظر کلمه کلیدی جست و جو شده است. البته برخی از این درخواست‌ها ( کلمات کلیدی جست و جو شده) از نظر پیچیدگی با هم تفاوت دارند.  ساخت لینک داخلی وقتی کارساز است که به گوگل در شناسایی صفحات کانونیکال و رتبه بندی آنها در سایت شما کمک کند. همان طور که جان مولر در یک ویدئو رسمی هم اعلام کرده است: " هدف گوگل برای استفاده از لینک‌های داخلی، درک بهتر محتوای سایت‌های شما است". با این حال، اگر به جای توجه به کیفیت محتوای سایت، تمرکز خود را عمدتاً بر ساختار سایت قرار دهید، در نتیجه برای مدتی شانس خود را برای قرار گرفتن در لیست ارگانیک گوگل دست خواهید داد. بنابراین پیام ما این است که قرار دادن سیستم انکر تکست و قرار دادن کلمات کلیدی کافی درلینک های داخلی سایت الزامی است، اما اگر تعداد کلمات کلیدی بیش از اندازه باشد، تأثیر بدی بر روی رتبه گوگل خواهد داشت. نکته دیگری که باید در مورد لینک‌های داخلی رعایت کرد این است که تا حد امکان از کلمات کلیدی منحصر به فرد و کاملاً مرتبط  در آنها استفاده کنید. نتیجه این کار به مراتب بهتر از زمانی است که یک صفحه در سایت خود داشته باشید و در پروفایل آن، فقط از یک عبارت انکر تکست استفاده کنید. ساختار سایت و پیچیدگی آن و مقدار زمانی که می‌خواهید صرف ارتقا رتبه آن کنید، بر نحوه رتبه بندی سایت شما تأثیر دارد.
اگرچه هیچ روش مشخص و صدرصد تضمین شده‌ای برای ایجاد لینک‌های داخلی در سایت شما وجود ندارد، اما اگر سایت شما کیفیت لازم را از همان ابتدا داشته باشد، استفاده از لینک‌های داخلی می‌تواند به افزایش رتبه شما در سایت کمک کند. البته روش‌های نادرستی هم برای قرار دادن سایت در صفحات اول نتایج جست وجوی گوگل وجود دارد. مثلاً ایجاد وب سایت با فریم یکی از آنها است. شما می‌توانید تمرکز خود را بر بهینه سازی صفحات مهم ساختار وب سایت خود مثلاً صفحاتی که باید سریعتر رتبه بندی شوند قرار دهید و لینک‌های داخلی را بر این صفحات ترجیح دهید.

 

درآمد زایی با کسب و کار آنلاین

 

برای افزایش پیج رنک (رتبه صفحه) چه باید کرد؟

در صورتی که از صفحات سایت خود به صفحات مرتبط در سایت‌های دیگر لینک دهید، می‌توانید پیج رنک (لینک اکویتی) صفحه خود را در کل صفحه افزایش دهید. هر لینک نیز به نوبه خود، اطلاعات مرتبط و مفهومی‌تری به گوگل ارائه خواهد کرد که این اطلاعات تنها برای بهینه سازی موتورهای جست و جو مفید خواهند بود. صفحه اول سایت جایی است که لینک اکویتی در آن قرار داده می‌شود. گوگل نیز در سال 2014 اعلام کرد: " صفحه اول یا هوم پیج، صفحه‌ای است که گوگل پیج رنک سایت شما را در آن قرار می‌دهد. امروزه ساخت لینک‌های داخلی در سایت، بستگی به بزرگی سایت و نوع آن دارد. در هر حال در سال 2018، سعی کنید سایت خود را ساده نگه دارید.