تاثیر لینک های داخلی در سئو
لینکهای داخلی به صفحات مرتبط
گوگل از لینکهای داخلی سایتها استفاده میکند تا به درک بهتری از محتوای سایت برسد. شما برای ارائه تجربه کاربری بهتر و منسجمتر میتوانید هرجا که لازم بود به صفحات داخلی سایت خود لینک دهید. از طریق لینکهای درون متن و سیستمهای منوی ثانویه، بین صفحات مرتبط لینک ایجاد کنید و به این وسیله به اعتبار و فایده سایت خود بیفزایید. اما اگر سایت شما بزرگ باشد، در صورتی که صفحههایی که بین آنها لینک میدهید به هم مرتبط نیز نباشند، این امر تأثیر زیادی در رتبه ندارد. همچنین نیازی به نگرانی در مورد معماری سایت هم ندارید. اما باید همیشه مواظب باشید که صفحههایی که میخواهید ایندکس شوند، همگی از crawl داخل صفحه اصلی در دسترس باشند. همواره با لینک دادن در مواقع مناسب، میتوانید صفحات مهم را برجسته کنید. همیشه سعی کنید متن لنگر با موضوع صفحهای که به آن لینک میدهید تا حد امکان شبیه باشد. از لینکهای فریب دهنده یا لینکهایی که از لحاظ گرامری دارای اشتباه هستند خودداری کنید. کلاً قانون ثابتی برای همه صفحات و سایتها وجود ندارد اما نکتهای که همیشه باید به آن توجه داشته باشید این است که همواره صفحات مرتبط به هم را لینک بدهید، در این کار زیاده روی نکنید و فقط در مواقع مناسب این کار را انجام دهید.
سایتلینک SERP (صفحه نتیجه موتور جستجو) چیست؟
وقتی گوگل به اندازه کافی در مورد سابقه یا روابط یک سایت یا یک صفحه اطلاعات داشته باشد، گاهی اوقات زیر URL وبسایت مورد نظر سایت، لینک را نمایش میدهد. این امر منجر به تقویت سرچ اسنیپت در صفحات نتایج جستجو میشود. گوگل زمانی این کار را انجام میدهد که بر اساس کلیدواژههای قبلی مورد استفاده توسط شما، در مورد سایت مورد نظر شما، اطمینان کافی داشته باشد. سایتلینکها بیشتر مواقع برای سرچهای مربوط به رهیابی استفاده میشوند و وابستگی زیادی به نام برندها، نام شرکتها یا آدرس وبسایتها دارد.
چگونه سایت لینک گوگل را دریافت کنیم؟
صفحات پربازدید در سایت از اهمیت ویژهای برخوردارند لذا در این صفحات باید قوانین گوگل به درستی رعایت گردد؛ صفحاتی که لینکهای داخلی و خارجی زیادی دارند، تجربه کاربری خوبی خلق کردهاند، یا حتی ممکن است پستهای اخیری باشند که به تازگی در بلاگ شما منتشر شدهاند. گوگل از ترکیبی از همه این موارد استفاده میکند شاید به این دلیل که میخواهد تنوع داشته باشد یا نتایج را به صورت شفاف ارائه ندهد و به این وسیله از اتخاذ تاکتیکهای فریب دهنده توسط سایتها جلوگیری کند. در همین راستا، گاهی اوقات، گوگل سایتهایی را نمایش میدهد که کاربر تعجب میکند که چرا باید چنین سایتی را نمایش دهد. اگر شما سایت لینک ندارید، کمی صبوری به خرج دهید و بر حوزههای مختلف بازاریابی وب تمرکز کنید، مانند افزایش محتوا، فعالیتهای اجتماعی در راستای کمک به معرفی وبسایت و تقویت روابط عمومی. زمانی که گوگل اطمینان حاصل کند که سایت شما چیزی است که واقعاً کاربران به دنبال آن هستند، به شما سایت لینک میدهد. ممکن است این کار یک هفته یا ماهها طول بکشد اما هرچه محبوبیت سایت شما زیادتر باشد، این زمان کوتاهتر میشود. سایت لینکها را نمیتوان روشن و خاموش کرد. اما میتوانید تا حدودی کنترل کنید که چه صفحاتی به عنوان سایت لینک انتخاب میشوند. میتوانید این کار را با استفاده از Google Webmaster Tools یا Search Console انجام دهید.
لینک خارجی به سایتهای مرتبط
یکی از بهترین فعالیتهای سئوی درون صفحهای این است که به صفحات مرتبط و با کیفیت دیگر وبسایتها لینک خارجی بدهید. هرگز از صفحه اصلی سایت خود به دیگر وبسایتها لینک ندهید. PageRank صفحه اصلی سایت شما باید همیشه تنها در اختیار صفحات سایت شما باشد و نه سایت دیگری. همچنین، به همین دلیلی که ذکر کردیم، از صفحات دسته بندی سایت خود نیز لینک خارجی ندهید. اگر میخواهید به سایتی لینک خارجی بدهید، از صفحات درون سایت بدهید و این کار را زیاد انجام دهید.
با این کار شما ارزش خالص لینک (Link equity) را با دیگر سایتها سهیم میشوید بدون اینکه ضرری به صفحات داخل سایت شما برسد. حتی میتوانید وارد منطقهای از سایتهای مرتبط شوید چون احتمال دارد آن سایتها به سایت شما نیز لینک بدهند. لینک دادن به دیگر وبسایتها، به ویژه از طریق وبلاگ، میتواند به عنوان تبلیغات برای سایت شما عمل کند چون افرادی که به موضوع شما علاقمند هستند با خواندن مطالب وبلاگ، به سمت سایت شما جذب میشوند. میتوانید از متن لنگر نیز استفاده کنید و با استفاده از کلیدواژههایی که مناسب این سایتها باشد، به این سایتها یا وبلاگها لینک بدهید. دستورالعملهایی که در مورد ارزیابی کیفیت سایتها از سوی گوگل منتشر شدهاند نشان میدهند که باید به گزینههای راهبری ثانویه سایت خود مانند لینکهای داخلی و خارجی توجه ویژهای داشته باشید.
لینکهای شکسته قدرت لینک را کاهش میدهند
یکی از سادهترین و کاربردیترین توصیهها در مورد طراحی وبسایت یا بهینه سازی این است که: اطمینان حاصل کنید که تمامی صفحات سایت شما به حداقل یک صفحه دیگر در سایتتان لینک داده باشند. "حتماً لینکهای شکسته را چک کنید چون این مورد کاملاً جدی است و میتواند قدرت لینک را از بین ببرد و در مواردی، بر کل سایت اثر منفی بگذارد. گوگل یک موتور جستجوی مبتنی بر لینک است. اگر لینکهای شما شکسته باشند، سایت شما پر از خطاهای 404 خواهد شد. دومین توصیه مهمی که در این مورد به شما میکنیم در رابطه با معماری سایت است: اغلب مواقع به صفحات مهم سایت خود لینک داخلی بدهید و در متن اصلی محتوای صفحه، متن لنگری متفاوتی را برای این لینکها انتخاب کنید. این کار به ویژه زمانی اهمیت دارد که PageRank بالایی ندارید.
آیا تنها لینک اول برای گوگل مهم است؟
یکی از بحثهای جالبی که در بین سئوکاران و وبمسترها مطرح است این است که کدام لینکها در صفحه برای گوگل مهم هستند. گوگل در این زمینه اطلاعاتی منتشر نکرده است و هربار که از کارمندان گوگل در این مورد سؤال میشود، آنها سکوت اختیار میکنند. این سکوت میتواند به این معنا باشد که مکان لینک و نوع متن لنگر برای گوگل اهمیت دارد. برخی عقیده دارند که اگر دو لینک در یک صفحه قرار داشته باشد و هر دو لینک به یک صفحه واحد لینک داده شده باشند، گوگل لینکی که کد بالاتری دارد را به عنوان لینک اصلی در نظر میگیرد. آیا گوگل تنها لینک اول را در نظر می گیرد؟ یا متن لنگر هر دو لینک را میخواند و سپس هر دو لینک را در نظر میگیرد، به ویژه اگر متن لنگر دو لینک متفاوت باشد؟ آیا گوگل لینک دوم را نادیده میگیرد؟
اگر Navigation array شما دارای لینکهای درونی به صفحات داخلی سایت شما باشد، شاید لینکهای درون متن نادیده گرفته شوند یا حداقل ارزشی نداشته باشند. لینکهای درون متن دارای ارزش زیادی هستند. این موضوع یکی از جالبترین بحثهای سئو است و احتمالاً گوگل در مورد لینکهای داخلی و لینکهای خارجی، اقدامات متفاوتی انجام میدهد. گوگل اعلام کرده است که در این مورد توضیحی ارائه نمیدهد و حتی اگر کارشناسان سئو بتوانند ترجیحات گوگل را حدس بزنند، این ترجیحات ثابت نیستند و ممکن است به زودی تغییر کنند. اگر شما چندین لینک دارید که همگی به یک صفحه منتهی می شوند، این یک امر کاملاً طبیعی است و نیازی به نگرانی در این مورد نیست. در حال حاضر، از آنجا که در این زمینه اطلاع دقیقی در دست نیست، بهتر است که فرض را بر این بگذاریم که لینک اول از همه لینکها مهمتر است و حتی تنها لینک مهم در صفحه است. بنابراین بهتر است تنها یک لینک در هر صفحه داشته باشید مگر اینکه مطمئن باشید که لینکی که ارائه میدهید واقعاً برای کاربران مفید باشد.
پاسخ به نظر