معیارهای رتبه بندی گوگل

معیارهای رتبه بندی گوگل

E.A.T چیست؟

داشتن رتبه بالای گوگل یکی از دغدغه‌های اصلی وبسایتها است. گوگل برای رتبه بندی وبسایتها از معیارها و الگوریتم های زیادی بهره می‌گیرد که ممکن است بسیاری از آنها را اعلام نکند. برای افزایش رنک گوگل، یکی از موارد مهم محتوای وبسایت است.  رتبه بندی‌های کیفی سایتها در گوگل بر اساس سه معیار تخصص، اتوریتی و تراست (به اختصار E.A.T) محتوای اصلی یک صفحه اینترنتی انجام می‌گیرد. طبق راهنمای ارزیابی کیفیت گوگل که در سال 2017 منتشر شده است، این سه مورد از اهمیت زیادی برخوردار بوده و اگر یک صفحه اینترنتی از این موارد برخوردار نباشد، رتبه کم کیفیت خواهد گرفت.

 

رتبه بندی گوگل و طراحی سایت

 

محتوای اصلی یک صفحه وب

بر اساس معیارهای گوگل، محتوای اصلی صفحه، دلیل وجودی آن صفحه است. یعنی اگر یک صفحه محتوای اصلی نداشته باشد، خود صفحه نیز وجود خارجی نخواهد داشت. تمرکز گوگل بر چیست؟ گوگل به هدف یک صفحه ، محتوای اصلی و محتوای فرعی صفحه اهمیت زیادی می‌دهد و اینکه آن صفحه چگونه درآمد کسب می‌کند و اینکه آیا نحوه کسب درآمد صفحه بر تجربه کاربری اثر می‌گذارد یا خیر. وب‌مسترها در هنگام بهینه سازی یک سایت باید به این نکته توجه کنند که آیا فرایند بهینه سازی و تبدیل بر تجربه کاربری و نحوه استفاده کاربر از مطالب وبسایت اثر می‌گذارد یا خیر. همچنین گوگل یک الگوریتم طراحی صفحه دارد که بر طبق آن اگر صفحه‌ای دارای تبلیغات زیاد باشد یا اینکه کاربر برای رسیدن به محتوای اصلی صفحه مجبور باشد از تبلیغات زیادی بگذرد و به پایین صفحه برسد، گوگل رتبه آن صفحه را پایین می‌آورد. محتوای فرعی باکیفیت باید منجر به یک تجربه کاربری رضایت‌بخش شود و نباید مخل محتوای اصلی صفحه باشد. گوگل می‌گوید که محتوای اصلی دلیل وجودی یک صفحه اینترنتی است. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که محتوای اصلی برای گوگل بیشترین اهمیت را دارد.

اهمیت محتوای فرعی صفحه اینترنتی در سئو و بهینه‌سازی

یک نمونه از محتوای فرعی می‌تواند لینکهایی باشد که کاربران را به دیگر بخش‌های سایت یا header  و footerهای سایت هدایت می‌کند. راهنمای ارزیابی کیفیت سرچ گوگل بیان می‌کند که: "محتوای فرعی به تجربه کاربری رضایتبخش منجر می‌شود اما مستقیماً به صفحه کمک نمی‌کند که به هدف خود برسد. محتوای فرعی توسط وب‌مستر تولید می‌شود و بخش مهمی از تجربه کاربری است. یک نوع معمول از محتوای فرعی لینکهایی هستند که کاربران را به دیگر بخش‌های سایت هدایت می‌کنند. توجه داشته باشید که در برخی موارد، محتوای داخل برخی تب‌ها می‌تواند از نظرگوگل محتوای فرعی در نظر گرفته شود." وقتی صحبت از تجربه کاربری مثبت باشد، گوگل به کاربردی و مفید بودن محتوای فرعی اهمیت زیادی می‌دهد. "به طور خلاصه، بسته به هدف صفحه و نوع وبسایت، عدم وجود محتوای فرعی مفید می‌تواند منجر به رتبه پایین شود. ما برای وبسایت‌های کوچکی که مخصوص یک جامعه کوچک هستند و وبسایتهای بزرگی که صفحات و محتوای زیادی دارند، استانداردهای مختلفی داریم. برای برخی صفحات، مانند فایلهای PDF یا JPEG، ما انتظار هیچ محتوای فرعی نداریم." باید به خاطر داشته باشید که محتوای فرعی خوب نمی‌تواند از دادن رتبه کم‌کیفیت به محتوای اصلی جلوگیری کند. بنابراین از آنجا که محتوای اصلی، مهم‌ترین بخش سایت است که باعث می‌شود کاربر به هدف خود برسد، داشتن محتوای اصلی خوب بهترین استراتژی سئو محسوب می‌شود.

 

معیارهای رتبه بندی گوگل

 

نکات کلیدی در مورد محتوای فرعی

  1. محتوای فرعی می‌تواند یک صفحه با کیفیت بالا را برای کاربر رضایتبخش کند.
  2. محتوای فرعی خوب محتوایی است که مخصوص هدف و محتوای اصلی صفحه ایجاد شده باشد.
  3. وبسایت های کوچک‌تر مانند کسب و کارهای محلی یا وبلاگهای شخصی نیاز به محتوای فرعی کمتری دارند.
  4. یک صفحه حتی بدون داشتن محتوای فرعی می‌تواند رتبه باکیفیت بالا از گوگل دریافت کند.
  5. محتوای فرعی به تجربه بهتر کاربر منجر می‌شود اما اثر مستقیمی در تکمیل هدف صفحه مورد نظر ندارد.
  6. محتوای فرعی توسط وب‌مستر ایجاد شده و بخش مهمی از تجربه کاربری است.
  7. وبسایتهای شرکت‌های بزرگ تلاش زیادی در خلق یک تجربه کاربری خوب به کار می‌برند که یکی از این نلاشها داشتن محتوای فرعی مناسب است. برای وبسایتهای بزرگ، محتوای فرعی می‌تواند اصلی‌ترین روشی باشد که کاربران از طریق آن می‌توانند وبسایت را کشف کنند و محتوای اصلی را پیدا کنند. نبود محتوای فرعی در وبسایتهای بزرگ با محتوای زیاد می‌تواند منجر به رتبه پایین شود.
  8. اما برخی صفحه‌ها عمداً ایجاد شده‌اند که توجه کاربر را از محتوای اصلی به سمت تبلیغات، لینک‌های پولی یا محتوای فرعی منحرف کنند. در این موارد، استفاده از محتوای اصلی دشوار می‌شود و منجر به تجربه کاربری ضعیف می‌گردد. این نوع صفحات رتبه پایینی دریافت می‌کنند.
  9. اگر طراحی وبسایت گمراه کننده یا گول زننده باشد می‌تواند باعث شود که کاربر نتواند تشخیص دهد که آیا مطالب سایت مفید هستند یا خیر. این امر منجر به تجربه کاربری منفی می‌شود.
  10. ارجاع دادن (redirect) یعنی هدایت کاربر به جای وبسایتی که در اصل به دنبال آن بوده، به یک URL دیگر. دلایل زیادی برای این کار وجود دارد. مثلاً ممکن است یک وبسایت به یک آدرس دیگر منتقل شده باشد. اما برخی از این ارجاعها قصد فریب دادن کاربران و موتورهای جستجو را دارند. این موارد منجر به تجربه کاربری منفی شده و کاربران احساس فریب خوردگی یا سردرگمی خواهند داشت. این موارد "ارجاعات فریبکارانه" نام دارند و کمترین رتبه‌ها را دریافت می‌کنند.
  11. ممکن است به صفحاتی برخورده باشید که تعداد زیادی بحث‌های انجمن‌های گفتگو و کامنتهای کاربران دارند که اسپم هستند. اگر فردی کامنتهای غیر مرتبط بگذارد که کمکی به دیگر کاربران نمی‌کند، یا قصد تبلیغ محصولی را دارد یا لینکی به وبسایت دیگر بدهد، این موارد اسپم شناخته می‌شوند. این کامنتها اغلب توسط رباتها گذاشته می‌شوند و نه افراد واقعی. تشخیص کامنتهای اسپم شده راحت است. این کامنتها می‌توانند حاوی تبلیغات، دانلود، یا دیگر لینکها باشند و برخی مواقع متن‌هایی باشند که اصلاً ربطی به محتوا ندارند مانند سلام، خوب، من اینجا تازه وارد هستم، حالتان چطور است؟ و غیره.
  12. گاهی اوقات، محتوای اصلی یک صفحه لندینگ برای جستجوی کاربر مفید است. اما در کنار این مطالب، ممکن است صفحه مورد نظر مطالب دیگری را نشان دهد که به درد کاربر نمی‌خورند و منجر به تجربه ضعیف کاربری می‌شوند.
  13. جستجو و مفید بودن محتوای اصلی صفحه باید در تعادل با تجربه کاربری قرار گیرند.
  14. صفحاتی که تجربه کاربری ضعیفی را به همراه دارند، مانند صفحاتی که تلاش دارند نرم‌افزارهای مخرب را دانلود کنند، رتبه پایین دریافت می‌کنند حتی اگر تصاویری داشته باشند که برای جستجو مناسب هستند.

اهمیتِ داشتن محتوای منحصر بفرد برای وبسایت

شان اندرسون، از شرکت هوبو می‌گوید: محتوای تکراری اغلب گمراه کننده نیست و در میان بسیاری از وبسایتها شایع است. محتوای کپی شده می‌تواند توسط الگوریتم‌ها یا به صورت دستی مشمول جریمه گوگل قرار گیرد. محتوای تکراری مشمول جریمه نیست اما کمکی به رتبه نمی‌کند." از لحاظ کیفی، محتوای کپی شده (یا تکراری) می‌تواند نشان دهنده کیفیت پایین باشد. گاهی اوقات افراد به جای کپی کردن متن، تغییراتی در نحوه نگارش متن اصلی می‌دهند تا شبیه به متنی اصیل شود. این نوع محتوای بازنویسی شده نیز می‌تواند منجر به رتبه پایین شود. اگر وبسایت شما شامل این موارد باشد، الگوریتم گوگل آن را کم کیفیت تشخیص می‌دهد:

 

با کسب و کار آنلاین درآمد به دست بیاورید

 

  • اگر محتوای صفحه شما معیارهای کیفیت کم را داشته باشند، کل وبسایت کم کیفیت در نظر گرفته می‌شود.
  • اگر کل وبسایت شما متشکل از صفحاتی باشد که کم کیفیت هستند، وبسایت کم کیفیتی خواهید داشت.
  • اگر بک لینکهای گمراه کننده دارید، در دردسر می افتید.

بنابراین داشتن محتوای خوب و مفید از موارد اصلی است که به داشتن رتبه سئوی بالا و با کیفیت کمک می‌کند. کپی کردن مطالب حتی اگر به رتبه منفی منجر نشود در بهترین حالت، کمکی به بالا رفتن رتبه سایت شما نمی‌کند. بنابراین باید بیشترین تلاش و تمرکز خود را بر بهبود و ارتقای کیفیت مطالب ارائه شده در سایت خود صرف نمایید.