تاثیر الگوریتم های گوگل در رتبه سایت
ارزیابی کیفیت سایتها در گوگل
یکی از مواردی که در افزایش رنک گوگل مطرح است، کیفیت وبسایت است. پاندا یک الگوریتم گوگل است که برای تمامی سایتها به کار میرود و به یکی از سیگنالهای رتبه بندی اصلی گوگل تبدیل شده است. این الگوریتم کیفیت سایت را سنجیده و سپس بر همین اساس، به سایت رتبه میدهد. اگر شما عبارات کلیدی را روی صفحات کم کیفیت داشته باشید، اکثر این صفحات نمیتوانند همه معیارهای لازم برای کسب رتبه بالا در گوگل را داشته باشند. گوگل الگوریتمهایی دارد که محتوای کیفیت پایین را مورد هدف قرار میدهند و این الگوریتمها تا حدودی توسط افرادی که رتبه میدهند طراحی شدهاند.
در مواردی که کاربر کلمات کلیدی long tail را جستجو میکند، مانند سرچ صوتی در موبایل، گوگل ترجیح میدهد که ابتدا ترافیک را به صفحات کیفیت بالا ارسال نماید حتی اگر دقیقاً همان عبارات کلیدی را در بر نداشته باشند. در این صفحات، زیر مجموعههای این عبارات کلیدی نمایش داده میشوند و ربط آنها به موضوع اصلی توضیح داده میشود. در این موارد، صفحات کم کیفیتی که دقیقاً عبارات کلیدی را نمایش میدهند، ترافیکی از سوی گوگل دریافت نمیکنند. رتبه دهندگان کیفیت، تأثیر مستقیمی بر سایت ندارند و رتبههایی که ارزیابان کیفی به سایتها میدهند، رتبه سایت را مشخص نمیکنند. هرچند گوگل اعلام کرده است که این رتبه دهندگان کیفی تأثیر مستقیمی بر رتبه شما در گوگل ندارند، اما مواردی مانند تجربه کاربری وجود دارد که همه سئوکاران و وبمسترها باید به آنها توجه داشته باشند. تجربه کاربری غیر رضایتبخش میتواند بر رتبه سایت تأثیر بگذارد حتی اگر دامین معتبری باشد و محتوای خوب و رضایتبخش داشته باشد.
استانداردهای کیفی گوگل همواره در حال بالا رفتن هستند
الگوریتمهای گوگل همواره در حال تغییر هستند و معیارهای کیفی همواره توسط مهندسان گوگل بالاتر برده میشوند تا این الگوریتمها بهبود یابند. گوگل همواره در حال اضافه کردن سیگنالهای جدید است که گاهی اوقات سیگنالهای قبلی را حذف میکنند. این کار به آنها کمک میکند تا در وهله اول کاربران را راضی نگه دارند و در مرحله بعد حجم ترافیک رد و بدل شده را کنترل نمایند. این کار همیشه برای گوگل حالت برد-برد را به همراه داشته و استراتژیهای آنها را در طول این سالها مشخص نموده است. البته لینکهای طبیعی از این قاعده مستثنی هستند چرا که سیگنالهای دیگر را شکست میدهند. پس از حذف این لینکها، سیگنالهای درون صفحه، درون سایت و خارج از سایت باقی میمانند. تمامی این سیگنالهای کیفی باید در مقابل پاندای گوگل مقاوم سازی شوند. گوگل برای سایتهای مختلف، استانداردهای مختلفی برای کلیدواژهها اعمال میکند. این یعنی همه وبسایتها همیشه نیاز به سیگنالهای یکسانی برای رسیدن به یک رتبه بالا ندارند. اگر شما محتوا و لینکهای خوبی داشته باشید، اگر حتی یک سیگنال عدم رضایت کاربر داشته باشید (حتی اگر توسط الگوریتم کشف شود و نه رتبه دهنده انسانی) رتبه شما برای آن کلیدواژه خاص میتواند افت کند. اگر گوگل به این نتیجه برسد که سازمان شما با منابعی که در دست دارد یا با شهرتی که دارد باید تجربه کاربری بهتری را برای کاربرانش خلق کند، ممکن است روند رتبهبندی شما را متوقف کند. در گذشته، قبل از اینکه از طرف الگوریتم پاندا جریمه شوید، یک سایت میتوانست رتبه گوگل خود را افزایش دهد. ممکن است بتوان با اعمال برخی تاکتیکهای سئو در ابتدا به صورت مصنوعی رتبه گوگل را برای صفحاتی که الگوریتمهای گوگل آنها را تأیید نمیکنند به کار برد. اما وقتی که مشکل به کل سایت شما سرایت کرد ترافیک شروع به پایین آمدن میکند و حتی با آپدیتهای جدید الگوریتم ممکن است ترافیک متوقف شود.
بالا بردن رتبه سایت در گوگل با بهبود کیفیت سایت
برخی وبمسترها راهنمای رتبه بندی گوگل را خواندهاند و این اطلاعات را در سایتهای خود به اشتراک گذاشتهاند تا روی نظر کارشناسان رتبه بندی گوگل اثر بگذارند. مطمئناً بالا بردن کیفیت سایت و بازاریابی صحیح کسب و کار و معرفی آن به مشتریان و کارشناس کیفی گوگل کار بدی نیست. سئوکارانی که از تکنیکهای کلاه سیاه استفاده میکنند به صورت تقلبی تمام این کارها را انجام میدهند. اما این کار فریب دادن خود است. کسب و کارهایی که به عملکرد مناسب در فضای گوگل اهمیت میدهند باید تمامی نکات زیر را به دقت مد نظر داشته باشند. نباید رتبه دهندگان کیفی را فریب داد. شما باید به آنها نشان دهید که یک کسب و کار واقعی با شهرت خوب هستید و تخصصی دارید که میخواهید آن را در اختیار دیگران قرار دهید. هدف این است که برای کاربران خود یک تجربه کاربری خوشایند خلق کنید نه اینکه آن را جعل کنید. بنابراین اگر متنی را که به عنوان محتوا در سایت قرار میدهید کپی باشد یا تغییرات اندکی در متن اصلی داده باشید، حتی اگر منبع اصلی را ذکر کرده باشید، باز هم نمیتوانید رتبه خوبی از گوگل کسب نمایید. همچنین بسیار مراقب باشید که گوگل را از directory های خاص بلاک نکنید (در حال حاضر بلاک کردن فایلهایCSS و .js بسیار خطرناک است). چگونه انتظار دارید گوگل به سایتی که آن را بلاک کرده اعتماد کند و رتبه خوبی به آن بدهد؟ حتماً ROBOTS.txt خود را بررسی کنید و ببینید چه چیزی را بلاک کردهاید و چرا این کار را کردهاید.
ارزیابیهای کیفی گوگل نسبی هستند
باید توجه داشته باشید که کیفیت وبسایت شما اغلب بر اساس کیفیت صفحات رقیب شما در کلیدواژههای مورد نظر تعیین میشود. بسیاری از این موارد نسبی هستند و بستگی به این دارند که رقبای شما در این زمینه چگونه عمل میکنند. مثلاً آیا یک سایت کوچک با یک سایت بزرگ در حال رقابت است؟ تعداد لینکهای سایت زیاد است یا کم؟ سایت مربوط به شرکتی بزرگ با تعداد زیادی کارمند یا شرکتی کوچک با چند کارمند است؟ آیا سایتهای رتبه بالای گوگل بیشتر مورد بررسی هستند؟ این بررسی به صورت الگوریتمی است یا دستی؟ فقط به این دلیل که رتبه بالایی دارند مورد بررسی بیشتر قرار میگیرند؟ این بررسیها چه دستی باشد چه الگوریتمی، چه بر اساس تراست فنی و معماری باشد چه بر اساس محتوا، گوگل میتوانند مشخص کنند که آیا سایت شما معیارهای لازم برای کسب رتبه بالا را دارد یا خیر. اگر شما در حوزه خود رقبای زیادی دارید که همگی برای رتبه یک شدن تلاش میکنند، احتمال اینکه رتبه شما در بالای لیست ثابت بماند خیلی کم است. این رتبهها همواره در حال تغییر هستند.
کسب رتبه برتر در گوگل
یکی از بهترین استراتژیها برای داشتن رتبه بالای گوگل این است که تنها بر کلیدواژههای خاص و کسب رتبه بالا در این کلیدواژهها اکتفا نکنید و به جای آن سعی کنید تجربه جستجوی کل وبسایت خود را بهبود بخشید. شما باید زمان خود را صرف بهبود کیفیت محتوا، سازماندهی محتوا، ارتقای کیفیت معماری وبسایت، و در نهایت بهبود کیفیت نسخه موبایل وبسایت خود نمایید. همچنین تلاش کنید تا سرعت، رضایت کاربران و دسترسی سایت خود را افزایش دهید. بعلاوه باید محتوای قدیمی وبسایت خود را نیز بهبود بخشید. همچنین سعی کنید محتوای ضعیف را تبدیل به محتوای قوی کنید. البته کسب رتبه بالا برای محتوای سنگین هم چالش های خاص خود را دارد. اما آیا محتوای ضعیف میتواند رتبهای در گوگل کسب نماید؟ بله. کسب رتبه بالا در گوگل به واژههای مورد جستجو و میزان رقابت در آن واژهها بستگی دارد. پیشنهادات با کیفیت گوگل معمولاً برای دسته بندیهای خاص و جستجوهای خاص هستند چرا که بیشتر وبسایتها نمیتوانند به معیارهای بالا دست پیدا کنند. به طور کلی، کیفیت واقعی همیشه خود را از بقیه و در هر دسته بندی برجسته میکند. اما این که چقدر طول میکشد تا یک صفحه به رتبه بالا برسد بستگی به دسته بندی آن صفحه دارد. در مقایسه با 99 درصد کسب و کارهای روی زمین، به نظر میرسد زمان چیزی است که گوگل بیشتر از همه در اختیار دارد و از این لحاظ محدودیتی ندارد. بنابراین عجلهای در دادن رتبههای بالا به وبسایتها ندارد.
پاسخ به نظر