تاثیر تجربه کاربری در سئو

تاثیر تجربه کاربری در سئو

نقش تبلیغات در تجربه کاربری

یکی از مواردی که در طراحی وبسایت و بهینه سازی رتبه گوگل مطرح می‌شود این است که آیا باید تبلیغات را در وبسایت خود قرار دهیم یا خیر و اینکه چه نوع تبلیغاتی برای تجربه کاربری بهتر هستند؟ به عنوان مثال، پنجره‌های پاپ‌آپ یا پاپ‌آندر را در نظر بگیرید. ژاکوب نلسون، کارشناس محتوا می‌گوید: «95 درصد بازدیدکننده‌های وبسایت‌ها از پنجره‌های پاپ‌آپ غیرمنتظره متنفر هستند، به ویژه آنهایی که حاوی تبلیغات ناخواسته می‌باشند. در واقع پاپ‌آپ‌ها از زمانی که برای اولین بار معرفی شدند، همواره در میان منفورترین روش‌های تبلیغاتی، رتبه اول را داشته‌اند. کارشناسان دسترسی وبسایت عقیده دارند:

 

با این روش در زمان و هزینه خود صرفه جویی کنید

 

  • ایجاد یک پنجره جستجوی جدید باید در اختیار کاربر باشد.
  • پنجره‌های پاپ‌آپ جدید نباید صفحه کاربر را پر کنند.
  • تمامی لینکها باید به صورت پیش‌فرض در یک صفحه باز شوند (به استثنای صفحاتی که لیستی از لینک‌ها را دربردارند. در اینگونه موارد، بهتر است که هر لینک در صفحه‌ای جدید باز شود تا کاربر بتواند به راحتی به لینک‌ها بازگردد. حتی در چنین مواردی، بهتر است که به کاربر گفته شود که لینک‌ها در صفحه جدید باز می‌شوند.)
  • به بازدیدکنندگان بگویید که قرار است یک صفحه پاپ‌آپ برای آنها باز شود.
  • پنجره‌های پاپ‌آپ در برخی مرورگرها کار نمی‌کنند.
  • این پنجره‌ها باعث برهم خوردن تمرکز کاربران می‌شوند.
  • به کاربر یک حق انتخاب دیگر بدهید.

اما یکی از مواردی که پاپ‌آپ‌ها می‌توانند مفید باشند، این است که از آنها برای عضویت کاربران جدید استفاده نمایید. اکنون که گوگل به پاپ‌آپ‌ها توجه زیادی نشان می‌دهد (به ویژه در نسخه موبایل وبسایت‌ها) باید بسیار مراقب ‌پاپ‌آپ‌ها باشید. به ویژه آنهایی که با دلیل اصلی بازدید از صفحه در تناقض هستند. اگر گوگل هرگونه عدم رضایت از سوی کاربر را مشاهده کند، رتبه سئو شما بسیار پایین می‌رود. گوگل اعلام کرده است که پاپ‌آپ‌هایی که بخش عظیمی از متن اصلی را در زیر خود پنهان می‌کنند منجر به تجربه کاربری منفی خواهند شد. شما می‌توانید از پاپ‌آپ‌هایی استفاده کنید که هنگام خروج کاربر از وبسایت ظاهر می‌شوند. در این صورت هنگامی که کاربر از مطالب سایت شما استفاده می‌کند و قصد خروج دارد، صفحه‌ای برای او ظاهر می‌شود و از او می‌خواهد که اگر تمایل دارد در سایت عضو شود. این گزینه مانند دیگر پنجره‌های پاپ‌آپ ضریب تبدیل داشته و منجر به تجربه منفی کاربر نیز نخواهد شد. تبدیل بازدید کننده به کاربر وبسایت برای یک کارشناس سئو بسیار حائز اهمیت است اما مسئله مهم‌تر این است که این کار با داشتن کمترین تجربه کاربری منفی انجام گیرد. اجازه ندهید ضریب تبدیل مانع از رسیدن بازدیدکننده به هدفش شود. اگر بخواهید به هر قیمتی ضریب تبدیل خود را بالا ببرید، گوگل عدم رضایت کاربر را تشخیص داده و کیفیت سایت شما پایین می‌آید.

تجربه کاربری در دستگاههای مختلف با رزلوشن‌های متفاوت

تجربه کاربری یکی از بزرگترین بخش‌های بهینه سازی موتور جستجو در سال 2018 و یک عامل مهم در الگوریتم پاندای گوگل است. اگر به دنبال طراحی سایت هستید باید در نظر بگیرید که برخی عناصر، به ویژه تبلیغات، در کجای سایت قرار خواهند گرفت. اگر تبلیغات در وبسایت شما برای کاربران آزاردهنده باشد، گوگل به شما اطلاع می‌دهد. چرا که این امر روی ترافیک ارگانیک ارسالی از گوگل اثر می‌گذارد. تبلیغات آزاردهنده در وبسایت‌ها علیرغم اینکه برای وبسایت‌ها پول‌ساز هستند، همواره برای کاربران و حتی خود گوگل مشکل‌ساز بوده‌اند. اما کدام نوع از تبلیغات آزار دهنده هستند؟ تبلیغاتی که به صورت غیر منتظره موسیقی بلند پخش می‌کنند یا یک صفحه پاپ‌آپ که به صورت ناگهانی ظاهر می‌شود. این در حالی اتفاق می‌افتد که کاربر در حال خواندن یا پیدا کردن یک مطلب است. ظاهراً تجربیات ناامید کننده می‌توانند منجر به این شوند که کاربران نرم‌افزارهای بلاک کننده تبلیغات نصب کنند و وقتی که تبلیغات بلاک شوند، وبسایت‌ها نمی‌توانند درآمدی کسب کنند. گوگل در سال 2017 اعلام کرد که بر اساس تحقیقی که از میان صدها تجربه مربوط به تبلیغات انجام شده، نشان داده است که مردم از همه تبلیغات متنفر نیستند بلکه تنها از تبلیغات آزار دهنده متنفر هستند. اگر این تبلیغات را از سایت خود حذف کنید، تغییرات شگرفی را شاهد خواهید بود. در کنسول جستجوی گوگل، شما می‌توانید تبلیغات آزار دهنده در وبسایت خود را شناسایی و آنها را حذف نمایید. همچنین می‌توانید آنها را با تبلیغاتی که رضایت کاربر را به دنبال خواهد داشت، جایگزین نمایید.

 

تاثیر تجربه کاربری در سئو

 

کدام نوع تبلیغات  برای کاربران آزاردهنده هستند؟

گوگل بیان کرده است: «گزارش تجربه تبلیغات با این هدف طراحی شده است تا تجربیاتی که از استانداردهای تبلیغاتی تخطی می‌کنند و تجربه ناخوشایندی برای کاربران ایجاد می‌کنند را شناسایی کند. اگر سایت شما از این موارد تخطی‌ها داشته باشد، گزارش تجربه تبلیغات آن را شناسایی کرده و به شما اطلاع می‌دهد تا بتوانید آن را برطرف نمایید. تبلیغاتی که آزاردهنده هستند شامل تبلیغات پاپ‌آپ، تبلیغات ویدیویی پخش خودکار با صدا، تبلیغاتی که قبل از محتوای اصلی ظاهر می‌شوند یا تبلیغاتی که در قسمت‌های مختلف صفحه قرار داده می‌شوند و بسیار بزرگ هستند. برای نسخه موبایل وبسایت‌ها نیز این موارد در دسته تبلیغات آزاردهنده قرار می‌گیرند: تبلیغات پاپ‌آپ، تبلیغات پخش خودکار با صدا، تبلیغاتی که قبل از محتوای اصلی ظاهر می‌شوند، تراکم تبلیغات بیش از 30 درصد، تبلیغاتی که کل صفحه را می‌گیرند و برای رسیدن به محتوای اصلی باید اسکرول کرد، تبلیغاتی که حیوانات در آن حضور دارند و چشمک‌زن هستند و تبلیغات بزرگ در جای جای صفحه. گوگل می‌گوید: «وقتی مشکل سایت خود را برطرف کردید، می‌توانید تقاضای بررسی مجدد نمایید. ما نمونه‌های جدید سایت شما را بررسی می‌کنیم و ممکن است دوباره مشکلاتی را پیدا کنیم که قبلاً ندیده بودیم. سپس از طریق ایمیل شما را از نتایج با خبر می‌کنیم.» همچنین برای پاپ‌آپ، گوگل چند راه حل ارائه می‌دهد: «به جای پاپ‌آپ، می‌توانید از بنرهای اینترنتی استفاده کنید. این بنرها به اندازه پاپ‌آپ‌ها فضا اشغال می‌کنند اما هیچ بخشی از محتوا را زیر خود پنهان نمی‌کنند. راه حل مورد نیاز به نوع مشکل بستگی دارد. مثلاً اگر مشکل پاپ‌آپ است باید تمامی پاپ‌آپ‌ها را از وبسایت خود حذف کنید اما اگر مشکل تراکم تبلیغات است می‌توانید تعداد آنها را کم کنید.»

نقش تبلیغات محتوای فرعی در رتبه بندی گوگل

گوگل همواره در مورد تبلیغات صفحات وب که منجر به تجربه کاربری ضعیف می‌شوند، هشدار داده است. موارد زیر از راهنمای ارزیابی کیفیت سرچ گوگل در سال 2017 گرفته شده‌اند:

 

طراحی سایت اختصاصی و تجربه کاربری در سئو

 


عناوین، تبلیغات و محتوای فرعی گمراه کننده یا مزاحم: برخی صفحات کم کیفیت، محتوای اصلی مناسبی دارند اما استفاده از این محتوا دشوار است چون که حاوی تبلیغات یا محتوای فرعی آزاردهنده یا گمراه کننده هستند. عناوین گمراه کننده می‌توانند منجر به تضعیف تجربه کاربری شوند. چرا که کاربر روی لینک صفحه کلیک می‌کند اما وقتی وارد سایت می‌شود، می‌بیند که با انتظاراتش همخوانی ندارد. تبلیغات و محتوای فرعی که مانع استفاده از محتوای اصلی می‌شوند: هرچند ما انتظار داریم که تبلیغات و محتوای فرعی قابل مشاهده باشند، اما برخی تبلیغات و محتوای فرعی استفاده از محتوای اصلی را بسیار دشوار می‌سازند. صفحه‌هایی که مزاحم استفاده از محتوای اصلی می‌شوند رتبه پایین دریافت می‌کنند. گوگل نمونه‌هایی از این موارد را بیان می‌کند: تبلیغاتی که در هنگام اسکرول کردن روی صفحه ظاهر می‌شوند و بستن آنها نیز سخت است. وقتی این نوع تبلیغات روی متن اصلی را بپوشانند استفاده از متن اصلی دشوار می‌شود.
حضور برجسته محتوای فرعی یا تبلیغات: گوگل بیان می‌کند: «کاربران وارد صفحات اینترنتی می‌شوند تا از محتوای اصلی آنها استفاده کنند. تبلیغات و محتوای فرعی مفید می‌توانند بخشی از تجربه مثبت کاربری باشند اما اگر این تبلیغات مزاحم باشند، تمرکز بر محتوای اصلی برای کاربر دشوار می‌شود. برخی صفحات وب به گونه‌ای طراحی شده‌اند که کاربران را ترغیب کنند روی محتوای فرعی غیر مفید کلیک کنند. این نوع محتوای فرعی می‌تواند مزاحم باشد و به گونه‌ای برجسته در سایت قرار گرفته باشد تا کاربران روی آنها کلیک کرده و وارد صفحات پول‌ساز شوند. همچنین محتوای آگهی‌های تبلیغاتی نیز باید با محتوای صفحه همخوانی داشته باشد. مثلاً اگر سایت شما در مورد ورزش و بدنسازی است نباید آگهی‌هایی در زمینه ساختمان سازی داشته باشید.»
در نهایت، وبسایت‌هایی که آگهی‌ها و محتوای فرعی گمراه کننده یا مزاحم دارند رتبه پایین دریافت می‌کنند. بنابراین، در ارزیابی‌های گوگل، انتظارات کاربران در مورد اهداف صفحه مورد نظر و حتی هنجارهای فرهنگی نیز در نظر گرفته می‌شوند.