نقش کلمات کلیدی در افزایش رتبه گوگل
نقش کلیدواژه در افزایش رتبه گوگل
برای افزایش بازدید سایت یکی از مهمترین مواردی که باید به آن توجه داشته باشید، انتخاب کلیدواژه است. اینکه چه نوع کلیدواژههایی مناسبتر هستند و چگونه باید در صفحه قرار بگیرند از جمله نکاتی هستند که در بالا بردن رتبه سایت در گوگل به شما کمک میکنند. در این مقاله به این موارد میپردازیم.
آیا باید کلیدواژهها ایتالیک یا پررنگ باشند؟
برخی وبمسترها عقیده دارند که پررنگ کردن کلیدواژهها یا ایتالیک کردن آنها یک عامل تاثیرگذار در بهینه سازی سایت است. اصولاً مطمئن شدن از این موضوع امکان پذیر نیست چون گوگل در این باره صحبتی نکرده است. شاید گوگل به اینگونه موارد توجه میکند تا تعیین کند سایتها را به چه دلایلی جریمه کند و از آن برای افزایش رنک گوگل این سایتها استفاده نمیکند. هر بخشی از سایت خود را که بهینه سازی کنید، گوگل میتواند از آن بر علیه شما استفاده کند و صفحه شما را در نتایج نشان ندهد. امروزه باید از فونت پررنگ و ایتالیک تنها برای کمک کردن به کاربران استفاده نمود. تنها باید زمانی بر نکته یا واژهای تاکید کنید که طبیعی باشد و واقعاً آن نکته مناسب برجسته شدن باشد. سایتها نباید به این سادگی بهانه دست گوگل بدهند. مطالب سایت خود را به صورت ساده، طبیعی، مفید و تصادفی ارائه کنید. جان موئلر میگوید: "هدف پررنگ کردن متن تنها باید رساندن فایده بیشتر به کاربران انسانی باشد. ممکن است رباتها از این موضوع خوششان بیاید اما آنها قرار نیست که چیزی را از شما بخرند."
تعداد کلمات و کلیدواژهها چقدر باید باشد؟
برای کسب رتبه در یک کلیدواژه خاص، اندازه متن چقدر باید باشد؟ پاسخ این است که تعداد بهینهای برای هر صفحه وجود ندارد اما اینکه حجم متن چقدر باشد بستگی به قدرت دامنه، ارتباط موضوعی و میزان و شدت رقابت برای کلیدواژه مورد نظر دارد. به جای اینکه به طول و کمیت متن توجه کنید، باید بیشتر بر کیفیت آن تمرکز نمایید. برای این کار همیشه هدف کاربر را از جستجو مد نظر داشته باشید. برای کسب رتبه در گوگل نیازی به یک تعداد حداقلی کلمه ندارید. صفحههایی با 50 کلمه میتوانند از صفحههای 100، 25، 500 یا 1000 کلمهای رتبه بالاتری کسب نمایند. همچنین صفحاتی هستند که هیچ متنی در آنها قرار ندارد اما به دلیل داشتن لینک یا دیگر عوامل رتبه برتر گوگل را کسب کردهاند. البته گوگل این نوع صفحات را شناسایی و از صفحه نتایج حذف میکند.
در حال حاضر، به نظر میرسد بهترین گزینه داشتن متن طولانی باشد اما نقش کلیدواژه مهمتر است. مزیت صفحات طولانی این است که گزینه خوبی برای عبارات کلیدی long tail به شمارمی روند. برای تولید محتوای مفید و قوی، باید بر ارائه اطلاعات غنی و عمیق تمرکز کنید. البته سایتها با هم متفاوت هستند. برخی سایتها میتوانند با 50 کلمه به رتبه خوبی برسند چون وضعیت لینک دهی آنها خوب است یا دامنه قدرتمندی دارند. اما به نظرمی رسد مهمترین عامل این است که مطالب وبسایت برای کاربر مفید و قابل استفاده باشد. مهم نیست که با چه تعداد کلمه به این هدف برسید. میتوانید با آزمون و خطا نهایتاً به این نتیجه برسید که چه تعداد کلمه کافی است تا شما را به رنک بالای گوگل برساند. اگر مطالب شما بدیع و آموزنده باشند نیازی به نگرانی درمورد تعداد کلمات نیست. گوگل اعلام کرده است که در مورد تعداد کلمات محدودیتی وجود ندارد. جان موئلر میگوید: "من اطلاعات زیادی در مورد کارت امتیازی (scorecard) و نحوه طراحی آن یا دستورالعملهای خبری گوگل ندارم. اما در عمل، از دیدگاه سرچ وب، باید بگویم که ما محدودیتی در تعداد کلمات به کار رفته در یک صفحه وب نداریم."
بهترین تراکم کلیدواژه چقدر است؟
پاسخ کوتاه و کامل به این سؤال این است: هیچ تراکم بهینهای برای کلیدواژه وجود ندارد. هیچ نسخه ثابتی در این زمینه وجود ندارد که با توجه به آن، صفحه به رتبه اول برسد. بسیاری از کارشناسان سئو بر این عقیده هستند که موتورهای جستجو را نمیتوان به راحتی فریب داد اما بهترین روش موفقیت این است که کارهای ساده را به بهترین نحو انجام دهیم. برای نوشتن محتوا در صفحه، بیشتر به خود کلید واژهها توجه کنید نه تراکم آنها. سعی کنید متنی که مینویسید و کلید واژههایی که به کار میبرید تا حد امکان طبیعی باشند. این بهترین کاری است که میتوانید انجام دهید. میتوانید در متن اصلی خود، حداقل یک بار، واژههای مرتبط، مترادفها و معادلهای طولانی کلیدواژه را به کار ببرید. برای بسیاری از صفحهها این تنها کاری است که باید انجام شود. جان موئلر میگوید: "نیازی نیست به تراکم کلیدواژه توجه زیادی داشته باشید. موتورهای جستجو دیگر به این موضوع اهمیتی نمیدهند."
Keyword Stuffing
فرایند تکرار چندباره یک کلیدواژه یا عبارت کلیدی در متن را keyword stuffing مینامند. این کار شاخص یک صفحه کم کیفیت است و گوگل قویاً شما را از این کار منع میکند. اگر متن خود را سرشار از کلیدواژه کنید، خواندن آن دشوار میشود و در نتیجه به تجربه منفی کاربری میانجامد. اگر این کار را انجام دهید صفحه شما از لیست نتایج گوگل حذف میشود اما باز هم بستگی به هدف، اعتبار و قدرت سایت دارد. اما نکته اصلی این است که در حال حاضر، این کار یکی از بدترین استراتژیهای سئو محسوب میشود. بنابراین اگر به دنبال کسب رتبه بالا در بلند مدت هستید نباید این راهکار را در پیش بگیرید. برای گوگل مشخص است که متنهایی که پر از کلمات کلیدی هستند به منظور فریب دادن موتورهای جستجو ایجاد شدهاند. این متنها کلمات را چندین بار تکرار میکنند و گاهی اوقات این کار اصلاً فایدهای برای خواننده ندارد. این کار میتواند در طیفهای مختلفی انجام شود، از کمی آزار دهنده برای خواننده تا کاملاً بی معنی. صفحاتی که برای فریب دادن موتورهای جستجو ایجاد شدهاند و نه برای ارائه محتوای معنادار برای کاربر، کمترین رتبه ممکن را کسب میکنند.
اگر سایتهای دیگر این کار را انجام میدهند و رتبه خوبی هم کسب میکنند، دلیل بر این نمیشود که شما هم همین کار را انجام دهید. راههای بهتری هم برای کسب رتبه برتر در گوگل وجود دارد. گوگل اعلام کرده است که اگر مشاهده کنند سایتی برای کسب رتبه برتر، متن خود را سرشار از کلیدواژه کرده است، گوگل این سایتها را نادیده میگیرد و بر بقیه موارد تمرکز میکند. آیا جریمهای که گوگل برای فریب دادن الگوریتمهایش در نظر گرفته است همین نادیده گرفتن صفحه است؟ چیزی که توسط کارشناسان سئو مشاهده شده این است که ممکن است یک پیج برای داشتن کلیدواژههای تکراری نتواند عملکرد خوبی داشته باشد اما داشتن معادلهای طولانیتر برای آن کلیدواژه میتواند به پیج کمک کند. خلاصه مطلب این است که داشتن معادلهای مرتبط برای یک کلید واژه برابر است با ترافیک بالاتر. آرون وال از گوگل برای سئوکاران یک توصیه مفید دارد: هربار که شما بخشی از متن را تکرار میکنید، در بهترین حالت اگر ضرری برای شما نداشته باشد، نفعی هم نخواهد داشت. اما بدتر از آن این است که اگر یک واژه را در عنوان صفحه، header صفحه و متن لینکهای داخلی و خارجی به کار ببرید، احتمال اینکه گوگل صفحه شما را از نتایج خارج کند بسیار بالا میرود. بنابراین بهترین کار این است که تمامی کلیدواژهها و معادلهای long tail و مرتبط با آنها را به صورت طبیعی در متن به کار ببرید و بدین وسیله متن روانتر و قابل استفادهتری خواهید داشت که این کار به تجربه بهتر کاربری منجر میشود که هدف نهایی گوگل هم همین است.
پاسخ به نظر