گام های کلیدی برای داشتن عملکرد عالی در عرصه تجارت الکترونیک
گامهایی کلیدی برای داشتن عملکرد عالی در عرصه تجارت الکترونیک
در عصر جدید که تغییرات و ابداعات جدید به سرعت اتفاق میافتند، شاید بتوان گفت که پیشروی و حتی بقا برای برندهای مختلفی که در این دوره فعال میکنند امر دشواری است. شکل گیری تکنولوژیهای مخرب، مشتریان، رقبا و تغییرات بازار همگی عواملی هستند که از تمامی جهات سازمانهای مختلف را تحت تأثیر خود قرار میدهند. رقبای حاضر در صحنه، از تکنولوژیهای در حال ظهور استفاده میکنند تا بتوانند مدلهای کسب و کارهای سنتی را در ذهن خود تغییر دهند. کسب و کارهای جدید میتوانند ایدهها و محصولات جدیدی را با سرعتی باور نکردنی به بازار بیاورند بدون اینکه اختلالی در سازماندهیهای بلند مدت ایجاد نمایند. این موضوع به ویژه در فضای تجارت الکترونیک صادق است. جایی که یک بازار در حال رشد و کانالهای جدید مثل خرید مستقیم از طریق رسانههای اجتماعی، به عنوان یک پیشنهاد عالی شناخته میشود. در سال 2018، برای اولین بار، خرید از طریق تلفن همراه از خرید کردن از فروشگاههای فیزیکی سبقت گرفت. تحلیلگران پیش بینی میکنند که تا سال 2022 تجارت الکترونیک 36 درصد از خرده فروشیهای جهان را در بر میگیرند.
اهمیت استراتژی جامع تجارت الکترونیک
دستیابی به درک درست از تجارت الکترونیک و نقشی که در آوردن ارزش برای یک سازمان ایفا میکند، امری ضروری برای رسیدن به موفقیت در کسب و کار بهشمار میرود. یک استراتژی تجارت الکترونیک خوب میتواند سبب شخصی سازی واقعی، ساده سازی فرآیندها و راندمان بالاتر شود. با در نظر گرفتن یک رویکرد جامع و قابل ارزیابی، کسب و کارها توانایی شناسایی شکافها و نقاط ضعف را داشته و میتوانند نقاط قوت و فرصتهای آینده را برجسته نموده و عملکرد خود را به خوبی ارزیابی نمایند. مسئله مهم این است که داشتن چنین استراتژی جامعی میتواند سازمانها را قادر سازد تا دیدگاه جامعی را نیز داشته باشند. دیدگاهی که همه چیز را از تکنولوژی و تجربه تحویل محصول به کاربر تا اجتماع را در برمیگیرد. ما معمولاً عادت داریم این سؤال را مطرح کنیم که سازمانها باید برای ایجاد یک تجارت الکترونیک با کارآیی بالا چه کاری را انجام دهند؟ اما در واقعیت به هیچ عنوان یک کار خارق العاده و جادویی وجود ندارد. شما باید مجموعهای از ابتکارات هماهنگ را داشته باشید که همگی در راستای اهدافی مشابه به کار میروند.
1. بازنگری مدلهای کسب و کار فعلی
اولین گام برای توسعه یک استراتژی تجارت الکترونیک این است که روی جایگاهی که سازمان در حال حاضر دارد، تمرکز کنید. این کار در حقیقت زیر نظر گرفتن نمای کلی تمامی فرآیندهای کسب و کار مربوطه است. از مدلهای عملیاتی استفاده شده و عملکرد کلی وب سایت گرفته تا ارسال و تحویل محصول و خدمات مشتریانی که ارائه میدهید. تمامی این موارد را به دقت مورد نظر قرار داده و بدانید که شما و کسب و کارتان میخواهید در نهایت به کجا برسید و به چه اهدافی دست پیدا کنید. این کار در ادامه مسیر به شما کمک بسیاری خواهد کرد.
2. ارزیابی پتانسیل رشد
بعد از بازنگری عملکرد فعلی کسب و کار، گام بعدی باید نگاه کردن به آیندهای باشد که بیزینس شما خواهد داشت. سازمانها با درک این موضوع که در چه قسمتهایی عملکرد خوبی دارند و چه بخشهایی نیاز به تلاش بیشتر دارند، میتوانند برنامه ریزی بهتری برای آینده کاری خود داشته باشند. این کار همچنین این شانس را به کسب و کارهای مختلف میدهد تا در خصوص چگونگی انجام اقدامات فعلی خود، تبدیل و حفظ مشتریان و همچنین شناسایی فرصتهایی که در آینده به دست میآورند، کند و کاو کنند. پس این مرحله را در دستور کار خودتان قرار دهید و به خاطر داشته باشید که اگر در این زمینه عملکرد خوبی داشته باشید، میتوانید عملکرد خود در عرصه تجارت الکترونیک را به شکل معجزه آسایی بهبود ببخشید.
3. ارائه یک استراتژی مؤثر
نتایج حسابرسی و ارزیابی رشد میتواند به یک استراتژی جامع در زمینه تجارت الکترونیک منجر شود. استراتژی که از ترکیب عناصر تکنولوژی، بازاریابی دیجیتال، تجربه مشتری، تحویل و عملیاتهای مورد نیاز ساخته میشود. در واقع استراتژی مورد نظر باید شکل بنیادی سازمان را تغییر دهد تا اطمینان حاصل شود مدل کسب و کار انتخاب شده امکان رشد و دستیابی به ارزشهای مورد نظر از طریق تجارت الکترونیک را فراهم میآورد. کلید دستیابی به چنین استراتژی مناسبی، توسعه نقشه راه در دست است. نقشه راه شما باید امکان ارتقاء سریع در یکسری از زمینهها را فراهم آورد تا به شما کمک کند از همان ابتدای کار ارزش استراتژی خود را به تیم مدیریت نشان دهید.
4. اطمینان حاصل نمودن از دسترسی به مجموعه مهارتهای مناسب
زمانی که شما یک استراتژی جامع و مناسب را در اختیار دارید، ضروری است که برای اجرایی نمودن آن به استعدادهای درست و مناسب دسترسی داشته باشید. یک سازمان میتواند بهترین استراتژی ممکن در جهان را در اختیار داشته باشد اما مهارتهای لازم را در اختیار نداشته باشد و به همین دلیل نتواند عملکرد خوبی را در عرصه فعالیت خود داشته باشد. به همین دلیل تأکید بر روی این موضوع است که روی افراد مناسب و با استعداد سرمایه گذاری شود. این افراد میتوانند کمک کنند تا کسب و کار شما به بهترین نحو ممکن مسیر موفقیت را طی کرده و به اهدافی که برای خود تعیین نموده است دست پیدا کند.
5. به طور مداوم در حال بهینه سازی عملکرد خود باشید
نکتهای که باید به خاطر داشته باشید این است که شما نمیتوانید صرفاً یک استراتژی خوب را انتخاب و تصور کنید کار خود را به بهترین نحو ممکن انجام دادهاید. این یک تصور اشتباه است. یک استراتژی خوب باید یک نقشه راه خوب را نیز شامل شود. نقشه راهی که شامل نقاط عطف قابل اندازه گیری میباشد و روی بهینه سازی مستمر عملکرد شما تأثیر میگذارد. بازار، تکنولوژی، مشتریان و رقبا ثابت نمیمانند. تغییرات خیلی سریع اتفاق میافتند و اگر سازمانها بهینه سازی مناسبی را نداشته باشند، نمیتوانند در برابر این تغییرات مقاومت کنند. پس حواستان به این نکته باشد و تمام تلاش خود را به کار گیرید تا بتوانید به بهترین شکل ممکن خودتان و سازمانتان را بهینه سازی نمایید.
رعایت تمامی این موارد برای داشتن یک عملکرد مناسب و عالی در زمینه تجارت الکترونیک امری ضروری است. چرا که باید به خاطر داشته باشید تکنولوژیهای جدید هر روز در حال معرفی و تکنولوژی حاضر نیز در حال رشد و پیشرفت هستند. پس داشتن اطلاعات کافی در زمینه تجارت الکترونیک و تلاش برای داشتن عملکردی بهتر مهمترین کاری است که هر فردی که کسب و کاری را در اختیار دارد باید انجام دهد. در این مقاله برخی از مهمترین کارهایی که میتوانید انجام دهید تا عملکرد خود را در عرصه تجارت الکترونیک ارتقاء ببخشید را عنوان کردیم و توضیحاتی نیز درباره آن بیان نمودیم. اما باید به خاطر داشته باشید که موارد عنوان شده تنها چیزهایی نیستند که شما باید در این زمینه بدانید و این عرصه از آن چیزی که شما تصور میکنید نیز بزرگتر و پیچیدهتر است. به همین دلیل نیز اگر دوست دارید کسب و کار خود را گسترش دهید و پیشرفت کنید اما تصور میکنید اطلاعات کافی در این زمینه را ندارید، میتوانید از افراد متخصص در این زمینه مشورت بگیرید. مطمئن باشید اگر بتوانید در عرصه تجارت الکترونیک عملکرد خوبی را داشته باشید، میتوانید در راه اندازی و ادامه مسیر کسب و کارتان نیز موفق عمل کنید.
پاسخ به نظر