روش های کاهش اثر منفی محتوای تکراری بر سئو

روش های کاهش اثر منفی محتوای تکراری بر سئو

دستورالعمل‌های گوگل در مورد محتوای تکراری سایت‌ها

در این مقاله قصد داریم شما را با راهکارهایی آشنا کنیم که به کمک آن بتوانید مشکلات ناشی از درج محتوای تکراری در سایت را برطرف کنید و به این ترتیب مطمئن شوید که بازدیدکنندگان، محتوای مورد نظر شما را مشاهده کرده‌اند.

 

در چند ثانیه و با چند کلیک ساده سایت خود را تحویل بگیرید

 

از ری دایرکت های 301 استفاده کنید

طبق دستورالعمل گوگل اگر ساختار سایتتان را تغییر داده‌اید، از ری دایرکت های 301 (Redirect Permanent) در فایل htaccess خود استفاده کنید. به این ترتیب می‌توانید به شکلی هوشمندانه کاربران، Googlebot و سایر نرم افزارهایی که در صفحات وب می‌خزند را ری دایرکت کنید. (در آپاچی (Apache)، می‌توانید این کار را با یک فایل htaccess انجام دهید. در سرویس‌های اطلاعات اینترنتی (IIS) این کار از طریق کنسول مدیریت امکان پذیر است.)

از لینک‌های داخلی یکسان استفاده کنید

مثلاً به آدرس‌هایی مانندwww.example.com/page/  و یاhttp://www.example.com/page  لینک ندهید. همچنین حروف موجود در لینک‌ها همگی باید از نظر کوچک و بزرگی یکسان باشند، به این معنی که برخی از آنها نباید کوچک و بقیه بزرگ باشند. اگر شکل لینک داخلی یکسان باشد و از عناصر لینک کانونیکال به درستی استفاده کنید، مشکل محتوای تکراری تا حدودی مرتفع خواهد شد.

از دامین های سطح بالا استفاده کنید

برای این که گوگل بتواند بهترین شکل از یک محتوا را به کاربر نشان دهد، تا جایی که می‌توانید از دامین های سطح بالا استفاده کنید. به این ترتیب گوگل می‌تواند محتوایی که مختص یک کشور است را نشان دهد. مثلاً با مشاهده آدرس http://www.example.de زودتر متوجه می‌شوید که محتوای آن مربوط به کشور آلمان است تا این که آدرس به صورت http://www.example.com نوشته شده باشد.

با استفاده از ابزارهای وبمستر، دامین مورد علاقه خود را به گوگل اعلام کنید

بر اساس اعلام گوگل، با استفاده از ابزارهای وبمستر می‌توانید به گوگل اعلام کنید که سایت شما را به چه صورت ایندکس کند. شما می‌توانید دامین مورد نظر خود را مثلاً http://www.example.com یا http://example.com اعلام کنید. اگرچه باید به گوگل اطمینان دهید که این ری دایرکت ها را به صورت server-side  (سمت سرور) انجام داده‌اید اما با استفاده از ری دایرکت های 301 می‌توانید، کلیه نسخه‌های یک URL را با استفاده از یک عنصر خود ارجاعی لینک کانونیکال به یک URL کانونیکال ری دایرکت کنید.

از تکرار واضحات خودداری کنید

مثلاً به جای نوشتن مطالب طولانی کپی رایتی در پائین هر صفحه، خلاصه‌ای بسیار کوتاه از مطلب قرار داده و سپس به صفحه‌ای لینک دهید که جزئیات بیشتری از مطلب در آن درج شده است. به علاوه می‌توانید با استفاده از ابزار Parameter Handling به گوگل اعلام کنید که چه عملی بر روی پارامترهای URL انجام دهد.

سیستم مدیریت محتوای خود را به خوبی بشناسید

نحوه نمایش محتوا بر روی وب سایت از مواردی است که باید حتماً با آن آشنا باشید. وبلاگ‌ها، فوروم (انجمن) ها و سیستم‌های مرتبط با آنها، اغلب محتوایی یکسان را در قالب‌های مختلف نشان می‌دهند. مثلاً مدخل یک وبلاگ ممکن است در صفحه اول یک وبلاگ، در صفحه آرشیو و در صفحه‌ای دیگر از سایر مدخل‌ها که عنوان یکسانی دارند، نمایش داده شود. Wordpress، Magento، Joomla و Drupal همگی با چالش‌هایی کم و بیش مشابه در زمینه بهینه سازی موتور جست و جو و محتوای تکراری مواجه هستند. 

 

اثر منفی محتوای تکراری بر سئو

 

آیا سیستم مدیریت محتوای شما، محتوای تکراری یا ضعیف تولید می‌کند؟

یکی از موارد مورد تأکید گوگل توجه به سیستم مدیریت محتوا است. مثلاً اگر نسخه‌هایی از صفحات وب داشته باشید که به صورت PRINT-ONLY باشند و آنها را به درستی با لینک‌های کانونیکال هندل نکرده باشید، در نتیجه صفحات به جای این که در صفحه وب شما نشان داده شوند در گوگل به نمایش گذاشته خواهند شد. این وضعیت باعث بروز مشکلاتی در فرآیند تبدیل و ساخت لینک (به ویژه برای افراد تازه کار) خوهد شد. سایت‌های موبایل که به درستی اجرا نشوند نیز باعث بروز مشکلاتی در زمینه محتوای تکراری خواهند شد.

آیا گوگل سایت‌هایی که محتوای سندیکا شده دارند، جریمه خواهد کرد؟

در پاسخ باید گفت خیر. اما بنا بر دستورالعمل گوگل زمانی که بحث انتشار محتوای سایت در وب سایت‌های دیگر مطرح می‌شود باید سندیکا کردن محتوا با احتیاط صورت گیرد. اگر محتوای سایت خود را در سایت‌های دیگر سندیکا می‌کنید، گوگل در هر جست و جو همیشه نسخه‌هایی که ظاهراً برای کاربران مناسب‌تر است را به نمایش می‌گذارد که البته ممکن است نسخه مورد نظر شما نباشد. با این حال مطمئن شوید هر سایتی که محتوای شما در آن سندیکا شده، دارای بک لینک به مقاله اصلی است. همچنین می‌توانید از کسانی که از محتوای سندیکا شده شما استفاده می‌کنند بخواهید از متاتگ noindex استفاده کنند. به این ترتیب موتورهای جست و جو دیگر نسخه محتوای آنها را ایندکس نخواهد کرد. سندیکا کردن محتوای سایتتان مشکلاتی به همراه خواهد داشت از جمله این که نمی‌توانید جایی اعلام کنید که این کار باعث تحمیل هزینه ترافیک ارگانیک به سایت شما شده است. اگر عمل سندیکا کردن در وب سایت‌های دیگر انجام شود، فقط آن سایت‌ها از مزایای محتوا برخوردار خواهند شد و نه شما. توجه داشته باشید که طبق اعلام گوگل (2018)، می‌توانید پست‌هایی که در سایت‌های دیگر بازنشر شده‌اند را به مقاله اصلی خود بک لینک بدهید. البته در این مورد هم باید محتاط بود، زیرا این نوع لینک‌ها در دسته لینک‌های غیرطبیعی قرار می‌گیرند.
ایمن‌ترین روش برای کنترل موضوع این است که از سایت‌هایی که محتوای شما را بازنشر کرده‌اند بخواهید که با اضافه کردنrel=canonical به مقاله اولیه لینک بدهند. در این صورت است که سایت شما از یکی از مزایای سئو و بهینه سازی، یعنی بازنشر محتوا در سایت‌های دیگر برخوردار می‌شود.

آیا گوگل وب سایت‌ها را به خاطر داشتن محتوای ضعیف جریمه می‌کند؟

در جواب باید گفت بله. گوگل در این زمینه دو نکته را یادآوری می‌کند:

از خالی گذاشتن صفحات بپرهیزید

کاربران دوست ندارند صفحات را خالی ببینند. بنابراین تا جای ممکن از قرار دادن بخش‌هایی که هنوز برایشان محتوایی ندارید بپرهیزید. در صورت تعبیه چنین صفحاتی از noindex meta tag استفاده کنید تا صفحات بلاک شده و گوگل نتواند آنها را ایندکس کند.

محتوای مشابه را به حداقل برسانید

اگر صفحات زیادی دارید که از نظر محتوا مشابه هم هستند، سعی کنید هر یک از صفحات را بسط داده یا محتوای صفحات مختلف را با هم ادغام کرده و همه را به یک صفحه تبدیل کنید. مثلاً اگر سایتی در زمینه مسافرت دارید که برای دو شهر، صفحات جداگانه‌ای دارد اما اطلاعات هر دو صفحه یکسان است یا باید صفحات را با هم ادغام کنید و اطلاعات هر دو شهر را در آن بگنجانید یا محتوای هر کدام از صفحات را بسط داده تا هر یک، مطالب منحصر به فردی در مورد هر یک از این دو شهر داشته باشند.
نکاتی که باید در مورد محتوای تکراری صفحات وب خود بدانید:
«محتوای تکراری» وب سایت شما، الزاماً «محتوای کپی شده» نیست.
محتوای تکراری، یکی از اجزای طبیعی صفحات وب است که گوگل مدت کوتاهی آنها را رتبه بندی خواهد کرد. امروزه حجم زیادی از محتوای تکراری در وب وجود دارد که توسط انسان یا ماشین تولید شده‌اند. گوگل تجربه زیادی در زمینه مدیریت این نوع محتوا دارد. گوگل موارد زیادی از تکراری بودن محتوا را در وب سایت‌ها مشاهد می‌کند. توجه داشته باشید که محتوای تکراری همیشه هم بد نیست.

 

ایده از شما پیاده سازی و اجرا با ما


اگر وب سایتی، رتبه خوبی در گوگل به دست آورد اما بعداً مشخص شود که محتواهای تکراری را دستکاری و منتشر کرده است، گوگل می‌تواند به خواست خود، رتبه آن صفحه را تنزل دهد. همچنین اگر مشخص شود که هدف وبسمتر، تولید صفحات دستکاری شده، بی محتوا و فاقد ارزش افزوده است، گوگل می‌تواند به صورت دستی یا با استفاده از الگوریتم‌های خود وارد عمل شود.
 مرز بین محتوای تکراری قابل قبول و محتوای ضعیف بسیار باریک است. همین موضوع باعث سردرگمی وبمسترها شده است.
 گوگل صراحتاً اعلام کرده است که برای محتواهای تکراری، جریمه‌ای در نظر نخواهد گرفت اما به صورت دستی، محتوای ضعیف را بررسی می‌کند. گوگل همچنین از الگوریتم Google Panda نیز استفاده می‌کند. این الگوریتم اختصاصاً برای حذف محتوای کم کیفیت وب سایت‌ها طراحی شده است.
در این مقاله، نکات مهمی با دستورالعمل‌های گوگل درباره محتوای تکراری صفحات آشنا شدید. موتورهای جست و جو نیز همانند انسان‌ها در مواجهه با مطالب تکراری از خود واکنش نشان می‌دهند. گوگل به راحتی محتوای تکراری را شناسایی کرده و آن را از صفحه نتایج جست و جوی خود خارج می‌کند. این مسأله باعث تنزل رتبه سایت خواهد شد.