استفاده از ریدایرکت 301 برای حفظ رتبه گوگل

استفاده از ریدایرکت 301 برای حفظ رتبه گوگل

مورد پژوهی: استفاده از ری دایرکت 301 برای حفظ رتبه گوگل

در این مقاله قصد داریم به بررسی موردی استفاده از ری دایرکت 301 در حفظ رتبه گوگل بپردازیم. همچنین چگونگی استفاده از ری دایرکت برای تبدیل صفحات قدیمی به یک صفحه با کیفیت و انتقال جریمه یک دامین به دامین دیگر را خواهید آموخت. مطالب این مقاله از زبان پژوهشگر آن ارائه شده است.
زمانی من باید یک سایت satellite قدیمی ( یا اصطلاحات mini site) را به وب سایت اصلی شرکتی که در آن کار می‌کردم، ری دایرکت می‌کردم. هدف از این کار حفظ  بازدیدکنندگان و رتبه گوگل بود. مدیریت چند سایت در یک سایت، گاهی به قیمت نادیده گرفتن برخی از سایت‌ها خواهد بود. اغلب اوقات، زمان و فعالیت کافی صرف مینی سایت‌ها نمی‌شود تا ترافیک دریافتی آنها به فروش و کسب سود تبدیل شود. اطلاعات موجود در سایت‌های satellite غالباً قدیمی‌تر از سایت اصلی است. در این مورد، تصمیم بر آن شد که سایت‌های کم کیفیت را به سایت اصلی شرکت ری دایرکت کنیم. هدف از این کار این بود که رتبه‌ای که mini site به خاطر کلمه کلیدی رقابتی به دست آورده بود را به وب سایت شرکت که با تغییرات سازگارتر بود اختصاص دهیم. در اصل هدف من این بود که رتبه شرکت اصلی را در صفحه نتایج به 1 برسانم و مینی سایت را از گوگل حذف کنم، اما در عین حال تمام رتبه‌های خوب آن ( همچنین 600 بازدیدکننده در روز آن ) را به سایت شرکت منتقل کنم. به این منظور از ری دایرکت دائمی 301 که درفایل htaccess سایت قدیمی موجود بود برای سایت شرکت استفاده کردم. علت استفاده از این ری دایرکت، سازگاری آن با موتور جست و جوی کلاه سفید گوگل بود. برای استفاده از این ری دایرکت، بایستی صفحه جدیدی که در سایت شرکت ایجاد شده است اساساً از نظر موضوع به صفحه‌ای که گوگل در صفحه نتایج خود رتبه 1 داده است، شبیه باشد. به این ترتیب Googlebot متوجه می‌شود که هدف من صرفاً انتقال رتبه‌هایی است که به دست آورده‌ام. در صورتی که فرآیند انتقال رتبه به درستی انجام شود، نتیجه نهایی آن همیشه رضایت بخش است به این معنا که:

 

وبسایتتان را به سلیقه خود انتخاب کنید

 

  1. سایت اصلی، رتبه اول را در گوگل به دست آورد.
  2. پیج اتوریتی و پیج تراست صفحه قدیمی به سایت اصلی منتقل شد. این کار اعتبار کلی دامین در موتورهای جست و جو را افزایش داد.
  3. در حال حاضر صفحه با نشان شرکت شناخته می‌شود. به این معنا که برند بهتر دیده شده است.  
  4. لینک سازهای بی تجربه تا مدت‌ها تلاش می‌کردند بفهمند سایت اصلی چگونه توانسته است رتبه یک گوگل را به دست آورند. در واقع آنها سعی در مهندسی معکوس آن صفحه خاص نتیجه جست و جو و پی بردن به عواملی داشتند که باعث افزایش رتبه سایت اصلی شده بود.
  5. نتیجه این استراتژی ساده کسب رتبه 1 برای سایت اصلی بود. همچنین امکان شناساندن بهتر برند نیز فراهم شد. از طرفی هر روز 600 نفر بیشتر از سایت بازدید خواهند کرد. در سال 2018، شرایط به همین صورت است. با این حال گوگل در برخی موارد، شرایط سختی برای رتبه بندی کیفی در نظر گرفته است، به همین خاطر باید محتاط بود.

آیا می‌توان چندین صفحه قدیمی را با ری دایرکت 301 به یک صفحه با کیفیت‌تر تبدیل کرد؟

بله. گاهی اوقات محتوای سایت به روز رسانی نشده و شما با صفحات زیادی روبه رو خواهید شد که اساساً در گوگل اضافی محسوب می‌شوند. در سال 2018، گاهی اوقات این نوع محتوا باعث تنزل جدی رتبه شما در گوگل می‌شود. شما می‌توانید بخشی یا تمام محتوای قدیمی خود را برای همیشه به صفحات جدید ری دایرکت کنید. البته این صفحات باید از نظر کلمات کلیدی مهم، شانس بهتری برای رتبه بندی در گوگل داشته باشند. گوگل استفاده از ری دایرکت های سمت سرور را که برای این هدف مناسب‌ترند پیشنهاد می‌کند. عناصر لینک کانونیکال جمله این ری دایرکت ها هستند. شما همچنین باید این ری دایرکت ها را در فایل htaccess خود حفظ کنید. ری دایرکت کردن چند صفحه قدیمی به یک صفحه جدید در صورتی عملی خواهد بود که اطلاعاتی که بر پایه متن تولید شده‌اند، به ویژه عبارت‌های کلیدی مورد نظر در صفحه جدید ذکر و برجسته شده باشند.

 

ریدایرکت 301 برای حفظ رتبه گوگل

 

تجربه شخصی من و آنچه از گفته‌های کارکنان گوگل برداشت کرده‌ام نشان می‌دهد که ری دایرکت 301 معمولاً تا زمانی دائمی خواهد بود که گوگل مجدداً در لینک‌ها بخزد. بنابراین این ری دایرکت ها را می‌توان بعداً هم تغییر داد. اگرچه می دانیم که ری دایرکت های 302 موقتی هستند، اما گوگل و بینگ استفاده از آنها را توصیه می‌کند. من معمولاً از ری دایرکت های 301 استفاده می‌کنم و طی چند سال اخیر بارها آنها را تغییر داده‌ام و البته به مشکلی هم برنخورده‌ام.

آیا هنگام استفاده از ری دایرکت های 301، باید صفحات یکسان باشند؟

تجربه شخصی من نشان می‌دهد که یکسان بودن این صفحات ضرورتی ندارد. با این حال توصیه می‌کنیم که کاربران ری دایرکت و Googlebot، تا جایی که ممکن است، از صفحات معادل و یکسان استفاده کنند. گوگل روز به روز بیشتر بر این دستورالعمل خود پافشاری می‌کند. جان مولر نیز به تازگی در پست توئیتر خود گفته است: " استفاده از ری دایرکت 301 برای رفع خطای 404 زمانی معنادار خواهد بود که هرلینک را به یک url ری دایرکت کنید. در غیر این صورت گوگل آن را به عنوان خطای نرم افزاری 404 تلقی و با آن برخورد خواهد کرد". طبق یک قاعده کلی اگر می‌خواهید بیشترین استفاده را از هر ری دایرکت ببرید، باید شرایطی را فراهم کنید که کاربر به محض کلیک بر روی لینک، به محتوای مورد نظر خود دست یابد. من اغلب url های قدیمی را به یک url  جدید ری دایرکت می‌کنم. البته این لینک‌ها باید حاوی مطالب مرتبط بوده و هماهنگ با خواسته‌های کاربران باشند. قاعده کلی در این رابطه این است که اطلاعات و کلمات کلیدی صفحه قدیمی را در کپی صفحه جدید هم به کار بریم.
امروزه بیشتر کسانی که در حوزه سئو و بهینه سازی سایت فعالیت می‌کنند به قدرت ری دایرکت واقف هستند. آن‌ها همچنین می‌دانند که با استفاده درست از ری دایرکت 301 می‌توانند ری دایرکت های کاملاً نامربوط را هم برای مدتی طولانی به اولین صفحه از نتایج جست و جوی گوگل منتقل کند. گوگل در سال 2018 در زمینه پیشگیری از این نوع دستکاری ها، عملکرد بهتری داشته است.

آیا می‌توان با ری دایرکت، جریمه گوگل را به دامین جدید منتقل کرد؟

این کار اساساً امکان پذیر است. با این حال سعی کنید هر دامینی که به سایت اصلی ری دایرکت می‌کنید را با دقت بررسی کنید، چون قطعاً دوست ندارید سایت فعلی‌تان را با یک لینک مخرب به وب سایت اولیه‌تان ری دایرکت کنید. توصیه می‌کنیم که آن فایل‌ها را در سایت منبع کنار بگذارید و بعد در وب سایت خود به فایل disavow اضافه کنید. در این جا یک مثال می‌زنیم، فرض کنید مالک دو سایت هستید و یکی از آنها جریمه شده یا از طرف تیم وب اسپم به صورت دستی جریمه شده‌اند. نباید تصور کنید که با ری دایرکت کردن یک دامین به دامین دیگر، جریمه از شما برداشته می‌شود. اگر می‌خواهید سیگنال‌های مثبت قدیمی را به دامین جدید خود منتقل کنید، شرایط باید در دامین جدید و قدیمی یکسان باشد. اگر همه شرایط در دو دامین صددرصد یکسان باشد، از جمله این که محتوای سایت به صورت تکراری باشد، در نتیجه گوگل نیز سیگنال‌های منفی را از دامین قدیمی به دامین جدید منتقل کرده و حتی در مواردی این کار را بدون ری دایرکت ها انجام می‌دهد. جان مولر از تیم گوگل در این باره می‌گوید" در این باره، همه چیز بستگی به نظر گوگل درباره وب سایت دارد. با این حال اگر وب سایت تغییری نکرده و فقط به دامین جدید منتقل شده باشد، گوگل آن را صرفاً جابه جایی سایت تلقی کرده و لینک‌ها را به همان صورت فوروارد می‌کند. بنابراین اگر وب سایت کاملاً متفاوت یا جدیدی را بر روی یک دامین جدید راه اندازی کردید، گوگل هم آن را یک وب سایت کاملاً مجزا تلقی خواهد کرد.

 

صرفه جویی در زمان و هزینه

 

اما اگر کل وب سایت را به دامین جدید منتقل کرده باشید، بازهم از نظر گوگل جابه جایی سایت به حساب می‌آید. این جابه جایی سایت چندان خارق العاده نیست و به شما هم توصیه نمی‌کنیم.. در صورتی که گوگل متوجه شود که جابه جایی سایت به شکل نادرستی انجام نشده است، سعی می‌کند به وبمستر کمک کند. در هر حال اگر به دنبال جا به جایی وب سایت خود هستید، باید از طریق ری دایرکت 301 عمل کنید. اما اگر نتوانید ری دایرکت را انجام دهید، گوگل از طریق الگوریتم‌ها به شما کمک خواهد کرد". بنابراین می‌توانید خودتان عملاً کار سئوی منفی را انجام دهید، اما اگر بخواهید دامینی که متعلق به خودتان نیست را سئوی منفی کنید، کار سخت‌تر خواهد بود. در این روش لینک‌های مخرب به دامین دیگری ری دایرکت می‌شوند. توجه داشته باشید در حالی که بیشتر بهینه سازهای موتور جست و جو مدعی‌اند که سئوی منفی کار راحتی است، اما گری ایلیس ماه نوامبر  در این رابطه گفت : " ما حتی یک مورد هم ندیده‌ایم که کمپین‌های لینک‌ مخرب به درستی کار کنند". تجربه نشان داده است که سئوی منفی را خودتان هم می‌توانید انجام دهید، مثلاً یک راه آن این است که به http ها، درست سوئیچ نکنید.