بررسی ریدایرکت 301 در سئو

آیا هنگام تغییر دامین، استفاده از ری دایرکت های 301 ضروری است؟
جان مولر در این باره میگوید :" اگر واقعاً به دنبال جابه جایی وتغییر دامین خود هستید، باید از ری دایرکت های 301 استفاده کنید. ری دایرکت های 301 یکی از موضوعات بسیار مهم در بحث بهینه سازی وب سایت است که کارایی آن اغلب نادیده گرفته میشود. استفاده درست از ری دایرکت های 301، پایه و اساس سئو و بهینه سازی در پروژههای مهاجرت وب سایت است. بر اساس دستور العمل گوگل که در سال 2018 ارائه کرده است اگر به دنبال تغییر URLای هستید که گوگل در صفحه نتایج خود نشان میدهد، توصیه میکنیم از ری دایرکت 301 سمت سرور استفاده کنید. به این وسیله میتوان اطمینان حاصل کرد که کاربران و موتورهای جست و جو به صفحه درستی هدایت شدهاند.
پیامد استفاده نادرست از ری دایرکت های 301
اگر هنگام جابه جایی یک وب سایت از دامینی به دامین دیگر، نتوانید از ری دایرکت های درست استفاده کنید، نه تنها هیچ ترافیکی به سایت شما وارد نخواهد شد، بلکه بازدید کنندگان سایت نیز اغلب با صفحه خطای 404 مواجه خواهد شد. اگر در سال 2018 گوگل به ری دایرکت ها اعتماد نکند و آنها را برای کاربر مفید نداند، صفحه خطای نرم افزاری 404 نمایش داده میشود. استفاده نادرست از ری دایرکت ها، قطعاً تأثیر منفی بر رتبه سایت شما خواهد داشت.
چگونه بازدیدکنندگان و موتورهای جست و جو را به سایت جدید خود هدایت کنید؟
مت کاتس از تیم گوگل در این زمینه میگوید:" ری دایرکت های 301 در سطح صفحه انجام میشود، بنابراین به محض مشاهده یک ری دایرکت 301 در یک صفحه از دامین قدیمی نباید تصور کنید که کل دامین جابه جا شده است." شما با استفاده از ری دایرکت های دائمی 301 میتوانید هر کدام از بازدیدکنندگان از جمله موتورهای جست و جو را به هر صفحهای از دامنه ری دایرکت کنید.
آیا میتوان رنکینگ یک دامین را به دامین دیگر انتقال داد؟
مت کاتس در این باره میگوید:" برخی از کاربران میپرسند که چگونه از یک دامین به دامین دیگر نقل مکان کنیم و در عین حال رتبه قبلی خود را حفظ کنیم؟ در پاسخ باید گفت از ری دایرکت دائمی 301 برای محل جدید استفاده کنید". با توجه به این گفته میتوان نتیجه گرفت اگر به دنبال تغییر برند هستید و بنابراین ناگزیر به تغییر نشانیهای وب سایت خود هستید، لازم است با استفاده از ری دایرکت 301، کلیه بازدیدکنندگان را به دامین جدید هدایت کرده و همچنین صفحات داخلی مرتبط را نیز به صفحات داخلی موجود در دامین جدید ببرید. نکته مهم دیگر این که رتبهای که موتور جست و جو در دامین قبلی به شما داده است را به آدرس سایت جدید ببرید. در غیر این صورت رتبه قبلیتان هر چه بوده، ناچارید دوباره از ابتدا خود را به موتورهای جست و جو بشناسانید.
تا چه مدت باید ری دایرکت های 301 را نگه داشت؟
در جواب باید گفت تا ابد. تا زمانی که وب سایتتان از کار نیافتاده است. چون با حذف ری دایرکت های 301، اتصال بین خود و گوگل را از بین میبرید و به این ترتیب دیگر گوگل دیگر نمیتواند اعتبار دامین شما و کیفیت صفحات موجود در سایتتان را مشخص کند. در صورتی که دامین شما از اعتبار خوبی برخوردار است یا نمره کیفیت سایتتان قابل توجه است، نباید ری دایرکت های 301 را حذف کنید.
توجه: ری دایرکت های 301 دائمی، تنها در صورتی دائمی تلقی میشوند که دستور ری دایرکت 301 در سرور اصلی موجود باشد. با حذف دستور ری دایرکت، گوگل صفحات را به همان شیوه قبل ( قبل از استفاده از ری دایرکت)، ایندکس خواهد کرد.
توصیه جان مولر درباره استفاده از ری دایرکت های 301
به گفته جان مولر:" در بحث ری دایرکت های 301 و تغییر دائمی سایت، گوگل انتظار دارد که وبمستر ها برای مدتی طولانی از ری دایرکت 301 استفاده کنند. این مدت میتواند یک سال یا در حالت ایده آل بیش از یک سال باشد. به این ترتیب برای گوگل نیز محرز میشود که محتویات و هرآنچه مربوط به URL های قدیمی بوده است به URL جدید منتقل شده است. همچنین اگر کاربران به واسطه بوک مارکهایی که قبلاً ذخیره کردهاند یا لینکهای قدیمی موجود در وب، قصد وارد شدن به سایت را داشه باشند، به جدیدترین صفحه هدایت شوند. جان مولر در جایی دیگر گفته است: " در حالت ایده آل بهتر است یک ری دایرکت را برای مدتی طولانی حفظ کنید. اما در عمل بعد از مدتی ممکن است دیگر تمایلی به پرداخت هزینه نام دامنه نداشته و بخواهید آن را واگذار کنید. اگر به فرض شرایطی فراهم باشد که بتوانید تا یک سال بعد از کنارگذاشتن URL به آن دسترسی داشته باشید، میتوانید با کنترل لاگ های سرور، متوجه تعداد واقعی کسانی خواهید شد که به URL قبلی ری دایرکت شدهاند. اگر پس از یک سال، همچنان افراد عادی زیادی ری دایرکت شوند، میتوانید نحوه دسترسی آنها به دامین قبلی را متوجه شوید. ممکن است برخی از آنها از طریق لینک مهمی به URL قبلی دسترسی پیدا کرده باشند که به روز رسانی نکردهاید یا ممکن است بیشترشان با بوک مارکهای ذخیره شده به سایت شما دسترسی پیدا کرده باشند ولی واقعاً نتوانید بوک مارک آنها را رفع عیب کنید.
آیا ری دایرکت باعث کاهش پیج رنک (رتبه صفحه) میشود؟
خیر. به گفته گری ایلیس از تیم گوگل (2016): " ری دایرکت های 30x دیگر باعث کاهش رتبه صفحه شما نخواهند شد. جان مولر نیز از تیم گوگل (2016) نیز میگوید: " برخی از کاربران میپرسند آیا ری دایرکت ها، باعث از دست دادن "لینک جویس" میشود؟ در پاسخ باید گفت خیر . ری دایرکت های 301 و 302 از HTTP به HTTPS، تغییری در رتبه صفحه یا پیج رنک آن ایجاد نمیکنند.
چه مدت طول میکشد که گوگل فرآیند جابه جایی سایت را به طور کامل انجام دهد؟
در سال 2018، مدت نسبتاً زیادی طول میکشد تا گوگل دامین قبلی شما را کاملاً کنار بگذارد. به همین خاطر ممکن است URL های قدیمی را همچنان در صفحه نتایج جست و جوی گوگل مشاهده کنید. جان مولر در سال 2016 در این رابطه گفته است: " هر زمان وبمسترها ممکن است تغییر بزرگی در وب سایت خود ایجاد کنند. مثلاً تعداد زیادی URL را ری دایرکت کنند یا از یک دامین به دامین دیگر بروند یا ساختار وب سایت خود را تغییر دهند . همه این تغییرات زمان بر هستند. گوگل نیز در اسرع وقت سعی در اعمال آنها خواهد کرد. اما این بدان معنی نیست که تغییرات گفته شده در طول یک یا دو روز انجام شود.
آیا تعداد ری دایرکت های 301 که گوگل در یک زنجیره دنبال میکند، محدود هستند؟
بله. تجربه نشان میدهد که گوگل حدود 5 یا 6 ری دایرکت 301 را دنبال میکند. با این حال به گفته مت کاتس دنبال کردن 4، 5 یا 6 ری دایرکت در زنجیره خطرساز خواهد بود. گوگل در سال 2017 تأیید کرد که تا 5 ری دایرکت را دنبال خواهد کرد. جان مولر طی مصاحبهای اعلام کرد: " در صورتی که دی دایرکت سمت سرور باشد، گوگل تا 5 مرحله ری دایرکت را در زنجیره ری دایرکت دنبال خواهد کرد". با توجه به گفته جان مولر، همیشه سعی کنید تعداد ری دایرکت های موجود در زنجیره ری دایرکت ها را به حداقل برسانید تا به این وسیل گوگل عملکرد خود در این زمینه را تغییر ندهد به این معنی که ممکن است گوگل در آینده تعداد ری دایرکت هایی را که مطلوب میداند، تغییر دهد.
پاسخ به نظر