متاتگ چیست؟

متاتگ چیست؟

متا تگ کلیدواژه

متا تگ کلیدواژه بیشتر توسط برخی شرکتهای بهینه سازی وب سایت برای افزایش رنک گوگل استفاده می‌شود اما گوگل برای رتبه بندی سایتها از این روش استفاده نمی‌کند. شرکت‌هایی که زمان و منابع را برای این کارها هدر می‌دهند، در واقع پول مشتری را نیز هدر می‌دهند. تنها یک توصیه می‌توان در مورد متا تگ کلیدواژه داشت و آن این است که به آنها توجهی نکنید. حتی گوگل هم همین را می‌گوید: "تنها یک سئوکار غیرحرفه‌ای و ضعیف است که می‌تواند به شما توصیه کند کلمات زیادی را در متا تگ کلیدواژه به کار ببرید. اگر برای کسب رتبه در کلیدواژه‌های خاص به دنبال بهینه سازی متا تگ هستید، شکست خواهید خورد.

 

زمان و هزینه خود را مدیریت کنید.

 

گوگل و بینگ این متا تگ‌ها را نادیده می‌گیرند یا حداقل برای آنها هیچ ارزشی قائل نیستند. ممکن است یاهو این تگ‌ها را بررسی کند اما واقعاً یک کارشناس سئو کارهای مهمتر از این برای انجام دادن دارد. دیگر موتورهای جستجو که متا تگ‌ها را بررسی می‌کنند چه؟ آیا اهمیت دارد؟ خیر. درست است که ده سال پیش موتورهای جستجو به این موارد اهمیت می‌دادند. اما اکنون دیگر اهمیت دادن به متا تگ هدر دادن زمان و پهنای باند محسوب می‌شود. فرض کنیم که شما یک سایت جدید دارید و صفحه اصلی خود را با متا تگ‌هایی با 20 کلیدواژه مورد نظرتان پر می‌کنید. فکر می‌کنید این کار به بهینه سازی سایت شما کمک می‌کند؟ خیر. در واقع گوگل با این کار سریع شما را فیلتر می‌کند. در اصل meta name =”keywords” برای کلماتی بود که در صفحه ذکر نشده بودند و به طبقه بندی متن کمک می‌کردند. گاهی اوقات، رقبای شما هم ممکن است از اطلاعات مربوط به کلیدواژه‌های شما استفاده کنند تا بفهمند برای چه کلیدواژه‌هایی قصد ارتقای رتبه دارید. پس بهتر است این کلیدواژه‌های متا را نادیده بگیرید و از صفحات خود حذف کنید.

متا تگ توضیحی

این نوع تگ مانند عنوان صفحه و برعکس متا تگ کلیدواژه، از اهمیت بالایی برای موتور جستجو و کاربران برخوردار است. نیازی نیست که به این فکر کنید که آیا باید کلیدواژه در آن قرار دهید یا خیر. تنها کاری که باید انجام دهید این است که به گونه‌ای آن را بنویسید که برای فرد جستجو کننده مفید باشد و نه برای موتور جستجو. اگر می‌خواهید از یک متاتگ توضیحی 20 کلمه‌ای استفاده کنید و صفحه خود را به روشنی توصیف کنید، حتماً کلیدواژه را در آن قرار دهید. در این صورت احتمال اینکه گوگل از آن به عنوان توضیح اسنیپت شما در صفحه نتایج استفاده کند بالا می‌رود. از آنجا که این نوع تگ بر دیدگاه کاربر نسبت به سایت شما در صفحه نتایج تأثیر می‌گذارد و می‌تواند تعیین کند که آیا کاربر روی لینک سایت شما کلیک کند یا خیر، این موضوع از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. گوگل به این توضیحات توجه می‌کند اما به احتمال زیاد از تگ آنها برای رتبه بندی سایتها استفاده نمی‌کند. تغییر دادن توضیحات یا بلند و کوتاه کردن آنها یا گذاشتن کلیدواژه در آنها تأثیری بر رتبه شما در گوگل ندارد. می‌توانید در عنوان متن خود سؤالی مطرح کنید و در توضیحات پاسخ آن را بنویسید. یا می‌توانید تنها اشاره‌ای به موضوع داشته باشید. البته این کار به تازگی سختتر شده است چون گوگل توضیحات اسنیپتها را بسته به مواردی که می‌خواهد برای کاربر پررنگ کند تغییر می‌دهد.

 

متاتگ چیست؟

 

همچنین برای بالا بردن نرخ کلیک، باید توضیحات متا برای هر صفحه منحصربفرد باشد. اما نکته‌ای که باید در نظر داشته باشید این است که توضیحات متا را برای کاربران انسانی بنویسید و نه موتور جستجو. اگر عناوین، کلیدواژه‌ها و توضیحات متای شما اسپمی باشند، گوگل رتبه بندی شما را متوقف می‌کند. اگر یک سایت مفید نباشد، مسلماً گذاشتن کلیدواژه در متا تگ توضیحی کمکی به او نمی‌کند تا رتبه خود را بالا ببرد. بنابراین وقتی می‌توانید سایت خود را برای کاربران انسانی بهینه سازی کنید، چرا باید برای موتور جستجو آن را بهینه سازی کنید؟ این بهترین کاری است که می‌توانید انجام دهید، به ویژه اگر برای کلیدواژه مدنظر خود در صفحه یک گوگل قرار دارید. نکته مهم دیگری که باید به خاطر داشته باشید این است که گوگل توضیحات متا که بیش از 156 حرف باشند را به صورت اتوماتیک کوتاه می‌کند. همچنین، گوگل نوشتن اتوماتیک توضیحات متا با کدهای برنامه نویسی بر اساس محتوای صفحه را مجاز می‌داند. سعی کنید همه اطلاعات را به صورت شفاف و واضح و بدون تکرار و تفصیل بیان نمایید.

متا تگ ربات

به صورت پیش‌فرض، گوگل‌بات یک صفحه را ایندکس می‌کند و لینکهای منتهی به آن را دنبال می‌کند. بنابراین نیازی نیست که صفحاتی با ارزش محتوایی INDEX یا FOLLOW را تگ کرد. دستورالعمل‌های زیادی است که می‌توانید در متا تگ ربات استفاده کنید اما به خاطر داشته باشید که گوگل به صورت پیش‌فرض لینکها را ایندکس و دنبال می‌کند. بنابراین نیازی نیست که این را به عنوان یک دستور در برنامه بنویسید. می‌توانید متا ربات را به طور کامل حذف کنید و احتمالاً اگر در این مورد اطلاعاتی ندارید باید همین کار را انجام دهید. گوگل بات همه ترکیبات حروف بزرگ و کوچک را تخشیص می‌دهد. ارزش‌های معتبر برای content متا تگ ربات این موارد هستند: “INDEX”, “NOINDEX”,”FOLLOW”, “NOFOLLOW”. گوگل این دستورها را می‌فهمد و ارزشهای متا تگ ربات زیر را اینگونه تفسیرمی کند:

  • NOINDEX: از اینکس شدن صفحه جلوگیری می‌کند.
  • NOFOLLOW: از دنبال کردن لینکهای درون صفحه توسط Googlebot جلوگیری می‌کند. توجه داشته باشید که این دستور با صفت NOFOLLOW متفاوت است که از دنبال کردن یک لینک واحدتوسط گوگل‌بات جلوگیری می‌کند.
  • NOARCHIVE: از ارائه کپی cache شده صفحه شما در صفحه نتایج جلوگیری می‌کند.
  • NOSNIPPET: از نمایش توضیحات در پایین صفحه نتایج جلوگیری می‌کند. همچنین از cache شدن صفحه نیز جلوگیری می‌کند.
  • NOODP: از نمایش توضیح Open Directory Project در توضیحات پایین صفحه نتایج جلوگیری می‌کند.
  • NONE: مانند NOINDEX و NOFOLLOW است.

متا تگ ربات در مدیریت Googlebot و Bingbot از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. این روش برای کنترل کردن بازگشت صفحه شما به صفحه نتایج روش بسیار مفیدی است. این متا تگ‌ها در بخش [HEAD] صفحه [HTML] قرار می‌گیرند و تنها تگ‌هایی را برای گوگل نشان می‌دهند که برای شما اهمیت دارند. ممکن است بتوانید موارد دیگری را نیز در این قسمت قرار دهید اما این موارد، حداقل برای بهینه سازی در گوگل، هیچ اهمیت و لزومی ندارند.

 

با کسب و کار آنلاین درآمد بالا داشته باشید.

 

بهینه سازی محتوای فرعی صفحه

وقتی محتوا را داشته باشید، باید در مورد محتوای فرعی و لینکهای ثانویه که به کاربران کمک می‌کند به هدف خود برسند نیز فکر کنید. این محتوای فرعی می‌تواند روی لینکهایی باشد که در دیگر صفحات به محتوای شما داده شده‌اند. اما اگر شما واقعاً می‌خواهید به کاربر کمک کنید تا یک موضوع را درک کنند، باید به دیگر منابع مفید خارجی مانند وبسایتهای دیگر نیز لینک بدهید. سایتی که به دیگر وبسایتها لینک نمی‌دهد، به عنوان سایتی در نظر گرفته می‌شود که به دنبال منافع خودش است و نه منافع کاربر. بنابراین بسته به هدف سایت، لینک‌های خارجی که به دیگر سایت‌ها می‌دهید می‌تواند به این گونه باشد: اگر سایت شما آموزشی است، می‌توانید به سایتهای دیگر در همان زمینه مورد آموزش یا به صفحات داخل وبسایت خودتان لینک بدهید. اما توجه داشته باشید که مطالب به هم مربوط باشند. محتوای شما همیشه باید به روز باشد، تبلیغات را به حداقل برسانید، نرخ تبدیل را بالا ببرید و لینکهای شکسته را نیز همواره بررسی کنید. محتوای شما باید توسط فردی نوشته شده باشد که در حوزه مورد نظر تخصص لازم را داشته باشد. برای تولید محتوا برنامه ریزی داشته باشید و به عنوان مثال اگر برای یک موضوع خاص می‌توانید، 30 مقاله ضعیف بنویسید، این مقاله‌ها را با هم ترکیب کرده و مثلاً 10 مقاله بسیار قوی بنویسید. همواره به یاد داشته باشید که کیفیت از کمیت مهمتر است.