بهینه سازی محتوای عمقی چیست؟

بهینه سازی محتوای عمقی چیست؟

نقش رضایت کاربران در رتبه گوگل

از سال 2012، گوگل ترافیک long tail ارسالی به برخی سایتها را کاهش داده است. دلیل آن تا حدودی به این موضوع باز می‌گردد که به جای اینکه ترافیک به سایتهایی فرستاده شود که تطابق کامل با کلیدواژه‌های سرچ شده دارند، کاربران به صفحاتی هدایت می‌شوند که گوگل فکر می‌کند می‌توانند رضایت بالاتری را برای کاربر ایجاد نمایند. همچنین، گوگل تمرکز خود را بر محتوای ضعیف یا تکراری بیشتر کرده و صفحاتی که حاوی این نوع مطالب هستند را کم کیفیت در نظر می‌گیرد. بنابراین، برای به روز کردن آن مطالب قدیمی، سئوکاران و وب‌مسترها مجبور هستند مطالب خود را طولانی‌تر کرده و بدین وسیله آنها را قوی‌تر کنند. محتوای طولانی می‌تواند کلیدواژه‌های Long tail را جذب کند و به شما کمک کند در کلیدواژه‌های محبوب بیشتری رتبه کسب کنید. هرچه تعداد بازدیدکننده بیشتری جذب کنید، بهتر می‌توانید رضایت آنها را جلب نمایید و در بلند مدت رتبه خود را افزایش دهید.

 

طعم شیرین طراحی وبسایت

 

نقش محتوای طولانی در رتبه گوگل

برای داشتن رتبه بالا در گوگل، شما نیاز به مطالب طولانی ندارید اما این کار می‌تواند به عنوان اساس استراتژی بازاریابی برای شما عمل کند. اما باید مراقب باشید. هرچه مطلب شما طولانی‌تر باشد، خطر اینکه آن را سرشار از کلیدواژه کنید بیشتر می‌شود. همچنین به روز رسانی آن نیز دشوارتر می‌شود. به نظر می‌رسد که گوگل برای محتوای راکد یا غیررضایت بخش مجازات قائل شود.

بهنیه سازی محتوای عمقی

از دیدگاه استراتژی، اگر بتوانید به یک مفهوم یا موضوع به صورت عمقی بپردازید، باید قبل از رقبا این کار را انجام دهید، به ویژه اگر این یکی از تنها حوزه‌هایی باشد که می‌توانید در آن با رقبا به رقابت بپردازید. برای ایجاد محتوای عمقی باید این موارد را در خاطر داشته باشید:

  • محتوای عمیق باید همیشه به روز باشد. حداقل هر شش ماه یکبار، باید محتوای خود را به روز رسانی نمایید. اگر بتوانید در فواصل کمتری این کار را انجام بدهید، نتیجه کار بهتر خواهد بود.
  • محتوای عمیق می‌تواند شامل ده‌ها هزار کلمه باشد. اما هدف این است که محتوا تا آنجا که می‌شود مختصر و مفید باشد.
  • محتوای عمقی را می‌توان با روش‌های معمول بهینه سازی نمود. روش‌هایی که برای بهینه سازی هر نوع محتوای دیگری به کار می‌روند.
  • محتوای عمقی می‌تواند به شما در حوزه مورد نظر قدرت بدهد.
  • صفحات اینترنتی باید بتوانند به هدف خود برسند بدون اینکه نیاز به تبلیغات داشته باشند. اگر هدف صفحه شما ارائه اطلاعات است، اطلاعات را در مرکز و جلوی صفحه قرار دهید. بله این کار ممکن است در بلند مدت تأثیر منفی بر نرخ تبدیل داشته باشد اما گوگل این نوع صفحات را در رتبه‌های اول قرار می‌دهد. یعنی صفحاتی که سریعتر و بهتر از بقیه به کربران کمک کنند به هدف خود برسند.
  • اگر می‌خواهید که رتبه بالایی در گوگل کسب کنید، باید نرخ تبدیل را همراه با رسیدن به رضایت کاربر در نظر داشته باشید.

 

بهینه سازی محتوای عمقی چیست؟

 

بهینه سازی برای موضوعات و مفاهیم

در گذشته، قوانین قدیمی سئو بر تکرار مطالب و محتوا تاکید داشتند. اما قوانین جدید سئو بر رضایت کاربر تاکید دارند. الگوریتم‌های مجازاتی گوگل نیز امروزه بر همان قوانین قدیمی تمرکز دارند و به دنبال این نوع از محتوا هستند تا بر آنها مجازات اعمال نمایند. برخلا ف گذشته، گوگل امروزه به دنبال متون ومطالبی است که غیرکپی باشند و مرتبط با موضوع اصلی صفحه باشند نه اینکه تنها حاوی کلیدواژه‌های مرتبط باشند. اگر صفحه شما این ویژگی‌ها را داشته باشد، گوگل تشخیص می‌دهد که صفحه شما در موضوع مورد نظر منبع خوبی به شمار می‌رود و پس از بازنویسی سرچ اصلی انجام شده توسط کاربر، صفحه را به کاربر پیشنهاد می‌دهد. برای وب‌مسترها، نوشتن محتوایی که کاربر را در رسیدن به هدفش یاری کند و این کار را بهتر از رقبا انجام دهد، هدف اصلی محسوب می‌شود. صفحاتی که حقیقتاً به دنبال کمک به کاربران هستند تجربه کاربری خوبی را خلق می‌نمایند. در حال حاضر، خلق محتوای مفید همچنان نیازمند تحلیل مناسب کلیدواژه است. سئو بیشتر در مورد درک مفاهیم و موضوعاتی است که موتورهای جستجو هم به دنبال درک همین موضوعات باشند. صفحه‌ای که مبتنی بر موضوع و مفهوم خوبی باشد و به خوبی نیز بهینه سازی شده باشد، و همچنین بتواند نشان دهد که ارتباط بالایی با موضوع دارد، در صورتی که واقعاً برای کاربران مفید باشد و تجربه کاربری خوبی را خلق نماید، موفقیت آن در گرفتن ترافیک از گوگل حتمی است.

تأثیر منفی محتوای راکد بر رتبه گوگل

محتوای باکیفیت، حتی مقالات عمیق، اگر درطول زمان راکد باشند دچار تنزل رتبه می‌شوند. البته این کاملاً طبیعی است. شما نمی‌توانید انتظار داشته باشید که پس از شش ماه که از انتشار مطلبتان گذشته است، آن مطلب همچنان مفید و مرتبط باشد و عملکرد آن نیز مانند گذشته باشد. حتی محتوای باکیفیت نیز می‌تواند جایگاه خود را به رقبای بهتر با محتوای به روزتر بدهد. در هر حوزه‌ای که در آن رقابت بالا است، این رقابت در مورد محتوا وجود دارد و روز به روز هم این رقابت بیشتر می‌شود. شما باید روی خلق محتوای حرفه‌ای سرمایه گذاری نمایید. باید محتوایی خلق کنید که منحصربفرد، به روز، آگاهی بخش، معتبر و قدرتمند باشد. وقتی کلیدواژه ها را در متن قرار دادید، باید بر ارتقای تجربه کاربری و بهینه سازی نرخ تبدیل تمرکز نمایید. حتی اگر محتوایی خلق کنید که همیشه قابل استفاده باشد و هیچگاه از رده خارج نشود، باز هم نیاز به ارتقا و به روزرسانی آن دارید.

 

درآمد زایی

 

آیا گوگل محتوای جدید را ترجیح می‌دهد؟

اکثر مواقع بله. گوگل حتی مدل‌هایی دارد که تعیین می‌کنند آیا برخی کلیدواژه‌ها نتایج بهتری را در بردارند یا خیر. یکی از مشکلاتی که توسط مهندسان گوگلشناسایی شده است این است که تغییر دادن فرمول‌ها برای نشان دادن صفحات جدید می‌تواند منجر به نتایج کم کیفیت شود. به همین دلیل آنها راه حلی ریاضی ارائه دادند که تعیین می‌کند آیا کاربران به دنبال اطلاعات جدید هستند یا خیر. نام این مدل جدید گوگل QDF است (Query Deserves Freshness). آنچه که مسلم است این است که اگر نتیجه‌ای QDF باشد، یعنی گوگل به دنبال محتوای جدید است. اما همه کسب وکارها نیاز به محتوای جدید ندارند. گوگل زیرساختهای خود را تغییر داده است تا به کاربران 50 درصد بیشتر نتایج جدید ارائه دهد. هدف گوگل از ایجاد یک سیستم ایندکس سازی جدید چه بود؟ محتوای وب در حال رشد است. این رشد تنها از لحاظ اندازه وتعداد نیست. با ظهور محتوای ویدیویی، تصویری و به روزرسانی های واقعی، صفحات وب غنی‌تر و پیچیده‌تر شده‌اند. بعلاوه، انتظارات مردم از جستجوی اینترنتی روز به روز بالاتر می‌رود. کاربران به دنبال جدیدترین محتوای مرتبط هستد و افرادی که محتوا خلق می‌کنند انتظار دارند مطلبی که منتشر کرده‌اند سریعاً در دسترس کاربران قرار گیرد. بزرگ‌ترین خطری که محتوا را تهدید می‌کند راکد ماندن آن است. محتوای راکد به مطالبی اطلاق می‌شود که برای مدت زیادی به روز رسانی نشده باشد و به همین دلیل حاوی داده‌های قدیمی باشد. راکد بودن یک مطلب می‌تواند بر اساس تاریخ انتشار، تغییر لنگر، ترافیک، تغییرمحتوا، تغییر لینک و غیره باشد. گوگل با استفاده از این چهار فاکتور، متون راکد را شناسایی می‌کند: جستجو، لینک، ترافیک و رفتار کاربر.
ریسک واقعی محتوای راکد در این است که محتوای قدیمی می‌تواند منجر به تجربه کاربری منفی شود. اگر شما در سایت خود محتوای راکد دارید، احتمالاً رقبای شما با داشتن محتوای به روزتر به رتبه بالاتری در گوگل می‌رسند چون رضایت کاربر را جلب می‌نمایند. بنابراین حتماً محتوای خود را تازه و جدید نگه دارید. به روز رسانی محتوا به گوگل نشان می دهدکه شما به سایت خود رسیدگی می‌کنید. همچنین اگر به کاربران نشان دهید که محتوای سایت شما به روز رسانی می‌شود، تجربه کاربری بالا می‌رود. این امر به نوبه خود به افزایش رتبه گوگل منجرخواهد شد.