فروشگاه الکترونیک
گام به گام تا فروش آنلاین محصول
"اگر برای محصولاتتان مشتری پیدا نکردید، برای مشتریانتان محصول پیدا کنید". این گفته ست گادین، از کارآفرینان موفق آمریکایی است و به خوبی نشان میدهد که محصول، فاکتور مهمی برای موفقیت در فروش آنلاین است. به عبارت دیگر، شاید فروشگاه اینترنتی شما ظاهر بهتری، نسبت به سایر فروشگاهها داشته باشد، اما کیفیت محصولات شما خوب نباشد. در این صورت کسی حاضر به خرید محصولاتتان نخواهد بود.
در این رابطه مثال دیگری میزنیم: فرض کنید رستورانی دارید که میزهای فانتزی و گارسونهای باکلاس دارد، اما اگر غذا مزه خوبی نداشته باشد، آیا مردم حاضر به خوردن غذا در این رستوران هستند؟ این موضوع درباره فروشگاه اینترنتی هم صادق است. اگر فروشگاه آنلاین شما ظاهر زیبایی داشته باشد و حتی بهترین خدمات را به مشتریان ارائه دهد، اما کیفیت محصولاتی که میفروشید خوب نباشد، هیچ گاه نمیتوانید درآمد خوبی کسب کنید. شاید بپرسید از کجا بدانیم آیا محصولاتمان متقاضی دارد یا نه و چطور مشتریان را ترغیب به خرید از فروشگاهمان کنیم. در این مقاله قصد داریم به این موضوع بپردازیم. در این رابطه لازم است ابتدا سه پرسش کلیدی را مطرح کنیم:
محصولی که برای فروش انتخاب میکنیم، الزاماً نباید فیزیکی باشد. شما در برخی از فروشگاههای اینترنتی مثل آمازون، میتوانید محصولات دیجیتال، مثل کتابهای الکترونیکی بفروشید. در ادامه به اولین پرسش میپردازیم. پاسخ این پرسش به شما کمک میکند تا تصمیم عاقلانهای در مورد بیزینس آنلاین خود بگیرید.
چگونه محصول انتخاب کنیم؟
پیش بینی پرفروش ترین محصول، یکی از دغدغههای کارآفرینان حوزه تجارت الکترونیک است. اگرمثلا از هم اکنون میدانستیم که پرفروشترین محصولات سال 2019 چیست، همه میلیونر میشدیم! اگرچه این کار امکان پذیر نیست، اما میتوان با شناخت نیازهای مشتریان، شانس موفقیتمان را به شکل چشم گیری افزایش دهیم. در این قسمت چند تکنیک به شما معرفی خواهیم کرد که با استفاده از آن بتوانید نیاز مشتریتان را بهتر بشناسید.
از گوگل ترند استفاده کنید
گوگل ترند، ابزاری کارآمد است که به شما نشان میدهد محبوبیت کدام محصولات بیشتر و کدام کمتر است. نتایجی که به شما نشان داده میشود، بر مبنای محبوبیت واژه جست و جو شده در گوگل در طول زمان است. فرض کنید میخواهید به صورت آنلاین لباس بفروشید، اما نمیدانید پیراهن گلدار، بیشتر فروش دارد یا پیراهن هاوایی یا سوئیشرت. برای این منظور کافی است نام هر سه نوع پیراهن را در گوگل وارد کنید و ببینید محبوبیت کدام یک از بقیه بیشتر است. کشوری که مشتریان احتمالیتان در آن زندگی میکنند را انتخاب کنید و منتظر نتیجه بمانید. هنگام جست و جوی محصول، شرایط آب و هوایی و تغییرات فصلی را هم در نظر بگیرید. مثلاً اگر کفشی که میخواهید بفروشید بیشتر درفصل سرما فروش دارد، سعی کنید بازاریابی محصول را در آن فصل سال افزایش دهید. هنگام جست و جو درباره میزان محبوبیت محصولات از دادههای موجود استفاده کنید. در مثال لباس، نتیجه گوگل ترند نشان میدهد که اخیراً محبوبیت پیراهنهای گلدار بیشتر از سوئیشرت بوده است.
کلید واژهها را جست و جو کنید
وقتی محصول مورد نظرتان را انتخاب کردید، آن را در ابزار تحلیل گر Google Keyword وارد کنید. در این بخش میتوانید اطلاعاتی درباره میزان جست و جوی محصول در یک ماه ( محبوبیت کالا) و میزان رقابتی بودن آنها ( تعداد بیزینس هایی که آن محصول را میفروشند) به دست آورید. طبق یک قانون کلی، اگر تعداد موارد جست و جوی محصول در طول یک ماه کمتر از 300 مورد بود، آن را برای فروش انتخاب نکنید. تبلیغات درباره محصولی که متقاضی ندارد، فایدهای نخواهد داشت، چون هدف نهایی شما کسب درآمد است.
مطالب درج شده در انجمنهای اینترنتی را بخوانید
مطالب انجمنهای آنلاین و نظراتی که مشتریان درباره کیفیت محصول ارائه میکنند را بخوانید. در این جا میتوانید متوجه مشکلاتی که مشتریان در مورد یک محصول داشتهاند شوید. در این انجمنها، شما گویا در یک اتاق با میلیونها مشتری نشستهاید و نظر آنها را درباره یک محصول خاص میپرسید. از بازخوردهای منفی مشتریان میتوانید به صورت یک استراتژی تجاری استفاده کرده و برای انتخاب محصولات بعدی به کار برید.
موفقیت فروشگاههای بزرگ را الگوی خود قرار دهید
فروشندگان موفق اینترنتی، هر روز اطلاعات زیادی درباره فعالیت خود جمع میکنند. آنها بهتر از هر کس دیگری میدانند کدام محصولات پرفروشتر و کدام یک کم فروش تر است. صفحه فروشندگانی که محصولی مشابه محصول شما را میفروشند چک کنید تا ببینید در آن لحظه کدام محصول پرفروشتر است. آیا متوجه ترند یا گرایشی در این رابطه شدید؟ همچنین میتوانید از اطلاعات فروش سایتهای Amazon،Etsy و eBay استفاده کنید. به این منظور باید مرتباً صفحه Best Seller (بهترین فروشنده) آنها را چک کنید. eBay حتی صفحهای به نام trending دارد. تبلیغات موجود در روزنامهها و مجلات نیز به شما نشان میدهد که فروشگاههای بزرگ در یک ماه، کدام محصول را بیشتر فروختهاند.
برای انتخاب محصول، علاقه خود را نیز در نظر بگیرید
اگر مثلاً علاقه زیادی به آثار هنری دارید، میتوانید در انتخاب محصول آن را در نظر بگیرید. نوشتن مشخصات محصول، راه اندازی کمپینهای تبلیغاتی و بازار یابی و فروش محصول وقتی کارسازتر خواهد بود که خودتان به فروش آن ایمان داشته باشید. البته نباید صرفاً بر اساس علاقه و بدون درنظر گرفتن بازار محصول، برای فروش آن اقدام کرد. اول باید تحقیق کنید. اگر مشخص شد که محصول مورد علاقهتان بازار مناسبی دارد، برای فروش آن تعلل نکنید. برای انتخاب محصول نکات دیگری را نیز باید در نظر بگیرید. از جمله این که هزینه انبار کردن و ارسال محصولات خیلی بزرگ، شکستنی یا فاسد شدنی ( مثل فرآوردههای غذایی)، معمولاً خیلی بالا هستند. هنگام انتخاب محصول، حتماً این نکته را در نظر بگیرید، چون تأثیر زیادی بر نتیجه نهایی کارتان خواهد داشت.
محصول مورد نظر را از کجا تهیه کنیم؟
به طور کلی، از یکی از سه راه زیر میتوانید محصول مورد نظر را تهیه کنید:
محصول را از عمده فروش یا تولید کننده بخرید
محصول مورد نظر را میتوانید از عمده فروش یا تولید کننده بخرید و بعد نسبت به قرار دادن برند و تغییر قیمت آن اقدام کنید. در این مرحله باید هزینه خرید محصول ( به ویژه اگر با حجم بالا و از تولید کننده خریده باشید)، نگه داری آن در انبار، خروج از انبار و ارسال آن را بپردازید. اگر محصول را از یک منبع قابل اعتماد و خوشنام بخرید، میتوانید نسبت به کیفیت محصول مطمئن بوده و در نتیجه فروش بیشتری داشته باشید.
خودتان محصول را بسازید
یکی از روشهای جالب فروشندگی این است که محصول دست ساز خودتان را بفروشید. فروشندگان آثار هنری یا سازندگان جواهرات و صنایع دستی از جمله کسانی هستند که از این شیوه برای فروش محصولات خود استفاده میکنند. در این روش، صرفاً باید هزینه خرید مواد اولیه را بپردازید و زمانی را صرف ساخت محصول کنید. این شیوه برای ایجاد برند شخصی بسیار مناسب بوده و آزادی عمل شما را برای کنترل موجودی کالا و قیمت گذاری بر روی آنها افزایش میدهد. البته بهتر است برای این کار، کارمند هم استخدام کنید، چون خودتان نمیتوانید به تنهایی همه کارها را مدیریت کنید.
محصول را از دراپ شیپر تهیه کنید
یکی از روشهای بسیار متداول برای تهیه محصول، خرید آن از دراپ شیپر است. در این روش دیگر نیازی به انبار کردن یا مدیریت سفارشات مشتری ندارید. در اینجا مراحل کار را برایتان شرح میدهم: ابتدا لیست محصولات موجود را از دراپ شیپری که با او در ارتباط هستید، تهیه کنید. بعد از این که مشتری سفارش خود را ثبت کرد و پول آن را پرداخت، سفارش را به دراپ شیپر منتقل میکنید و او مستقیماً محصول را برای مشتری ارسال خواهد کرد.
چگونه محصول را معرفی کنیم؟
بعد از انتخاب محصول و انتخاب شیوه تهیه آن، دیگر وقت آن است که محصول را بفروشید. مثال رستوران را به خاطر دارید؟ حال اگر غذا خوشمزه باشد، اما منوی آن به درستی نوشته نشده باشد و تصویر سر دررستوران، مشتری را به خود جذب نکند، آیا میتوان انتظار فروش داشت. بنابراین یکی از نکات مهمی که به فروش بالای محصول کمک میکند، این است که تصویر زیبایی از آن به مشتری ارائه دهید. در این جا دو موضوع مهم که به فروش موفق محصول کمک خواهد کرد را برایتان بازگو میکنم.
- تصویر محصول
- توضیحات ارائه شده درباره محصول
چگونه برای محصول مورد نظر، تصویر انتخاب کنیم
شاید محصولی که برای فروش انتخاب کردهاید، از هر لحاظ عالی باشد، اما تصویر درستی برای معرفی آن انتخاب نکرده باشید. در این صورت یکی از فاکتورهای مهم برای فروش محصول را نادیده گرفتهاید. در این جا به چند قانون کلی برای انتخاب عکس اشاره میکنیم:
- همیشه از تصاویر با کیفیت استفاده کنید. تصاویر بی کیفیت و تار، مشتری را به خود جذب نخواهد کرد.
- همیشه از یک سایز برای تصاویر خود استفاده کنید. در این رابطه میتوانید از برنامه paint برای تغییر طول وعرض عکس استفاده کنید.
- محصول را از نماهای مختلف نشان دهید. بهتر است نمایی 360 درجهای از محصول را به نمایش بگذارید، به این ترتیب مشتری تمایل بیشتری به خرید محصول خواهد داشت.
- برای هر رنگ محصول، یک عکس جداگانه در نظر بگیرید. مثلاً اگر چند رنگ از یک تی شرت داشتید، برای هر کدام تصویر جداگانهای قرار دهید.
- تصویر محصول را در حالت استفاده نشان دهید. مثلاً اگر محصولتان لباس است، حالت پوشیده شده آن را نشان دهید یا اگر مثلاً جواهرات است، عکس آن را در حالت استفاده شده به نمایش گذارید.
امروزه درباره سایت سازهای خودکار مطالب زیادی میشنویم. اگر به دنبال طراحی سایت اختصاصی خود برای فروش محصول هستید، میتوانید درخواست خود را در سایت ساز کسب و کار آنلاین به نشانی www.kasbokareonline.com مطرح کنید. کسب و کار آنلاین، یکی از بهترین سایت سازهایی است که سایت شما را در کمترین زمان و مطابق با نیاز و سلیقهتان، به شما تحویل خواهد داد. در آنجا کافی است دامنه مورد نظر را ارائه کرده و ظرف چند دقیقه سایت خود را دریافت کنید.
پاسخ به نظر