اصول و قوانین سئو سایت
اصول سئو کردن سایت
اگر به تازگی کار سئو کردن سایت را شروع کردهاید، نباید تصور کنید که میتوانید گوگل را دور بزنید، زیرا گوگل از تاکتیکهای قبلی شما آگاه است. بنابراین بهتر است پلان و برنامه سادهای داشته باشید. همچنین باید سعی کنید محتوای سایت شما با هدفی که دنبال میکند همخوانی داشته و در میان کاربران خود حسن شهرت داشته باشید. همچنین تلاش کنید تجربه کاربری درست و رضایت بخشی را برای بازدیدکنندگان سایت فراهم کنید. اگر تازه کار هستید، توصیه میکنیم قبل از هر کاری، دستور العمل وبمستر گوگل را مطالعه کنید. همچنین در صورتی که میخواهید از دستورالعمال گوگل پیروی کنید، همان ابتدا تصمیم خود را بگیرید و به آن پایبند باشید. در میانه راه، پروژه مهم دیگری را شروع نکنید و سعی در تقلید از دیگران نداشته باشید.
اگر به هر طریقی سعی در فریب دادن بازدیدکنندگانی دارید که از طریق گوگل به صفحهتان هدایت شدهاند، فراموش نکنید که گوگل با این کار کاملاً مخالف است. گوگل در هر مرحلهای با دقت همه امور را زیر نظر دارد و سعی ندارد شما را راضی نگه دارد. با این حال نباید گوگل را دشمن خود تصور کنید. در عوض اگر بتوانید با رعایت دستور العمل ها، خود را به بالای صفحه نتایج برسانید گوگل، ترافیک رایگان برای شما ارسال خواهد کرد، بنابراین میتوان نتیجه گرفت که گوگل در کنار سخت گیریهای خود، مزیتهایی نیز برای شما در نظر گرفته است. بیشتر تکنیکهای بهینه سازی که در کوتاه مدت مؤثر هستند و باعث ارتقا جایگاه یک سایت میشوند، برخلاف دستورالعمل گوگل هستند. مثلاً بیشتر لینکهایی که زمانی شما را در بالای صفحه نتایج گوگل هدایت میکردند، در حقیقت امروز به سایت شما آسیب زده و مانع از قرار گرفتن آن در ردههای بالای گوگل میشوند. استفاده بیش از اندازه از کلمات کلیدی نیز یکی دیگر از دلایل تنزل رتبه سایت شما در گوگل خواهد شد. وقتی میخواهید در سایت خود لینک ایجاد کنید، باید هوشمندانه و محتاطانه عمل کنید، تا گوگل نتواند در آینده از آن ایراد بگیرد. در غیر این صورت سایت شما مشمول اقدامات تنبیهی گوگل خواهد شد.
بدون تلاش و صرف هزینه نباید انتظار داشته باشید که کاربر با جست و جوی کلمات کلیدی سایت شما در همان مرتبه اول به سایت شما هدایت شود. قرار گرفتن در اولین صفحه نتایج گوگل، یک شبه به دست نمیآید. اگر بخواهید در کوتاهترین زمان به هدف مورد نظرتان برسید، قطعاً با تیم وب اسپم گوگل مواجه خواهید شد. برای این که به طور طبیعی در صفحه نتایج گوگل، یاهو، بینگ یا لیستهای رایگان قرار بگیرید، نیازی به پرداخت هزینه نیست، زیرا موتورهای جست و جوی بزرگ، به سرعت و ظرف چند روز، وب سایت شما را پیدا خواهند کرد. اگر CMS شما در زمان به روز رسانی محتوا، موتورهای جست و جو را ping کند ( مثلاً از طریق نقشههای وب XML یا RSS)، این موتورها زودتر سایت شما را پیدا خواهند کرد. برای کسب بالاترین رتبه و جایگاه در گوگل و سایر موتورهای جست و جو، لازم است به قوانین گوگل و دستور العمل رسمی شمول توجه و از آنها تبعیت کنید. با کسب تجربه و انجام مشاهدات کافی، متوجه خواهید شد که تبعیت از کدام قوانین ضروری بوده و کدام تاکتیکها در کوتاه مدت جواب میدهد و احتمالاً باید از آنها اجتناب کرد.
افزایش رتبه در گوگل
برای افزایش رنک گوگل، (علاوه بر مرتبط بودن محتوا)، لازم است تعداد و کیفیت لینکهایی که از وب سایتهای دیگر به سایت شما وارد میشود را افزایش دهید. این تنها یکی از صدها معیاری است که باید به آن توجه شود. به طور کلی، لینکی که از یک صفحه به صفحه دیگر وارد میشود، از نظر گوگل به معنی رأی دادن و تأیید صفحهای است که لینک به آن الصاق شده است. به طور کلی هر چه تعداد رأیهایی که یک صفحه به دست میآورد بیشتر باشد، صفحه از اعتبار بیشتر برخوردار خواهد بود و گوگل رتبه بالایی به آن تخصیص خواهد داد. رتبه شما در گوگل تا حد زیادی تحت تأثیر میزان اعتماد گوگل به دامینی است که صفحه در آن قرار دارد. در این زمینه، بک لینک ( لینکهایی که از وب سایتهای دیگر وارد میشوند)، بیش از هر عامل دیگری، دامین شما را نزد گوگل معتبر نشان خواهد داد.
اگر شما هم جزء کسانی هستید که نسبت به کسب رتبه بالا در گوگل جدی هستید، باید تمرکز خود را بر ORIGINAL COPY ( کپی اولیه) قرار دهید. حتماً می دانید موتورهای جست و جو، محتوایی که قبلاً نمونه آن در وب وجود نداشته است را مورد تشویق قرار میدهند و در صورتی که تکراری باشد، نسبت به ایندکس سریع آن ( ظرف یک ثانیه، البته اگر وب سایت جریمه نشده باشد) اقدام میکند. به همین خاطر باید اطمینان کسب کنید که هر کدام از صفحات سایت شما دارای محتوای متنی کافی هستند و این محتوا صرفاً برای آن صفحه خاص تولید شده و نیازی به پشت سرگذاشتن مراحل سخت در این باره برای کسب رتبه نیست.
بک لینک و تاثیر آن در سایت
اگر محتوای موجود در سایت شما دست اول و با کیفیت است، میتوانید لینکهای با کیفیت داخلی ( به اختصار IBL) زیادی تولید کنید. اگر محتوای سایتتان را در سایتهای دیگر مشاهده کردید، گرفتن لینک کار سختی بوده و احتمالاً سایت رتبه خوبی به دست نخواهد آورد، زیرا گوگل به دنبال تنوع در نتایج جست و جوی خود است. در صورتی که محتوای اولیه سایتتان، از کیفیت بالایی برخوردار است، میتوانید وب سایتهای مجاز که در زمینه کسب و کار اینترنتی فعالیت میکنند را در جریان بگذارید. آنها نیز در مقابل به شما لینک خواهند دارد. این عمل در اصطلاح بک لینک با کیفیت نام دارد. موتورهای جست و جو باید از واقعی و معتبر بودن یک لینک مطمئن شوند، زیرا برخی از لینکها به خاطر ویژگی rel nofollow از دید گوگل پنهان میمانند. موتورهای جست و جو میتوانند از طریق سایرسایت های متصل به سایت شما، آن را پیدا کنند. البته خود شما هم میتوانید مستقیماً سایت خود را به موتورهای جست و جو عرضه کنید. البته این کار اجباری نیست. در حال حاضر ابزارهای وبمستر گوگل، سایتهایی که به تازگی راه اندازی شده باشند، را به سرعت ثبت خواهند کرد.
خزنده های موتورهای جستجو
گوگل و بینگ از یک کرالر یا خزنده (Googlebot و Bingbot) استفاده میکنند که برای یافتن لینکهای جدید، در صفحات وب میخزد. این روباتها ممکن است لینکی را در صفحه اصلی سایت شما پیدا کرده و در صورتی که همه صفحات با یکدیگر لینک یا پیوند داشته باشند، در صفحات خزیده و آنها را ایندکس کنند. اگر به فرض، نقشه وب سایت شما به صورت XML باشد، گوگل از این نقشه برای گنجاندن محتوا در ایندکس خود استفاده میکند. نقشه سایتِ XML به صورت INCLUSIVE (فراگیر) است نه EXCLUSIVE ( اختصاصی). گوگل در هر صفحهای از سایت شما، حتی صفحاتی که خارج از نقشه سایتِXML قرار دارند، خزیده و آن را ایندکس میکند. بسیاری از افراد بر این باورند گوگل در مورد واژههای کلیدی امکان رقابت وب سایتهای جدید با سایتهای دیگر را سلب کرده است و این سایتها با گذشت زمان سایت میتوانند اعتماد گوگل را به خود جلب کنند. به نظر میرسد که موفقیت در این موضوع بستگی به کیفیت لینکهای ورودی دارد. گاهی اوقات، سایت شما، مدتی رتبه بالایی در سایت به دست میآورد، اما تا چند ماه ناپدید میشود. به نظر میرسد مدت 6ماه تا یک سال، برای درک لذت ترافیک گوگل یا شناخت کیفیت وب سایتتان از دید یک کاربر واقعی کافی باشد.
گوگل با خزیدن درون سایت و ایندکس کردن آن، طبقه و دسته بندی سایت شما را مشخص خواهد کرد. این دسته بندی، تأثیر زیادی بر رتبه بندی شما خواهد داشت. درک هدف نهایی شما، برای گوگل اهمیت زیادی دارد. به عبارت دیگر گوگل میخواهد بداند آیا سایت شما، یک سایت رابطهای ضعیف است که صرفاً یک دامین در اینترنت اشغال کرده است یا با هدف به راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی ایجاد شده است. به دنبال گمراه کردن گوگل نباشید، بلکه از هر راهی که میتوانید به گوگل ثابت کنید که وب سایتتان و هدفی که دنبال میکنید واقعی است و از همه مهمتر تمرکز خود را بر جلب رضایت کاربران قرار دادهاید.
نکته: اگر هدف از راه اندازی یک سایت، صرفاً کسب درامد از ترافیک رایگان گوگل باشد، گوگل آن سایت را اسپم به حساب میآورد.
در صورتی که تصویر شفاف و واضحی از محتوای متنی سایت خود به گوگل ارائه کنید، یا لینکهایی که درباره هویت، فعالیت و نحوه رتبه بندیتان در وب یا به عنوان یک بیزینس ارائه میکنید کاملاً مشخص باشد، گوگل میتواند از انها به صورت الگوریتمی یا دستی استفاده کرده و وب سایت شما را رتبه بندی کند. توجه داشته باشید که گوگل، ارزیابهای کیفی زیادی دارد و در صورتی که ترافیک وارده از گوگل به سایت شما زیاد باشد، این ارزیابها وارد سایت شما خواهند شد.
برای رتبه بندی جست و جوهایی که حاوی کلمات کلیدی خاص هستند، معمولاً بایستی عبارت حاوی کلمه کلیدی یا کلماتی که با آن ارتباط زیادی دارند را به صفحه خود بیاورید ( وجود همه کلمات مرتبط الزامی نیست اما مفید است) یا در لینکهایی وارد کنید که به صفحه یا سایت شما هدایت میشوند.
وجود سایتهای با کیفیتی که به سایت شما پیوند میشوند باعث میشود که سایت شما پیج رنک (page rank) واقعی داشته باشد. پیج رنکها با تمام صفحات داخلی وب سایتتان به اشتراک گذاشته میشود و مشخص خواهند کرد که رنک یا رتبه شما در آینده چگونه خواهد بود. لینک دادن به سایت، به شما کمک میکند تا پیج رنک ، گوگل جویس،دامین آتوریتی یا تراست بیشتری به دست آورید. گوگل یک موتور جست و جوی لینک محور است. به همین خاطر تفاوت محتوای خوب و محتوای با کیفیت را از هم تشخیص نمیدهد، اما در عین حال میداند کدام محتوا " محبوب " تر است. گوگل معمولاً توانایی شناسایی محتوای ضعیف یا به اصطلاح THIN CONTENT را دارد و در صورت مشاهده، سایت شما را به خاطر آن جریمه خواهد کرد یا حداقل به کمک تغییر الگوریتم میتواند ترافیک وارد شده به سایت شما را کاهش دهد. گوگل دوست ندارد اقداماتی از این دست ( کاهش ترافیک ورودی به سایت) را جریمه بنامد، چون برای این شرکت بازخورد خوبی ندارد. گوگل تنزل رتبه شما را به موتورهای خود ارجاع میدهد. به همین دلیل به دنبال شناسایی هرچه بهتر محتوا یا لینکهای با کیفیت یا برعکس محتوای بی کیفیت و لینکهای غیر طبیعی است. وقتی گوگل در مورد لینکهای پرداخت (paid link) سایت شما وارد عمل شود، به این عمل در اصطلاح " کنش دستی" می گویند. در صورت ثبت نام، ابزارهای وبمستر، شما را از این اقدامات مطلع خواهند کرد.
لینک سازی، تنها بازی با اعداد نیست. گاهی دسترسی به یک لینک از یک سایت " مرجع و معتبر" در گوگل به افزایش رتبه شما در بین سایتهایی که فعالیت مشابه شما دارند، کمک خواهد کرد. البته هر چه لینکهایی که جذب میکنید، معتبرتر باشند، به همان اندازه گوگل بیشتر به سایت شما اطمینان خواهد داشت. همانطور که متوجه شدهاید در سال 2018 برای جذب بیشترلینک، باید چندین لینک معتبر از چندین وب سایت معتبر به دست آورید. لینکها را از داخل صفحات متنی تهیه کنید و با استفاده از کلیدواژههای مرتبط یا کلیدواژههایی که ظاهری طبیعی دارند، به سایت خود ارجاع دهید. این کلید واژهها را باید از لینک متنی به دست آورید و نه مثلاً از لینکهای موجود در بلاگ رول یا لینکهای سایت -گسترده. توجه داشته باشید که این لینکها نباید کاملاً ماشینی باشند. لینکهای سایت گسترده موجود در فورم ها یا دایرکتوریها از این دستهاند. لینکها را از صفحات بگیرید، چون این لینکها به نوبه خود حاوی تعداد زیادی لینک در خود هستند که سرانجام به نفعا شما خواهند بود. در سایت، با استفاده ازلینک linking to pages within main content text، به سایر صفحات خود لینک بدهید. این کار زمانی امکان پذیر است که واژه کلیدی در عنوان هر دو صفحه یکی باشد. در این رابطه استفاده از لینکهایی که به طور خودکار ایجاد شدهاند توصیه نمیشود. گوگل سایتهایی که از پلاگین های آتولینک -که نمونه لینکهای خودکار به حساب میآیند- استفاده میکنند را جریمه خواهد کرد.
در تمام موتورهای جست و جو، لینک دادن به یک صفحه با قرار دادن عبارات کلیدی واقعی در لینک کارساز است. این موضوع به ویژه برای نشان دادن کلمات کلیدی خاص اهمیت دارد. مثلاً در سال 2018 گوگل، با انکر تکست ( لینک متن) های دست کاری شده، به شدت برخورد میکند. بنابراین معقول عمل کنید و تمرکز خود را بر مواردی که برند منشن شده و لینکهای URL سادهای قرار دهید که با کمترین خطر، بتوانند آتوریته ایجاد کنند.
ظاهراً لینکهای انکر تکست ( لینک متن) همچنان در مسیریابی داخلی (internal navigation)، اهمیت دارند، البته این لینکها را باید طبیعی نشان دهید. گوگل برای یافتن و دسته بندی صفحات سایت شما، به لینک نیاز دارد. استفاده هوشمندانه از کلیدواژه در لینک داخلی یکی از موارد مهمی است که باید به آن توجه کرد. همچنین باید تعداد کلماتی که گوگل در یک لینک میشمارد را بدانید اما در این مورد زیاد حساس نباشید. وجود تعداد زیادی لینک در یکی صفحه به معنی تجربه کاربری ضعیف است. از قرار دادن لینکهای مخفی زیاد در ناوبری الگو (template navigation) خودداری کنید. بعضی از موتورهای جست و جو از جمله گوگل، با دنبال کردن کلیه لینکهایی که از سایت خود به صفحات جدید دادهاید، اصطلاحاً در کل سایت شما میخزد. این وضعیت شبیه این است که عامل انسانی روی تمام لینکهای صفحه شما کلیک کرده است. گوگل با خزیدن به داخل صفحات شما و ایندکس کردن آنها، معمولاً ظرف چند روز، صفحات شما را به SERP باز میگرداند.
بعد از مدتی، گوگل به اطلاعاتی درباره صفحات شما دست یافته است و صفحاتی که به نظر مفید میرسند ( به همراه محتوای اولیهشان)یا صفحاتی که دفعاتی لینک دهیشان زیاد بوده است را حفظ کرده و باقی صفحات را ایندکس میکند. توجه داشته باشید که بالا بودن تعداد صفحات بی کیفیت در سایت شما، تأثیر بدی بر عملکرد کلی آن در گوگل خواهد داشت. گوگل رسماً درباره نسبت محتوای با کیفیت به محتوای بی کیفیت نظر داده و مشخص کرده است که نسبت این دو چه زمان مطلوب و چه زمان نامطلوب است. گوگل زمانی را به تحلیل کل سایت شما میگذراند و طی آن محتوا و لینکهای متنی را بررسی میکند. امروزه این کار در مقایسه با گذشته زمان برتر بوده اما در هر حال شهرت و اعتبار دامین شما و پیج رنکهای واقعی در نتیجه نهایی تحلیلها تأثیر خواهد داشت.
محتوای اختصاصی و تاثیر آن در سایت
در صورتی که در سایت خود متنهای بی کیفیت و کپی شده زیادی داشته باشید که قبلاً روباتهای گوگل در سایتهای دیگر پیدا کرده باشند، گوگل صفحه شما را نادیده خواهد گرفت. اگر سایت یا صفحه شما بیانگر وجود اسپم باشد، گوگل دیر یا زود شما را جریمه خواهد کرد. در صورتی که تعداد این صفحات بیش از اندازه باشد، گوگل بخش عمدهای از وب سایت شما را نادیده خواهد گرفت.
- برای پیروزی بر رقبایتان نباید بیش از اندازه از کلمات کلیدی استفاده کنید.
- برای بهینه سازی و افزایش ترافیک یک صفحه، دفعات تکرار عبارت کلیدی و اصطلاحات کلیدی مرتبط با آنها یا واژگان کلیدی که در کنار هم میآیند و کلمات مترادف در لینکها، عناوین صفحات و محتوای متن بتوانید صفحه را افزایش میدهند. امروزه مقدار ایده آل متن و حجم کلید واژها مشخص نیست. به همین خاطر تکرار زیاد کلمات کلیدی، یکی از ترفندهایی است که صاحبان صفحههای اینترنتی استفاده میکنند.
- با افزایش تعداد کلمات منحصر به فرد و مرتبط در یک صفحه، میتوانید تعداد بیشتری از کوئری ( درخواست) های کاربران را پاسخ دهید.
- در صورت لینک دادن به سایتهای نامربوط، گوگل آن صفحات را نادیده میگیرد، مجدداً در این مورد نیز همه چیز بستگی به سایت مورد نظر دارد. سایتی که به آن لینک میدهید یا نحوه لینک دادن، دو مقوله واقعاً مهم هستند. انتظار میرود گوگل روشهای لینک دهی شما را عاملی بالقوه برای دسته بندی سایتتان در نظر بگیرد. امروزه برخی از سایتها از جمله سایتهای رابطهای عملکرد خوبی در گوگل ندارند، به همین خاطر، چنین سایتهایی فاقد بک لینک واقعی و صفحات با کیفیت هستند.
- طبق اعلام گوگل، محتوای اولیه از اهمیت زیادی برخوردار بوده و باعث " رشد طبیعی لینک" میشود. اگر تعداد لینکهایی که از صفحات دیگر وارد سایت شما میشوند بیش از اندازه زیاد باشد، به سرعت ارزش سایت شما کاهش خواهد یافت.
- گوگل در صورت مشاهده تجربه کاربری ضعیف و بیهوده تشخیص دادن سایت یا لینکها، میتواند کل سایتها، سایتهای شخصی، لینکهای تولید شده با الگو و لینکهای تکی را بی ارزش اعلام کند.
- گوگل میداند شما از کدام سایت لینک گرفتهاید، حتی از کیفیت آنها هم مطلع است. همچنین سایتهایی که از شما لینک دریافت کردهاند را هم میشناسد. این عوامل و فاکتورهای دیگر، سرانجام رتبه یک صفحه در سایت شما را مشخص خواهد کرد. شاید برایتان تعجب آور باشد اما صفحهای که روی سایت شما رتبه بندی میشود، ممکن است همان صفحهای نباشد که میخواستهاید رتبه بندی کنید یا حتی صفحهای نباش که رتبه شما برای یک کلمه کلیدی خاص را مشخص میکند. گاهی وقتی گوگل دامین آتوریتی شما را مشخص کرد، مرتبطترین صفحه در سایت شما که گوگل هیچ مساله ای با آن ندارد، در رتبه بندی سایت شما دخالت داشته باشد.
- گوگل مشخص میکند که کدام صفحات در سایت شما مهمتر یا مرتبطتر هستند. شما میتوانید با لینک دادن به صفحات مهم سایت خود به گوگل کمک کنید. البته حداقل یکی از صفحات سایت شما باید از نظر عبارت کلیدی مورد نظرتان بهینهتر از بقیه باشد. همیشه به خاطر داشته باشید که گوگل در نتایج خود، صفحات ضعیف را رتبه بندی نخواهد کرد. هر صفحهای که بخواهید رتبه بندی کنید باید واجد همه شرایطی باشد که گوگل به دنبال آن است. امروزه این مساله از اهمیت زیادی برخوردار است.
- لازم است کلیه پیج رنکهای واقعی یا لینک اکیوتی ( link equity) را تا صفحه کلید واژه فروش یا صفحات فروشی که عبارت کلیدی در آن تکرار شده است، و آنچه در بقیه صفحات سایت باقی مانده است تعمیم دهید. به این ترتیب گوگل دیگر صفحات را تنزل رتبه نخواهد داد یا در زمره صفحات " نتایج تکمیلی" قرار نمیدهد. در سالهای گذشته این موضوع، یکی از موارد بهینه سازی به شمار میرفت، اما دیگر امروزه منسوخ شده است.
- لینک دهی به صفحات مهم سایت باید از صفحه اصلی و دیگر صفحات مهم موجود در سایت انجام شود.
- تمرکز خود را ابتدا روی موارد مرتبط قرار دهید. پس از آن، فعالیتهای بازاریابی خود را انجام دهید تا بیشتر شناخته شوید. در دستورالعمل سال 2018 گوگل، رعایت این موضوع در رتبه بندی قانونی سایت شما، نقشی اساسی دارد.
- گوگل هرچند ماه یک بار الگوریتم خود را تغییر داده و سایتهایی که به درستی بهینه نشدهاند یا دستکاری صنعتی شدهاند را جریمه میکند. Google Panda و Google Penguin دو مورد از این الگوریتمهای به روز رسان محسوب میشوند. با این حال باید توجه داشت که گوگل الگوریتمهای خود را به طور مکرر تغییر میدهد. هدف از این کار کنترل صفحات لیستینگ است ( سالانه بیش از 600 مورد تغییر انجام میشود).
- هنر تغییررتبه بندی باید بدون دور زدن الگوریتمهای گوگل یا نشانه دار شدن از سوی ارزیاب انسانی صورت گیرد که البته کار دشواری است.
- در همه حال، تمرکز خود را بر ارتقا سرعت دانلود قرار دهید، زیرا محیط اینترنت به سرعت درحال تغییر بوده و سرعت بالای یک وب سایت تجربه کار با اینترنت را برای کاربر لذت بخش خواهد کرد.
پاسخ به نظر