تاثیر قدرت دامنه در سئو

تاثیر قدرت دامنه در سئو

قدرت دامنه چیست؟

یکی از معیارهای گوگل برای رتبه بندی وبسایت‌ها، قدرت دامنه است. به همین دلیل برای بالا بردن رتبه سایت در گوگل، باید به این مورد نیز توجه ویژه ای داشته باشید. اما منظور از قدرت دامنه چیست؟ به طور کلی، گوگل به برخی وبسایت‌ها بیشتر از دیگران اعتماد دارد. به همین دلیل، این وبسایت‌ها راحت‌تر از دیگران در رتبه های بالاتر قرار می‌گیرند. در حوزه سئو به این مفهوم قدرت دامنه گفته می‌شود. اما گوگل مفهوم قدرت دامنه را به معیارهای رتبه‌بندی خود مرتبط نمی داند. طبق گفته جان موئلر، سخنگوی گوگل: «قدرت دامنه مفهومی است که توسط شرکت‌ها و ابزارهای سئو ابداع شده است. ما در گوگل چیزی به نام قدرت دامنه نداریم.» اما قدرت دامنه، صرف نظر از اینکه در گوگل وجود داشته باشد یا خیر، مفهوم مهمی است که باید به آن توجه شود. به نظر می‌رسد که قدرت دامنه رابطه نزدیکی با PageRank دارد. PageRank سیستمی است که گوگل در سال 1998 ایجاد کرد تا صفحات وب را رتبه بندی کند. pageRank بر ماهیت آزاد وب تکیه دارد و از ساختار عظیم لینکی خود به عنوان شاخصی برای تعیین ارزش یک صفحه وب استفاده می‌کند.

 

تاثیر قدرت دامنه در کسب و کار آنلاین

 

بر این اساس، گوگل اینگونه تفسیر می‌کند که یک لینک از صفحه A به صفحه B، گواهی است بر اعتبار B، که A این گواهی را تأیید می‌کند. قدرت دامنه یک پدیده رتبه بندی مهم در گوگل است. هیچ کس به طور دقیق نمی‌داند که گوگل چگونه محبوبیت، شهرت، اعتبار و هدف یک صفحه اینترنتی را ارزیابی و رتبه بندی می‌کند. اما وقتی به قدرت دامنه فکر می‌کنیم همیشه مفاهیمی مانند محبوبیت، شهرت و اعتبار وبسایت‌ها به ذهن می‌آیند که البته همانطور که می‌دانیم تمامی این ویژگی‌ها قابل جعل کردن می‌باشند. این مفاهیم همگی نشانه‌ای از کیفیت هستند و گاهی اوقات می‌توان از آنها استفاده کرد تا محاسبه نمایید که یک صفحه تا چه میزان احتمال اینکه بتواند در مقایسه با دیگر صفحات رقیب، برای یک کلیدواژه خاص رتبه بالا دریافت کند را دارد. همیشه سایت‌هایی که قدرت دامنه یا قدرت کسب و کار آنلاین را داشته‌اند، از سایت‌های دیگر لینک‌های زیادی دریافت کرده‌اند. به همین دلیل است که ساختن لینک کار خیلی مهمی بشمار می‌رود.

قدرت کسب و کار آنلاین چیست؟

هنوز هم ابزارهای مستقل برای محاسبه قدرت دامنه وبسایت‌ها وجود دارند که تعداد لینک‌های داده شده به سایت مورد نظر را شمارش می‌کنند. وبسایت‌های موفقی که از منابع معتبر و دیگر قدرت‌های حوزه کسب و کار آنلاین لینک‌های زیادی دریافت می‌کردند، قدرت دامنه عظیمی را در اختیار داشته‌اند. گوگل این مفهوم را «قدرت کسب و کار آنلاین» نام می‌دهد و اضافه می‌کند که «آمازون قدرت کسب و کار آنلاین زیادی دارد.» (وبلاگ رسمی وب‌مستر گوگل). در سئو، قدرت و اعتبار دامنه بیشتر به وسیله تعداد، نوع و کیفیت سایت‌های لینک دهنده مشخص می‌شود. نمونه‌هایی از دامنه‌های با قدرت و معتبر شامل ویکیپدیا، W3C و اپل می‌شود که برندهای بسیار موفقی هستند.

 

تاثیر قدرت دامنه در سئو


در گذشته، قدرت کسب و کار آنلاین چه مزایایی داشته است؟ سایتی که قدرت دامنه بالایی داشت به یک سیاه چاله سئو تبدیل می‌شد که تمامی مزایای قدرت دامنه در آن جمع شده و محتوای بسیار زیادی در آن تولید می‌شود. گاهی در تولید محتوا توجه چندانی به کیفیت نمی‌شد. محتوا می‌توانست مربوط به هر موضوعی باشد چرا که گوگل به آن رتبه بالایی می‌داد. اما گوگل تلاش کرد تا این سوء استفاده از قدرت دامنه را متوقف کند و به همین دلیل از سال 2010، مفهومی را به نام «نمره کیفیت» معرفی نمود. مت کاتس می‌گوید: «ما در نهایت به یک ابزار دسته بندی رسیدیم که بر اساس آن سایت‌های باکیفیتی مانند IRS، ویکیپدیا یا نیویورک تایمز را در یک دسته و سایت‌های کم کیفیت را در دسته دیگری قرار می‌داد. ما این کار را با فرمول‌های ریاضی انجام می‌دهیم و بر این اساس به سایت‌ها نمره می‌دهیم. این نمره با محاسبه معیارهایی مانند ترجیح و جستجوی کاربران و منابع یافت شده در سایت‌های خاص به دست می‌آید. ما برای محاسبه نمره کیفیت یک سایت، علاقه کاربر به سایت را که از جستجوی سایت توسط کاربر مشخص می‌شود، بر علاقه کاربر به دیگر منابع در سایتهای دیگر تقسیم می‌کنیم. نمره کیفیت سایت را می‌توان به عنوان معیاری برای رتبه بندی منابع یا رتبه بندی دیگر نتایج جستجویی که منابع را نشان می‌دهند به کار برد.» در سال 2018 نیز همچنان مفهومی مانند قدرت دامنه وجود دارد اما این مفهوم جدید بر پایه نمره کیفیت، نمره ارزش نویسندگی بالقوه، علاقه کاربر، PageRank و دیگر معیارهای این چنینی به دست می‌آید. ایجاد سایتی که چنین ویژگی‌هایی داشته باشد به صرف زمان و تلاش زیادی نیازمند است. اریک اشمیت از گوگل می‌گوید: «برندها راه حل هستند، نه مسئله. برندها راهی برای مرتب سازی آشفتگی در بازار هستند.»
گوگل به کاربران سایت‌هایی را نمایش می‌دهد که برای آنها آشنا هستند. اگر شما در حوزه خود برند محسوب می‌شوید یا سایتی هستید که بسیار به شما لینک می‌دهند، گوگل شما را به رتبه بالای نتایج جستجو ارتقا می‌دهد. گرفتن لینک از برندها (یا سایت‌های پر ارجاع) می‌تواند به معنای لینک‌های کیفی نیز باشد. البته این کار برای بسیاری از سایت‌ها دشوار است اما هدف لینک سازی دقیقا همین است که یک چنین لینک‌هایی را دریافت کنید.

آیا گوگل در صفحات نتایج جستجوی ارگانیک، برندهای بزرگ را ترجیح می‌دهد؟

بله. سیستمی مانند گوگل در سال‌های اخیر به گونه‌ای طراحی شده است که دقیقاً چنین نتایجی را ارائه دهد. در سال 2018، نتایجی که در صفحه اول ظاهر می‌شوند به این دلیل در رتبه‌های برتر قرار گرفته‌اند که دامنه آنها قوی است. البته در سال 2018، حتی برندهای بزرگ هم نمی‌توانند به راحتی از قدرت دامنه سوء استفاده کنند. این کار دشوار است چرا که وجود محتوای کم کیفیت در بخش‌های مختلف دامنه می‌تواند روی رتبه کل دامنه اثر منفی بگذارد. جان موئلر می‌گوید: «ما بر کل وبسایت‌های شما نظارت داریم و اگر در بخشی از سایت شما، محتوایی پیدا کنیم که مشکوک باشد، این موضوع بر شرایط کلی سایت شما اثر خواهد گذاشت.» گوگل همواره نسبت به خطر ایجاد محتوای کم کیفیت هشدار داده است. این تأکید بر محتوا به این دلیل انجام می‌شود که در گذشته روش‌های سئو بر مبنای فریب دادن الگوریتم‌های گوگل عمل می‌کردند و به کیفیت محتوا توجهی نداشتند.

 

ایده های پولساز شما را اجرا خواهیم کرد

 

الگوریتم‌های جدیدگوگل به چه معیارهایی توجه می‌کنند؟

در حال حاضر، الگوریتم‌های جدیدی طراحی شده‌اند که تکنیک‌های قدیمی سئو را بی اثر می‌کنند و بر این حقیقت تمرکز دارند که شهرت دامنه، تعداد زیاد صفحات، بهینه سازی سایت و کلیدواژه‌های زیاد همگی به افزایش بازدید از گوگل منجر می‌شوند. امروزه دیگر به مانند گذشته، یک سایت بزرگ نمی‌تواند با انتشار محتوای زیاد اما کم کیفیت موفق شود زیرا محتوای اصلی آن، صفحات مهم آن و ترافیک ارسالی از گوگل تحت تأثیر قرار گیرند. گوگل همچنان از لینک‌های داده شده به سایت و PageRank نیز استفاده می‌کند. اما احتمالاً از معیارهای دیگری نیز برای تعیین کیفیت سایت‌ها استفاده می‌نماید. ظاهراً شهرت و اعتبار آنلاین شما توسط گوگل بر اساس معیارهای زیادی سنجیده می‌شود. کسب و کارهای کوچک همچنان می‌توانند در طول زمان به شهرت دامنه برسند. این اتفاق زمانی به وقوع می‌پیوندد که محتوایی که تولید می‌کنند با کیفیت و عمیق باشد و از انتشار محتوای گسترده اما سطحی خودداری کنند. به جای ایجاد چندین صفحه بی شمار اما کم کیفیت، باید چند صفحه اندک اما با کیفیت بالا منتشر نمایند. شما می‌توانید به کمک این روش موفقیت خود را در بلند مدت برای کلیدواژه‌های خاص تضمین نمایید. سپس همین کار را تکرار نمایید. اگر نتوانید این استانداردها را رعایت کنید، و اگر محتوای با کیفیت تولید نکنید، مطمئناً در آپدیت‌های جدید گوگل رتبه سایت شما تنزل خواهد نمود.