تاثیر صفحات 404 در رتبه سایت

ایجاد صفحات 404 مفید
گوگل در مورد ایجاد صفحات 404 مفید توصیههای شفافی دارد: به کاربران اعلام کنید که صفحهای که به دنبال آن هستند یافت نمیشود. از جملاتی استفاده کنید که دوستانه و خوشایند باشد. ظاهر صفحه 404 شما باید دقیقاً مانند بقیه صفحات سایت باشد. در این صفحه، لینکهایی به صفحات پربازدید و همچنین صفحه اصلی سایت خود بدهید. راهی ارائه دهید که از طریق آن، کاربران بتوانند لینکهای شکسته را گزارش دهند. ظاهر صفحه 404 شما هر چقدر هم که خوب و تمیز باشد، مطمئناً شما نمیخواهید که این صفحه در نتایج گوگل ظاهر شود. برای جلوگیری از ایندکس شدن این صفحات در گوگل و دیگر موتورهای جستجو، اطمینان حاصل کنید که وقتی کاربر وارد صفحهای میشود که دیگر وجود ندارد، سرور شما یک کد وضعیت 404 HTTP واقعی را بازگشت میدهد. ایجاد صفحات 404 مفید و درست، اهمیت زیادی در طراحی سایت دارد. این کار به شما کمک میکند که از ثبت چندین صفحه ضعیف توسط گوگل جلوگیری کنید.
یک صفحه ضعیف 404 و تعامل ضعیف کاربر با آن، به دلایل زیادی، میتواند سیگنال تجربه کاربری ضعیف را به گوگل ارسال کند. در هنگام بررسی و اسکن سایت برای بهینه سازی، حتماً به دنبال نشانههای این نوع از صفحات باشید و ببینید که از لحاظ برنامه نویسی چه عواملی منجر به ایجاد این صفحات شدهاند. مشخص نیست که گوگل صفحات 404 را چگونه بررسی میکند و اینکه آیا از طریق الگوریتم مشخص میکند که صفحه 404 شما خوب و مفید است یا خیر. یا اینکه آیا آن را عاملی در تجربه کاربری میداند یا خیر. یا اینکه فقط یک استراتژی است که شما را وادار کند در این باره اقدامات درستی انجام دهید و بدین وسیله از اتلاف منابع گوگل با ایندکس کردن صفحات خالی و ارائه نتایج ضعیف به کاربر جلوگیری کند؟ دلیل این کار هرچه که باشد، توصیه شفاف و واضح گوگل تکلیف را مشخص میکند: صفحات 404 مفید ایجاد کنید. تنها کاری که باید انجام دهید این است که دقیقاً مطابق دستورالعمل گوگل عمل کنید.
رتبه بندی برای صفحاتی که پیام خطا میدهند یا محتوای اصلی ندارند
گوگل تمایل ندارد که صفحاتی را ایندکس نماید که هدف خاصی را دنبال نمیکنند یا محتوای اصلی کافی ندارند. یک صفحه 404 خوب و تنظیمات درست میتواند از این مشکلات جلوگیری کند. برخی ازصفحات دارای محتوایی هستند که توسط وبمستر ایجاد شده است اما دارای پیام خطا یا بدون محتوای اصلی هستند. صفحهها ممکن است به دلایل مختلفی بدون محتوای اصلی باشند.گاهی اوقات، صفحه خراب است و محتوا به خوبی بارگذاری نمیشود. گاهی اوقات، محتوا دیگر وجود ندارد و پیام خطایی که نمایش داده میشود به همین موضوع اشاره میکند. بسیاری از وبسایتها دارای چند صفحه خراب یا بدون عملکرد هستند. این امری طبیعی است و این نوع صفحات خراب در سایتی که بقیه اجزایش به خوبی کار میکند، به عنوان صفحه کم کیفیت در نظر گرفته میشود. این موضوع حتی اگر بقیه صفحات سایت کیفیت بالایی داشته باشند نیز صادق است.
آیا گوگل از لحاظ برنامه نویسی، صفحات 404 را بررسی میکند؟
در دستورالعملهای جدید گوگل، جواب این سؤال منفی است. اما در دستورالعمل های ارزیابان کیفی ذکر شده است که کاربران و بازدیگنندگان سایتها به این موضوع اهمیت زیادی میدهند.
آیا خطای 404 در کنسول جستجو بر رنک گوگل تاثیر منفی میگذارد؟
هر چند گوگل اعلام کرده است که این صفحات تاثیری بر رتبه بندی یا ایندکس ندارد اما به نظر میرسد که این موضوع همیشه صادق نیست. اگر شما خطاهای 404 را که ارزش خالص لینکی دارند به خوبی مدیریت کنید ، شما به این وسیله، آن ارزش را که زمانی از دست رفته بود، دوباره احیا میکنید و این احیای بک لینک مطمئناً با ارزش است. مشکل اینجاست که گوگل در این گزارشهای خطای crawl نویز زیادی را وارد میکند تا آن را دشوار و غیر کاربرپسند جلوه دهد. بسیاری از لینکهای شکستهای که گوگل در مورد آنها به شما گزارش میدهد ممکن است در نهایت غیر مرتبط باشند. گوگل می توانست به ما بگوید که کدامیک از این 404 ها از سایتهای دیگر لینک داده شدهاند. خوشبختانه شما میتوانید با استفاده از روشهای مختلف سئو، لینکهای شکسته سایت خود را شناسایی کنید. یکی از این روشها استفاده از Google Analytics است. در برخی موارد، خطاهای crawl ممکن است از یک مشکل ساختاری درون سایت یا محتوای اصلی ناشی شود. منبع این خطا را پیدا کنید. اگر لینک شکستهای در سایت خود یا در HTML ایستای صفحه دارید، همیشه حل این مشکل ارزش دارد. در مورد URL های شکسته هم باید بگوییم که وقتی الگوریتم های گوگل از سایتی خوششان بیاید، بیشتر به دنبال محتوای خوب در سایت میگردند. مثلاً تلاش میکنند URL های جدید را در جاواسکریپت پیدا کنند. اگر گوگل یک صفحه 404 در آن URLها پیدا کند، خیلی عالی میشود. اگر شما هم به دنبال طراحی وبسایت هستید، بهتر است با مراجعه به دستورالعملهای گوگل از ایجاد صفحات کم کیفیت جلوگیری کرده و رتبه گوگل سایت خود را افزایش دهید.
نقش محتوای تکراری در رتبه بندی گوگل
طبق اعلام گوگل، اگر سایتی محتوای تکراری داشته باشد، گوگل برای آن مجازاتی در نظر نمیگیرد. اما با اینکه محتوای تکراری مجازاتی به همراه ندارد، گوگل صفحاتی که محتوای تکراری دارند را در مقایسه با رقبا در رتبه بهتری قرار نمیدهد. همچنین، گوگل بهترین گزینه را برای نمایش دادن به کاربران انتخاب میکند و این گزینه بستگی به هویت کاربر و مکان آنها دارد. بنابراین، محتوای تکراری هر جا که مرتبط باشد برای کاربران به نمایش در میآید. توصیههایی که گوگل در این زمینه اعلام کرده و موضع گوگل را مشخص میکند در زیر مشاهده میکنید:
- برای محتوای تکراری مجازاتی وجود ندارد.
- گوگل به محتوای منحصربفرد و سیگنالهای مربوط به افزودن ارزش به کاربران پاداش میدهد.
- گوگل محتوای تکراری را فیلتر میکند.
- محتوای تکراری باعث میشود که سرعت گوگل در یافتن محتوای جدید کم شود.
- نقشههای سایت XML تنها به بهترین روش فنی برای کمک به گوگل در کشف محتوای جدید مربوط میشوند.
- محتوای تکراری به بهبود بازاریابی شما کمک شایانی نمیکند.
- گوگل از شما میخواهد که سیگنالها را در متون canonical متمرکز کنید و شما باید بر بهینه کردن این صفحات برای کاربران تمرکز کنید.
- برای سئو، زیاد بودن محتوای تکراری، لزوماً یک مشکل محسوب نمیشود. این عدم وجود سیگنالهای مثبت است که در تمامی محتوای تکراری قابل مشاهده است و مانع کسب رتبه خوب برای سایت شما میشود.
بهترین استراتژی در این زمینه این است که با کاهش محتوای تکراری در سایت خود، انتظارات crawl گوگل بات را کاهش داده، ارزش خالص رتبه بندی و امکان ایجاد صفحات با کیفیت canonical را افزایش دهید. یک استراتژی بد که منجر به شکست شما میشود این است که صفحات کم کیفیت یا غیر منحصربفرد را بهینه سازی کنید و از این کار از روشهای کم کیفیتی مانند اضافه کردن مترادفها استفاده کنید. این کار برای سایت شما پیامدهای منفی به بار خواهد داشت.
بهترین روشهای سئو برای محتوای تکراری
گوگل میگوید که محتوای تکراری مجازاتی در بر ندارد اما در عین حال میتواند بر رتبه بندی سایت اثر منفی بگذارد. این موضوع برای وبمسترها گیج کننده است. اما واقعیت این است که اگر گوگل محتوای صفحه شما را ضعیف، تکراری، فریب دهنده یا نیمه تکراری تشخیص دهد، شما با مشکل بزرگی مواجه خواهید بود و به دلیل سرپیچی از قوانین گوگل باید محتوا را از سایت خود حذف کنید البته به شرطی که بخواهید رتبه خوبی در گوگل داشته باشید. البته محتوای تکراری از محتوای نیمه تکراری متفاوت است. محتوای تکراری یعنی کپی کامل از یک منبع دیگر. محتوای تکراری لزوماً اسپم نیست. محتوایی که کپی شده است اما تفاوتی جزئی با منبع اصلی دارد باعث میشود که یافتن منبع اصلی دشوار شود. گاهی اوقات تنها چند کلمه یا کل جمله تغییر کرده است یا یک کلمه که در کل متن تکرار شده است توسط یک کلمه دیگر جایگزین شد است. این نوع تغییرات عمداً انجام میشوند تا یافتن منبع اصلی دشوار شود. گوگل این نوع از محتوا را "کپی با تغییرات جزئی" مینامد.
پاسخ به نظر