فروشگاه‌های اینترنتی

فروشگاه‌های اینترنتی

لزوم داشتن کسب و کار اینترنتی

امروزه خرید و فروش آنلاین تبدیل به بخش اساسی زندگی مردم شده است. بسیاری از مردم ترجیح می‌دهند که خریدهای خود را از منزل و با استفاده از اینترنت انجام دهند. حتی فروشگاه‌های بزرگ که طیف وسیعی از مشتریان وفادار را با خود دارند در حال ورود به دنیای اینترنت هستند. کسب و کار آنلاین یکی از بهترین روش‌های کسب درآمد در این عصر است. شاید شما هم به فکر ایجاد یک کسب و کار اینترنتی افتاده باشید. اما چگونه باید این کار را انجام دهید؟ استراتژی‌های فروش در فضای اینترنت چیست؟ نیازی نیست مانند وارن بافت برنامه ریزی کنید اما همیشه آمادگی داشتن برای کار خوب است.

 

سایت خود را به سادگی طراحی نمایید

 

استراتژی‌های فروش آنلاین

تجربه همیشه ثابت کرده است که به ثمر رساندن یک بیزینس آنلاین ممکن است با دشواری‌هایی همراه باشد. ممکن است از راه اندازی وبسایت تا رسیدن به سود، مدت زمان زیادی طول بکشد. اما نباید به خود ترس راه بدهید. پیش از شروع بیزینس آنلاین باید پاسخ این پرسش‌ها را بدانید. این لیست قطعی نیست اما برای شروع خوب است. همچنین وقتی بدانید فروشگاه آنلاین شما به چه امکاناتی نیاز دارد می‌توانید پلتفرم مناسب را برای آن پیدا کنید. یک قلم و کاغذ بردارید و شروع به طراحی استراتژی‌های تجارت آنلاین خود کنید. استراتژی تجاری کارآمد نیازی به نمودارهای پیچیده و فرمول‌های ریاضی پیشرفته ندارد. هر کارآفرینی که بداند قرار است چگونه در اینترنت کالا بفروشد، بخشی ازاستراتژی خود را طراحی کرده است. این سوالها را از خود بپرسید:

1- هدف شما چیست؟

به این فکر کنید که در شش ماه اول دوست دارید به چه میزان درآمد برسید؟ دوست دارید چه تعداد کالا به فروش برسانید؟ آیا در مورد کسب و کارهای موفق در حوزه تخصصی خود به اندازه کافی تحقیق کرده‌اید؟ نداشتن اهداف مالی هرچند کلی مانند این است که در بزرگراه با چشم بسته رانندگی کنید. سریع گم می‌شوید و به دردسر بزرگی می ‌افتید.

2- حاشیه سود چقدر باید باشد؟

همه می‌توانند بدون هدف و برنامه شروع به فروش در اینترنت کنند. اما شما می‌خواهید بدانید که چگونه و به روش درست این کار را انجام دهید. به همین دلیل باید حاشیه سود خود را مشخص کنید. این کار به زبان ساده یعنی مشخص کنید هزینه تولید کالا، خرید و ارسال آن چقدر است و اینکه چه قیمتی می‌خواهید روی کالای خود بگذارید. با کم کردن هزینه از قیمت به راحتی سود شما مشخص می‌شود. اگر نمی‌دانید چه قیمتی روی محصول خود بگذارید، تحقیق کنید که دیگر فروشندگان، کالای مشابه را به چه قیمتی به فروش می‌رسانند. این موضوع ما را به نکته بعدی می‌رساند:

3- رقبای شما چه کسانی هستند؟

در فضای کسب و کار آنلاین، ایستادن روی شانه‌های یک غول می‌تواند به شما کمک کند دوردستها را ببینید. یاد گرفتن از بهترین‌ها خجالت ندارد. در آمازون، گوگل و فیسبوک در مورد محصولی که می‌خواهید به فروش برسانید سرچ کنید و ببینید کدام فروشندگان در رتبه اول نتایج، ظاهر می‌شوند. احتمالاً اینها فروشندگانی هستند که استراتژی مناسبی داشته‌اند. به توضیحات محصول، تصاویر و طراحی صفحاتشان توجه کنید و لیستی از نقاط قوت آنها را یادداشت کنید. می‌توانید در خبرنامه‌های آنها عضو شوید تا ببینید چگونه روی کالاهای خود قیمت گذاری و تبلیغ می‌کنند. می‌توانید نحوه بازاریابی ایمیلی را از آنها یاد بگیرید. سپس به این فکر کنید که چگونه می‌توانید از آنها بهتر عمل کنید و حضور خود را برجسته سازید.

4- مردم برای چه کالاهایی پول پرداخت می‌کنند؟

هر چه که میزان شناخت شما نسبت به مشتریانتان بیشتر باشد، بهتر می‌توانید به نیازهای آنها پاسخ دهید. هرچه بهتر به نیازهای مشتریان پاسخ دهید، درآمد بیشتری کسب خواهید کرد. یکی از مهمترین کارهایی که می‌توانید انجام دهید این است که به مشتریان اجازه دهید آنگونه که می‌خواهند پول را پرداخت کنند.

5- مشتریان چگونه شما و محصولتان را پیدا کنند؟

تعداد زیادی از کسب و کارهای اینترنتی فراموش می‌کنند که به این مورد بپردازند. شما می‌توانید در مورد محصولتان مطلب منتشر کنید و کمپین تبلیغاتی ایمیلی راه بیندازید. پاسخ دادن به این پرسش‌ها یک گام اساسی در شناخت استراتژی‌های فروش است. به این وسیله شما می‌دانید که هدفتان چیست و چگونه قرار است که به این هدف برسید.

 

فروشگاه‌های اینترنتی

 

ساخت برند مناسب

یک برند خوب می‌تواند مشتریان را ترغیب به خرید کند و به آنها اطمینان خاطر بدهد. اعتماد، پایه و اساس خرید و فروش آنلاین است. اگر کسی به برندی اعتماد نداشته باشد، از آنها خرید نمی‌کند. شما می‌توانید از بازارهای آنلاین استفاده کنید اما در این بازارها رقابت زیاد است و همیشه یک رقیب پیدا می‌شود که قیمتی کمتر از شما ارائه دهد. بهترین روش این است که وبسایت خود را ایجاد کنید و آن را به کانال‌های دیگر وصل نمایید. در اینجا برخی از بازارهای مشهوراینترنتی را ذکرمی‌کنیم.

  • آمازون. با فروش در آمازون شما عملاً از شهرت این وبسایت استفاده می‌کنید تا محصول خود را به فروش برسانید. این بازار برای خرید لوازم الکترونیک، کتاب و دی وی دی بسیار محبوب است. شما می‌توانید گزینه‌های ارسال زیادی داشته باشید و هر کدام که مناسب مشتری است را انتخاب کنید. همچنین با پرداخت مبلغی بیشتر، آمازون همه کارهای ارسال و آماده سازی سفارش را برای شما انجام می‌دهد. این بازار یکی از بهترین انتخاب‌های فروشندگان آنلاین است.
  • اتسی. این وبسایت یکی از مهمترین بازارها برای فروش آثار هنری و صنایع دستی است. مانند آمازون، این وبسایت هم به فروشندگان امکان می‌دهد تا در کنار دیگر کارآفرینان، محصولات خود را به فروش برسانند. در نتیجه، پایگاه مشتریان متمرکزتر است. این مکان یکی از بهترین گزینه‌ها برای ساخت و توسعه برند است چون تجربه‌ها شخصی‌تر هستند.
  • eBay. این وبسایت یک بازار آنلاین حراجی است. این یعنی مشتریان مجبور نیستند بلافاصله به شما پول بپردازند. این کار می‌تواند منجر به اتلاف وقت شده و رسیدن به اهداف و استراتژی‌های کوتاه مدت را با مشکل مواجه کند.
  • فیسبوک. در کنار بازارهای اینترنتی، شبکه‌های اجتماعی هم مسیر محبوبی برای معرفی محصولات به مشتریان هستند. فیسبوک بزرگ‌ترین پلتفرم شبکه‌های اجتماعی در جهان است و بیش از دو میلیارد کاربر فعال دارد. برای آغاز فروش در فیسبوک، باید یک صفحه تجاری باز کنید. این‌ها نکاتی هستند که به شما کمک می‌کنند فروش موفقی را در فیسبوک تجربه کنید:

 

سایت اختصاصی خود را تحویل بگیرید

 

  1. تنها به پست کردن محصول و توضیحات آن بسنده نکنید. در این صورت نباید انتظار واکنش زیادی از سوی مشتری داشته باشید. فیسبوک یک فضای شلوغ است و گستره توجه مشتریان کم است. می‌توانید از ویدیو، معما، سؤال و حتی لطیفه استفاده کنید تا توجه مشتریان را جلب نمایید.
  2. ارائه تخفیفات مناسب در جهت تبلیغ محصول یا حتی در ازای لایک کردن پیج شما می تواند راه خوبی برای جذب مشتری باشد.
  3. از تصاویر با کیفیت استفاده کنید. اگر تصاویر بی‌کیفیت پست کنید، اشتباه مرگباری را مرتکب شده‌اید. اولین تماس مشتری با محصول از طریق تصویری است که شما در پیج خود قرار می‌دهید. در صورت بی کیفیت بودن عکس، چگونه انتظار دارید که مشتری جذب محصول شما شود؟
  4. به طور منظم مطلب پست کنید. اما در این کار زیاده روی نکنید. به طور کلی یک یا دو بار در روز خوب است. در زمان‌های مختلف روز، مطلب پست کنید و ببینید که کدام زمان‌ها مناسب‌تر هستند و واکنش بهتری دریافت می‌کنید.

مشکل فروش در فیسبوک به صورت انحصاری این است که باید سفارشات را به صورت دستی پردازش کنید که این کار بسیار زمان بر است. اما اگر از طریق یک وبسایت کسب و کار آنلاین فروش خود را انجام دهید و آن را به صفحه فیسبوک خود لینک دهید، نتیجه کار شگفت انگیز خواهد شد.