آموزش کار با سایت SEMrush
تحقیق کلیدواژه در نرمافزار SEMrush
تحقیق در مورد کلیدواژه یکی از مهمترین گامها در انتخاب کلیدواژه مرتبط است که اگر به صورت حرفهای و مناسب انجام شود، نقش مهمی در بازاریابی محتوا و بالا بردن رتبه سایت در گوگل دارد. در این مقاله قصد داریم نحوه تحقیق در مورد کلیدواژه را برای شما بیان کنیم. یکی از نرم افزارهایی که در این زمینه مورد استفاده قرار میگیرد، SEMrush است که در میان سئوکاران حرفهای محبوبیت زیادی دارد. این نرم افزار همه ابزارهای مورد نیاز برای مدیریت کمپین بازاریابی آنلاین به شما ارائه میدهد. پس از دانلود کردن نرمافزار و ورود به محیط آن، یک ستون در سمت چپ مشاهده میکنید. اسکرول کنید و قسمت Keyword Research و پس از آن Overview را انتخاب نمایید. این قسمت خالی است و اطلاعاتی در برندارد. پس از انجام مراحل کار، اطلاعات این قسمت هم پر میشود.
گام 1: لیستی ازموضوعات توصیف کننده کسب و کار خود را مشخص کنید
برای شروع، هر اصطلاح، کلمه یا موضوعی که به کسب و کار شما مربوط میشود را بنویسید. وقتی به این موضوعات فکر میکنید، سعی کنید خود را به جای مشتری بگذارید. آنها چه نامی بر کسب و کار شما میگذارند؟ به مشتریانی که با آنها معامله داشتهاید فکر کنید.آنها در مورد کسب و کار شما چه واژههایی به کار میبردند؟ به عنوان مثال، اگر شما یک فروشگاه اینترنتی لباس دارید، این موضوعات میتواند شامل "تیشرت" یا "کت و شلوار" باشد.
گام 2: همه این واژهها و عبارات را وارد SEMrush کنید
این موضوعات کلی که لیستی از آنها فراهم کردهاید می توانند به عنوان گام نخست برای تحقیق کلیدواژه به کار روند. اکنون میتوانید از نرمافزار SEMrush استفاده کنید. به قسمت Tool بروید، در سمت چپ، قسمت Keyword research و پس از آن Overview را انتخاب نمایید. سپس یکی از موضوعات را در باکس جستجو تایپ کنید و بر روی Search کلیک کنید. در داخل باکس جستجو، دو گزینه دیگر هم مشاهده میکنید: keyword و region که باید کشورمورد نظر را در آن انتخاب کنید. ممکن است در یک کشور زندگی میکنید اما میخواهید نتایج جستجو را برای یک کشور دیگر مقایسه کنید. بر روی keyword کلیک نکنید چون ابزار را ریست میکند. وقتی روی search کلیک کنید، نرمافزار یک مرورکلی از دادههای مختلف در مورد موضوع انتخابی برای شما نمایش میدهد. اطلاعاتی که نرمافزار به شما میدهد شامل این موارد است:
Organic Search: این بخش ترافیک ارگانیک را برای این کلیدواژه نمایش میدهد. Volume نشان میدهد که تعداد سرچهای ماهانه برای این کلیدواژه چه اندازه است. تعداد نتایج نشان میدهد که چند URL در این کلیدواژه در حال رقابت هستند.
paid search: این بخش دادههای مربوط به ترافیک پولی، پرداخت به ازای هر کلیک و تراکم رقابت را نشان میدهد.
Trend نشان میدهد که توزیع ماهانه حجم جستجو برای کلیدواژه چقدر است. این معیار برای تعیین میزان محبوبیت کلیدواژه در فصول مختلف سال مناسب است.
Phrase match keywords نشان میدهد که گونههای مختلف یک واژه تا چه میزان توسط کاربران جستجو میشوند.
Related Keywords کلیدواژههای مختلفی که به نوعی با کلیدواژه اصلی مرتبط هستند را نشان میدهد.
زیر phrase match بر روی view full report کلیک کنید. این قسمت به شما دسترسی به لیست کاملی از کلیدواژههای مختلف را میدهد که SEMrush پیدا کرده است. جدای از لیست کلیدواژهها، نرمافزار اطلاعات دیگری را نیز به شما ارائه می دهد که میتوانید بهتر به این کلیدواژهها دسترسی داشته باشید. این اطلاعات شامل حجم ترافیک، CPC میانگین، تراکم رقابت و روند کلی است. همچنین میتوانید صفحه نتایج موتورجستجوی کش شده را نیز برای هر کلیدواژه مشاهده کنید. با تحلیل این دادهها میتوانید به کلیدواژههای مناسب خود دسترسی بیابید. سپس همین کار را برای related keywords انجام دهید.
روی Related در نوار سمت چپ زیر قسمت keyword Search کلیک کنید. در این قسمت میتوانید کلیدواژههای مرتبط با موضوع اصلی را مشاهده کنید. توجه داشته باشید که این بار این کلیدواژهها مثل قسمت قبل رابطه نزدیکی با کلیدواژه اصلی شما ندارند. به عنوان مثال، برای کلمه "تیشرت" کلیدواژههای "رنگ لباس" یا "خودتان تیشرت بدوزید" نیز یافت میشوند. این امر به این دلیل است که گزارش کلیدواژه، جستجو را گسترش میدهد و همه کلیدواژههای مرتبط با کلید واژه اصلی را نمایش میدهد. این گزارش زمانی مفید است که قصد دارید محتوای خود را گسترش داده و مخاطبان جدیدی برای سایت خود جذب کنید.
برای بقیه کلیدواژهها نیز همین مراحل را تکرار کنید تا دیگر کلیدواژههای مرتبط را نیز بیابید. در نظر داشته باشید که داشتن لیست بلندی از کلیدواژه خوب است اما مهمتر از آن این است که تشخیص دهید کدام یک از این کلیدواژهها مناسب هستند و بهتر رتبه میگیرند. برای تشخیص این موضوع میتوانید از ابزارهای زیر استفاده کنید.
گام 3: تشخیص دشواری کلیدواژه
ابزار Keyword Difficulty در نرمافزار SEMrush به شما کمک میکند تشخیص دهید برای یک کلیدواژه خاص، رقابت با رقبا در کسب رتبه چقدر دشوار است. البته در نظر داشته باشید که تمامی این اعداد نسبی هستند و محاسباتی که توسط این نرمافزار انجام می شوند همگی بر پایه تخمین هستند. بنابراین در نهایت خودتان باید با توجه به دادههایی که در دست دارید تصمیم گیری نمایید. نرمافزار برای کلیدواژه مورد نظر، رتبهها در دیگر حوزه ها را تخمین زده و دشواری کلیدواژه را به صورت درصد به شما نشان میدهد. اگر مشاهده میکنید که رقابت در مورد کلیدواژه مورد نظرتان بالا است ناامید نشوید. میتوانید کلیدواژههای دیگر را امتحان کنید و میزان دشواری هرکدام را تخمین بزنید.
گام 4: تحقیق در مورد کلیدواژههای رقبا
نرمافزار SEMrush به شما این امکان را میدهد تا نگاهی به کلیدواژه های مورد استفاده توسط رقبا بیندازید و با کلیدواژههای خودتان مقایسه کنید. برای این کار میتوانید از ابزار Domain vs. Domain استفاده کنید که میتوانید از طریق آن کلیدواژههای مربوط به حداکثر 5 سایت را مشاهده کنید. برای استفاده از این ابزار، به قسمت Tools بروید و روی Domain vs. Domain کلیک کنید. دامینهایی که میتوانید انتخاب کنید شامل Organic، Paid یا PLA میباشد. سپس بر گزینه Go کلیک کنید. نتایج به دو روش نمایش داده میشوند. نرمافزار دامین هایی که شما مشخص کردید را به همراه اطلاعات اضافی برای شما نمایش میدهد. با استفاده از این اطلاعات،میتوانید رتبه کنونی هر کلیدواژه را در دامین های مختلف مشاهده کنید.
اما یک روش دیگر برای مشاهده نتایج Chart View است. در این قسمت، با استفاده از نمودار Venn، کلیدواژههای منحصربفرد و معمول در هر دامین نمایش داده میشوند. میتوانید مشاهده کنید که کدام سایتها برای چه کلیدواژههایی بهینه سازی شدهاند. همچنین میتوانید مشاهده کنید که کدام سایتها کلیدواژههای مشترکی دارند. از طریق این ابزار میتوانید سایت خود را با رقبا مقایسه کنید و ببینید که کدام کلیدواژهها شانس بهتری برای کسب رتبه در گوگل دارند.
انتخاب کلیدواژه و بهینه سازی صفحات برای آنها تنها بخشی از کار است. شما باید رتبههای خود را نیز رهگیری کنید تا بتوانید میزان موفقیت خود را بسنجید. در نرمافزار SEMrush میتوانید از ابزار Position Tracking استفاده کنید تا ببینید سایت شما در چه رتبهای برای کلیدواژههای انتخابیتان قرار دارد. برای استفاده از این ابزار به قسمت tools و پس از آنPosition Tracking بروید. در این قسمت کلیدواژههایی که میخواهید رهگیری کنید را وارد نموده و ابزار به شما گزارش می دهدکه رتبه روزانه هرکدام از این کلیدواژه ها چند است.
همانگونه که مشاهده میکنید، کار با این نرمافزار بسیار ساده است و با استفاده از آن میتوانید اطلاعات زیادی در مورد صفحات نتایج موتورهای جستجو کسب نمایید. اطلاعاتی که این نرمافزار جمع آوری و ارائه میکند بسیار زیاد و قابل توجه است. شما میتوانید برای انتخاب مناسبترین واژههای کلیدی از این نرمافزار استفاده کنید.
پاسخ به نظر