استراتژی های تولید محتوا برای کسب و کارهای جدید

چگونه تولید محتوا کنیم؟
شاید تاکنون مطالب زیادی درباره روشهای بازاریابی محتوایی، همچنین راههای ارائه مطالب جذاب به خواننده، هماهنگ کردن محتوای متنی و تصویری با موضوع خوانده باشید. با این حال وقتی به صفحات اجتماعی، وبلاگ یا وب سایت خود نگاه میکنید، متوجه میشوید که مطالب شما، تأثیر مورد نظر را نداشتهاند. در این مقاله، قصد داریم شما را با راهکارهای تولید محتوا برای کسب و کارهای جدید آشنا کنیم.
1- محتوایی که قرار میدهید، باید هدفمند باشد
اولین نکتهای که باید هنگام طراحی محتوا برای وب سایت، وبلاگ یا شبکههای اجتماعی برند خود در نظر بگیرید این است که اصلاً چرا دست به تولید چنین محتوایی زدهاید؟ قرار است چه ارزشی به مخاطب شما افزوده شود یا این محتوا چه منظوری را دنبال میکند؟ آیا هدف شما ایجاد کنش در افراد است؟ میخواهید خبری را اعلام کنید، مطلبی را آموزش دهید یا اطلاعاتی در اختیار کاربران خود قرار دهید؟ شما نباید صرفاً برای این که مطلبی برای پست کردن داشته باشید، دست به تولید محتوا بزنید. در عوض باید مشخص کنید که هدفتان از این کار چیست و از چه راهی میتوانید این کار را انجام دهید. محتوای بعدی خودتان را دسته بندی کنید، به مثالها نگاه کنید و قوانین تولید هر کدام از بخشهای محتوا را مطالعه کنید، زیرا به هرچه بهتر شدن آن کمک خواهد کرد.
2- برای تولید محتوا، زودتر به سراغ اصل مطلب بروید
اگرچه گاهی اوقات به اصطلاح تعریف کردن با آّب و تاب مطلب به جذابیت و زیبایی آن اضافه خواهد کرد، اما وقتی شما هر روز به کار تولید محتوا میپردازید، استفاده از این استراتژی کار درستی نخواهد بود. به همین خاطر هنگام تولید محتوا، مستقیماً به موضوع مورد نظر خود بپردازید. در واقع نباید انتظار داشته باشید که مخاطب لا به لای مطالب اضافهای که در متن خود به کار بردهاید، پیام شما را متوجه شود. بنابراین تا حد امکان آن را ساده و مستقیم بیان کنید.
3- برای تولید محتوای خود، از قوانین سلسله مراتب بصری استفاده کنید
محتوایی که از طراحی خوب برخوردار باشد، میتواند مخاطب را به خوبی در صفحات هدایت کند. هنگام تولید محتوا، باید به صورتی عمل کنید که مخاطب دقیقاً بداند از کجا باید شروع به مشاهده مطلب کند و کجا آن را به پایان برساند. برای این منظور، تصور کنید که میخواهید دستور انجام کاری را در محتوای خود به کار بنویسید و موارد آن را به صورت خطی از چپ به راست (یا در فارسی از راست به چپ) یعنی همان طور که چشم انسان معمولاً نوشتهها را میخواند، مرتب نمایید. به این ترتیب، مخاطب هنگام نگاه به محتوای تولیدی شما، کمتر احساس سردرگمی خواهد کرد. برای ساختار بندی صفحه وب خود از قوانین سلسله مراتبی بصری استفاده کنید. به این معنا که برای بخشهایی که اهمیت بیشتری دارند، از عناصر بزرگتر استفاده کنید، چون زودتر توجه بیننده را به خود جلب میکند. برعکس، برای عناصری که اهمیت کمتری دارند، از عناصر کوچکتری استفاده کنید. اگر بخواهید تمام عناصر صفحه خود را به یک اندازه به کار ببرید، مخاطب متوجه اهمیت آنها نخواهد شد.
4- از الگوهای پیش ساخته برای تولید محتوای خود استفاده کنید
شاید با نگاه کردن به پستهای حرفهای برندهای ممتازی که فعالیتی مشابه شما دارند، احساس نگرانی و اضطراب به شما دست دهد. چون وقتی آن را با مهارتهای خودتان در زمینه طراحی و برآورده کردن نیازهای مخاطبان مقایسه میکنید، متوجه میشوید که عملکرد شما آن طور که میخواستهاید نبوده است. قبل از این که بخواهید اصول اساسی تولید محتوا را بشناسید، الگوهای از قبل طراحی شدهای که برای تولید محتوا در رسانههای اجتماعی، وبلاگها و وب سایتها وجود دارد را به کار بگیرید.
5- از به کاربردن مطالب بی ربط در محتوای خود خودداری کنید
شما هر مطلبی که بخواهید در سایت خود قرار بدهید باید هم به لحاظ بصری و هم محتوایی معنا دار باشد. همانطور که در ابتدای این مقاله هم گفتیم، هدف هر قسمت از محتوایی که تولید میکنید باید کاملاً مشخص باشد. بنابراین به کاربردن اطلاعات و تصاویر اضافه، تنها باعث برهم زدن تمرکز بازدید کننده شده و او را از دریافت پیام اصلی محتوای شما باز خواهد داشت.
6- برای برجسته کردن نکات کلیدی، از اشکال استفاده کنید
شکل، یکی از ابزارهای مهم در تولید محتوا است که باعث میشود مطلب شما از حالت کسل کننده به شکل جذاب و خواندنی در بیاید. به کار بردن شکل در متن، میتواند حس دلزدگی را در خواننده شما از بین ببرد و از همه مهمتر مطالب مهم محتوای شما را برای او برجستهتر کند. استفاده از اشکال مربعی یا مستطیلی، حالت رسمیتری به محتوای شما میدهد و بیشتر برای طراحیهای مینیمالیستی کاربرد دارند. استفاده از دایره و منحنی، حالت غیر رسمیتری به تصویر میدهد. همچنین به کاربردن اشکال ارگانیک، حالت طبیعیتری به تصویر میبخشند، این در حالی است که استفاده از اشکال انتزاعی مانند نمادها و آیکونها، به شما کمک میکند که بتوانید مطلب خود را به شکل منظمتر و بدون استفاده از اشکال اضافه، توضیح دهید.
7- در هر قسمت از محتوا، تنها درباره یک موضوع صحبت کنید
یکی از دلایلی که فیلمهای سینمایی یا سریالهای تلویزیونی معمولاً شبیه زندگی واقعی نیستند، این است که شخصیتها یکی یکی صحبت میکنند و بیننده در یک زمان، فقط صدای یک نفر را میشنود. همین استراتژی را باید در تولید محتوا نیز به کار ببرید. به این معنی که در هر قسمت، تنها به یک موضوع پرداخته شود و در یک زمان، چند مطلب را با هم مطرح نکنید.
8- منظور خود را با کمترین کلمات بیان کنید
کاربران اینترنت، عموماً یک مطلب را از ابتدا تا انتها نمیخوانند، بلکه آن را به شکل سطحی مرور میکنند تا مطلب مورد نظر خودشان را پیدا کنند. به همین خاطر، از به کار بردن متنهای طولانی در محتوا، خودداری کنید.
9- از لحن ثابت برای تولید محتوای خود استفاده نکنید
اگر هنگام تولید محتوا، صرفاً از لحن یکنواختی استفاده کنید و تیم طراحی شما نیز تلاشی برای ایجاد تغییرات کوچک در مطالب و جذاب کردن آن نکند، به تدریج مخاطب شما احساس دلزدگی کرده و دیگر توجهی به مطالب شما نخواهد داشت. به همین خاطر سعی کنید هم در مورد محتوا و هم در طراحی سایت خود، از تکرار پرهیز کرده و به آن تنوع ببخشید.
در این مقاله، با 9 استراتژی تولید محتوا برای کسب و کارهای جدید آشنا شدید. به خاطر داشه باشید که وقتی کاربری وارد سایت میشود، شما صرفاً چند ثانیه بیشتر برای جلب نظر او وقت ندارید. اگر به مقاله یا کتابهایی که تاکنون خواندهاید یا سخنرانیهایی که تا به حال گوش کردهاید فکر کنید، حتماً به خاطر میآورید که اولین برداشتی که از آنها داشتهاید، در تصمیم شما برای خواندن ادامه متن یا گوش دادن به بقیه مطلب، نقش داشته است. از جمله کارهای دیگری که به شما کمک میکند تا محتوای بهتری تولید کنید میتوان به خواندن کتاب و نشریات مرتبط و خلاصه کردن مطالب و نوشتن ایدههایی که از آنها به دست آوردهاید، اشاره کرد. شما همچنین میتوانید برای دست یابی به ایدههای بهتر، از کمک فکری افراد مطلع استفاده کنید. راه کار دیگر این است که با دیگران گفت و گو کنید. این یک راه فوق العاده برای یادگیری و اطلاع از ایدههای جدید است. عضویت در شبکههای اجتماعی مفید نیز راه دیگری است که در آنجا به سرعت میتوانید اطلاعات زیادی درباره موضوع مورد نظر خود به دست آورید. راه دیگر این است که از مخاطبان خود بخواهید نظرات خود را درباره بهتر شدن محتوای سایت به شما اعلام کنند. به این ترتیب وقتی برای ایدهها اهمیت قائل شوید و از آنها استفاده کنید، کاربران نیز تمایل بیشتری برای بازدید از سایت و مشاهده مطالب خواهند داشت.
پاسخ به نظر