مهارت های لازم برای تبدیل شدن به مدیر رسانه های اجتماعی قدرتمند
ویژگی های مدیر رسانه های اجتماعی در سازمان
مدیریت حضور یک سازمان در رسانههای اجتماعی یک وظیفه بسیار مهم است. به همین دلیل نیز به فردی نیاز است که کیفیتهای لازم برای انجام کارهای مربوط را داشته باشد. داشتن فعالیت در رسانههای اجتماعی از خیلی از نظرات یک امر ارزشمند برای کسب و کارهایی که به دنبال موفقیت و پیشرفت میباشند، بشمار میرود. مدیران رسانههای اجتماعی معمولاً کسانی هستند که برنامه ریزی و اجرای اقدامات مؤثر در این زمینه را برعهده میگیرند. به همین دلیل نیز معمولاً در تمامی پلتفرمهای مرتبط با یک کسب و کار این افراد را به عنوان نماینده آن بیزینس و برند میدانند. اما ویژگیهای یک مدیر موفق در زمینه مدیریت رسانههای اجتماعی دقیقاً چیست؟
1. مهارتهای ارتباطی خود را تقویت کنید
شما محتواهای مختلفی را در جوامع آنلاین و عمومی منتشر میکنید که هر یک از آنها هدف مشخصی را به دنبال دارند. در نتیجه باید سعی کنید که منظور خود را به بهترین حالت ممکن و در واضحترین شکل ممکن بیان نمایید. خیلی از روابط مهم کاری از طریق رسانههای اجتماعی شکل میگیرند. مطمئناً رسیدن به نتیجه واقعی از پشت صفحه کامپیوتر و بدون داشتن ارتباط چهره به چهره کار دشواری است. به همین دلیل نیاز است که شما در انتخاب کلمات و تن صدای مناسب نهایت دقت را به خرج داده و سعی کنید تمامی پیامهای خود را در واضحترین حالت ممکن بیان نمایید. افرادی که به دنبال پیشرفت در کار خود هستند از رسانههای اجتماعی مختلف مثل توییتر، اینستاگرام، لینکین و غیره برای داشتن ارتباط نزدکی تر و دوستانهتر با مخاطبین خود استفاده میکنند. هر مکالمهای که شکل میگیرد، میتواند به عنوان یک فرصت عالی تلقی شود. فرصتی که از طریق آن به مشتریان نشان دهید که تا چه اندازه خدماتی که به مشتریان ارائه میدهید عالی و قدرتمند هستند و تا چه میزان شما پاسخگوی آنها هستید.
2. سعی کنید به یک متخصص در زمینه رسانههای اجتماعی که در آن فعالیت دارید، تبدیل شوید
داشتن عملکردی موفقیت آمیز در زمینه مدیریت رسانههای اجتماعی با شناخت درست و دقیق کانالهایی که در آن فعالیت دارید، آغاز میشود. این بدین معنا است که داشتن درک بهتر از هر یک از کانالها و تعیین اهداف مشخص برای هر یک از آنها مهمترین چیزی است که شما باید به عنوان یک مدیر رسانههای اجتماعی روی آن تمرکز نمایید. به عنوان مثال اگر فیسبوک بیشتری ترافیک مخاطبین را برای وب سایت شما دارد، دانستن اینکه چه کسانی را میتوانید از این طریق جذب کنید و نحوه استفاده از این کانال باید اولویت اصلی شما باشد. در اینجا نکتهای که باید به خاطر داشته باشید این است که دانستن این موضوع چه چیزهایی به کار نمیآیند به اندازه دانستن مواردی که کاربرد دارند، مهم میباشد. بنابراین، اطمینان حاصل کنید که به تمامی این کمپینهای تبلیغاتی در تمامی این کانالهای ممکن به دقت نگاه میکنید و آنها را زیر نظر دارید. سپس با آزمون و خطا سعی کنید نتایجی که به دست میآورید را بهینه سازی نمایید.
3. داده ها و اطلاعات را دنبال کنید
در کنار درک فرآیندی که در این کانالهای اجتماعی در حال رخ دادن است و البته دلیل وقوع آنها، موارد دیگری نیز وجود دارند که میتوانند به بهینه سازی کمپینهای شما کمک کنند. به همین دلیل نیز بهتر است با استفاده از ابزارهای موجود تمامی اقدامات خود را مورد ارزیابی قرار دهید و آنها را با معیارهایی که در نظر گرفته شده است، مقایسه نمایید. هر استراتژی رسانهای بزرگ باید یکسری از اعداد را به شما ارائه دهد. محتوایی که شما در این رسانهها قرار دادهاید تا چه میزان ترافیک را به سمت وبسایت شما آوردهاند؟ شما به کمک تبلیغات در فیسبوک توانستهاید فروش بهتری را داشته باشید یا از طریق تبلیغات ایسنتاگرامی؟ رسانههای اجتماعی تا چه اندازه با استراتژی بازاریابی عمومی شما سازگاری دارند؟ شما باید یبه این سؤالات و پرسشهای مشابه به دقت و با جزئیات کامل پاسخ دهید. این کار برای مدیران رسانههای اجتماعی که میخواهند با دادهها کار کنند و از مزایای آن استفاده کنند، بسیار مفید و مؤثر خواهد بود. در این حالت یک مدیر میتواند متوجه این موضوع شود که یک برنامه عملکرد خوبی دارد یا نه. اگر عملکرد یک برنامه به شکل مورد نظر نبود، میتوان آن را بهبود بخشید یا به طور کلی تغییر داد. پس همواره درباره عملکرد خود در رسانههای اجتماعی از خودتان سؤال بپرسید . عملکرد خود را ارزیابی کنید.
4. مهارت های مدیریتی خود را بهبود بخشید
مدیریت کانالهای رسانههای اجتماعی برای یک کسب و کار به هیچ عنوان یک تفریح و بازی نیست. این کار در حقیقت یک حرکت بسیار مهم و جدی است که یک مدیر باید مهارتهای مدیریتی زیادی را در زمینه داشته باشد. برخی از مدیران رسانههای اجتماعی خودشان به تنهایی کار را پیش میبرند. به همین دلیل نیز آنها باید بدانند که نیاز است به هر یک از کانالهای موجود به عنوان یک پروژه جداگانه نگاه کنند و در این حالت باید برای هر یک از آنها در کنار رویکرد کلی خود در رسانههای اجتماعی، اهداف کوتاه مدت و بلند مدت نیز تعیین نمایند.
5. توانایی نوشتن و ویرایش خود را تقویت نمایید
رسانههای اجتماعی یک پلتفرم مناسب برای انتشار محتوای مناسب برای بهبود عملکرد کسب و کارتان بشمار میرود. در نتیجه باید در ذهن داشته باشید که محتوایی که شما به عنوان مدیر این حوزه منتشر میکنید، تنها یک پیام برای مشتریان فعلی و آینده شما نمیباشد. بلکه در حقیقت به عنوان نشان دهنده چهره کلی کمپانی شما در عموم بشمار میرود. به همین دلیل است که همه مدیران موفق در رسانههای اجتماعی نیاز دارند که در نوشتن و ویرایش مطالب ارائه شده توانمندی بالایی داشته باشند.
6. داشتن قدرت بصری بالا به یک مدیر رسانه های اجتماعی کمک بسیاری می کند
رسانههای اجتماعی در حقیقت یک شکل ارتباطی بسیار بصری بشمار میروند. اگرچه داشتن مهارت در زمینه طراحی گرافیک یک باید برای داشتن سمت در رسانههای اجتماعی نیست، اما داشتن آن مطمئناً به شما کمک میکند تا کار خود را به شکل موثرتری پیش ببرید. به ویژه به این دلیل که داشتن مهارت در این زمینه میتواند به جذب مخاطبین به سمت شما کمک بسیاری نمایند. پس اگر میخواهید به عنوان یک مدیر رسانههای اجتماعی عملکرد خوبی را داشته باید سعی کنید در این زمینه نیز مهارت خوبی داشته باشید تا بتوانید تبلیغات موثرتری را ارائه داده و برند خود را به شکل بهتری معرفی نمایید.
7. انعطاف پذیری و سازگاری خود را افزایش دهید
شرایط شغلی یک مدیر رسانههای اجتماعی به شکلی است که آنها باید از صبر و انعطاف پذیری بالایی برخوردار باشند. باید به خاطر داشته باشید که تنها نیازهای یک شرکت در حال تغییر نیست و نیازهای رسانههای اجتماعی نیز به طور مداوم در حال تغییر است. به همین دلیل است که گفته میشود با فرد انعطاف پذیری باشید. یک مدیر رسانههای اجتماعی خوب باید بتواند تغییرات ایجاد شده در هر یک از کانالهای رسانههای اجتماعی را هضم کرده و رویکرد خود را با توجه به آن تغییر دهد. علاوه بر این، مدیران رسانههای اجتماعی باید بتوانند خودشان را با شرایط هر محیطی که در آن در حال برقراری ارتباط با مخاطبین خود هستند، سازگار نمایند. چرا که گاهی اوقات تغییرات توسط خود کاربران این رسانهها اتفاق می افتد و به تنها به خود کانال مربوط نمیشود. منظور این است که همه چیز تنها به این بستگی ندارد که مثلاً کاربران از توییتر استفاده میکنند. اینکه آنها در این رسانه درباره چه چیزی صحبت میکنند و آیا به فعالیتهای شرکت شما مرتبط هستند یا نه نیز خود مسئلهای است که باید در نظر گرفته شود.
8. سعی کنید مهارت های بازاریابی را یاد بگیرید
به خاطر داشته باشید که هدف نهایی شما از فعالیت در رسانههای اجتماعی بازاریابی برای کسب و کارتان است. مدیر رسانههای اجتماعی نیاز دارد که محتوایی را به صورت مستقیم یا غیر مستقیم تولید کند که در نهایت منجر به فروش بیشتر محصولات یا خدمات شرکت خود شود. رسانههای اجتماعی دقیقاً همان بخش بازاریابی یک شرکت هستند. شما میتوانید مشتریان را از طریق این کانالها جذب کنید و محصولات خود را معرفی نموده و مشتریان بیشتری را جذب کنید. شانسی که این کانالها به شما میدهند این است که میتوانید مشتریانی را پیدا کنید که به خدمت یا محصولی که شما ارائه میدهید نیاز دارند و این موضوع بهترین اتفاقی است کهیم تواند رد حوزه بازاریابی به وقوع بپیوندد.
9. با مشتریان خود همدل باشید
یکی از مهمترین عواملی که میتواند شما را به یک مدیر رسانههای اجتماعی قدرتمند تبدیل کند، داشتن همدلی با مشتریان است. شما باید در کنار خدمات مشتریانی که ارائه میدهید، با آنها همراه و همدل نیز باشید. اگر سعی کنید خودتان را به جای آنها قرار دهید و به این شکل پاسخ آنها را بدهید، میتوانید درک بهتری از نیازهای آنها داشته و به شکل بهتری به آنها خدمات خود را ارائه دهید.
پاسخ به نظر