خطای 404 چیست و چگونه آن را رفع کنیم؟

خطای 404 چیست و چگونه آن را رفع کنیم؟

آیا گوگل ری دایرکت های 302 را همانند ری دایرکت های 301 می‌داند؟

اصولاً بله. ری دایرکت 302 ایده آل نیست، اما گوگل اعلام گرده است که ری دایرکت های 302 را مانده در سایت را همانند ری دایرکت های 301 محسوب خواهد کرد. جان مولر در یک جلسه اعلام کرد که گوگل ری دایرکت های 302 موجود در یک زنجیره را همانند ری دایرکت های 301 به حساب خواهد آورد (با این حال مجدداً این وضعیت ایده آل نیست). برای این که بهترین نتیجه را از گوگل دریافت کنید، توصیه می‌کنیم که با گوگل صادق باشید و اطلاعات لازم را در اختیار آن قرار دهید. اگر قرار است ری دایرکت به صورت دائمی باشد، توصیه می‌کنیم از ری دایرکت 301 استفاده کنید. به گفته جان مولر از تیم گوگل : " کاربران به اشتباه تصور می‌کنند که ری دایرکت های 302 عملکرد بدی برای وب سایت و رتبه صفحه‌شان دارد. در صورتی که قطعاً این گونه نیست. در اولین نگاه تصور می‌کنیم که ری دایرکت 302، موقتی است. با این حال اگر گوگل آن را یک ری دایرکت دائمی به حساب آورد، آن را در زمره ری دایرکت های 301 قرار خواهد داد. هر دو نوع ری دایرکت بر نحوه رتبه بندی گوگل سایت اثر می‌گذارند". 

 

صرفه جویی در زمان و هزینه

 

آیا باید تغییر دامین را به گوگل اطلاع داد؟

بله. اعلام تغییر دامین به گوگل کار بی دردسری است، اما اگر واقعاً ندانید چه کاری قرار است انجام دهید، ممکن است دچار اشتباه شوید. شما می‌توانید از طریق ابزارهای Google Webmaster، گوگل را در جریان تغییر دامین خود قرار دهید. در این جا دستورالعمل گوگل در این رابطه را برایتان بازگو خواهم کرد:" اگر سایت خود را به دامین جدیدی منتقل کرده‌اید، می‌توانید با استفاده از ابزار change of address ، نشانی جدید خود را به گوگل اعلام کنید. گول نیز در مقابل ایندکس خود را به روز رسانی می‌کند تا URL جدید شما را به لیست URL های وب اضافه کند. تغییرات تا 180 روز پابرجا خواهند بود. تا آن زمان گوگل در صفحات جدید URL خزیده و آنها را ایندکس می‌کند. ابزار تغییر آدرس کاملاً ایمن است، زیرا تنها وبمسترهایی که مورد تأیید گوگل هستند می‌توانند از آن استفاده کنند. شما می‌توانید در هر زمان، این ابزار را بررسی کرده و اطلاعاتی که درباره دامین تان به گوگل داده‌اید را مشاهده کنید. این ابزار جدید گوگل، مزایای زیادی دارد. با این حال برای استفاده از آن باید با برخی از جنبه‌های فنی این ابزار آشنایی داشته باشید.

اگر ری دایرکت 301، صفحات منقضی شده را به صفحه اصلی خود ری دایرکت کند، کاربر با خطای نرم افزاری 404 مواجه خواهد شد

جان مولر در این زمینه گفته است " ری دایرکت 301 از تمام صفحات به صفحه اصلی، باعث بروز خطای نرم افزاری 404 خواهد شد". در سال 2018، گوگل بسیاری از لینک‌هایی که به شکل نادرست ری دایرکت شده‌اند را در دسته خطاهای نرم افزاری 404 قرار می‌دهد. ری دایرکت کردن تعداد زیادی URL به صفحه اصلی سایت یکی از نمونه‌هایی است که باعث نمایش خطای نرم افزاری 404 خواهد شد. در مواردی که بازدیدکنندگان سایت را ری دایرکت می‌کنید ( و Googlebot را هم به عنوان بازدیدکننده در نظر می‌گیرید)، همیشه آنها رابه صفحات معادل ری دایرکت کنید، در غیر این صورت، دیگر نمی‌توانید به رتبه‌ای که در URL قبلی کسب کرده بودید دست یابید. در مورد Googlebot نیز به کلمات کلیدی، موضوعات و مفاهیمی از صفحه که به آن ری دایرکت می‌کنید، توجه داشته باشید. اگر با هم تطابق داشته باشند، Googlebot معمولاً مشکلی با آنها نخواهد داشت و بر اساس تجربه‌های موجود، درخواست شما برای ری دایرکت کردن رتبه بندی‌ها را محترم خواهد شمرد. برای ری دایرکت کردن از یک صفحه یه صفحه دیگر، به دنبال صفحه‌ای مرتبط باشید. چون تجربه کاربری خوبی به دنبال خواهد داشت و به افزایش رنک شما در گوگل نیز کمک خواهد کرد. اگر قصد ری دایرکت کردن دارید، هرگز به صفحه اصلی خود دایرکت نکنید. ری دایرکت بایستی همیشه در صفحه داخلی انجام گیرد.

 

خطای 404 چیست و چگونه آن را رفع کنیم؟

 

ری دایرکت از محصولات به دسته بندی‌ها نیز می‌تواند باعث بروز خطای نرم افزاری 404 شود

این یکی از چالش‌هایی است که بیشتر سایت‌های تجارت الکترونیک و سایت‌های دسته بندی شده با آن مواجه هستند. در این جا یک سؤال مطرح می‌شود و آن این که آیا می‌توان ری دایرکت 301 را بر روی صفحات قدیمی که دیگر ارتباطی با صفحات محصول، سایت، صفحه دسته بندی‌های اصلی  و فرعی محصول ندارند، انجام داد؟ جان مولر در ویدئویی که اخیراً منتشر شده به این سؤال پاسخ داده است. از نظر او این کار همیشه الزامی نیست به ویژه وقتی بحث بر سر لیست‌های دسته بندی شده  باشد. جان مولر در مورد سایت‌های تجارت الکترونیک نیز همین نظر را دارد. سؤال دیگری که در این زمینه مطرح شده این است که بهترین روش ایندکس کردن صفحات سایت‌های بسیار بزرگ که لیست‌های طبقه بندی شده بزرگی دارد و هر ماه میلیون‌ها مورد از لیست آن منقضی می‌شوند، چیست؟ جان مولر در پاسخ استفاده از تاریخ‌های انقضا برای محتوا را پیشنهاد می‌کند که البته این راهکار هم می‌تواند باعث بروز خطای نرم افزاری 404 در سطح محتوا شود. راهکار جان مولر بیشتر برای مدیریت صفحات منقضی شده قابل استفاده است.

آیا می‌توان به لیست‌ها یا صفحاتی که بک لینک‌های زیادی از سایت‌های دیگر دریافت می‌کنند، ری دایرکت کرد؟

در صورتی که صفحه معادلی دارید که می‌توانید جایگزین صفحه قدیمی کنید، به آن ری دایرکت کنید. در مواردی که محتوای معادل دقیقی در سایت ندارید، صفحات 404 بهترین راهکار به حساب می‌آیند، حتی اگر به URL های مورد نظر بک لینک داشته باشید.

ری دایرکت باید بر روی  محتوای معادل انجام شود

پیام ما در این بخش این است که کاربر با مشاهده محتوای قدیمی، دید خوبی نسبت به سایت نخواهد داشت ( البته این موضوع بستگی به نوع درخواست یا کوئری نیز دارد). ری دایرکت محتوا باید صرفاً به محتوای معادل صورت گیرد، به ویژه اگر بک لینک‌هایی دارید که به این صفحات ارجاع داده می‌شوند. شاید هم اینک این سؤال برایتان مطرح شود که آیا همیشه باید به این توصیه گوگل عمل کنیم؟ در پاسخ باید گفت تا حد امکان باید تابع دستورات و توصیه‌های گوگل باشید. سئوکارهای حرفه‌ای، برای حفظ ترافیک، برابری پیوند (لینک اکویتی) و تراست دامین یا دامین اتوریتی، اقدام به ری دایرکت کردن صفحات می‌کنند که البته در ظاهر مفید است، اما خود گوگل فاقد چنین معیاری است.

 

ایده های پولساز شما

 

دامین اتوریتی چیست؟

به گفته جان مولر (2017)، دامین اتوریتی، نوعی تم است که بیشتر شرکت‌های سئو کار از آن استفاده می‌کنند یا در ابزارهای سئو به کار می‌رود، اما خود گوگل فاقد چنین چیزی است. منظور از چیزی، نوعی نمره کیفی ( یا عدد لگاریتمی بزرگ) است که گوگل برای دامین شما در نظر گرفته است ( البته پس از این که الگوریتم‌های گوگل و اسپم فایتر مواردی از سایت شما را شناسایی کند که باعث تنزل رتبه شما می‌شود). نمره کیفی شما، بیانگر رتبه محتوای شما در گوگل است. پس از آن برخی از پروکسی‌ها، میزان رضایت کاربران از سایت شما مورد سنجش قرار می‌گیرند. میزان حضور کاربر در سایت یا خروج فوری او از جمله معیارهایی است که میزان رضایت کاربران را مشخص می‌کند.  رضایت کاربران بر نمره کیفی سایت شما تأثیر دارد. با توجه به دستورالعمل‌های سخت گیرانه گوگل می‌توان نتیجه گرفت که گوگل راه را برای دستکاری فنی وبمسترها بسته است.