8 راه بررسی کیفیت سایت برای افراد مبتدی

روش بررسی وضعیت سایت
شما چه صاحب یک استارتآپ باشید و چه کسب و کار بزرگی را اداره کنید، وب سایت شرکت بخش مهمی از استراتژی بازاریابی دیجیتالی شما به حساب میآید. سایتهای بزرگ و پر بازدید، دائماً و بر اساس نیازهای در حال تغییر کسبوکار خود، گرایشها یا به اصطلاح ترندها و رفتارهای مشتریان در زمان خرید، در سایتهای خود تغییر و تحول ایجاد میکنند. برای این که سایت شما هم در منحنی پیشرفت باقی بماند، لازم است به شکل منظم به بررسی سایت خود بپردازید و تغییراتی را برای آن در نظر بگیرید که به افزایش ترافیک سایت و بیشتر شدن فروش کمک کند. در ادامه قصد داریم روش بررسی سایت را در 8 گام ساده به شما آموزش دهیم. در این صورت میتوانید عملکرد وب سایت خود را با وب سایت رقیبتان مقایسه کنید.
امروزه، دیگر کارکرد وب سایت شرکتها، محافظت از کسب و کارهای تجارت الکترونیک نیست. شما چه محصولات خود را به صورت اینترنتی بفروشید و چه غیر اینترنتی، باید بدانید که وب سایت بخش مهمی از استراتژی بازاریابی دیجیتالی شما به حساب میآید. بر اساس تحقیق صورت گرفته توسط نشریه فوربز، 82 درصد از کاربران تلفنهای هوشمند، قبل از خرید از مغازه، پیرامون آن در اینترنت جست و جو میکنند. موثرترین وب سایتها، یعنی سایتهایی که ترافیک ورودی بالایی دارند، مشتریان احتمالی را جذب خود میکنند و نرخ تبدیل بالایی دارند، دائما در حال کنترل سایت خود بوده و آن را با نیازهای در حال تغییر مشتریان انطباق میدهند. ساخت وب سایت برای شرکت، فرآیندی نیست که فقط یک بار انجام و سپس تمام شود. در این بین عوامل کلیدی زیادی نقش دارند که باید به صورت مرتب بررسی و احتمالاً به روز رسانی شوند. وب سایت شما باید همگام با توسعه کسب و کار و تغییر گرایش مشتریان برای خرید محصول، متحول شود. در این جا چند گام اساسی به شما آموزش میدهیم که به کمک آن میتوانید سایت خود یا رقیبتان را بررسی کنید.
1- به کاربران سایت فکر کنید
هنگامی که شروع به بررسی یک سایت میکنید، لازم است حتماً مخاطبان هدف آن را در نظر داشته باشید. به این خاطر که شاید در طراحی وبسایت شما همه نکات فنی به خوبی رعایت شده باشد، اما اگر برای مخاطب هدف فقط سادگی و راحتی استفاده از سایت مد نظر باشد، استفاده از طراحی پیچیده برای سایت، روش درستی نخواهد بود. شما باید سایت خود را از دید کاربرانتان بررسی کنید. در صورت امکان، میتوانید از کاربران نظرخواهی کنید تا متوجه شوید سایت همانطور که آنها میخواهند است یا نه.
2- سئوی سایت را بررسی کنید
توجه به سئوی سایت یا همان بهینهسازی موتور جستوجو، باعث میشود وبسایت شما به راحتی و در موتورهای جستوجویی مثل گوگل قابل دسترس باشد. وبسایتهایی که به خوبی بهینه شده باشند، در نتایج جست و جوی گوگل، رتبه بالاتری به دست خواهند آورد. تغییرات کوچک زیادی میتوان در سایت ایجاد کرد که سئوی کلی سایت را ارتقا دهد. «بهینه سازی» اغلب به استفاده درست از کلمات کلیدی مرتبط اشاره دارد. به همین خاطر لازم است عنوانها و توضیحات صفحه شما بهینه شده باشند، از متنهای ALT بر روی عکسهای خود استفاده کنید، محتوای صفحه خود را به درستی قالببندی کنید و از تکهای H1 استفاده کنید. همچنین سرعت وب سایت خود را تا حد لازم افزایش دهید و مطمئن شوید که ساختار لینک وبسایت درست است.
3- رتبه سایت را از نظر کلمههای کلیدی بررسی کنید
«Google Search Console» ابزاری رایگان است که به کمک آن پی خواهید برد که گوگل چطور وبسایت شما را بررسی میکند و عملکرد سایت شما در چه حدی است. اتصال کنسول جست و جو به Google Analytics، دادههای بیشتری در اختیار شما قرار میدهد که به کمک آنها میتوانید از میزان پیشرفت و توسعه سایت خود مطلع شوید. قابلیت «Performance Report»، رتبه سایت را از نظر کلمات کلیدی هدف نشان میدهد. همچینن اطلاعاتی پیرامون تعداد بازدیدهای صورت گرفته برای هر کلمه، مکان کاربران و نوع دستگاهی که برای ورود به سایت استفاده کردهاند، ارائه میکند. کلمات کلیدی، مهمترین موضوع در بحث سئو محسوب میشوند، به همین خاطر باید به شکل منظم آنها را بررسی کنید و از همخوانی آنها با محصول یا خدمات ارائه شده در سایت و نیز کلمات جستوجوی پرتکرار مطمئن شوید.
4- لینکهای شکسته را شناسایی و ریدایرکت کنید
وجود لینکهای شکسته در سایت باعث میشود که کاربر تجربه خوبی از حضور در سایت شما نداشته باشد و حتی بازتاب بدی هم برای شرکت شما به دنبال داشته باشد. لینک شکسته به موقعیتی گفته میشود که کاربر با کلیک بر آن به یک صفحه خطا هدایت شده و با پیغامی مانند: «Oops, this content no longer exists» مواجه میشود. یعنی «متاسفانه، این محتوا دیگر وجود ندارد.» به همین خاطر لازم است که به طور منظم لینکهای شکسته را بررسی کنید، به این خاطر که تأثیر بدی بر تجربه کاربر دارد. نکته جالب این که الگوریتم رتبه بندی گوگل نیز به همین فاکتور یعنی تجربه کاربر توجه دارد. برای شناسایی لینکهای شکسته، ابزارهای رایگان متعددی وجود دارد که از جمله آنها میتوان به Google Analytics، Sitechecker، InterroBot و Screaming Frog اشاره کرد. بعد از این که لینکهای شکسته را شناسایی کردید، از یک CMS یا سیستم مدیریت محتوا مانند وردپرس استفاده کنید تا آن لینکهای شکسته را با استفاده از بهترین کد خطا، ریدایرکت کنید.
5- با کمک رسانههای اجتماعی سایت خود را بررسی کنید
رسانههای اجتماعی یکی از بهترین ابزارها برای تقویت محتوا و پیامهای کسبوکار است. در زمان بررسی یا ریویوی یک سایت، حتماً بررسی کنید اکانت رسانههای اجتماعی مرتبط با آنها را ساختهاید و به درستی استفاده میکنید. البته لازم نیست در هر پلتفرمی از شبکههای اجتماعی، حساب کاربری بسازید، اما لازم است به مخاطبان خود در هر نقطهای که هستند دسترسی داشته باشید. یعنی آنها را در فضای آنلاین مورد علاقهشان درگیر و جذب خود کنید. بررسی کنید دکمههای دسترسی به شبکههای اجتماعی حتماً به شکل قابل مشاهده در صفحه اصلی وب سایت، وبلاگ و صفحات فرود اصلی قرار داده شده باشند. همچنین سعی کنید از هشتگ ها به درستی استفاده کنید و با اضافه کردن عکس و ویدئو، جلوه بیشتری به محتوای متنی خود بیفزایید. رسانههای اجتماعی، ابزار بسیار خوبی هستند که به کمک آن میتوانید بفهمید مخاطب هدف شما به چه کالایی علاقه دارد و از کجا و به چه شکلی دوست دارد آن را بخرد.
6- محتوای سایت خود را ارزیابی کنید
بر اساس اعلام «موسسه بازاریابی محتوا»، قرار دادن محتوا سه برابر بیشتر از تبلیغات جستوجوی پولی یا «PSA»، در جذب مشتری بالقوه مؤثر است، اما این به معنی تولید محتوای تکراری زیاد در سایت نیست. مطلبی که در سایت قرار میدهید باید کیفیت بالایی داشته باشد. یعنی تعداد کلمه آن به اندازه باشد، از قالب خوبی برخوردار بوده و مطلب جدید و جذابی به بازدیدکنندگان سایت آموزش دهد. پس فراموش نکنید که به طور منظم به بررسی محتوای سایت خود بپردازید و در مواقع لازم آنها را به روز رسانی کنید. یکی از موضوعاتی که غالباً در بازاریابی محتوا نادیده گرفته میشود، به روز رسانی محتوای درست و در عین حال قدیمی است. بنابراین باید محتوای سایت خود را به طور منظم بررسی و اصلاح کنید و تاریخ ویرایش جدید را به آن اضافه کنید. در این صورت وقتی کرالر یا خزندههای گوگل، متوجه وجود محتوای جدید در سایت شما شوند، ترافیک آن به شکل قابل توجهی افزایش مییابد و این یعنی با کمترین تلاش به دستاورد بزرگی برسید.
7- سایت خود را برای تلفن همراه بهینه کنید
در سالهای گذشته، استفاده از اینترنت تلفن همراه به شکل قابل توجهی افزایش یافته است. در سال 2019، جمعیت کاربران اینترنت تلفن همراه به 4/63 درصد رسید. از سال 2015، یکی از فاکتورهایی که در رتبه بندی گوگل مؤثر شناخته شده است، امکان استفاده از سایت در گوشی همراه بوده است. گوگل ابزار رایگانی برای صاحبان وب سایتها ارائه کرده است که به کمک آن می¬توانند از میزان سازگاری سایت خود با تلفن همراه مطلع شوند. سرعت باز کردن صفحات وب سایت در گوشی همراه نیز مهم بوده و فاکتور دیگری برای رتبه بندی گوگل به حساب میآید. اگر سرعت لود شدن صفحات سایت شما کند باشد، کاربران به سرعت از سایت خارج خواهند شد.
8- طرح وب باید مناسب و مورد پسند کاربر باشد
شاید اولین موردی که کاربر در مواجه با یک سایت به آن توجه کند، طراحی یک سایت است. طرح سایت شما باید حرفهای به نظر برسد. همچنین باید به خوبی مشخص باشد چه خدمات یا محصولاتی قرار است در آن عرضه شود. برندینگ شرکت باید در همه حوزههای بازاریابی یعنی از علامت شرکت گرفته تا وب سایت یکی باشد. همین یکسانی و یکپارچگی، به آشنایی مصرف کننده با برند و اعتماد او به آن تأثیر گذار است. برای یک وب سایت، صرفاً داشتن ظاهر مناسب اهمیت ندارد، بلکه باید ناوبری آسانی هم داشته باشد. استفاده آسان کاربر از سایت، اهمیت زیادی برای گوگل دارد، در نتیجه وب سایتهایی که طراحی ضعیفی دارند، از نظر رتبه بندی، جایگاه خوبی نخواهند داشت. اولین تعامل یک کاربر با یک برند، اغلب از طریق بازدید وب سایت صورت میگیرد. همین برداشت اولیه مخاطب از سایت، در جذب مشتریان جدید و افزایش اعتبار برند مؤثر خواهد بود. تهیه محتوای مرتبط و با کیفیت و سازگاری طراحی سایت با تمامی دستگاهها اعم از لپ تاپ، تلفن همراه و تبلت، به افزایش و تکرار ترافیک سایت کمک کرده و نرخ تبدیل مشتری بالقوه به مشتری واقعی را برای خرید از فروشگاه فیزیکی یا آنلاین افزایش میدهد. در پایان باید به این نکته اشاره کرد که بررسی سایت نیاز به صرف زمان و انرژی زیادی ندارد، اما در عوض نتایج شگفت انگیزی برای شما به همراه خواهد داشت.
پاسخ به نظر