بایدها و نبایدها در استفاده از هشتگ ها
چگونه جلوی سوء استفاده از هشتگ های خود را بگیرید؟
چگونه هشتگ بسازیم و از آنها استفاده کنیم؟ این سؤالی است که با رواج شبکههای اجتماعی، احتمالاً زیاد از خودتان میپرسید. توجه داشته باشید که استفاده نادرست از هشتگ ها در پستهای اجتماعی، باعث دردسرهایی برای شما خواهند شد. در این مقاله قصد داریم قوانین سادهای را به شما معرفی کنیم که سوء استفاده از هشتگ ها را به حداقل خواهد رساند، اما قبل از آن لازم است به تعریف هشتگ بپردازیم.
هشتگ چیست؟
هشتگ، کلمه یا عبارتی است که به دنبال علامت # آورده میشود و با هدف شناسایی پستهای خاص در شبکههای اجتماعی به کار میرود. هشتگ ها، نوعی متادیتا یا فراداده هستند که به همه افراد امکان میدهد محتوای خود را در سایتهایی مثل فیسبوک، اینستاگرام و توئیتر، تگ کنند. همچنین، کاربران به کمک آن میتوانند بسیار راحت، پستهایی با محتوای مورد نظر خود را پیدا کنند. در واقع هشتگ، کاربردی همانند جست و جوی کلمات در گوگل را دارد. هشتگ ها، توسط خود کاربران تولید میشوند، نه سایتهای شبکههای اجتماعی. هر شبکه اجتماعی فرهنگ هشتگ گذاری مخصوص به خود را دارد. اینستاگرام و توئیتر، دو رسانه پیشتاز در زمینه استفاده از هشتگ ها هستند. استفاده از هشتگ های متعدد در این دو پلتفرم، کارایی زیادی دارد. به عبارت دیگر، هرچه بیشتر در آنها هشتگ به کار ببرید، نتیجه بهتر و بیشتری خواهید گرفت. در مورد فیس بوک، قضیه فرق میکند و توصیه نمیشود برای هر پست، بیشتر از یک هشتگ به کار ببرید. کاربران این شبکه، کمتر از هشتگ استفاده میکنند. به همین خاطر، پیام پستهایی که حاوی هشتگ های زیادی هستند، از نظر کاربران بی ارزش تلقی خواهد شد و مخاطب از کنار آنها خواهد گذشت. یا مثلاً در مورد سایت پینترست، کاربران اجازه دارند از هشتگ ها در توضیح پستها استفاده کنند، اما برعکس کاربران توئیتر، نمیتوانند آن را در نام پروفایل خود به کار بگیرند. اگر قصد استفاده از هشتگ را دارید، آن را طولانی نکنید و تنها یک یا دو کلمه برای آن انتخاب کنید. این کلمهها، باید یک یا دو مورد از این ویژگیها را داشته باشند:
- احساس یا استدلالی که در مورد پست دارید را منتقل کنند.
- مخاطب را به کنش وادار کند.
- خاص باشد.
به خاطر داشته باشید اگرچه شرکتها میتوانند هشتگ های مخصوص خود را ایجاد کنند، اما این تگها متعلق به هیچ شرکتی نبوده و هر کسی که به اینترنت دسترسی داشته باشد، میتوانند آنها را تولید کند.
بایدهای استفاده از هشتگ ها
- از هشتگ خود، برای افزایش میزان دسترسی مخاطبان به محتوای خود و در نتیجه ایجاد ارتباط با طیف وسیعی از افراد استفاده کنید. در واقع اگر از هشتگ ها به درستی استفاده کنید، تعداد کسانی که محتوای شما را تماشا میکنند، بیشتر از تعدادی است که از قبل تصور میکردید. در واقع، هشتگ ها راهی برای در کنار هم قرار دادن محتواهایی است که تگ یکسانی دارند. مثلاً اگر شما محتوایی را با هشتگ (#digitalmarketing) تگ کنید، پست شما در طبقه بندی عمومی #digitalmarketing قرار خواهد گرفت و کسی که این تگ خاص را جست و جو کند، میتواند به محتوای پست شما دسترسی داشته باشد. استفاده از هشتگ ها، هم برای انتشار دهنده محتوا و هم کسی که آن را جست و جو میکند، به یک اندازه اهمیت دارد. به این خاطر که هدف اولی یعنی انتشار دهنده این است که محتوای خود را در هشتگ های عمومی که قابلیت بازدید و استفاده بالایی دارند قرار دهد، اما دومی، هشتگ هایی را دنبال میکند که محتوای مفیدی داشته باشند.
- از هشتگ هایی استفاده کنید که با محتوای مطلبی که پست میکنید مرتبط باشد. به خاطر داشته باشید، مطالبی که با هشتگ پست میشوند، در فروم های عمومی قرار میگیرند. به همین خاطر به دنبال یافتن تگهایی باشید که مخاطبان شما با آنها بیشتر ارتباط برقرار میکنند یا آنها را بیشتر جست و جو میکنند. هشتگ هایی که از محتوای شما پشتیبانی نمیکنند، ارزش استفاده شدن ندارند، مگر این که یک کمپین منحصر به فرد برای آنها ایجاد کنید (که البته کاملاً خارج از موضوع مورد بحث در این مقاله است). هشتگ هایی که استفاده میکنید باید کاملاً قابل فهم و شناسایی باشند و به همان اندازه که به کار شما معنا و ارزش میبخشند، برای دیگران هم مفید باشند.
- در پستهای خود، از هشتگ هایی استفاده کنید که کلمات کلیدی مفید در آنها به کار رفته باشد. به این ترتیب، جست و جوی آنها راحتتر صورت خواهد گرفت. گوگل پلاس، برای هماهنگ کردن کلمات کلیدی با محتوا، شروع به ایندکس کردن هشتگ ها کرده است. با این حال، سایتهای معروفی مثل توئیتر، فیسبوک و اینستاگرام، هنوز اقدام به چنین کاری نکردهاند. از همین امروز، این روش مفید را به کار بگیرید تا شاهد تاثیرات مثبت آن در دراز مدت باشید.
- اگرچه ساخت هشتگ اختصاصی کار مفیدی است، اما اگر هیچ کس دیگری از آن استفاده نکند، مدت زمان زیادی را باید صرف فرهنگ سازی برای آن هشتگ کنید تا دنبال کنندگان شما هم آن را در پستهای خود به کار بگیرند. در استفاده از هشتگ ها خلاق باشید، اما نه آنقدر که هشتگ ساخته شده اصلاً توسط کاربران جست و جو نشود. در این جا، منظور از خلاقیت این است که از هشتگ های موجود به صورتی استفاده کنید که همگام با برند و رسالت شرکت شما باشد.
- پیش از به کار بردن هشتگی که در پستهای قبلی خود به کار نبردهاید، حتماً استفاده از آن را بررسی کنید. به این منظور داخل شبکه اجتماعی مورد نظر، هشتگ های مختلفی که میتوانید به کار ببرید را جست و جو کنید تا مطمئن شوید این هشتگ به صورتی که فکر میکردهاید، استفاده شده است. برخی از هشتگ ها به سرعت در فضای مجازی منتشر میشوند و افراد بدون بررسی اهمیت یا مرجع آن، شروع به استفاده از آن هشتگ میکنند.
نبایدهای استفاده از هشتگ ها
- از هشتگ ها در گفت و گوها و کامنت های شخصی خود استفاده نکنید. چون عموماً افراد علاقهای به این نوع هشتگ ها ندارند.
- از به کار بردن هشتگ های تصادفی بی معنا خودداری کنید. شاید در آن لحظهای که چنین کاری میکنید با خودتان فکر کنید که فرد خلاق و شوخ طبعی هستید، اما واقعیت این است که دیگران این کار شما را آزار دهنده تلقی خواهند کرد. پس، از این کار خودداری کنید. شاید با خودتان فکر کنید که باید برای هر کلمهای که مینویسید، یک هشتگ به کار ببرید و با این کار دیگران را تحت تأثیر قرار دهید، اما مطمئناً این کار فایدهای برای شما و مخاطبانتان نخواهد داشت.
- از به کار بردن واژهها یا عبارتهای بی معنا خودداری کنید. فراموش نکنید که به کار بردن تگهای تخیلی یا مواردی که خودتان درست کردهاید، باعث میشود هیچ کس نتواند پست شما را پیدا کند، چون نمیدانند چه چیزی را باید جست و جو کنند. تنها در صورتی که تعداد دنبال کنندگان شما بالا، مثلاً 500000 نفر باشد، شاید بتوانید از این نوع هشتگ ها سود ببرید، در غیر این صورت، حتی اگر بهترین پست را به لحاظ محتوایی تولید کرده باشید، باز هم هیچ کس نمیتواند آنها را پیدا و مشاهده کند.
در این مقاله، به تعریف هشتگ، کاربردها و بایدها و نبایدهایی که در استفاده از آن لازم است رعایت کنید پرداختیم. با رعایت نکاتی که در این جا به آنها اشاره شد، قطعاً محتوای شما توسط طیف وسیعی از افراد مشاهده خواهد شد.
پاسخ به نظر