ویژگی های بک لینک مناسب برای سئو

چگونه تشخیص دهیم کدام سایت برای بک لینک دادن مناسب است؟
استفاده از بک لینک در میان کارشناسان سئو به منظور ارتقای رتبه سایت بسیار رایج است. اما تشخیص اینکه کدام وبسایتها مناسب بک لینک دادن هستند ممکن است کار دشواری باشد. آیا تا به حال به این فکر کردهاید که سایتهای رقیب شما چگونه رتبه بالای گوگل را کسب کردهاند؟ به احتمال زیاد یکی از اولین مواردی که به ذهن میآید، بک لینک است. بک لینکها تأثیر بسزایی در عملکرد سایت شما در موتور جستجو دارند و باید بخش جدایی ناپذیر برنامه سئو سایت شما باشند. اساساً یک بک لینک، نشان اعتماد سایت است. وقتی رتبه یک سایت مورد بررسی قرار میگیرد، تعداد بک لینکها یک عامل مهم تلقی میشود. هیچ وبسایتی نمیتواند تنها بکلینکهای خوب داشته باشد. بنابراین، وقتی بدانید که فرصتی وجود دارد، باید آن را تحلیل کنید تا مشخص شود آیا لینک مورد نظر مناسب سئوی شما هست یا خیر. شما هر بک لینکی که ایجاد میکنید را باید چک کنید و از آن مطمئن باشید. اگر بک لینکهای بد ایجاد کنید، در آینده ممکن است با جریمه گوگل مواجه شوید و یا این که آن را disavow کنید که این کار هم زمان بر است. حال که به اهمیت بک لینکها خوب پی بردهاید، نگاهی میاندازیم به این که چگونه مناسب بودن یک وبسایت را برای بک لینک تشخیص دهیم.
ایندکس شدن سایت در گوگل
سایتی که از آن بک لینک دریافت میکنید نباید توسط هیچ موتور جستجویی جریمه شده باشد. این امر اهمیت زیادی دارد. برای تشخیص این امر، میتوانید چک کنید که آیا این سایت ایندکس شده است یا خیر. برای این کار به google:site:domin.com بروید و در قسمت domain.com نام وبسایت را واردکنید. اگر نام سایت یافت نشد، به این معناست که سایت ایندکس نشده و توسط گوگل جریمه شده است.
گرفتن رتبه سایت با نام اصلی خود
در برخی موارد، میتوانید با سرچ در گوگل، قدرت دامنه کم یا جریمه شدن توسط گوگل را برای یک وبسایت متوجه شوید. اگر سایتی را با نام خودش سرچ کنید اما نتیجه اول، آن سایت نباشد، به چشم گوگل سایت معتبری به شمار نمیرود. اگر نمیتوانید وبسایت را در صفحه اول پیدا کنید، بک لینک گرفتن از چنین سایتی برای سئوی سایت شما مناسب نیست. اما در مقابل، اگر نام سایت را سرچ کنید و چندین نتیجه در صفحه اول به نمایش در آید و یا نقشهای در سمت راست صفحه با آدرس وبسایت ظاهر شود، این سایت معتبر بوده و قدرت دامنه بالایی دارد. به طورکلی اگر سایتی با سرچ نامش در گوگل در اولین نتیجه ظاهر نشود، برای بک لینک دادن مناسب نیست اما لزوماً به این معنا نیست که با بک لینک دادن به این سایت توسط گوگل مجازات خواهید شد.
میزان انتشار مطالب در وبسایت
همانگونه که می دانید محتوا مهمترین نکته در سئو است. الگوریتمهای گوگل بیشتر حول محور محتوا میچرخند و کیفیت، مفید بودن و تعداد دفعات انتشار محتوا بسیار اهمیت دارد. سایتی که به طور منظم محتوا منتشر میکند، شانس خوبی برای دریافت رتبه بالا در گوگل دارد.
میزان فعالیت کاربران در وبسایت
میزان و الگوی فعالیت کاربران در یک وبسایت از اهمیت بالایی برخوردار است. سایتی که برنامه قوی و مؤثری برای ارتباط با کاربران خود دارد، باید ترافیک بهتری را نسبت به سایتی که این کار را نمیکند جذب نماید. همه کارشناسان سئو از اهمیت رابطه خوب با کاربران آگاه هستند. یک کارشناس خوب سئو سعی میکند که از روشهای مختلف مانند کامنت یا شبکههای اجتماعی، ارتباط خود را با کاربران افزایش دهد. اگر کارشناس سئو بخواهد که با استفاده از وبلاگ نویسی مهمان با یک سایت بک لینک بسازد، باید ارزیابی کند که مخاطبان آن وبسایت تا چه اندازه فعال هستند. این موضوع را میتوان با بررسی کامنت های سایت یا صفحات شبکههای اجتماعی چک کرد.
آیا سایت مورد نظر با سایت شما مرتبط است؟
بک لینک دادن به سایتی که متعلق به صنعت یا حوزه کاری شما است مسلماً نسبت به سایتی که هیچ ارتباط موضوعی با سایت شما ندارد متفاوت است. انتخاب سایتی که ارتباط موضوعی با سایت شما دارد از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. با این وجود، پیدا کردن سایتی که ارتباط صد در صد با سایت شما داشته باشد ممکن نیست و این امری پذیرفته شده است که تعداد این سایتها در هر زمینهای محدود است. در این صورت میتوانید محدوده انتخابها را گستردهتر کنید تا بتوانید به انتخاب بهتری دست یابید.
چک کردن معیارهای سئوی وبسایت
معیارهای سئو یک راه مستقیم برای بررسی کیفیت هر وبسایتی است. امروزه، راحتترین راه برای بررسی کیفیت یک وبسایت بررسی آمار و ارقام سئوی آن سایت است. سئو مفهومی گسترده است و معیارهای زیادی را میتوان در این زمینه مورد بررسی قرار داد. یکی از ابزارهای مورد استفاده در این زمینه PageRank گوگل است تا کیفیت و قدرت هر سایت را مشخص کنید. سایتی که نمره 10 دارد میتواند سایت مناسبی برای گرفتن بک لینک باشد.
قدرت دامنه سایت چقدر است؟
هرچه یک سایت قدرتمندتر باشد، نتایج بهتر هستند. گوگل امروزه تأکید زیادی روی PageRank ندارد و برای تعیین قدرت دامنه یک سایت، به معیارهای طرف سوم روی آورده است. ابزارهای متفاوتی مانند Majestic، Ahrefs، Open Site Explorer و بسیاری دیگر برای تحلیل و بررسی گزینههای در دسترس معرفی شدهاند. اما این ابزارها قابل دستکاری و فریب دادن هستند و نمیتوانند معیار خوبی برای سنجش قدرت یک سایت باشند. بهترین راه برای این کار این است که پروفایل لینک سایت را بررسی کنید. اگر به سایتی لینک بدهید که قدرت دامنه بالایی داشته باشد، رتبه شما را در گوگل بالا میبرد. اما باید به خاطر داشته باشید که به دنبال قدرت دامنه بالا نباشید بلکه باید به دنبال قدرت دامنهای بالاتر از رقبای خود باشید.
بررسی Trust & Citation Flow
در حال حاضرTrust & Citation Flow نسبت به PageRank جدیدتر هستند و در الگوریتمهای گوگل نقش اساسی ایفا میکنند. نسبت trust به citation میتواند شاخص trust یک سایت را به خوبی مشخص کند. به عنوان مثال، یک سایت با نمره trust و citation به ترتیب 20 و 40، نسبت 2:1 یا 0.5 دارد. بر طبق استانداردها، بالاترین نسبت ممکن 0.9 است. بنابراین سایتی که نسبت بالاتری داشته باشد، گزینه مناسبتری به شمار میرود.
وضعیت بک لینک سایت چگونه است؟
با توجه به نقش مهم بک لینک، برای تصمیم گیری در مورد وبسایت مورد نظر، باید وضعیت بک لینک آن سایت را نیز مشخص کنید. بررسی کنید که سایت مورد نظر به کدام سایتها بک لینک داده است. داشتن تعداد بک لینکهای زیاد به تنهایی نمیتواند معیار مناسبی باشد بلکه کیفیت لینکها و سایتهای مورد نظر مهمتر هستند.
نمره اسپم سایت چقدر است؟
لینک دادن به سایتی که علامت اسپم دارد مسلماً به نفع سایت شما نیست. برای چک کردن نمره اسپم سایت میتوانید از معیارهای Moz استفاده کنید و بر طبق آن تصمیم بگیرید که به سایت لینک بدهید یا خیر. هرچه نمره اسپم سایت بالاتر باشد، گزینه نامناسبتری به شمار میرود. البته داشتن نمره بالا در این زمینه نشان نمیدهد که سایت لزوماً اسپم است بلکه باید بررسی بیشتری انجام دهید تا کیفیت سایت مورد نظر مشخص شود.
نمره الکسا چیست؟
الکسا نیز یک سیستم رتبه بندی رایگان است که بر اساس ترافیک داده شده از مرورگرهای مختلف، رتبه سایت را مشخص میکند. طبق اعلام الکسا، رتبه هر سایت بر اساس بازدیدکنندگان جدید هر سایت در هر روز و تعداد متوسط بازدید سایت در یک دوره سه ماهه تعیین میشود.
بهترین راه برای مطمئن شدن از کیفیت یک سایت این است که تمامی مراحل گفته شده را به دقت انجام دهید. تحلیل بک لینکهای کنونی وب سایت خود و بررسی بک لینکهای سایتهای رقیب نیز اهمیت زیادی در این زمینه دارد. به خاطر داشته باشید که بک لینکهای خوب تنها متعلق به سایتهایی هستند که مفید بوده و برای کاربران جذاب هستند.
پاسخ به نظر