آنچه برای جلب اعتماد مشتری لازم است بدانید

آنچه برای جلب اعتماد مشتری لازم است بدانید

کلیدهای بهینه سازی صفحه محصولات و جلب اعتماد مشتریان

جذب مشتری به صفحه محصولات و ترغیب آنها به خرید محصولات شما، دو مقوله کاملاً متفاوت از یکدیگر هستند. میانگین نرخ تبدیل در کسب و کارهای اینترنتی، کمی بیش از 3 درصد است. به عبارت دیگر از هر 100 نفری که از صفحه محصول شما بازدید می‌کنند، تقریباً 3 نفر ممکن است محصول شما را بخرند. بنابراین اگر صفحات محصول شما به درستی بهینه نشده باشد  و با خواسته واقعی مشتری مطابقت نداشته باشد، نمی‌توانید مشتریان بالقوه خود را به مشتری واقعی تبدیل کنید. منظور از ارتباط، فراتر از انطباق محصول با نیاز محصول است. اگر محصول شما بسیار تخصصی نباشد، مشتری می‌تواند آن را از خرده فروشان دیگری تهیه کند. هر محصولی اعم از یک تی شرت یا ماشین را می‌توان در صدها سایت در سراسر وب پیدا کرد. یکی از فاکتورهای مهمی که به ایجاد انطباق میان نیاز مشتری و محصول ارائه شده کمک می‌کند، اعتماد سازی است. یعنی باید مشتری را متقاعد کنید که محصول شما ارزش خریدن دارد. در این مقاله، قصد داریم سه تکنیک اثبات شده ای را به شما معرفی کنیم که به جلب اعتماد مشتریان کمک خواهد کرد. پس از آن راه‌هایی که به بهینه کردن صفحه محصولات شما در فروشگاه اینترنتی کمک خواهد کرد، را بررسی خواهیم کرد.

 

در زمان و هزینه صرفه جویی کنید

 

چگونه اعتماد مشتریان خود را جلب کنیم؟

گام اول: ریویوی محصول را تقویت کنید

جای شگفتی نیست که افراد بیش از آن که به یک برند اعتماد کنند، به نظر مشتریان قبلی که از آنها خرید کرده‌اند اعتماد می‌کنند. نتیجه یک بررسی نشان می‌دهد که 85 درصد از مصرف کنندگان به ریویوهای آنلاین به اندازه توصیه‌های فردی اهمیت می‌دهند. ریویوهایی که در صفحات محصول شما نشان داده می‌شود، عمدتاً می‌توانند افراد را به خرید کردن ترغیب کند. حال نوبت به بررسی ریویوهای منفی است. برخی از مصرف کنندگان آنقدر باهوش هستند که بفهمند هر محصولی برای هر شخصی مناسب نیست. با این حال، برخی از افراد نسبت به هر موضوعی معترض هستند، بنابراین ممکن است ریویوهای ناخوشایندی برای محصولات شما بگذارند. آن‌ها را بخوانید و در موردشان اقدام کنید، ولی حذف نکنید. زیرا اگر کاربران همیشه به محصولات شما،  ریویوی مثبت یا همان امتیاز 5 ستاره بدهند، درست به اندازه زمانی که هیچ ریویویی ثبت نشده باشد، دردسرساز است. در حقیقت، 82 درصد از مصرف کنندگان، تنها به دنبال یافتن فیدبک های منفی هستند، بنابراین اگر نتوانند آن را پیدا کنند، دچار تردید شده و به شما بی اعتماد خواهند شد. اگر محصول شما به اندازه کافی به فروش برود، خود به خود با گذشت زمان به مشتری شناسانده خواهد شد اما تا آن زمان، ریویویی که برای محصول خود دریافت می‌کنید را دست کم نگیرید و به آن به چشم یک بازار یابی محتوایی کوچک از طرف کسانی نگاه کنید که برای شما بیش از همه اهمیت دارند، یعنی همان مشتریان شما.

گام دوم: عکس های واقعی از محصولات خود نشان دهید

اولین موردی که بیشتر بازاریاب‌های باید به آن توجه کنند، ارائه تصویر با کیفیت از محصول است. با این حال، قرار دادن تصویر با کیفیت و واقعی دو مقوله جدا از هم هستند. تاکنون چند آگهی رستوران‌های فست فود را دیده‌اید که عکس‌های شگفت انگیز برای غذای خود ارائه کرده‌اند، اما وقتی همان غذا را سفارش می‌دهید و آن را دریافت می‌کنید، نا امید می‌شوید. این آگهی‌ها، نمی‌توانند اعتماد مشتریان را جلب کنند. آنچه باعث جلب اعتماد مشتریان می‌شود، ارائه محتوایی است که توسط مشتریان تولید شده باشد. پست‌های اینستاگرام از جمله این محتواها هستند. از آنجا که مشتریان استقبال زیادی از عکس‌های واقعی می‌کنند، خودشان عکس می‌گیرند و آن را از طریق این پلتفرم با دوستان خود به اشتراک می‌گذارند. یک آژانس رسانه‌های اجتماعی در نیویورک، پس از جمع آوری و تحلیل داده‌ها به این نتیجه رسید عکس‌هایی که به سبک اینستاگرام گرفته می‌شوند، 25 درصد بیشتر از عکس‌های حرفه‌ای محصولات، به افزایش نرخ تبدیل کمک می‌کنند. یک عکاس حرفه‌ای می‌تواند تصویر محصول یا خدمات را بسیار عالی جلوه دهد و البته هم باید همین کار را انجام دهد، اما واقعیت این است که مصرف کنندگان انتظار دارند همان محصولی که در اینترنت دیده‌اند را دریافت کنند. چون اگر محصولی خلاف آنچه در عکس دیده‌اند به دستشان برسد، صفحه محصولات شما، همانند مثال تبلیغ فست فود، اعتماد مشتریان نسبت به خود را از دست خواهد داد.

گام سوم: مشتری خود را به خوبی بشناسید

شاید سریع‌ترین راه، برای جلب اعتماد خریداران، جلب شناخت یک نفر و کمک به او برای حل مشکل است. در حالی که بیشتر محصولات را می‌توان در سراسر وب پیدا کرد، اما عمدتاً خودشان را به شما نشان می‌دهند، گویی خود محصول دلیل خوبی برای خریدن آن است. معمولاً افراد حاضر به خرج کردن پول برای محصولی هستند که مشکلی را برای آنها حل کند. حال این سؤال پیش می‌آید که چطور مشکلی که مشتری به دنبال حل آن است را شناسایی کنیم؟ برای این کار لازم است خودتان دست به تحقیق بزنید و بر اساس نیاز مشتری و خصوصیات او، پیشنهادات گوناگونی به او ارائه کنید. با حل مشکل مشتریان، می‌توانید اعتماد آنها را به خودتان جلب کنید. شخصی سازی، آنچنان استراتژی مؤثری است که بر اساس اعلام شرکت Accenture، 58 درصد از مشتریان تمایل به خرید از فروشگاه‌هایی دارند که بر اساس سابقه خرید مشتریان، اقدام به ارائه پیشنهاد محصول به آن‌ها می‌کنند. راه‌های زیاد دیگری برای اثبات قابل اعتماد بودن خودتان وجود دارد، اما صفحه محصول مهمترین بخش به حساب می‌آید.

7 راه بهینه کردن صفحه محصولات فروشگاه‌های اینترنتی

در ادامه این مقاله، قصد داریم شما را با نکاتی آشنا کنیم که هنگام طراحی صفحه محصولات باید به آنها توجه کنید. در این صورت است که می‌توانید فروشگاه اینترنتی خود را در میان رقبا متمایز کنید و شرایطی را فراهم کنید که بازدیدکنندگان سایت شما به خریدار تبدیل شوند. اگر تاکنون هیچ اقدامی در این رابطه انجام نداده‌اید، تا آخر این مقاله را حتماً بخوانید.

 

آنچه برای جلب اعتماد مشتری لازم است بدانید

 

1- موضوعات مهم را مشخص کنید

  • اولین نکته هنگام طراحی صفحه محصولات، توجه به این چهار مورد مهم است:
  • محصول: که خود عامل اصلی جذب مشتریان به فروشگاه اینترنتی شما است.
  • برند: که باید تجربه خرید خوبی را برای مشتری ایجاد کند.
  • توضیحات محصول: که مشتری به وسیله آن متوجه می‌شود، آیا کالای پیشنهادی شما، مورد نیاز او است یا نه.
  • طراحی یا تجربه کاربری: که عبارت است از همراهی کردن مشتری از زمانی که تصویر محصول به او نشان داده می‌شود تا زمانی که هزینه آن را پرداخت می‌کند.

2- تصویر مناسبی برای محصول خود انتخاب کنید

بی شک، تصاویر با کیفیت و واضح، مشتری بیشتری را به خود جلب می‌کنند. با این حال، به شما توصیه می‌کنیم حتماً در این رابطه به نکات زیر توجه داشته باشید:

  • محصول را از زاویه‌های مختلف نشان بدهید
  • امکان بزرگنمایی یا زوم کردن تصویر را فراهم کنید تا مشتری بتواند آن را با تمام جزئیات ببیند.
  • در صورت امکان، یک ویدئوی تیلیغی یا تصویر متحرک برای محصول خود تعبیه کنید. نکته‌ای که در این رابطه باید به خاطر داشته باشید این است که  ویدئو یا عکس محصول شما باید با سرعت بالایی برای کاربر لود شود، در غیر این صورت، در جذب مشتری، با مانعی جدی رو به رو خواهید شد. همچنین به خاطر داشته باشید که تصاویری که در وب سایت از محصول خود قرار می‌دهید، نباید تفاوت زیادی با تصویری که مشتری بعد از خرید از محصول می‌گیرد، داشته باشد. چون شاید آنها تصمیم بگیرند برخی از این تصاویر را به ریویوی خود الصاق کنند. همچنین محصول را به صورت جداگانه و همراه با لوازم جانبی آن نشان دهید. به این خاطر که خریدار، می‌تواند محصول را یک جا ببیند و حتی انگیزه خرید یکی دیگر از محصولات فروشگاه شما در او ایجاد خواهد شد.

3- مشخصات دقیق محصول خود را درج کنید

تا حد امکان، توضیح جامع و دقیقی برای محصول خود درج کنید. در این رابطه، پرسش‌های احتمالی خریداران را نیز پیش بینی کنید و در توضیحات خود درج کنید. گاهی اوقات، فروشندگان تصور می‌کنند که شناخت و درک مشتری از محصول به اندازه خود او است، اما به ندرت چنین چیزی درست است. به همین خاطر، وظیفه شناخت خود در بازار و محصولاتی که ارائه می‌دهید را به مشتری واگذار نکنید. در عوض شما باید تلاش کنید که محصول خود را به نحوی به مشتریان بشناسانید که حتی یک کودک 10 ساله هم بتواند در کمتر از چند ثانیه، به شناخت درستی از محصول شما دست یابد. به همین خاطر سعی در ارائه یک توضیح خوانا و قابل فهم برای کالای خود داشته باشید. توضیحات شما باید به صورتی باشد که خریدار به سرعت پی ببرد که با خرید محصول شما، کدام مشکلات او حل خواهند شد یا چه تغییر مثبتی در زندگی او به وجود خواهد آمد.

4- مؤلفه‌های جلب اعتماد را در سایت خود قرار دهید

از آنجا که دریافت تأیید از جامعه خریداران، به ویژه برای برندهای نوپا، اهمیت زیادی دارد، بنابراین، وجود امکانات زیر در سایت شما ضروری است، زیرا باعث تقویت اعتماد در مشتریان خواهد شد:

  • ریویوها یا قسمت نظرات مشتریان: بیش از 90 درصد از مصرف کنندگان، قبل از خریدن محصول، ابتدا به بخش نظرات مراجعه می‌کنند تا مطمئن شوند خریدن محصول مورد نظرشان از سایت شما به صرفه است یا خیر.
  • رتبه 5 ستاره: که تجربه خرید سایر مشتریان از وب سایت شما را نشان می‌دهد.
  • ویش لیست:  که قرار دادن آن حتی برای کسانی که نمی‌خواهند در سایت شما اکانت باز کنند یا عضو شوند، لازم است.
  • تعداد فروخته شده از یک محصول: میزان محبوبیت و قابل اعتماد بودن یک محصول خاص را نشان می‌دهد.
  • سرعت و زمان ارسال سفارش: در این قسمت، گزینه‌های مختلف ارسال را اعلام ‌کنید.
  • موجود بودن محصول در انبار یا زمان شارژ دوباره آن در انبار

5- با مشتریان خود ارتباط برقرار کنید

ویژگی چت زنده را برای فروشگاه اینترنتی خود تعبیه کنید. اصولاً مشتریان به دلایل مختلف، تمایلی به برقراری تماس تلفنی ندارند، اما بازدیدکننده‌های آنلاین، معمولاً برای ارسال پیام درنگ نمی‌کنند، به ویژه اگر متوجه شوند که از طرف شما، کسی به صورت آنلاین به سؤالات آنها پاسخ می‌دهد. امروزه دیگر ارسال ایمیل یا فرم‌های تماس که در آن به کاربر گفته می‌شود: «در اسرع وقت با شما تماس خواهیم گرفت» کاربردی ندارد. به این خاطر که بسیاری از افراد دوست ندارند با فرستادن آدرس ایمیل خود به شما، در آینده اسپم دریافت کنند. بنابراین می‌توان گفت که محبوبیت ویژگی چت زنده، در حال افزایش است، چون به این صورت می‌توانند اطلاعات اضافه در مورد محصول دریافت کنند، درخواست تخفیف نمایند یا صرفاً مطمئن شوند که محصول مورد نظر هنوز در انبار شما موجود است یا خیر. در صورتی که بتوانید در چت آنلاین خود، پشتیبانی چند زبانه اعمال کنید، به ویژه اگر به تمام نقاط دنیا محصول می‌فرستید، سایت شما قوی‌تر خواهد بود. استفاده از امکانی داخلی مثل ترجمه خودکار چت، به خرده فروش‌های آنلاین کمک می‌کند تا نیازهای مشتریان بین المللی خود را برآورده کنند.

6- امکان خرید با موبایل را برای مشتریان فراهم کنید

همانطور که می دانید تعداد کاربران تلفن‌های همراه، روز به روز در حال افزایش است. همچنین بر اساس اعلام سایت آماریStatista، این گرایش کاربران، فروشندگان را به فکر انداخته است تا فروشگاه اینترنتی خود را به شکلی طراحی کنند که امکان خرید از آن با تمام دستگاه‌های تلفن همراه وجود داشته باشد.

 

اجرای ایده های پولساز شما

 

7- به مشتریان امکان به اشتراک گذاشتن بدهید

دکمه‌های اشتراک گذاشتن از طریق شبکه‌های اجتماعی مثل فیسبوک را در سایت خود قرار دهید. این دکمه‌ها نباید مخفی یا آنقدر کوچک باشند که کاربران نتوانند آنها را ببینند. در عوض دسترسی به صفحه یک محصول یا کل صفحات محصولات را تا حد امکان راحت کنید. در نتیجه، بازدیدکندگان نیز برند شما را در شبکه‌های اجتماعی خود تبلیغ خواهند کرد و امکان آشنایی مشتریان بیشتر با محصول شما را فراهم خواهند کرد.
در این مقاله، با کلیدهای بهینه سازی صفحه محصولات و جلب اعتماد مشتریان آشنا شدید. به خاطر داشته باشید که در هر کسب و کار آنلاینی، هدف نهایی جلب رضایت مشتری و ارائه تجربه خریدی لذت بخش است، بنابراین در طراحی صفحه محصولات خود باید نکات اشاره شده در این مقاله را به درستی اعمال کنید.