10 راه برای بهبود سئوی سایت در سال 2020
سئو چیست و چه اهمیتی دارد
سئو چیست؟ احتمالاً این کلمه را قبلاً شنیدهاید. سئو که در انگلیسی به صورت SEO نوشته میشود، حروف اول عبارت «Search Engine Optimization» به معنی بهینه سازی موتور جست و جو است. سئو، معمولاً به استراتژیای گفته میشود که موتورهای جست و جو به کمک آن صفحات وب را رتبه بندی میکنند.
مکانیسمهای سئو، با توجه به کلمات کلیدی، چیدمان وب سایت، تاثیرگذاربودن صفحه وب و مجموعهای از لگاریتمها، برای رتبهبندی یک وب سایت استفاده میکنند. سئوی سایت دو نوع است: سئوی داخلی و سئوی خارجی. منظور از سئوی خارجی، فعالیتهایی است که خارج از صفحه وب سایت انجام میشود. لینک دهی، بازاریابی و تصویر برند از این جمله هستند. سئوی داخلی هم به کلیه اقداماتی اشاره دارد که داخل یک صفحه وب سایت صورت میگیرد. از چیدمان صفحه تا محتوای تولید شده، از سرعت لود شدن تا سازگاری صفحات با تلفن همراه کاربر و غیره، همگی جزو سئوی داخلی محسوب میشوند.
آیا واقعاً می دانید سئوی داخلی چقدر مهم است؟
تا به حال به وب سایتی مراجعه کردهاید که تمام توجه شما را به خودش جلب کند؟ چه چیز باعث جذب شما به آن سایت شد؟ آیا طرحی صفحه، محتوای نوشتاری یا سرعت بالای لود شدن صفحات برای شما جذاب بود؟ پاسخ شما هر کدام از این موارد که باشد، مطمئناً کیفیت و جذابیت آن وب سایت، غیر از شما، توجه افراد زیادی را جلب کرده است. برای این که یک وب سایت بتواند مشتریان فعلی خود را حفظ و مشتریان جدید بیشتری را جذب خود کند، باید فوق العاده به سئوی داخلی اهمیت بدهد. فاکتورهای زیادی در سئوی داخلی یک سایت تأثیر دارند که در این جا به برخی از آنها میپردازیم:
- کیفیت صفحه
- لینکها و منابع
- کاربر پسند بودن آن
- داشتن عنوانهای بهینه شده
- سازگاری url ها
- زمان لود شدن صفحات
- ساختار و قالب متن
- بخشهای دسته بندی
- ناوبری آسان وب سایت
- استفاده از تصاویر و ویدئوها
- زبان و زبانشناسی
10نکته مهم برای ارتقا سئوی داخلی سایت
اگر به دنبال ارتقا رتبه سئوی سایت خود هستید، نکات زیر را در نظر داشته باشید:
1- محتوای با کیفیتی تولید کنید
محتوایی که در سایت خود قرار میدهید، باید به معنی واقعی فوق العاده باشد. محتوای نوشتاری شما باید کاملاً به صورت جذاب و حرفهای نوشته شده باشد. محتوای وب باید قابلیت جذب و حفظ توجه کاربران را در چند ثانیه اول داشته باشد، در غیر این صورت، آنها بدون درنگ، به سراغ وب سایت دیگری خواهند رفت. زبان محتوا نیز باید به زبان کاربران نزدیک باشد، به عبارت دیگر باید قابل فهم باشد. محتوا باید به شیوه گفت و گو نوشته شده باشد، تا خواننده خود را مخاطب مستقیم آن احساس کند.
2- سرعت لود شدن صفحه خود را افزایش دهید
تا به حال چند بار پیش آمده است که در حال لود کردن یک وب سایت بودهاید و ناگهان آن وب سایت متوقف شده است. در این وضعیت، حتماً احساس درماندگی کردهاید. وقتی کاربر نتواند به راحتی به وب سایت شما دسترسی پیدا کند یا وقتی زمان زیادی طول میکشد تا لود شود، طبیعتاً کاربران به وب سایت دیگری مراجعه خواهند کرد. اگر به دنبال جذب کاربر یا ترافیک بیشتری به سایت خود هستید، باید سرعت وب سایت خود را تا حد امکان افزایش دهید و علت دیر لود شدن سایت خود را شناسایی کنید.
3- از آدرسهای اینترنتی مناسب استفاده کنید
برای ساخت url باید نکاتی را در نظر داشته باشید. اگر url وب سایت به صورتی باشد که به خاطر آوردن آن آسان باشد، دفعات بازدید از سایت در مقایسه با آدرسی که به یاد آوردن آن دشوار است، بیشتر خواهد بود. url نقش مهمی در افزایش ترافیک سایت دارد. در صورتی که این آدرس، ارتباطی به خدمات شما نداشته باشد، به احتمال زیاد، کاربران هنگام جست و جو، سایت شما را نادیده میگیرند و به سراغ سایت دیگری میروند که url مرتبطی دارد و ترافیک بیشتری دریافت میکند. به همین خاطر لازم است میان نشانی اینترنتی که برای سایت خود انتخاب میکنید و محصول یا خدماتی که عرضه میکنید، ارتباط وجود داشته باشد.
4- از تصاویر به شکل موثری در سایت خود استفاده کنید
اصولاً افراد جذب تصاویری میشوند که در وب سایتها مشاهده میکنند. با این حال، سؤال این است که آیا از تصاویر به شکل موثری استفاده میکنید؟ اگر از عکسهای غیر مرتبط استفاده کنید که توجه و علاقه کاربران را جلب نکند، مطمئناً ترافیک سایت شما کاهش خواهد یافت. بنابراین تصاویر خود را با ظرافت بر روی صفحه وب قرار دهید. این عکسها باید کیفیت بالایی داشته باشند. برخی از وب سایتها، صرفاً تصاویر را در وب سایت خود منتشر میکنند و به درستی نمیدانند چطور باید از آنها استفاده کنند. طولی نمیکشد که تعداد کاربران سایت آنها کاهش خواهد یافت. بنابراین از تصاویر در محل مناسب خود استفاده کنید تا به این صورت سئوی داخلی خود را ارتقا دهید.
5- به قوانین گوگل عمل کنید
شرکت Google.com با توجه به بعضی فاکتورها، رتبه سایتها را مشخص میکند. بنابراین اگر میخواهید وب سایت شما رتبه خوبی در گوگل به دست آورد، لازم است آنها را در نظر بگیرید. مرتبط بودن محتوا، پاسخ دهی و واکنش سریع به جست و جوی کاربران و میزان توجه و کیفیت رسیدگی به درخواستهای آنها از این جمله است. با تولید محتوای جذاب و کاربر پسند و دادن امکان بازدید دوباره از سایت به مشتری، میتوانید وب سایت خود را به شیوه مورد نظر گوگل در بیاورید.
6- از روش لینک دهی داخلی استفاده کنید
لینک دهی داخلی، نقش زیادی در بهبود سئوی داخلی دارد. اگر میخواهید ترافیک سایت خود را بیشتر از قبل کنید، توصیه میکنیم حتماً از این روش استفاده کنید. با این شیوه، تعداد بازدیدکنندگان سایت در صفحات مختلف افزایش مییابد، در نتیجه صفحات مختلف یک سایت با یکدیگر لینک خواهند شد.
7- مخاطب مشخصی برای سایت خود در نظر بگیرید
اگر هدف شما جلب توجه گروه خاصی از افراد جامعه است، این استراتژی را فراموش نکنید. مثلاً اگر وب سایت شما مربوط به حرفه پرستاری است، لازم است موضوع محتوا، طراحی سایت، زبانی که به کار میبرید و خلاصه همه چیز را مطابق این شغل، ترتیب دهید. با این روش، به هدف خود نزدیکتر خواهید شد و سایت شما از نظر گوگل، مرتبط شناخته میشود، زیرا ترافیک یا کاربران وارد شده به سایت با موضوع آن ارتباط دارند.
8- از کلمههای کلیدی مرتبط استفاده کنید
کلمههای کلیدی، ستون فقرات هر نوعی از محتوای وب هستند که در موتورهای جست و جو به نمایش در میآیند. وب سایتهایی که بازدید بیشتری دارند، معمولاً دارای دامنهای از کلمات کلیدی هستند که به صورت پنهان و گاه آشکار در محتوای وب قرار داده میشوند. اگر نمیدانید چطور به شکل موثری از کلمات کلیدی استفاده کنید، میتوانید به سراغ وب سایتهایی بروید که در استفاده از کلمات و عبارتهای کلیدی موفق بودهاند.
9- امکان چت و مکالمه را در وب سایت خود فراهم کنید
قابلیت چت و مکالمه، به بهبود سئوی سایت شما کمک خواهد کرد. دلیل این مساله این است که اصولاً مردم دوست دارند نظرات خود در صفحات وب را به اشتراک بگذارند. در صورت وجود چنین قابلیتی در صفحه وب شما، کاربران بیشتری به سایت جذب خواهند شد. با فراهم کردن امکان مکالمه راحت در وب سایت خود و استقبال از پستها و وبلاگهای مشتریان، آنها تشویق میشوند نظرات خود را به گوش شما و دیگران برسانند. همین موضوع، باعث افزایش ترافیک ورودی به سایت شما خواهد شد.
10- از بهترین طراحی و چیدمان صفحه استفاده کنید
اگر واقعاً مایل به ورود ترافیک نامحدود به وب سایت خود هستید، لازم است به طراحی و قالب وب سایت خود توجه ویژهای داشته باشید. در صورتی که چیدمان صفحه وب شما به درستی انجام و جذابیتهای بصری آن به خوبی رعایت شده باشد، مطمئناً بازدید از سایت شما افزایش خواهد یافت. برعکس، اگر چیدمان صفحه خسته کننده و نامرتبط باشد، بیشتر کاربران فوراً از صفحه شما به وب سایت دیگری خواهند رفت. پس نقش صفحه آرایی را در افزایش و کاهش ترافیک سایت خود نادیده نگیرید.
پاسخ به نظر