خدمات سئو و بهینهسازی
چگونه رتبه سئو را افزایش دهیم؟
وقتی واژه سئو را میشنوید، چه چیزی به ذهن شما خطور میکند؟ برای افزایش سئوی سایت، شما انرژی خود را معطوف به چه مسائلی میکنید؟ بسیاری از افراد بخش اعظم توجه خود را صرف "کلید واژهها" میسازند و نه چیز بیشتری. اما اگر شما به طور مداوم به دنبال بهبود کلیدواژههای خود بودهاید و هنوز هم به نتیجه مورد نظر خود نرسیدهاید، باید دیگر عوامل تأثیرگذار بر رتبه سئو را مد نظر قرار دهید. الگوریتمهای موتورهای جستجو نه تنها ارتباط کلیدواژهها با مطالب صفحه و واژگان جستجو شده توسط کاربر را رتبه بندی میکنند، بلکه دیگر دادهها مانند مدت زمانی که بازدیدکنندگان در وبسایت شما صرف میکنند، ضریب بازگشت، لینکهای شکسته، لینکهای داخلی و خارجی و بسیاری موارد دیگر را نیز بررسی میکنند. یکی از مواردی که میتواند رتبه سایت شما را بالا ببرد این است که کاری کنید کاربران مدت زمان بیشتری را در سایت شما بمانند و با مطالب سایت تعامل داشته باشند. شما میتوانید این کار را با بهبود تجربه کاربر و کارایی وبسایت خود انجام دهید. استفاده از کلیدواژه برای وادار کردن کاربران برای کلیک کردن و هدایت به سمت وبسایت شما،تنها بخشی از داستان است. اگر شما، سئو را روشی برای "بهبود وبسایت برای کاربران موتورهای جستجو" بدانید، مفهوم کاربرپسندی (user-friendliness) به یک عامل مهم تبدیل میشود. در این مقاله به جنبه های مختلف کاربردی بودن وبسایت میپردازیم و اینکه چگونه میتوان با بهبود کاربردی بودن مطالب وبسایت، رتبه سئو را بالا برد.
کاربردی بودن وبسایت به چه معناست؟
کاربردی بودن وسایت چندین مؤلفه در طراحی وبسایت را دربرمی گیرد که بسیاری از آنها به تبدیل (Conversion) مرتبط میشوند. اینها مواردی هستند که میتوانند به بهبود رتبه سایت شما کمک کنند.
- مؤثر بودن: آیا کاربران میتوانند با مراجعه به وبسایت شما به هدف خود برسند؟ مثلاً آیا میتوانند اطلاعات مورد نیاز خود را در وبسایت شما ببینند، محصولات مورد نیاز خود را سفارش دهند یا با شرکت برای خدمات مشتریان ارتباط برقرار کنند؟
- سرعت: سرعت، مکمل مؤثر بودن است. علاوه بر رسیدن به هدف، کاربر به چه سرعتی میتواند یک کار را به انجام برساند؟ اگر کاربران نتوانند به هدف خود به صورت مؤثر و سریع برسند، به سرعت از سایت شما خارج میشوند. اگر کاربران زمان کوتاهی را در وبسایت شما صرف کنند، این موضوع تأثیر منفی بر رتبه سئوی شما خواهد داشت.
- قابلیت یادگیری: آیا کاربران میتوانند استفاده از وبسایت شما را به سرعت یاد بگیرند؟ آیا CTAهای قابل کلیک، به گونهای هستند که کاربر بداند چگونه با آنها تعامل داشته باشد؟ وقتی کاربر زمان زیادی را صرف این میکند که متوجه شود چگونه باید با سایت شما تعامل داشته باشد، این یعنی زمان زیادی را صرف استفاده از اطلاعات و محصولات ارائه شده در وبسایت شما نمیکند. همچنین وقتی کاربر نمیتواند چیزی که میخواهد را پیدا کند، ناامید شده، از وبسایت شما خارج میشود و هرگز بازنمیگردد.
- ماندگاری در ذهن: آیا کاربران وقتی برای بار دوم از موتور جستجو استفاده میکنند، میتوانند نام وبسایت شما را به خاطر بیاورند؟ ترافیک تکراری میتواند رتبه شما در گوگل را افزایش دهد. ممکن است کاربر نام وبسایت شما را به خاطر بسپارد و در آینده نیز به سایت شما مراجعه کند. آیا کلیدواژهای که با جستجوی مورد نظر، مربوط بوده به اندازه کافی قابل به خاطر سپردن است تا کاربر بتواند سایت شما را دوباره پیدا کند؟
- جلوگیری از بروز خطا: برخی خطاها نه تنها تأثیر منفی بر تجربه کاربری دارند بلکه رتبه سئو را نیز کاهش میدهند. به عنوان مثال "خطای 404 صفحه مورد نظر یافت نشد"، یا لینکی که یک چیز میگوید اما چیز دیگری را نشان میدهد، یا یک لینک شکسته که دیگر معتبر نیست از جمله خطاهایی هستند که تجربه کاربری را تضعیف میکنند.
کاربردی بودن وبسایت چه تأثیری بر رتبه سئو دارد؟
موتورهای جستجو به وبسایتهای کاربرپسند، پاداش میدهند. کاربرپسندی یعنی وبسایت به میزان زیادی کاربردی است. گوگل طرفدار سایتهایی است که نه تنها کلیدواژههای خوبی دارند، بلکه فعالیت کاربران در وبسایت آنها نیز بالا است. زمانی که کاربر مدت زمان بیشتری را در سایت شما میماند، صفحات بیشتری را میبیند و دوباره به سایت شما سر می زند، رتبه سئوی شما افزایش مییابد. هرچه وبسایت شما کاربر پسندتر باشد، این موارد بیشتر رخ میدهند. در اینجا مواردی را بیان میکنیم که به بهبود رتبه سئو کمک میکنند.
1. محتوای مفید، با کیفیت و مرتبط
مدت زمانی که کاربران در سایت شما میمانند میتواند رتبه سئوی سایت را افزایش دهد. وقتی محتوای وبسایت شما مفید باشد، کاربران مدت زمان بیشتری را در وبسایت شما میمانند و از اطلاعات شما استفاده میکنند. بر اساس تحقیقات، مقالههایی با تعداد کلمات 2000 تا 2500 بالاترین رتبه را در بین نتایج جستجو دارند. هرچند تعداد کلمات مهمترین عامل در رتبه سئو نیست، اما اگر مطالب شما مفید نباشند هیچکس آنها را مطالعه نمیکند. همچنین اگر مطالب شما مفید باشند، کاربر ممکن است سایت شما را Bookmark کند و این هم به رتبه سئو کمک میکند.
2. سرعت بارگذاری سایت
موتورهای جستجو سرعت بارگذاری سایتها را در رتبه بندیها لحاظ میکنند. اگر سرعت بارگذاری وبسایت کم باشد ممکن است کاربر سایت شما را ترک کند. این امر به کاهش زمان صرف شده در سایت، افزایش ضریب بازگشت و کاهش صفحات مشاهده شده منجر میشود که همگی در نهایت تأثیر منفی بر رتبه سئو دارند. برای افزایش سرعت بارگذاری، راههای زیادی وجود دارد مثلاً استفاده از پلاگین های حافظه نهان، کدهای تمیز و ساده، بهینه کردن سایز عکس، کاهش تعداد پلاگین ها و به حداقل رساندن redirectها. تحقیقات نشان میدهد که استفاده از عکسهای با کیفیت خوب میتواند به افزایش ضریب تبدیل کمک کند. با استفاده مناسب از عکسهای با کیفیت، میتوانید حس همدلی و اعتماد را در کاربر ایجاد کرده و تجربه کاربری را بهبود بخشید بدون اینکه تأثیری بر سرعت بارگذاری داشته باشد.
3. بهبود کیفیت عکس
علاوه بر فرمت و سایز عکس، روشهای دیگری برای بهینه کردن عکسها وجود دارد. میتوانید از واژههای کلیدی در نام عکسها، برچسبها، توضیحات و کپشنها استفاده کنید و بدین وسیله به موتور جستجو نشان دهید که عکس مرتبط با محتوای جستجو شده است.
4. تگهای عناوین
هیچکس خوشش نمیآید که با صفحهای پر از مطلب و متن مواجه شود. تنظیم مناسب شکل محتوا میتواند تجربه کاربری را تا حد زیادی افزایش دهد. اگر محتوای شما به شکل جذابی ارائه شود، کاربر علاقمند میشود که مطالب را بخواند، مدت زمان بیشتری را در وبسایت شما بگذراند و در آینده هم دوباره به سایت شما مراجعه کند. استفاده از تگهای سرعنوان میتواند محتوا را به بخشهای کوچکتر تقسیم کند و خواندن آنها را راحتتر نماید. همچنین موتورهای جستجو اهمیت زیادی به کلیدواژهها در سرعناوین قائل میشوند. با استفاده از واژههای مناسب در عناوین میتوانید رتبه سئوی خود را افزایش دهید.
5. لینکهای خارجی
برای مفیدتر کردن محتوا، میتوانید در مطالب خود به وبسایتهای مرجع لینک بدهید تا کاربر بتواند اطلاعات بهتری را کسب کند. لینک دادن به وبسایتهای معتبر، نه تنها مفید بودن مطالب شما را افزایش میدهد بلکه گوگل نیز از این کار سیگنالهای خوبی دریافت میکند و سئوی شما افزایش مییابد. اما مراقب باشید که این کار را زیاد انجام ندهید. اگر تعداد لینکهای خارجی زیاد باشد، ممکن است حواس کاربر پرت شود و نتواند به خوبی مطالب شما را دنبال کند.
6. محتوای چند رسانهای
عکس، فیلم، اسلاید و فایل صوتی، همگی میتوانند به بهبود تجربه کاربری کمک کنند. شما میتوانید از این روشها استفاده کنید تا اطلاعات مد نظر خود را به شکل بهتری در اختیار کاربر قرار دهید. این موارد برای موتورهای جستجو، حکم محتوای با کیفیت دارند چون برای تهیه آنها مطمئناً وقت زیادی را صرف نمودهاید. بازاریابی ویدیویی تبدیل به یکی از مهمترین عناصر در افزایش فعالیت کاربران در سایت و ضریب تبدیل هستند. وبسایتهایی که از ویدیو استفاده میکنند، در مقایسه با دیگر وبسایتها 4.8 درصد ضریب تبدیل بیشتری دارند. ویدیوها باعث میشوند که کاربران زمان بیشتری را در سایت سپری کنند و اطلاعات بیشتری را کسب نمایند. با استفاده از موارد ذکر شده میتوانید رتبه سئوی خود را افزایش داده و افراد بیشتری را جذب وبسایت خود کنید.
پاسخ به نظر