7 استراتژی برتر برای رشد کسب و کار آنلاین

7 استراتژی برتر برای رشد کسب و کار آنلاین

برای رونق کسب و کار چه باید کرد

بر اساس برخی پژوهش‌ها، پیش بینی می‌شود درسال 2020، درآمد حاصل از فروش اینترنتی به چند تریلیون دلار برسد. سرعت رونق کسب‌و‌کارهای اینترنتی، بیش از هر بیزینس دیگری است. این اطلاعات شاید بتواند تا اندازه‌ای تردید شما را در مورد این مدل از کسب‌درآمد کاهش دهد و به مشارکت در تحولات تجاری جدید جهان امروز تشویق کند. شما چه صاحب یک کسب و کار اینترنتی باشید و چه بخواهید در آینده دست به این کار بزنید، باید بدانید که روند و گرایش‌ها در این حوزه دائماً در حال تغییر است و هیچ علامتی مبنی بر کند شدن سرعت آن وجود ندارد. به همین خاطر، در این جا قصد داریم شما را با جدیدترین استراتژی‌های تجارت الکترونیک آشنا کنیم. پیش از آن، به تعریف این مفهوم می‌پردازیم.

 

با چند کلیک ساده سایت خود را طراحی نمایید

 

تجارت الکترونیک چیست؟

وقتی صحبت از کسب و کار الکترونیکی می‌شود، منظور، هر نوع معامله تجاری است که به صورت اینترنتی انجام می‌شود. با این حال، اولین موردی که زودتر از همه به ذهن ما خطور می‌کند، خرید و فروش است. اساساً در این رابطه دو راه پیش روی شما قرار دارد: اول این که یک سایت اینترنتی ایجاد کنید و دوم ترتیب راه اندازی یک فروش آنلاین را بدهید. به طور کلی، تجارت‌های الکترونیک یا آنلاین را بر اساس محصولات یا خدماتی که عرضه می‌کنند یا طرف‌هایی که در آنها مشارکت دارند، دسته بندی می‌کنیم. بنابراین از نظر اولین معیار یعنی خرید و فروش، در کسب و کار شما ممکن است موارد زیر به فروش برسد:

  • کالاهای فیزیکی
  • خدمات
  • محصولات دیجیتالی

همچنین اگر معیار، طرف‌های شرکت کننده در معامله باشد، انواع کسب‌و‌کار آنلاین زیر را می‌توان در نظر گرفت:

  • B2B یا بیزینس به بیزینس
  • B2C یا بیزینس به مصرف کننده
  • C2C: یا مصرف کننده به مصرف کننده

بعد از این که نوع بیزینس و محصول مورد نظر را انتخاب کردید، دیگر می‌توانید شروع به تبلیغ کسب‌و‌کار خود و درآمدزایی کنید. این کار اصلاً ساده به نظر نمی‌رسد، به همین خاطر است که می‌خواهیم شما را با جدیدترین استراتژی‌های کسب‌و‌کار آنلاین آشنا کنیم. اگر می‌خواهید بهره‌وری کسب و کار خود را تا بالاترین حد افزایش دهید، آن‌ها را در بیزنیس خود به کار بگیرید.

 

استراتژیهایی برای رشد کسب و کار آنلاین

 

1- نرخ تبدیل مشتری خود را افزایش دهید

بزرگ‌ترین فایده تجارت الکترونیک یا آنلاین، دسترسی به یک بازار بزرگ و گسترده جهانی است که شما هم می‌توانید به عنوان جزئی از آن فعالیت کنید. با این وجود، باید به دنبال پیدا کردن راهی برای جذب مشتریان بالقوه و فراهم کردن شرایطی باشید که آنها مشتری وفادار و همیشگی شما شوند. علاوه بر این که باید محصول یا خدمات خوبی به مشتریان عرضه کنید، لازم است روش مناسبی برای دسترسی به مخاطبان خود هم اتخاذ کنید. یکی از روش‌هایی که در این زمینه به شما کمک می‌کند این است که تعریف کاملی از مشتری بالقوه خود در نظر داشته باشید. یعنی بدانید که طرف معامله شما چه کسی است و چه ویژگی‌هایی دارد. در این صورت است که می‌توانید کمپین‌های تبلیغاتی مناسبی راه اندازی کنید. به این منظور می‌توانید از وب‌سایت، صفحات فرود یا پلتفرم‌های کسب و کار اینترنتی برای تبلیغ برند خود استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که یکی از مهمترین هدف‌های شما این است که تا حد امکان درباره بازدیدکنندگان سایت خود اطلاعات جمع آوری کنید تا بتوانید آنها را به خریداران محصولات خود تبدیل کنید. یکی از راه‌های انجام چنین کاری این است که در قبال دریافت نشانی ایمیل یا سایر اطلاعات شخصی، یک کتاب الکترونیکی یا امکان استفاده رایگان از محصول یا خدمات خود را تا مدت مشخصی مثلاً یک ماه به آنها بدهید. به این صورت، لیست ایمیل شما بزرگتر شده و شما با نیازهای واقعی مشتریان خود بیشتر آشنا خواهید شد.

2- تجربه خرید مشتریان را شخصی سازی کنید

همانطور که اشاره کردیم شما باید با مشتریان بالقوه خود ارتباط خوبی برقرار کنید. یک بار دیگر تاکید می‌کنیم که شخصی سازی تجربه خرید برای مشتری، در آینده کسب و کار شما نقش مهمی دارد. بحث شخصی سازی را با این پیش فرض شروع می‌کنیم که هر مشتری در نوع خود منحصر به فرد است. به علاوه، او انتظار دارد که محصول شما نیاز یا مشکل او را برطرف کند. دانستن همین موضوع مشخص می‌کند که چرا شخصی سازی تا این اندازه مهم است. بیشتر فروشنده‌ها، این مساله را پذیرفته‌اند که شخصی سازی تأثیر زیادی در ایجاد رابطه بهتر میان مشتریان دارد. از سوی دیگر، عمده خریداران معتقدند که فروشندگان این کار را به درستی انجام داده‌اند. بنابراین لازم است برای گروه‌های مختلف مشتریان، ایمیل و اطلاعاتی متناسب با شرایط خودشان ارسال کنید. همچنین تولید محتوای ویدئویی با ارزش، ارائه تخفیف و شخصی سازی ارتباط با مشتری از جمله کارهای دیگر است. این اقدامات به ایجاد ارتباط قوی میان شما با مشتریان و وفادار و دائمی کردن آنها کمک خواهد کرد.

 

استراتژیهایی برای رشد کسب و کار آنلاین

 

3- قابلیت عضویت در سایت را فعال کنید

اگرچه عضویت در سایت، خدمت جدیدی به حساب نمی‌آید، اما محبوبیت آن روز به روز در حال افزایش است. ما در مورد مشتریانی صحبت می‌کنیم که دائماً محصول مشابهی را سفارش می‌دهند و دریافت می‌کنند. عضویت در سایت در حال حاضر بسیار متداول است و محبوبیت آنها در آینده نیز بیشتر خواهد شد. به این خاطر که نیاز مصرف کننده و خریدار را با هم برآورده خواهد کرد. در صورتی که فروشنده باشید، عضویت افراد در سایت، منبع تقریباً ثابتی از درآمد را برایتان فراهم کرده و به شما این امکان را می‌دهد که هزینه‌ها و سود خود را بهتر پیش بینی کنید. از طرفی، امکان تحلیل جامع و دقیق شرایط را فراهم کرده و به ارتقا محصول یا خدمات کمک خواهد کرد. اعضای سایت نیز از این عضویت راضی خواهند بود، چون دیگر لازم نیست وقت خود را برای جست و جوی بیشتر تلف کنند. آن‌ها بعد از ثبت نام و عضویت، می‌توانند محصولات خود را به طور منظم و بر اساس شرایط از قبل توافق شده قبلی دریافت کنند.

4- از اتوماسیون بازاریابی استفاده کنید

اگر به دنبال ارتباط مؤثر و شخصی سازی شده با مشتریان و اعضای سایت خود هستید، اتوماسیون بازاریابی کمک بزرگی به شما خواهد کرد. اساساً اتوماسیون بازاریابی به معنی استفاده از نرم افزاری است که توانایی مدیریت و کنترل وظایف تکراری مانند بازاریابی، درج پست در رسانه‌های اجتماعی و حتی راه اندازی کمپین‌های تبلیغاتی را دارد. برای استفاده از این نوع نرم افزار، لازم است اطلاعات تماس را از منابع مختلف جمع آوری و سازماندهی کنید. این فرآیند وقت گیر را می‌توان با استفاده از نرم افزار «SyncSpider» کوتاه‌تر کرد. این ابزار مؤثر به شما کمک می‌کند داده‌های خود در بیش از 100 کانال و پلتفرم را با یکدیگر هماهنگ یا همگام سازی کنید. حال می‌توانید کلیه داده‌های خود از فایل‌های CSV، پلتفرم‌های تجارت الکترونیک یا رسانه‌های اجتماعی را طی چند گام ساده ادغام کنید. این کار به شما امکان می‌دهد، لیست منحصر به فرد یا خاصی از ایمیل مشتریان و بازدیدکنندگان سایت خود تهیه و CRM خود را ارتقا دهید.

 

استراتژیهایی برای رشد کسب و کار آنلاین

 

5- از سازگار بودن وب سایت خود با تلفن همراه مطمئن شوید

امروزه تعداد تراکنش‌هایی که به صورت آنلاین و از طریق تلفن‌های همراه صورت می‌گیرد، روز به روز در حال افزایش است. این مساله بیانگر این است که تلفن همراه بخشی از واقعیت دنیای کسب و کار آنلاین امروز است. آمارها حاکی از این است که بیش از 75 میلیون نفر در سراسر جهان برای خرید آنلاین از تلفن‌های همراه خود استفاده می‌کنند. در نتیجه تعداد پرداخت‌هایی که به وسیله این دستگاه صورت می‌گیرد نیز در حال افزایش است. این بدان معنی است که که باید کسب و کار اینترنتی خود را با توجه به این واقعیت پیش ببرید. خلاصه این که وب سایت شما باید به صورتی طراحی شده باشد که وقتی در موبایل نمایش داده می‌شود، به صورت خودکار، سایز، چیدمان و ابعاد خود را برای نمایش در تلفن همراه انطباق دهد. سازگاری سایت با دستگاه‌های همراه یکی از فاکتورهای مهم در رتبه بندی گوگل به حساب می‌آید. همچنین قرار دادن قابلیت کیف پول موبایلی یا ساخت اپلیکیشن قابل استفاده در تلفن همراه نیز از جمله موارد دیگری است که باید به آن توجه داشته باشید. کیف پول موبایلی، به بالا رفتن امنیت خرید کمک می‌کند. علاوه بر آن، اپلیکیشن ها نیز جالب توجه هستند و باعث می‌شوند که بازدیدکنندگان زمان بیشتری را در سایت بگذرانند که همین شانس خرید محصول توسط آنها را افزایش می‌دهد.

6- سرویس پرداخت در محل را اجرا کنید

ممکن است افرادی به محصول شما علاقه پیدا کنند و اطلاعات شخصی خودشان را هم در اختیار شما قرار دهند، اما بعد متوجه شوید که خرید خود را قطعی نکرده‌اند. دلیل اصلی این موضوع، عدم اعتماد آنها به محصول شما است. با وجود این که تعداد خریداران فروشگاه‌های اینترنتی روز به روز در حال افزایش است، اما بسیاری از مشتریان نسبت به کیفیت محصولی که در اینترنت برای فروش گذاشته شده است، مطمئن نیستند. این موضوع به ویژه زمانی اتفاق می افتد که قیمت کالایی بالا باشد. بنابراین برای این که مشتری خود را از دست ندهید، باید گزینه «پرداخت در محل» را به آنها پیشنهاد کنید. به این ترتیب مشتری می‌تواند پس از دریافت سفارش، پول آن را بپردازد. این روش پرداخت، نه تنها به ایجاد ارتباط قوی میان شما و مشتریان فروشگاه¬ کمک می‌کند، بلکه نرخ تبدیل مشتری بالقوه به واقعی را هم افزایش می‌دهد.

7- از روش تبلیغات زمینه‌ای و برنامه‌ای استفاده کنید

اگر هدف شما این است که محصول مورد نظر مشتری در زمان مناسب در معرض دید او قرار گیرد و او واقعاً آن را بخرد، به شما پیشنهاد می‌کنیم از استراتژی تبلیغ زمینه‌ای و برنامه‌ای یا پروگرامی استفاده کنید. فرآیند این نوع تبلیغ به این صورت است: کارآفرینان آنلاین، تبلیغات خود را بر اساس مجموعه داده‌ای تولید می‌کنند که از کاربران جمع آوری کرده‌اند. سپس این تبلیغات را در صفحات وب یا فرود منتشر می‌کنند. سیستم تبلیغات زمینه‌ای، این صفحات را از نظر کلمات کلیدی اسکن کرده و آنها را به وب سایت‌هایی می‌فرستند که کاربران همان محصول را جست و جو کرده باشند. این نوع تبلیغات را می‌توان به شکل پاپ آپ هم نمایش داد. از آنجا که تبلیغات، ارتباط تنگاتگی با محتوای صفحه وب دارد، احتمال کلیک مشتری بر آن و خریده شدن محصول افزایش خواهد یافت. همچنین با توجه به این که تبلیغات زمینه‌ای نسبت به تبلیغات سنتی، کمتر مشتری را ناراحت می‌کند، در نتیجه احتمال جذب مشتری توسط آن بیشتر است. بنابراین اگر به دنبال گسترش تعداد مخاطبان و مشتریان احتمالی خود هستید، بازاریابی زمینه‌ای، انتخاب خوبی خواهد بود.

 

طعم شیرین طراحی سایت اختصاصی

 

برای رونق هر چه بیشتر کسب‌و‌کار آنلاین خود، لازم است به نکات مهمی توجه داشته باشید. شخصی کردن ارتباط با مشتریان، استفاده از اتوماسیون کارآمد، ارائه تبلیغات خوب و معرفی درست محصول و ارائه محصول یا خدمات با کیفیت از این جمله است. البته این در صورتی امکان‌پذیر خواهد بود که از فناوری‌ها و ابزارهای درستی استفاده کنید. SyncSpider، یکی از ابزارهایی است که می‌تواند به راحت‌تر کردن هر چه بیشتر کار شما کمک کند. یعنی به شما امکان می‌دهد داده‌های مهم از صفحات وب یا پلتفرم کسب‌و‌کار آنلاین را با هم همگام کرده و به این ترتیب شخصی سازی و اتوماسیون را راحت‌تر کنید. پس با به کارگیری ترندها، فناوری‌ها و ابزارهای جدید در کسب و کار خود، شاهد رشد و رونق آن باشید.